Nişan bohçası vs vs

"Yapmayalım, gerek yok" deyin. Neden çekiniyorsunuz ki?
Bizim aileler arasında bohça muhabbeti olmadı. İkimiz kendi aramızda "Kendi ihtiyaçlarımız varsa çıkar alırız, gerisine gerek yok" dedik, kapandı konu.
Sevgiliniz gelenekçi biriyse de bunu konuşmadan bilemezsiniz. Aile arasında konuşulan şeyi düşünmeden gelip size aktarmış olabilir. Siz fikrinizi söyleyince o da saçma bulacak belki.

Evet sonra donları davul zurnayla getiriyorlar, kısır börek falan yenilip sandık açılıyor tek tek alınanların şovu yapılıyor, takip eden süreçte sen de altta kalmamak için iade-i don ziyaretine gidiyorsun
Aynen böyle.o donlarda öyle böyle donlar değil ama piere garden mesela.markali olucak bir dünya para ha bide beğenilmez

Kız eksik.koymuslar hele bak bohça da ütüsüz hıh böyle havlu kenarını olur

O ne Kız öyle bike takımına bak danteli çok basit hiç bu kaynanaya konur mu

Bizimki daha güzeldi :lülülü:

Bizim bohça sizin bohcayi döver misali tavirlar :KK67:

Bizimkiler de yapıyor, hatta ablamlarda yapılması gerekiyo fln dedi ama bence saçma.. Kaldı ki gerçekten çok eğleniyoruz birlikte.. Hiç bu detaylara takılacağını düşünmemiştim.
onun dusuncelerıne saygılıolmalısınız..bohcadan ne olurkı yapın gıtsın

Altı üstü bi bohça. Bukadar gerilecek bir şey yok bence. Ailelerin de gönlünü yapmak gerekiyor bazen. Sevgilinizin değil ailesinin fikri ve geleneği bu. Oda belli ki kırmak istemiyor. Olur böyle seyler bu dönemde. Çok normal

Altı üstü bi bohça. Bukadar gerilecek bir şey yok bence. Ailelerin de gönlünü yapmak gerekiyor bazen. Sevgilinizin değil ailesinin fikri ve geleneği bu. Oda belli ki kırmak istemiyor. Olur böyle seyler bu dönemde. Çok normal
Peki bu ailesini mutlu etmek için istemediğim şeyleri yapmam gerekeceğinin sinyallerini vermez mi

"Yapmayalım, gerek yok" deyin. Neden çekiniyorsunuz ki?
Bizim aileler arasında bohça muhabbeti olmadı. İkimiz kendi aramızda "Kendi ihtiyaçlarımız varsa çıkar alırız, gerisine gerek yok" dedik, kapandı konu.
Sevgiliniz gelenekçi biriyse de bunu konuşmadan bilemezsiniz. Aile arasında konuşulan şeyi düşünmeden gelip size aktarmış olabilir. Siz fikrinizi söyleyince o da saçma bulacak belki.
Temennim bu yönde.. Ben böyle bir konuşma geçer aramızda diye düşünüyordum oysaki

Siz fikrinizi söylediniz mi açık açık ? Bence bohcadan bunu çıkartamayız. Arayı bulmak istiyordur . Bi konuşun bence siz. Kafanızda kurulmayin
Aslında çok planlı bir konuşma değildi, şakalaşırken muhabbet buna döndü. Sonrada normal muhabbete devam ettik.
Görüşünce konuşuruz konuyu, belkide sadece benim tepkimden ötürü böyle söylemiştir

Hanımlar merhaba
Sevgilimle bir bucuk yıldır birlikteyiz, çook güzel giden bir ilişkimiz var şükür..
Ama kafama takılan birşey var.
Ben düğün nişan olaylarını sevemiyorum, aşırı geleneksel takılınca geriliyorum. Erkek arkadaşım nikah yaparız fln diyor en baştan beri, bende öyle geleneklere pek takıldığını düşünmüyordum.
Fakat nişan bohçası yaparız ablamlara, aneaneme fln deyince şaşırdım ve canım sıkıldı. Avm gezmeyi bile sevmeyen :KK43: pffsss
Gerçekten olması gerekiyor mu bunların, karşımda cok gelenekleri takılan biri mi var yoksa:KK43:
Ablası annesi ne alaka ya... Bohça önce kız tarafına gider kim bohça yaparsa ona karşılık yapılır birdaha söylerse böyle söyle sende... Ayrıca ben bohça istemiyorum sevmiyorum bu tür şeyleride diyebilirsin yapmak hiç içinden gelmiyorsa.

Ablaya, anneanneye bohça ne alaka :) Evli veya evlilik hazırlığında değilim o yüzden dışarıdan söylenmesi kolay geliyor diye mi bilmiyorum ama ben de kına, düğün gibi şeyleri gereksiz görüyorum fakat böyle bir durumda sinir olurdum inadına kına, düğün de yapalım diyesim gelirdi. Tabii siz böyle yapmayın, inatla olmaz bu işler..
Anneanneymiymiş anne okudum bende ne koparsak kar planı bu daha neler yaaa

Ben de hiç hoşlanmıyorum ve yapmadım. Olmasına gerek yok. Güzelce söylersin biter.

Hanımlar merhaba
Sevgilimle bir bucuk yıldır birlikteyiz, çook güzel giden bir ilişkimiz var şükür..
Ama kafama takılan birşey var.
Ben düğün nişan olaylarını sevemiyorum, aşırı geleneksel takılınca geriliyorum. Erkek arkadaşım nikah yaparız fln diyor en baştan beri, bende öyle geleneklere pek takıldığını düşünmüyordum.
Fakat nişan bohçası yaparız ablamlara, aneaneme fln deyince şaşırdım ve canım sıkıldı. Avm gezmeyi bile sevmeyen :KK43: pffsss
Gerçekten olması gerekiyor mu bunların, karşımda cok gelenekleri takılan biri mi var yoksa:KK43:
Ne bohcası anlamadım?Ablasına nişan bohcasımı yapacakmış

Benim bildigim bohça nisanda kiz tarafina yapılır düğünde de kiz tarafi erkek ailesine yapar yani tek taraflı değil.

Bu herşeyden önce sizin birbirinizi tanımadığınızı gösterir bence. Bana göre bir erkeğin bunu bile isteye söylemesinin tek sebebi annesi ve ablasının dolduruşuna gelmesidir. Bence biraz yavaştan alıp, gözlem yapın.

Back
X