- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
- Konu Sahibi frauleinleyla
-
Cevremde cok olan oldu ama sizinki baya ileri safha sanırım bizimkiler bir hafta ongüne ayaktaydılarYa şimdi son tahlili gelecek ay çıkacak ondan sonra devlet hastahanesi geç veriyor..diyelim Nisan da ameliyat oldu somra 2 ay sonda takılacak. Sonra Bi süre ç idrar kaçırma olabiliyor.
Bilmem ki tanıştık iyiydi. Dün de kuzenleri gelmiş kaynana demiş nişan yapcam bilmiyormOglanin annesi biraz gönülsuz olmasın sakın .
Aynı fikirdeyim ama ona göre aileler iyice tanışmalı laynaşmalıymış. Ailelerin iyi anlaşması o evlilik için çok önemliymiş.Ramazan girmeden Mayıs başı nişan olsun işte
Bizim aileler taniştiktan 2 ay sonra söz nişan olmuştu
Siz kendinize guveniyorsanız tanıyorsanız birbirinizi
ailelerin ne zaman tanıştığı önemli değil
Kesinlikle doğru diyorsun resmen zorlamaCevremde cok olan oldu ama sizinki baya ileri safha sanırım bizimkiler bir hafta ongüne ayaktaydılar
Kacıran bi tanıdık var oda bez baglıyor mecbur gündelik hayatına devam ediyor
Birde yani böyle bi karar aileler arasında alınmadımı neden ailenizle fikir alısverişi yapılmıyorda size söyleniyor tek taraflı karara baglıyorlar
Kesinlikle iki insan 1 kişi için sıkıntıya giriyor başka bişey değilhamileyken ABİM in baska sehirde olan nisanina kinasina ve nikahina gitmedim benim yuzumden neden hayatini ertelesin sizde ertelemeyin birde teyze yani
Çok doğru söyledim. Diyor ki ailelerin birbiri ile bizim aileler ile kaynaşmamız lazım. Aileler kaynaşmazsa olmaz. Bende ayrıldım yetti artıkErtelemek yerine erkene alın. Ayrıca beyin nakli değil altı üstü doğum.
Mükemmel bir aile uyumu bekleniyorsa boşa bir çaba.Aynı fikirdeyim ama ona göre aileler iyice tanışmalı laynaşmalıymış. Ailelerin iyi anlaşması o evlilik için çok önemliymiş.
O kadar doğru ki bıktım artık. O da o tarafı tutuyor yok aileler birbiri ile kaynasın yok biz aileler ile kaynaşalım böyle olmaz vb. Resmen ailesinin tarafında bende ayrıldımAynı şey benimde başıma gelmişti. Nişan yapmak isteğimiz bir dönem vardı ve maalesef eşimin küçük kardeşi ve dayısı rahatsızlanmışlardı. Heleki dayımız daha kötü durumdaydı. Kayınvalidem abisinin durumunu söyleyerek erteleyelim dedi tamam dedik can bu sonuçta ha 1 ay önce ha 1 ay sonra.. Ama baktık ki hep bir bahane çıkıyor. Kaynımla dayı iyileşti ama başka bahaneler buluyorlar o zaman eşim ailesine gelecek misiniz gelmeyecek misiniz kesin bişey söyleyin dedi.
Neyse biz Nisan başına anlaştık ama hatırlayamadığım bir bahane daha çıktı tabiki. Ben babama açmıştım konuyu gelsinler dedi. Babam yaşlı olduğu için tanışma olayı istemede olmuştu. Eşimde bana nisanın 8inde kahveni içicem diye söz vermişti. Baktı ailesi gelmiyor eşim öğretmenimizle geldi istedi beni. Bu bahaneler aramıza uçurum soktu. Halada lafı ediliyor. Ben her fırsatta söylüyorum. Özellikle kpye.
Sağlık, doğum, hastalık bunlar tolere edilecek şeyler. Eğer ortada mühim bir durum varsa sizede danışarak erteleme kararı alınacaksa sizde bişey demezsiniz bu duruma ama kendi aralarında sürekli ertelerlerse bizim gibi o zaman iş yaş. Gerçekten uzak durun derim.
Müstakbel nişanlınız ile bence konuşun. Onun düşüncesi ne, ne yapmak istiyor bir sorun bakalım. Belki ortak bir ara bulunur.
Baktınız yok kendi bildiklerini okuyorlar, nişanlınızda onların safında hiç uğraşmayın. Bugün bu bahaneyle gelen yarın hangi bahaneyle gelir allah bilir.
Birde şunu merak ediyorum. Sizin doğumunuz olsa ve başka bir akrabanın nişanı olsa acaba doğum var diye ertelerler miydiler? Cevapta belli aslında ama.. Allah yardımcınız olsun
Ayrıldınız mı sevgilinizle?O kadar doğru ki bıktım artık. O da o tarafı tutuyor yok aileler birbiri ile kaynasın yok biz aileler ile kaynaşalım böyle olmaz vb. Resmen ailesinin tarafında bende ayrıldım
Değil mi aile uyumu ne kadar olur ki sanki yani olmuyor ben ayrıldım şimdiden bu kadar aileci ben yapamamMükemmel bir aile uyumu bekleniyorsa boşa bir çaba.
Olmaz öyle şey.
Siz zaten karar vermişsiniz, 2.5 yıl olmuş.
Aileler de tanışmış, bir iki görüşme olduktan sonra uzatmanın ne manası var.
Geçtiğimiz eylülden önümzdeki eylüle kadar o kadar uzun bir süre ki bu.
Alt tarafı bir nişan.
Takabilirsiniz o yüzüğü bir ara.
Ne kadar büyümüş.
Herşeyin yeri ayrı
Ne düğün bekler, ne ölüm, böyle bir söz var.
Hayırlı bir iş bu, beklemenin de anlamı yok doğumun da yeri ayrı nişanın da, bir günlük iş.
Tekrar konuşulsun makul bir gün yapılsın, kimsenin gönlünün kırılmasına gerek yok diye düşünürdüm ben olsam.
Bu yok deme konusunda da önceki yazdıklarınız da da haklısınız bende en doğru üslupla ayrıldım en güzeli bu çünkü hep ben anlayışlı olamamOnemli olan ameliyat tarihi bence. Doguma gore nisan yapilmaz sonucta. Benim de gorumcem nisanlandiginda oglum 20 gunluktu,gittim biraz vakit gecirdim sonra ayrildiydim salondan.
Ama size gayet guzel bir uslupla nisani su tarihte yapalim diyenleri de kirmamaniz lazim. Demek ki o zaman musait olacaklar. Daha en basindan her seye yok derseniz sonralari cok sorun yasarsiniz
Evet düzgün bir dille ayrıldımAyrıldınız mı sevgilinizle?
Buna katılıyorum ama karşımdaki anlamıyor ona göre uzun uzun tanışmak gerek bende düzgünce ayrıldımİsteme nişan öyle aman aman çaba ve zaman harcanması gereken şeyler değil. Şimdi karar verseniz 10 güne yapılır. Aileler tanışmış zaten daha ne kadar tanışacaklar?
Bizim aile tanışmasından başlayıp düğüne kadar geçen süre 6 ay. 6 aya hepsi sığdı ki buna ev tadilatı da dahil. O kadar zaman alan, üzerinde düşünülecek, aylarca uğraşılacak şeyler değil bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?