Nişan bohçası vs vs

İşte saçma olan bu ya buna set çekmeniz lazım sizin bu konuda net olmanız lazım
İçim sıkılıyor şuan.. Bende ailemin yanında olırum ihtiyaçları olduğunda, maddi manevi destek olurum. O da olsun, zaten bende bunu desteklerim. Ama nişan bohçası kadar saçma bişeyi konuşmak acayip canımı sıkıyo

sorma hayatımın en stresli dönemlerinden biriydi. Şükürler olsun geçmişte kaldı. Allh sabır versin. Bu işleri sevmeyen insan için zor.
Hani bazı kız sever, öyle kızların anneleri de mutlu olur. Annem hep buna üzüldü ben evlenirken :)
Benim dudağım uçukladı nişan konusunda bile.. Oldum olası sevemedim
Hoş mesele nişan bohçası da değil, diyelim ki onu yaptık.. Ama hep birilerini memnun etmek için ödün mü vermem gerekecek. Bu canımı sıkıyo

Ben Adana'da yaşıyorum burada anne oğlunu evlendirdiginde tüm akrabalara kumaş alır ve dağıtır gelinin kız kardeşlerine de hediye alir
Burası Marmara,
Biz ev alalım dedik, eşyaları fln kendimiz alıcaz. Zaten beklentim fln yok öyle saçma saçma.. Ama bana akrabaya bohça beklentisiyle gelinmesi.. Diyecek birşey bulamıyorum
Direkt size "bize bohça yapacaksınız"demisler…
Lafa kendilerine yapılacaklardan başlamaları😂

Burası Marmara,

Direkt size "bize bohça yapacaksınız"demisler…
Lafa kendilerine yapılacaklardan başlamaları😂
Yaa konu o kadar saçma ilerlediki.. Ben şaka yapıyo zannettim, şaka fln diyecek diye bekliyorum. Bizimkilerede yapılacakmış.. Ciddi olduğunu farkedince çok bozuldum. Bunların devamı gelir mi

Yaa bana karşı o kadar verici ki.. Sevgisinden kuşkum yok inanın.. Ve çok mutluyum.. Annesinden ablasından etkilendiğini hiç düşündürmedi şuana kadar.. Off
Peki -anneye kardeşe- bohça güncellemesi nasıl birden yüklenmiş olabilir? Zemini bahsi geçenlerden başka kim hazırlamış olabilir ki?

Yaa konu o kadar saçma ilerlediki.. Ben şaka yapıyo zannettim, şaka fln diyecek diye bekliyorum. Bizimkilerede yapılacakmış.. Ciddi olduğunu farkedince çok bozuldum. Bunların devamı gelir mi
Bohça bir kerelikte,ablası düğünde beyaz giymeye heves ederse o sıkıntı:)

Peki -anneye kardeşe- bohça güncellemesi nasıl birden yüklenmiş olabilir? Zemini bahsi geçenlerden başka kim hazırlamış olabilir ki?
Ablaları ve kuzenleri evli, onlar evlenirken şahit olmuştur ve olması gerekiyor diye düşünüyordur bence. Ailesi anadolu insanı, benimkiler de öyle, bu tarz gelenekler var. Hatta kardeşimede yapıldı evlenirken.. Ama biz bu tarz şeylere takılmıyoruz diye düşünüyordum, yani o takılmaz diye.. Şaşkınım

Benim hiç sabrım yok böyle şeylere, ne kadar gereksiz yaa. Ne alınacaksa zaten biz alıcaz:KK43: neden boşuna masraf ve stres
Ayrıca bunun arkasında aileyi memnun etme çabası mı yatıyor, hayati birşey değilki bu

Gerçekten gereksiz. Eskiden herkeste olmayan şeyler alınır bir nevi hediyeleşme olarak yapılırmış ama artık öyle değil ki. Herkesin her şeyi var neredeyse. Gereksiz bir adet işte ama büyükler nedense çok meraklı. Benim kayınvalidem çok bozulmuştu topluca alışverişe gitmedik diye yahu afedersiniz neden o kadar don almaya gidelim? Size tavsiyem biraz daha ortayolcu olmaya çalışmanız. İnsanlar da çocuğu evleniyor diye heves ediyor işte. Ne onların her dediği olsun ne istemediğiniz şeyleri zorla yapın ama belli noktalarda taviz de verebilirsiniz diye düşünüyorum ama elbette karar sizin ☺️

Bohça bir kerelikte,ablası düğünde beyaz giymeye heves ederse o sıkıntı:)
Mesela şuana kadar annnemi ablamı ara, görüş tarzı hiçbişey söylemedi. Ablasıyla tanışmaya gittik, ben stres olurum diye yarım saatte kalkalım fln dedi. Benim duygu ve düşüncelerimi önemsiyor. Herşey çok iyi bu bohça meselesi hariç:(

Uygun olanı ikinizin aranızda konuşup bohça istemediğinize karar verip herkesin kendi ailesine ben bohça istemiyorum, kendi donumuzu kendi poppmuza kendimiz alalım diye konuşulması.

biz öyle yapmıştık, yapmadık. Hatta kardeşlerim de yapmadı evlenirkerken. Düğünlerde de yapmadık.

Gerçekten gereksiz. Eskiden herkeste olmayan şeyler alınır bir nevi hediyeleşme olarak yapılırmış ama artık öyle değil ki. Herkesin her şeyi var neredeyse. Gereksiz bir adet işte ama büyükler nedense çok meraklı. Benim kayınvalidem çok bozulmuştu topluca alışverişe gitmedik diye yahu afedersiniz neden o kadar don almaya gidelim? Size tavsiyem biraz daha ortayolcu olmaya çalışmanız. İnsanlar da çocuğu evleniyor diye heves ediyor işte. Ne onların her dediği olsun ne istemediğiniz şeyleri zorla yapın ama belli noktalarda taviz de verebilirsiniz diye düşünüyorum ama elbette karar sizin ☺️
Katılıyorum, aileler meraklı ya da beklenti oluşturuyorlar ama sırf bu sebeple istemediğim gereksiz birşeyi yapmak?? İnanın şuan mantıklı düşünemiyorım, bu tarz şeyler ilişkinin geleceğine dair sinyal verir mi

Uygun olanı ikinizin aranızda konuşup bohça istemediğinize karar verip herkesin kendi ailesine ben bohça istemiyorum, kendi donumuzu kendi poppmuza kendimiz alalım diye konuşulması.

biz öyle yapmıştık, yapmadık. Hatta kardeşlerim de yapmadı evlenirkerken. Düğünlerde de yapmadık.
Bendw tam olarak bunu bekliyordum ondan, tamamm aileler bekler ama bize saygı duyarlar,ne gerek var canım demesini bekliyordum. Ama şu şu kişilere ve sizinkilere alırız deyince soğuk duş etkisi oldu

Katılıyorum, aileler meraklı ya da beklenti oluşturuyorlar ama sırf bu sebeple istemediğim gereksiz birşeyi yapmak?? İnanın şuan mantıklı düşünemiyorım, bu tarz şeyler ilişkinin geleceğine dair sinyal verir mi
Şimdi bohça denir zamanla başka isteklerde başlar. O yüzden bazi konularda taviz verirken iyi düşünmek gerekiyor

Ya ben şu nişan olaylarını atlatsam çok güzel evlenirimde, bu saçma istekler ve beklentilerle baş edemiyorum.
Nişandan sonra da devam edebilir evlenince bile. Önemli olan eşiniz kendi ailesine karşı durmayi öğrenecek. Bizim kararımız deyip önüne geçecek. Ama bunu direkt soylemeyeceksiniz. Bu sefer sen benim ailemi beğenmiyorsun, kotuluyorsun olur. Farklı şekillerde anlatacaksınız

Marmara demişsiniz fakat İstanbul'a gelin verdik damat tarafı benim kocamdan tut kaynanama kadar elbise yazma lif patik benzeri şeyleri bohça yapıp gonderdi

Nişandan sonra da devam edebilir evlenince bile. Önemli olan eşiniz kendi ailesine karşı durmayi öğrenecek. Bizim kararımız deyip önüne geçecek. Ama bunu direkt soylemeyeceksiniz. Bu sefer sen benim ailemi beğenmiyorsun, kotuluyorsun olur. Farklı şekillerde anlatacaksınız
İlk defa bu korkuyu saldı içime.. İlk defa düşündürdü

İlk defa bu korkuyu saldı içime.. İlk defa düşündürdü
O yüzden takidir esyadir diger akliniza gelecek her konuda fikirlerini ogrenmeye çalışın.

Ben yillar sonra ogrendim ki eşimin ailesi benim nişanda herşeyi cok aldirdigimi, pahali aldirdigimi anlatmış. Demekki adama o zamanlar hep bunu empoze ettiler. Halbuki ben de kiz ceyizi gibi ceyiz yaptim eşime yine de yaranamadim. Şimdiki aklim olsa ne kendime aldirirdim ne ona alirdim

Back
X