Nişan kavgası

Nisan 1 günlük iş. Doğum haziranda.. neden mart nisan mayısta olmuyor ki nisan?

Zaten onayladım ama dedim bak erkene alalım hem doğum hem ameliyat öncesi güzel olur ama o ileriye atalım öne almaktansa dedi
Ayrıldığını yazmışsın. Eğer başka nedenler yoksa; sırf tarih için yazık etme.
Çünkü bu tarih meseleleri rıza alma, erteleme erkene alma vs gerçekten yaygın bir durum. Yani sadece senin erkek arkadaşına ve ailesine özgü bir durum değil. Ailecilikle hiç alakası yok..
Bizim bu taraflarda komşunun düğünü, nişanı vs ile bile çakışmasın diye tarih değiştirilir.
Boşuna dememişler geç olsun güç olmasın diye.. İki araya bir dereye sıkıştırmanın anlamı da yok..
Belki kendilerince başka bir nedenleri vardır aile arasında.. Maddiyat ya da farklı bir telaşlı durumları..

Canınızı sıkacak başka bir konu bulamadınız mı? Varsın eylül de olsun... 3 aydan ne olacak ?

İki tarafın da toplam yüzü aşkın akrabası var herkese göre nişan mı ayarlanır. Tarih belirlenir uyan gelir uymayan düğüne gelsin farz mı herkesin katılması. Tavrımı koyardım şahsen konuya

Öne almak çok erken olur çünkü yeni oldu tanışmalar. Mayısta yapayım desem ramazan.

genelde tanışma olduktan sonra ki ay içerisinde nişan yapılır bizde çevremde de böyle
niye erken olsun düğün değil ki bu ?

bazıları ne alaka erteleme demiş
ama benim teyzem hamile olsa ben ona göre programı yapardım
çünkü gerçekten teyzem anne yarısı bizde emeği büyük
dıdısının dıdısı muamelemesi yapmayın bence teyzeye

akrabalara göre iş yapacak olursanız o işin sonu gelmez.siz kendinizi ayarlamıycaksınız insanlar size kendilerini ayarlayacak.

Ramazan gelmeden nişanı yapın siz de. Nasılsa evde olacakmış. Aileler yeni tanıştı, o kadar erken nişan yapamam demişsiniz. Siz 2,5 yıldır tanıyorsunuz zaten. Ailelerin tanışması ile söz - nişan arasının bir iki ay olmasının ne sakıncası olabilir? Benim de öyleydi.

Buna katılıyorum ama karşımdaki anlamıyor ona göre uzun uzun tanışmak gerek bende düzgünce ayrıldım
Peki tüm ailenin tanışması için fırsat yaratıyorlar miydi? Ailesi senin aileni yemeğe vb.etkinliklere davet ediyor mu? Aileler tanıştıktan sonra kenara çekilip sessizliğe mi burunduler?

Aynn o kadar doğru ki bir kere sağlık hariç susarsam devamı gelecek belli

sağlıkta da susmadınız ki?
ayrıldınız.
babamın ameliyat tarihi bu ay sonu belli olacak olsa, nişan planı yapmazdım.
önce bir tarih belli olsun derdim.
tarih belli olduğunda eğer ameliyat olacağı tarih 4-5 aya kadar bir zaman ise yine beklerdim.
8-9 aysa öncesinde yapılabilir nişan eğer vakit uyuyorsa. ramazan, bayram vs..
size bahane gibi geldiyse erteleme işi bilemem.
ama nişanlınız kafaları rahat olsun diye düşünmüş olabilir...

Yani bakamaz çalışıyor . Erkene alamam çünkü mayısta ramazan. Nisan alaym desem daha aileler tanışalı yeni oldu çok erken olur.

Ne erkeni yahu? Nişan bu düğün değil ki.
Nişan isteme ve tanışma ile birlikte bile yapılır..

Benimki annelerin tanışması
1 hafta sonra isteme+söz yüzüğü
2 hafta sonra nişan
Yani 1 ay içinde oldu..
Şimdi olsa hepsini birada çıkarırdım..

Zaten bunlar formalite abartmayın. Ramazan ayından önce yapın çeneleri dursun..

Benım isteme+söz den bir hafta sonra nişanım oldu... Hiç kimse de erken yada geç demedi.. Ama siz erkene almayı uygun bulmuyorsunuzda erkek arkadasınız o tarıhe nasıl uygun olmaz kızıyorsunuz.. Ne varki orta noktayı bulmaya çalışmakta..

Yani bakamaz çalışıyor . Erkene alamam çünkü mayısta ramazan. Nisan alaym desem daha aileler tanışalı yeni oldu çok erken olur.

Nisan ayina daha 2 ay var. Ay sonuna dogru yapsaniz 3 ay. Bence erken degil hemde ara cok sogumadan yapilmasi daha mantikli gibi geliyor bana sanki ama siz bilirsiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…