- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.044
- 138
Cok isteyince de olmuyo bence, kim ne derse desin evlenmeyi isteyince daha beter evlenemiyosun sanki, cok garip napsak ki?
Çoğunluk fesatsin diyerek kızmış ama evet böyle bir grup var arkadaşlar...
Bizzat kocam bana göre cirkin ama gonlu zengin ( maddi zenginlik o bence ) zaten bundan iyisini bulamam diyip kahkaha atani gördüm.
Herkesin evliliğine laf edilmemis bu tarz evlenenlere laf edilmiş.
Ama Ahucugum bende evlilik takıntılı olduğunu düşünüyorum.
Rahat ol biraz.
Hayat o kişiyi elbet getirir karşına .
Eger tanismaniz gerekiyorsa yollar saatler kesisir.
Eğer gerekmiyorsa da cikmaz sokakta bile karsilasamazsin.
Yani plan program pek işlemiyor bu işlere malesef...
+++
Sanki ''ayy evlilik harika canım,sen ne zaman evleneceksin'' diye insanı boğanlar Türkiye'de değilEvlenince basbaya hava atan bir sürü insan var,kademe atlıyor olduğunu düşünen kadınlar,evlenmeyenlere sanki kusurluymuş gibi yaklaşan insanlar.Bu insanların konusunu okumuyorduk demek ki ben yanlış hatırlamışım
Dur daha kış ayındayız bir yaz gelsin düğün sezonu açılır sizde Allah'ın izni ile hayırlı bir eş bulursunuz. Bu işler kader kısmet
Kac yaz dugun sezonu gecirdik ama ortada fol yok yumurta yok
Yok herkes aşırı elit kesildi , ben cahil fesat , kıskanç :)+++
Sanki ''ayy evlilik harika canım,sen ne zaman evleneceksin'' diye insanı boğanlar Türkiye'de değilEvlenince basbaya hava atan bir sürü insan var,kademe atlıyor olduğunu düşünen kadınlar,evlenmeyenlere sanki kusurluymuş gibi yaklaşan insanlar.Bu insanların konusunu okumuyorduk demek ki ben yanlış hatırlamışım
Çok komik ,alemsiniz doğru söylüyorsunuz boşvermek lazımDoğrudur ama ben de diyorum ki, toplum baskısı ve çevrenin ne kadar cahil olduğu insanın var olan fikrini ve hayata bakış açısını değiştirmemeli. Gerçekten bu hususta olgunlaşmış fikirleri varsa, etkilemez zaten. Etkilenen de, derinlerde bir yerlerde o insanlar gibi düşünüyordur.
Eşimle sevgili iken ve babam bilmiyorken, artık yaşımın 27 olduğu ve evlenmem gerektiği konusunda neredeyse her gün anneme baskı yapıyor, kavga ediyordu babam. Annem de sağolsun ertesi gün sanki ben bunları duymamışım gibi tekrar ediyordu. Bekarlık hayatımın son iki yılı böyle geçti. Bir gün "bu evde yaşamam sorun oluyorsa başka bir yol düşüneyim. Yok derdiniz bu değil de evlenmem ise, kendi istediğim zaman olacak bu. Yaşım 35 de olsa bu durum değişmeyecek. Kabullenseniz iyi olur" demiştim aileme. Tabi ki susmadılar. Hatta babamın iş çevresinden benimle evlenmek isteyenler olurdu. Gelip söylerdi ve hatta görüşmem için baskı yapardı. Ben ise bu durumu eğlenceye çevirirdim. Her daim reddettiğim bu teklifi bir gün kabul ettim. Gelsin görüşeceğim dedim. Çocuğa öyle şeyler anlattım, o kadar eğlendim ki adım çevrede deliye çıktı. Sonuç itibariyle bir daha baban böyle bir teklifle gelmedi. Rezil olmamak için.
Baskı ise ben alasını gördüm. Cahillikse, akrabalarımın eline kimse su dökemez bu konuda. Hatta benden bir yaş küçük kuzenim o kadar çok istiyor ki evlenmeyi, benim kına gecemde gidip bindallı almıştı :) herkes kulağıma "ayol gelinin kim olduğu belli değil manyak mı bu" dediklerinde, kendine yakıştırıyorsa benim için sorun değil demiştim. Hani o kadar umurumda değildi evlilik angaryaları.
Velhasılı yedi yıl önce nasıl düşünüyorsam hala aynı düşünüyorum. Evlilik o kadar zor ve yorucu bir kurum ki, öylesine ya da hava atmak için yapılacak iş değil. Biliyordum, tecrübe ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?