Benim iki Erzurumlu arkadaş evlendi. Kız dedi ki bizde adettir hamam takımı alınacak dedim bu zamanda hamam takımı mı kaldı tabi ben hamam takımı denilince aklıma havlu, peştemal, hamam tası falan geldi meğerse hamam takımı dedikleri a-z ye tüm kıyafetleri, çanta, ayakkabı, iç çamaşırı, vitrin süsü (bakır oluyor galiba) filanmış bayağı detaylı bir alışveriş yani ve bundan 3 sene önce 20-25 bin den başlıyordu ve erkek tarafı muhakkak alırmış. İsteme, söz,nişan ve düğün de çerez götürme adetleri var. Kurban bayramında kız tutturdu koç alacaksın diye erkek tarafı koç aldı boynuna tam altından kolye taktı kız tarafına getirdi. Yılbaşında, bayramlarda erkek tarafı toplanıp kızın ailesine ziyarete gider yanlarında hediye götürürler (altın bilezik yada tuğralı kolye filan). Erkek tarafı nişan bohçası götürdükten sonra erkeğin akrabaları bohça görmek için toplanıp gidiyorlar bir de onlar kıza para veriyorlar. Muhtemelen siz Edirnelisiniz diye bu adetlerin hiçbirini yapmadılar bir de size yıkılmaya çalıştılar. Ex nişanlınız kendi yöresinden biriyle evlenseydi paşa paşa hepsini yapacaktı.