bence gidin orda gezin yiyin için zevkinize göre de alın beraber bohçanıza ne lazımsa.valla bur da ne konular okudum senelerdir tutumlu kadınların değeri bilinmediği gibi çalışanların da maaş kartına göz dikiliyorErkek tarafı bize gelin alalım diyorda o yüzden tartışma oldu biraz onların gelmesi gerekmiyormu
Memlemetler uzak olduğu için istemedik sorun olur diye ama kaynanası istiyorVirus var gelemeyiz; bohca da yapmayin yerine bi bilezik takin deseniz, her türlü kardasiniz.
Yok ya korkunc sekılde salonlarda yapıp oynuyorlar dıpdıbe. Canlı yayın açıyorlar goruyorum, izlerken korona bulasmıs gibi tikleniyorum. O ortamdakıler yarınlar yokmuscasına oynuyor ama.Nişan bohçası geline alınıyor, kardeşinizin görüşü önemli yoksa kullanmayacağı bir sürü şey olur.
En güzeli bütçe belirlensin gelin ile damat internetten seçsinler. Ne siz onlara ne onlar da size gelsin gerek yok.
Cidden gecelik seçmek için dükkan dükkan dolaşmayı planlamıyorsunuz değil mi?
Düğünler bile salonları bıraktı kokteyl stiline döndü şu anda.
Kardeşimin gitmesimi lazım oraya onların ğelmesimi acaba aileler arası bu sorun oldu
yav yok misafir ağırlama derdi olmayacak ben olsam giderim ayaklarınaBen bohca yapmamistim, kim gelir bilmiyorum ama kızı ayaklarına cagıracaklarına onlar gelsin.
Babamda hediye alacaklar bide ayaklarına mı gitceksiniz diyor onlar gelsin arada bi nişan var daha diyorbence gidin orda gezin yiyin için zevkinize göre de alın beraber bohçanıza ne lazımsa.valla bur da ne konular okudum senelerdir tutumlu kadınların değeri bilinmediği gibi çalışanların da maaş kartına göz dikiliyor
kv de iyiymis hem kendi bohca yapmak istiyor; hem de gelini ayagina cagiriyor, böyle virüslü zamanda….Memlemetler uzak olduğu için istemedik sorun olur diye ama kaynanası istiyor
o da doğru o zaman gelini nişanlısı gelip evden alsın geri de bıraksın alışveriş sonrası en mantıklısı bu galiba başka üye de önermişti az önceBabamda hediye alacaklar bide ayaklarına mı gitceksiniz diyor onlar gelsin arada bi nişan var daha diyor
Aynen olay böyle tam olarakKuzenimden örnek veriyim: Gelin bir köyde yasiyordu. Erkek tarafi gidip gelini aldi (yaninda refakatci olarak kardesi vardi galiba), alisveris beraber yapildi. Gelini tekrar köyune biraktilar. Bence kavga etmek yerine orta yol bulsunlar. Kiz tarafi belki "bizi ayaklarina cagriyorlar" diye algilamis olabilir. Belki erkek tarafin kendi sehirlerinde tanidik yerler vardir alisveris icin.bilemedim
Yok ya korkunc sekılde salonlarda yapıp oynuyorlar dıpdıbe. Canlı yayın açıyorlar goruyorum, izlerken korona bulasmıs gibi tikleniyorum. O ortamdakıler yarınlar yokmuscasına oynuyor ama.
Keske dedıgınız gıbı olsaydı.
azalır tabi virüs te altın da hortladıBu yönde çok video var da bir anlamda davranışları anormal olduğu için dikkat çekiyor.
Çevremizde ise düğünler hep erteleniyor, evet teorik olarak düğünü yapabilirsiniz de davetli sayısı çok azalıyor.
Kaynanası istemiyor gidip alalım hevesim var diye yoksa biz hiç istemedik ilk başta bohça falanCidden internetten halledin, inanın çok güzel tasarım şeyler var dıdının dıdısının arkadaşının vallahi ucuza penye veren dükkanına göre daha memnun kalırsınız.
Konu sahibine yardimci oluver diye seslendim elektracim biliyosun bizde bohca ne ararNe soracan kuzu azıcık bılıyorum bızım ordan
Konu sahibine yardimci oluver diye seslendim elektracim biliyosun bizde bohca ne arar
Regen_ şöyle benim erkek kuzenim evlendi biz de yani Erzurum da şöyledir. O Erzurum burmaları genellikle kesın alınır sonra damadın taraftan teyze hala dayı amca bla bla kıza hediye bohçalar gönderir. Bunda kıyafet vs olur ya da kızı görmeye gittikçe bu hediyeler götürülür. Bir de hamam takımı vardır bu çok uzun bır yere yazdım onu dırek yapıştırmam lazım misal kızı görmeye gitti aile büyüğü anane de olsa kıza çamaşır kıyafet ya da para verirler. Hamam takımının içeriği geniş olduğunda ayrı o pijama gecelık vs bohçası olmuyor sanırsam. Kızla beraber çıkılır kız ıstediğini seçer. Bayramda da koç gönderilir bılezıkle bla bla yani aslında gelin gider çünkü seçicek olan o ama sizde mesafe olduğu için aslında para verseler daha mı ıyı dıye düşündüm bilemedim. Ama şöyle ben memlekette yaşamadığım için bu adetlere uymayız aılemle daha çok orda yaşayanlar kesın yapar
Amannn bu ne yazıl oglanaSandık cevizden üçlü , bavul seti, bornoz takımı, gecelik takımı,seccade, bohça, kadama,gümüş zemzem takımı, gümüş nalın, gümüş gondol tepsi gümüş yine mücevher kutusu, gümüş şamdan ve kuran kutusu,gümüş ayaklı ayna, makyaj kutusu, ayna tarak takımı, saç kurutma setı, epilasyon aleti, saç düzleştirici, çanta cüzdan terlik , parfüm seti,ayakkabı, nevresim pike seti, havlu, bohça takımı, atlet takımı, kına tepsısı sepeti, kına örtüsü ve kına malzemesi, döpiyes takımı, elbise, manto, eşarp,halı, nişan sandığı, hediyelik kumaş bla bla gidiyor daha varda yoruldum artıkbu hamam takımı bohça içeriği yani ama pek anlamam bu işlerden . Konu sahıbı bu bızde geçerli aman yanlış anlaşılmasın damadın ocağına incir ağacı dikersiniz 10 bın en az bu takım
çok sağol bu kadar çok şey abartı ama bakalım bizde memleketten ayrı büyüdük adetleri bilmiyoruz o yüzdenSandık cevizden üçlü , bavul seti, bornoz takımı, gecelik takımı,seccade, bohça, kadama,gümüş zemzem takımı, gümüş nalın, gümüş gondol tepsi gümüş yine mücevher kutusu, gümüş şamdan ve kuran kutusu,gümüş ayaklı ayna, makyaj kutusu, ayna tarak takımı, saç kurutma setı, epilasyon aleti, saç düzleştirici, çanta cüzdan terlik , parfüm seti,ayakkabı, nevresim pike seti, havlu, bohça takımı, atlet takımı, kına tepsısı sepeti, kına örtüsü ve kına malzemesi, döpiyes takımı, elbise, manto, eşarp,halı, nişan sandığı, hediyelik kumaş bla bla gidiyor daha varda yoruldum artıkbu hamam takımı bohça içeriği yani ama pek anlamam bu işlerden . Konu sahıbı bu bızde geçerli aman yanlış anlaşılmasın damadın ocağına incir ağacı dikersiniz 10 bın en az bu takım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?