Nişan kavgası

Benim bildiğim nişan tarihi falan aileler arasında tanışma olduğunda konuşulur sizin de fikriniz alınarak halledilir. Ki nişan çok önemli değil. Kız isteme, söz, nişan bir günde bile olabilir.

Ailelerin de kaynaşmasına gerek yok. Evlenecek olan ikinizsiniz. Aileler mevzuya ne kadar çok dahil olursa o kadar çok anlaşmazlık çıkar.

Hayırlı işler uzatılmaz nifak tohumları serpilir çünkü. Erkek arkadaşın bu konuda yanlış düşünüyor o yüzden. Kız evi naz evi olacak yerde resmen nazı karşı taraf yapıyor.

Maden 2.5 senedir birlikteyseniz ha Haziran ha Eylül arada 1.5-2 ay çokta büyük bir şey değil.. teyzesi ile arası iyise yanında istemesi bence çokta anormal değil ve babasıda hastayken ikisini birden bahane etti belkide babası ameliyat olmasa teyzesi olmasada bir şey demezdi. Bence çok üstelemeyin eğer ki başka bir sorun yok ise

Yok ama ayrıldım bir kere bu da oyun değil ki ayrıl barış şuan üzülüyorum ama biliyorum geçecek üzüntü çünkü benim ve onun en özel gününde babasının ameliyatı için tabiki ertelerim ama teyze doğumunu kabul etmem. Çünkü bizim aile geleneğinde tanışma dediğin kız anne babayı tanır erkek anne babayı tanır. Sonra anneler babalar tanışır isteme nişan olur.. Ama ona göre ben nişana kadar tüm aile ile tanışmalıyım. Onun ailesi ile benim ailem k4-5 kere gidip gelmeli. Herşeyi onun istediği gibi olsun istiyor.

Öne çekemiyormusunuz nişanı Mayıs’ta yapın
Mayısta ramazan var Nisan a çekelim dedim ona da yok aileler kaynaşamaz yok benim tüm aile fertleri ile seni 8 zamana kadar tanıştırmam gibi bahaneler söylüyor. Halbuki bizde aileler ile kız erkek 1 2 kez görüşür anneler babalar da 1-2götüşür sonra nişan olur.

Ben her seyde bir hayir vardir kafasindayim siz daha yeni tanışıyorsunuz belki -Allah korusun bi aksilik çıkacak-belki ummadiginiz bir sey olacak ne bilim o düşünceyle ben olsam ileri bir tarihe nişani alırım bu süreçte hem aileyi falan da daha iyi tanımış olursunuz die dusunuyorum yani.

Aslında belki de öyledir bilemiyorımm

Oluruna bırak nisan olsun diye kavga etme.belki nişanlanmamak daha hayırlıdır.en başından sorunlu olan şeylerden hayir.gelmiyor.

aslında iyi olmus

sadece kendi dediği olsun isteyen tarafla geçinmek cok zor

dese ki size tamam o zaman istersen yakin zamanda soz yapalim aile arasinda. sonra da nisan yapalim. iki tarafinda gonlu olsun. sen haklısın benim ailem istedi diye benim aileme gore hareket etmek olmaz.

ama yok sadece kendi ve ailesi var gibi davranmasi cok yanlış

hakkinizda hayirlisi olsun

Aileler nişandan önce kaynaşmaz zaten evlenene kadar arada mesafe olur
Ramazan’dan önce istenir ramazanda sade bir yemek ile (iftar yemeği) üstüne yüzük takılır tamam olur biter
Yani 1 ay atılır anlarımda 3 ay ne yani

Ayy kendi dugunum, nişanim geldi aklıma .. aman kardeşlerimizin finallarine denk gelmesin, aman falanin düğününe denk gelmesin , şu olmasın bu olmasın derken bir türlü tarih ayarlayamamistik. En son da düğün zamanı cenaze olmuştu

Sizinki neyse ki evde yapilacakmis , teyze de katılmak için hevesli belli ki Ramazan'dan sonra yaparsınız artık.

Yani bakamaz çalışıyor . Erkene alamam çünkü mayısta ramazan. Nisan alaym desem daha aileler tanışalı yeni oldu çok erken olur.

Bizim aileler nişan tarihleri herseyler belirlendi, 1 hafta kala geldiler yuzukleri taktik memleketlerine gittiler.
Bizde evde yapmistik.

Onemli olan sizin tanimaniz birbirnizi, sizin birbirinizden emin olmaniz..

Ayrilmaniz iyi olmus bence. Madem aileler anlasamadiginda iliskiyi bitirecek kafada 2,5 sene neyin iliskisini surdurmus? Aileler anlasmak zorunda degil. Bizim aileler cok nadir bir araya gelir oyle icli disli devamli git gelli bir durumlari olmadi. Anlasamazsa gorusmezler hicbiseyi etkilemez.

Aileler anlaşamadi diye ayrilacak kafadaki adam, yarin birgun evlendiginizde ailesiyle en ufak problem yasadiginizda boşanmayi önünüze getirecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…