Nişan bohçası vs vs

Nisan bohcasımi kaldı ALLAH aşkına
Eziyetten masraftan başka bir şey degil
Bu kadar saçma ve gereksiz
Ben kendime kıyafet almak için çıkmıyorum, online alışveriş yapıyorum. İnanın hiç tahammülüm yok. İçimde bi yumruk, burnumdan soluyorım. Bu sefer madem nişan bohçası yaptık, şunu da yapalım kafasına girerim. Alllah ım ağlıycam

Herkesin gelenekleri felan farkli, ama bizde iki tarafda bohca gereksiz dedigi icin ben sadece esime, esim de bana bir hediye paketi hazirladi. :)

Bu kadar saçma ve gereksiz
Ben kendime kıyafet almak için çıkmıyorum, online alışveriş yapıyorum. İnanın hiç tahammülüm yok. İçimde bi yumruk, burnumdan soluyorım. Bu sefer madem nişan bohçası yaptık, şunu da yapalım kafasına girerim. Alllah ım ağlıycam
Neden baştan bu ayrıntıları konuşmadınız

Alacağınız donu atleti terliği picamayi sarıp bohçaya götürmek kadar saçma bir şey olamaz

Ha bide havlu vardı kenarı dantelli

O yüzden takidir esyadir diger akliniza gelecek her konuda fikirlerini ogrenmeye çalışın.

Ben yillar sonra ogrendim ki eşimin ailesi benim nişanda herşeyi cok aldirdigimi, pahali aldirdigimi anlatmış. Demekki adama o zamanlar hep bunu empoze ettiler. Halbuki ben de kiz ceyizi gibi ceyiz yaptim eşime yine de yaranamadim. Şimdiki aklim olsa ne kendime aldirirdim ne ona alirdim
Benim arabam var, onunda. Arabayı satıp pel
O yüzden takidir esyadir diger akliniza gelecek her konuda fikirlerini ogrenmeye çalışın.

Ben yillar sonra ogrendim ki eşimin ailesi benim nişanda herşeyi cok aldirdigimi, pahali aldirdigimi anlatmış. Demekki adama o zamanlar hep bunu empoze ettiler. Halbuki ben de kiz ceyizi gibi ceyiz yaptim eşime yine de yaranamadim. Şimdiki aklim olsa ne kendime aldirirdim ne ona alirdim
Biraz peşinatımız var, ev alırız, aşyaları da kafamıza göre alırız diyorduk. Yok kız tarafı şunu alır erkek tarafı bunu vs kafasında değildik. Zaten ikimiz yapıcaz. Bu akşam bu düşünce tek taraflıymış dedirtti.

Hanımlar merhaba
Sevgilimle bir bucuk yıldır birlikteyiz, çook güzel giden bir ilişkimiz var şükür..
Ama kafama takılan birşey var.
Ben düğün nişan olaylarını sevemiyorum, aşırı geleneksel takılınca geriliyorum. Erkek arkadaşım nikah yaparız fln diyor en baştan beri, bende öyle geleneklere pek takıldığını düşünmüyordum.
Fakat nişan bohçası yaparız ablamlara, aneaneme fln deyince şaşırdım ve canım sıkıldı. Avm gezmeyi bile sevmeyen :KK43: pffsss
Gerçekten olması gerekiyor mu bunların, karşımda cok gelenekleri takılan biri mi var yoksa:KK43:
Nişan bohçası yapmak çok gereksiz biz de yapmadık. Fakat yapılacaksa da başkalarına yapılacak bohçadan evvel size yapılacak olanı düşünüp harekete geçmesi gerekir erkek tarafının.
Makyaj malzemeleri, kremler, parfüm,iç çamaşırı takımları, birkaç ipek şal, düzleştirici, maşa, cüzdan vs. alıp sizin ailenize getirsinler ki siz de cevaben bu tarz hediyeler götürün. Gelin olan sizsiniz madem adet seviyorlar önce sizin gönlünüzü yapsınlar

Nişan bohçası yapmak çok gereksiz biz de yapmadık. Fakat yapılacaksa da başkalarına yapılacak bohçadan evvel size yapılacak olanı düşünüp harekete geçmesi gerekir erkek tarafının.
Makyaj malzemeleri, kremler, parfüm,iç çamaşırı takımları, birkaç ipek şal, düzleştirici, maşa, cüzdan vs. alıp sizin ailenize getirsinler ki siz de cevaben bu tarz hediyeler götürün. Gelin olan sizsiniz madem adet seviyorlar önce sizin gönlünüzü yapsınlar
Bende tam olarak bunu yaparım, bunu yaptığımda mutlu olmam, mutlu etmem.. Saçma birşeyin içinde bulurum kendimi

Hanımlar merhaba
Sevgilimle bir bucuk yıldır birlikteyiz, çook güzel giden bir ilişkimiz var şükür..
Ben düğün nişan olaylarını sevemiyorum, aşırı geleneksel takılınca geriliyorum. Erkek arkadaşım nikah yaparız fln diyor en baştan beri, bende öyle geleneklere pek takıldığını düşünmüyordum.
Fakat nişan bohçası yaparız ablamlara, aneaneme fln deyince şaşırdım ve canım sıkıldı. Avm gezmeyi bile sevmeyen :KK43: pffsss
Gerçekten olması gerekiyor mu bunların, karşımda cok gelenekleri takılan biri mi var yoksa:KK43:
Banada biraz komik geldi erkeğin bohçadan haberdar olmasına anneler konuşurken gelin damat bohçası yaparız başka gerek yok denirse iyi olur zaten ne hikmetse bohçaya konulan hiç birşey beyenilmiyor.

Herhalde tembihlediler onu, bize bohça yapması gerekiyor falan diye. Bir erkeğin işi gücü yok bunları mı düşünecek 🤦🏻‍♀️

S shibalba senin yerine nişanlına cevap verirken buldum kendimi🤣 "tabi ki annene,ablana ,anneannene nişan bohçası yaparız ..dönüşte de bana alacağımız seti ve bilezikleri seçeriz altın düşükken alalım da annen,ablan,anneannen zorlanmasınlar öderken kıyamam ben onlara" 🤪

S shibalba senin yerine nişanlına cevap verirken buldum kendimi🤣 "tabi ki annene,ablana ,anneannene nişan bohçası yaparız ..dönüşte de bana alacağımız seti ve bilezikleri seçeriz altın düşükken alalım da annen,ablan,anneannen zorlanmasınlar öderken kıyamam ben onlara" 🤪
Bilezikler hazırmış:)) bohça tamam, hadi insanlar mutlu olsun diye yapıldı. Ama ben hayata bakışımız çok mu farklı, onu merak ediyorum

Bir erkeğin bunu bilmesine çok şaşırdım .İlla yapılacaksa da başbaşa çıkar alışveriş yaparsınız sadece sana ve ona ,oldu bitti.( Korona dönemi gereksiz olur gerçi )
Siz istemiyorsanız belirtin gelin bohça istemezse tutup kimse de zorlamaz diye düşünüyorum .Karşılıklı iki bohça 4 5 binden aşağıya tutmaz çünkü .

Bende tam olarak bunu yaparım, bunu yaptığımda mutlu olmam, mutlu etmem.. Saçma birşeyin içinde bulurum kendimi
Pek doğru değil belki ama benzer bir durumu nişanlıma annesinin ve yengesinin verdiği gaz sonucu biz de yaşadık. Ben nişanlıma gelin olan benim, bu tarz şeyleri sevmiyorum, bunlar bizim özel anlarımız, ben bana külfet olan şeyleri yaparsam mutsuz olurum seni de mutsuz ederim. Zaten ben her şeyin kalitelisini kullanıyorum ne gerek var zaten bende olan şeyler için masraf yapmaya, siz şimdi bayramda boynuzunda bilezik olan koç da getirmeye kalkarsınız dedim şakayla karışık, konu kapandı

Pek doğru değil belki ama benzer bir durumu nişanlıma annesinin ve yengesinin verdiği gaz sonucu biz de yaşadık. Ben nişanlıma gelin olan benim, bu tarz şeyleri sevmiyorum, bunlar bizim özel anlarımız, ben bana külfet olan şeyleri yaparsam mutsuz olurum seni de mutsuz ederim. Zaten ben her şeyin kalitelisini kullanıyorum ne gerek var zaten bende olan şeyler için masraf yapmaya, siz şimdi bayramda boynuzunda bilezik olan koç da getirmeye kalkarsınız dedim şakayla karışık, konu kapandı
Darısı bana:) ben çok gerildim, o da beklemiyordu bunu sanırım
Bilmiyorum bakalım ne olacak

Bir erkeğin bunu bilmesine çok şaşırdım .İlla yapılacaksa da başbaşa çıkar alışveriş yaparsınız sadece sana ve ona ,oldu bitti.( Korona dönemi gereksiz olur gerçi )
Siz istemiyorsanız belirtin gelin bohça istemezse tutup kimse de zorlamaz diye düşünüyorum .Karşılıklı iki bohça 4 5 binden aşağıya tutmaz çünkü .
Maddi ve manevi yoruculuğu ayrı ayrı..
Ki benim bu süreci düşünürken bile karnım ağrıyo

Hanımlar merhaba

ben gelenekseli seven kadinim beni bile sikmisti nisan bohcalari. Bizde kayinvalide yapmis bohca o nedenle biz de yapmak zorunda kalmistik. Bosuna masraf ve enerji. Tum evlilik rituelleri suresince beni en en cok bunaltan bohcada kime ne alinacak derdi olmustu. Valla hatirladim da simdi o zaman aklimi bile kullanamaz olmustum, herseyi unutuyordum, not defteri ile gezer olmustum.

nisanlinizla guzelce konusun. Ben konusmustum mesela istemedigimi soylemistim. Esim de annesinin cok ozendigini ve basladigini beni cok zorlamayacaksa yapmamizi soylemisti. Hic hakkini yiyemem tum alisverislerde de benimle birlikte gezdi, yoruldu :)

Maddi ve manevi yoruculuğu ayrı ayrı..
Ki benim bu süreci düşünürken bile karnım ağrıyo
Bohcanin olayı gelin üzerinden yürür .Yani siz istemezseniz kimse bohça talep edemez,merak etmeyin . Tabi ablasindan ,annesinden etkileniyorsa onu önümüzdeki günlerde anlarsınız zaten .Bu arada bende bohça olayından çok korkuyordum ve gereksiz geliyordu .Annem meraklı çıktı bizde de sana ve damada yapalım sadece dedi .Neyse özel şeyleri esimle almıştık .Genel şeyleri de iki saat içinde kayınvalide ile aldık hemen .Korktuğum gibi olmadı .Eşime de ben aldım zaten .Aldığımız herşeyi kullanıyoruz .Ona buna bohça yapma fikri çok saçma çünkü kim ne sever bilinmez .

Herkese don mu aliniyo bohçaya? Millet birbirinin donunun ölçüsunu nerden biliyo? Yoksa topluca alisverise gidilip topluca don mu aliniyo?

Evet sonra donları davul zurnayla getiriyorlar, kısır börek falan yenilip sandık açılıyor tek tek alınanların şovu yapılıyor, takip eden süreçte sen de altta kalmamak için iade-i don ziyaretine gidiyorsun
Herkese don mu aliniyo bohçaya? Millet birbirinin donunun ölçüsunu nerden biliyo? Yoksa topluca alisverise gidilip topluca don mu aliniyo?

Katılıyorum, aileler meraklı ya da beklenti oluşturuyorlar ama sırf bu sebeple istemediğim gereksiz birşeyi yapmak?? İnanın şuan mantıklı düşünemiyorım, bu tarz şeyler ilişkinin geleceğine dair sinyal verir mi

Evet elbette ki verir. O yüzden size önerim orta yol bulmanız. Bu yüzden kendimden örnek verdim. Mecbur kalınca tamam yapalım dedim ama toplu alışverişe yokum diye şart koştum, bunu avantaja çevirdim gittim kendi zevkime göre kullanabileceğim şeyleri aldım eşimle. Siz bu kadar keskin olursanız olmanız, biraz olsun esneyebilmeniz lazım. Böyle net olursanız gerginlik çıkar eş ailesiyle aranızda.

Şöyle bir gerçek var ki düğüne gelen kitlenin yüzde 80’i hatta daha bile fazlası gelinle damat için gelmez. Onların anne-babası için gelir. Onlar zamanında gitmiştir düğünlerine buna karşılık gelirler. Siz nasıl heves ediyorsanız onlar da ediyorlar. Ben tek çocuğum hayatım boyunca düğün istemedim annem ben düğün yaparım istemezsen gelme diye kestirip attı, sonra düşündüm bir tane çocuğunun düğününü görmek hakkı. Kendi zevkime göre yaptım sonunda düğünü olabilecek en sade şekilde.

Şimdi siz bohça işine hayır derseniz yarın başka bir şeyle gelecekler sonra başka bir şeyle ve siz hepsine hayır dediğinizde gerginlik olmayacak mı? Bu gerginlik ikili ilişkinize elbette ki yansıyacak

Yine istemiyorsanız tabi siz bilirsiniz ben sadece kendi görüşümü paylaşıyorum

Son düzenleme:
Back
X