Bu kadar saçma ve gereksizNisan bohcasımi kaldı ALLAH aşkına
Eziyetten masraftan başka bir şey degil
Neden baştan bu ayrıntıları konuşmadınızBu kadar saçma ve gereksiz
Ben kendime kıyafet almak için çıkmıyorum, online alışveriş yapıyorum. İnanın hiç tahammülüm yok. İçimde bi yumruk, burnumdan soluyorım. Bu sefer madem nişan bohçası yaptık, şunu da yapalım kafasına girerim. Alllah ım ağlıycam
Benim arabam var, onunda. Arabayı satıp pelO yüzden takidir esyadir diger akliniza gelecek her konuda fikirlerini ogrenmeye çalışın.
Ben yillar sonra ogrendim ki eşimin ailesi benim nişanda herşeyi cok aldirdigimi, pahali aldirdigimi anlatmış. Demekki adama o zamanlar hep bunu empoze ettiler. Halbuki ben de kiz ceyizi gibi ceyiz yaptim eşime yine de yaranamadim. Şimdiki aklim olsa ne kendime aldirirdim ne ona alirdim
Biraz peşinatımız var, ev alırız, aşyaları da kafamıza göre alırız diyorduk. Yok kız tarafı şunu alır erkek tarafı bunu vs kafasında değildik. Zaten ikimiz yapıcaz. Bu akşam bu düşünce tek taraflıymış dedirtti.O yüzden takidir esyadir diger akliniza gelecek her konuda fikirlerini ogrenmeye çalışın.
Ben yillar sonra ogrendim ki eşimin ailesi benim nişanda herşeyi cok aldirdigimi, pahali aldirdigimi anlatmış. Demekki adama o zamanlar hep bunu empoze ettiler. Halbuki ben de kiz ceyizi gibi ceyiz yaptim eşime yine de yaranamadim. Şimdiki aklim olsa ne kendime aldirirdim ne ona alirdim
Nişan bohçası yapmak çok gereksiz biz de yapmadık. Fakat yapılacaksa da başkalarına yapılacak bohçadan evvel size yapılacak olanı düşünüp harekete geçmesi gerekir erkek tarafının.Hanımlar merhaba
Sevgilimle bir bucuk yıldır birlikteyiz, çook güzel giden bir ilişkimiz var şükür..
Ama kafama takılan birşey var.
Ben düğün nişan olaylarını sevemiyorum, aşırı geleneksel takılınca geriliyorum. Erkek arkadaşım nikah yaparız fln diyor en baştan beri, bende öyle geleneklere pek takıldığını düşünmüyordum.
Fakat nişan bohçası yaparız ablamlara, aneaneme fln deyince şaşırdım ve canım sıkıldı. Avm gezmeyi bile sevmeyenpffsss
Gerçekten olması gerekiyor mu bunların, karşımda cok gelenekleri takılan biri mi var yoksa
Bende tam olarak bunu yaparım, bunu yaptığımda mutlu olmam, mutlu etmem.. Saçma birşeyin içinde bulurum kendimiNişan bohçası yapmak çok gereksiz biz de yapmadık. Fakat yapılacaksa da başkalarına yapılacak bohçadan evvel size yapılacak olanı düşünüp harekete geçmesi gerekir erkek tarafının.
Makyaj malzemeleri, kremler, parfüm,iç çamaşırı takımları, birkaç ipek şal, düzleştirici, maşa, cüzdan vs. alıp sizin ailenize getirsinler ki siz de cevaben bu tarz hediyeler götürün. Gelin olan sizsiniz madem adet seviyorlar önce sizin gönlünüzü yapsınlar
Banada biraz komik geldi erkeğin bohçadan haberdar olmasına anneler konuşurken gelin damat bohçası yaparız başka gerek yok denirse iyi olur zaten ne hikmetse bohçaya konulan hiç birşey beyenilmiyor.Hanımlar merhaba
Sevgilimle bir bucuk yıldır birlikteyiz, çook güzel giden bir ilişkimiz var şükür..
Ben düğün nişan olaylarını sevemiyorum, aşırı geleneksel takılınca geriliyorum. Erkek arkadaşım nikah yaparız fln diyor en baştan beri, bende öyle geleneklere pek takıldığını düşünmüyordum.
Fakat nişan bohçası yaparız ablamlara, aneaneme fln deyince şaşırdım ve canım sıkıldı. Avm gezmeyi bile sevmeyenpffsss
Gerçekten olması gerekiyor mu bunların, karşımda cok gelenekleri takılan biri mi var yoksa
Bilezikler hazırmış:)) bohça tamam, hadi insanlar mutlu olsun diye yapıldı. Ama ben hayata bakışımız çok mu farklı, onu merak ediyorum
Pek doğru değil belki ama benzer bir durumu nişanlıma annesinin ve yengesinin verdiği gaz sonucu biz de yaşadık. Ben nişanlıma gelin olan benim, bu tarz şeyleri sevmiyorum, bunlar bizim özel anlarımız, ben bana külfet olan şeyleri yaparsam mutsuz olurum seni de mutsuz ederim. Zaten ben her şeyin kalitelisini kullanıyorum ne gerek var zaten bende olan şeyler için masraf yapmaya, siz şimdi bayramda boynuzunda bilezik olan koç da getirmeye kalkarsınız dedim şakayla karışık, konu kapandıBende tam olarak bunu yaparım, bunu yaptığımda mutlu olmam, mutlu etmem.. Saçma birşeyin içinde bulurum kendimi
Gelir maalesefYaa konu o kadar saçma ilerlediki.. Ben şaka yapıyo zannettim, şaka fln diyecek diye bekliyorum. Bizimkilerede yapılacakmış.. Ciddi olduğunu farkedince çok bozuldum. Bunların devamı gelir mi
Darısı bana:) ben çok gerildim, o da beklemiyordu bunu sanırımPek doğru değil belki ama benzer bir durumu nişanlıma annesinin ve yengesinin verdiği gaz sonucu biz de yaşadık. Ben nişanlıma gelin olan benim, bu tarz şeyleri sevmiyorum, bunlar bizim özel anlarımız, ben bana külfet olan şeyleri yaparsam mutsuz olurum seni de mutsuz ederim. Zaten ben her şeyin kalitelisini kullanıyorum ne gerek var zaten bende olan şeyler için masraf yapmaya, siz şimdi bayramda boynuzunda bilezik olan koç da getirmeye kalkarsınız dedim şakayla karışık, konu kapandı
Maddi ve manevi yoruculuğu ayrı ayrı..Bir erkeğin bunu bilmesine çok şaşırdım .İlla yapılacaksa da başbaşa çıkar alışveriş yaparsınız sadece sana ve ona ,oldu bitti.( Korona dönemi gereksiz olur gerçi )
Siz istemiyorsanız belirtin gelin bohça istemezse tutup kimse de zorlamaz diye düşünüyorum .Karşılıklı iki bohça 4 5 binden aşağıya tutmaz çünkü .
Hanımlar merhaba
Bohcanin olayı gelin üzerinden yürür .Yani siz istemezseniz kimse bohça talep edemez,merak etmeyin . Tabi ablasindan ,annesinden etkileniyorsa onu önümüzdeki günlerde anlarsınız zaten .Bu arada bende bohça olayından çok korkuyordum ve gereksiz geliyordu .Annem meraklı çıktı bizde de sana ve damada yapalım sadece dedi .Neyse özel şeyleri esimle almıştık .Genel şeyleri de iki saat içinde kayınvalide ile aldık hemen .Korktuğum gibi olmadı .Eşime de ben aldım zaten .Aldığımız herşeyi kullanıyoruz .Ona buna bohça yapma fikri çok saçma çünkü kim ne sever bilinmez .Maddi ve manevi yoruculuğu ayrı ayrı..
Ki benim bu süreci düşünürken bile karnım ağrıyo
Herkese don mu aliniyo bohçaya? Millet birbirinin donunun ölçüsunu nerden biliyo? Yoksa topluca alisverise gidilip topluca don mu aliniyo?
Katılıyorum, aileler meraklı ya da beklenti oluşturuyorlar ama sırf bu sebeple istemediğim gereksiz birşeyi yapmak?? İnanın şuan mantıklı düşünemiyorım, bu tarz şeyler ilişkinin geleceğine dair sinyal verir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?