Nişan Nişan için ikram önerileriniz???

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
merhabalar kızlar,
benim sözüm evde olmuştu ama ikimizin tarafıda kalabalık olunca evde 60 kişi olmuştuk.
ama annemin ve benim çevrem çok kalabalık olduğu için sağolsun arkadaşlarımız birsürü şey yapıp getirmişti ve açık büfe tarzında servis olmuştu herşey. tabii aile büyüklerine kendimiz servis yapmıştık. menümüz hatırladığım kadarıyla şöyleydi;
pasta (eşim getirmişti söz pastamız)
su böreği
zeytinyağlı sarma
patatesli kıymalı banyo böreği (nefistir)
tahinli cevizli kurabiye
mantar kurabiye
peynirli kurabiye
cupcake kardeşimin özel tasarımı ile :)
yalancı çerkez tavuğu
rus salatası
ekler
kanepe hatırlayabildiklerim bunlardı umarım faydalı olur şimdiden mutluluklar...

Çok teşekkürler çok güzel oldu bu bilgilerde:) en azından su böreği ve zeytintağlı sarma olması sevindirdi:) rus salatasını anneme önerebilirim

öncelikle hayırlı olsun benimde nişanım evde olacak bizde börek sarma kurabiye tavuklu pilav ve yöremize özel keşkek verilir yanında çay ve soğuk içecek en son tatlı olarak kesilen pasta ikram edilir yemek ağarlıklı yani bu biraz gelen sayısına ve geleneklere göre değişir inşallah herşey gönlünce geçer

öncelikle hayırlı olsun benimde nişanım evde olacak bizde börek sarma kurabiye tavuklu pilav ve yöremize özel keşkek verilir yanında çay ve soğuk içecek en son tatlı olarak kesilen pasta ikram edilir yemek ağarlıklı yani bu biraz gelen sayısına ve geleneklere göre değişir inşallah herşey gönlünce geçer

teşekkürler tatlım nişanım oldu zaten:) öncelikle tavuklu pilav pide ikram edildi sonra isteme pasta kesimi ardından zaytinyağlı sarma,kurabiye,börek çeşitleri ve nişan pastam vardı tabakda yer bile kalmadı koyamadığımız kurabiye çeşidi bile vardı..İnşallah seninde hayırlısıyla güzel bir şekilde geçer;)

tavuklu pilav keşkek bizde düğün yemeği olarak verilir nişana uygun olmaz
40 kişilik bir nişan hazırlığı senin için yorucu olabilir istersen bir pastane türü bir yerle anlaş
uzak yoldan geliyorlarsa 3 çeşit yemekte çıkartabilirsin uzak yoldan gelene yemek verilir çünkü
ama en pratigi
zeytinyağlı sarma börek milföyde falan kanepe yada salata çeşitleri olabilir sosis rus salatası havuç salatası falan kuru dolma yada lahana sarmasıda yapbilirsin lezzetli olur zaten tatlı olarak pasta kesiceksinizdir tatlıyıda o şekilde aradan çıkartırsın

şimdiden hayırlı olsun :34:

merhabalar kızlar,
benim sözüm evde olmuştu ama ikimizin tarafıda kalabalık olunca evde 60 kişi olmuştuk.
ama annemin ve benim çevrem çok kalabalık olduğu için sağolsun arkadaşlarımız birsürü şey yapıp getirmişti ve açık büfe tarzında servis olmuştu herşey. tabii aile büyüklerine kendimiz servis yapmıştık. menümüz hatırladığım kadarıyla şöyleydi;
pasta (eşim getirmişti söz pastamız)
su böreği
zeytinyağlı sarma
patatesli kıymalı banyo böreği (nefistir)
tahinli cevizli kurabiye
mantar kurabiye
peynirli kurabiye
cupcake kardeşimin özel tasarımı ile :)
yalancı çerkez tavuğu
rus salatası
ekler
kanepe hatırlayabildiklerim bunlardı umarım faydalı olur şimdiden mutluluklar...

bende böyle yapmayı düşünüyordum nişanımda, yaklaşık 30-40 kişi oluruz. bende evde ya da küçük bir kır bahçesinde yapmayı düşünüyorum. hazırladığım yemekleri bir masaya dizeriz kim ne istiyorsa alır yer, bence süper bir fikir.

Arkadaşlar evde yapılacak nişan için hazırlık ve ikram önerilerinizi paylaşır mısınız? 30-40 kişi için..

canım biz sözümde evdeki misafirlere bu şekilde birşeyler hazırlamıştık.
küçük küçük atıştırmalık kanapeler, tuzlu minik kurabiyeler, havuçlu toplar, börek, kek, irmik tatlısı,zeytinyağlı sarma yapmıştık diye hatırlıyorum başka bişide gelmedi aklıma ama kanepeleri yapmak çok kolay ve leziz oluyorlar dilersen tarifini verebilirim sana :42:

Arkadaşlar evde yapılacak nişan için hazırlık ve ikram önerilerinizi paylaşır mısınız? 30-40 kişi için..

öncelikle selamlar ve hayırlı olsun canım

benim de nişanım evde olucak ve ben de az da olsa ikramlar hazırlamayı düşünüyorum . Öyle sadece yaş pasta , kuru pasta ve meşrubat ile geçiştirmek bana biraz baştan savma geliyor . benim düşündüğüm ikram tabağı : paçanga böreği , yaprak sarma , amerikan salatası , kabak salatası ve patates salatası ( bir de belki kısır koyarım tabağa ) . kız isteme faslı bitince de yaş pasta ve kuru pasta ile beraber çay ikram ederiz oldu bitti :34: umarım yardımcı olmuşumdur

Not: Su böreği düşünmüşsün ama onu yemek için eksta bıçak servis etmen gerekik diye düşünüyorum . yemesi çok pratik bir börek değil ama tercih senin tabi .

Back
X