Nişan ve evlilik alışverişini yaparken

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar nişan ve evlilik alışverişinizi eşinizle beraber mi yaptınız yada eşinizin ailesinden bir destek gördünüz mü? Bende yakında nişanlanacağım ve nişan alışverişine çıktık. Doğrusu eşim olacak insanın ailesinden hiç destek görmedik. Kendi çabalarımızla aldık herşeyi. Bunun böyle olacağını önceden biliyordum çünkü ailesinin maddi durumu bazı şeyleri yapmaya yeterli değil ama nedense işin içine girince destek görememek beniz çok zoruma gitti. Aynı şeyleri yaşayan arkadaşlar var mı?

Takılma tatlım bunlara
Önemli olan ne aldığın,yada alırken yanınızda kimin olduğu değil
Aldığın eşyaları kullanırken yaşayacağın huzur.
Huzur varsa şayet bırak gelen gelsin,gelmeyen gelmesin.
Sen keyfini çıkarmaya bak
Bir kere oluyor bu işler çünkü

bızde esımle her turlu alısverısı yalnız yaptık
evımızı yalnız temızleyıp yerlestırdık vs
esımın aılesınden hıc kımseden ne maddı ne de manevı destek gormedık
ılk zamanlarda ınsan uzuluyor falan ama evlendıkten sonra ıyı kı herseyı yalnız yapmısız kımseye mınnet borcumuz yok dıyoruz
emın en ıyısı bu

Evliliğimin öncesinde destek olarak salon takımı ve yemekli düğün oldu kayınvalidemler tarafından..kaydirigubbakcemile
Geri kalanları kocamla ben ve benim ailem yaptı..
Bence gençlerin herşeyi kendisi yapması çok daha güzel..:asigim:
Zaman zaman evliliğimiz o kadar aceleye gelmeseydi de hiç kimsenin kuruşu bile geçmeseydi diye düşündüğüm çok olmuştur..

bizde aynı şeyleri atlattık.

eşimin ailesi yapmadığı gibi, birde yapılanları laf ettiler.. bu niye beyazda siyah değil gibi.

ama en iyisi herşeyi kendiniz yapmanız.

sürekli başınıza kakılan " biz yaptık" lafını duymazsınız en azından..

canım tabi insanın kendi yapmasıda farklı bi olay ama bi anne babanında görevi değilmidir sonuçta bizde kendi kendimize yapınca bu biraz daha uzun sürecek ve buda benim zoruma gidiyor eğer iki kişi evleniyorsa ve bu senin evladınsa sende elini taşın altına koyucaksın. Bizde kendi kendimize debelenip duruyoruz çok canım sıkılıyor bu duruma ben çalışıyorum ama çalışmıyorda olabilirdim.

Bizde nişan alışverişine nişanlımla ikimiz çıktık , ve kendi imkanlarımızla alışveriş yaptık.
Evlenirkende böyle olacak , malesef onun anne babası ellerini ceplerine pek atacak gibi görünmüyolar ve bende buduruma üzülüyorum. nişanlımda bende normal çalışan insanlarız ve hem evi döşemek hem düğün yapmak baya bi sarsacak bizi . sarsmaya başladı bile .

evet canım aynen öyle bende aynı şeyleri yaşıyorum sonuçta iki insan evleniyor yarın öbür gün benim evime geldiğinde hiç mi zoruna gitmiycek hiç mi rahatsız olmayacaklar

hıc rahatsız olmuyolar sevdemm cım rahat rahat oturuyolar bıde laf edıyolar o nıye soyle bu nıye soyle

bende hayatta laf altında kalamam cok bıliyosan kendın alsaydın dedım kayınvalıdemın renk felan gıtmıstı:1rolleyes:

bır kurusları dahi gecmemıstır onların taktıgı bilezigi dahaı eşim alıp ellerıne verdı

lafa geldimi sizin işde çok uzadı artık olsun demesini biliyorlar 7 yıl oldu destek olunsaydı bu bu kadar sürmezdi. Benim canım ona sıkılıyor işte aile desteği çok önemli böyle şeylerde biraz olsun ufacıkda olsa bu desteği görmek herkezin hakkıdır.

aynen öyle canım zaten benim içinde nişanda takılacak bilezik aldık yani gelip takıcaklar sanki kendileri almış gibi. İnsanın zoruna gidiyor işte önceden bilsemde işin içine girince baya bi zoruma gitmeye başladı. Tamam ailenin maddi durumu olmayabilir ama elinden geldiği kadarıyla bişeyler yapmaları gerekiyor.

Canim siz de herseyi 4-4luk yapmayi verin simdilik onemli olanlari alin digerlerini de zamanla alin, herseyi birdenbire alip ta onca borc'un altina girmektense, zamanla yapin bazi seyleri ve daha mutlu huzurlu bir yasam secin.
Bence onlar yapmak zorunda diye de kendinizi sartlandirmayin,
hickimse hicbirseyi yapmak zorunda degil gonlunden gecen yapar gecmeyen de imkani olsa dahi yapmasin daha iyi ne gerek var oyle gonulsuz birseylerin yapilmasina.

Son düzenleme:
bizde herseyımızı esımle bırlıkte yaptık..ama inan allah yuva kurana yardım edıyor..bence bırazda karsı tarafı anlayısla karsılamak gerekıyor yapamıycak gucu yoksa zorlamanın anlamı yok..hersey gonlunce olsun..allahım yardımcın olsun

Arkadaşlar anlıyorum ama hadi desteğide geçtim birde üstüne köstek olmasınlar bari . Bence bi çocuğu dünyaya getirmekle olmuyor ölene kadar anne babanın boynunun borcudur. Hem kız kardeşi evlendi yeni onun için kredi çektiler ama bize neden yapılmıyor bişey yapamıyorum diye bişey kabul etmiyorum ben o kadar da aç açık değiller.

Ben anlamıyorum bu tür eleştrileri... Kendin diyorsun daha önceden biliyordum, eee biliyordun madem neden şimdi şikayet ediyorsun....
Maddi durumları yok diyorsun, sonra bneden yardım etmiyorlar diyorsun... Görevleri değilmi diyorsun....
Hayır görevleri değil, evet yardım etseler iyi olur ama mcbur değiller...
Onlar görevlerini yerine getirmiş, doğurmuş, yedirmiş içirmiş büyütmüş okutmuş işgüç sahibi etmişler... ee bundan sonrada bir zahmet oğulları kendi başına evleniversin...

Belki bana kızacaksınız ama evlendikten sonra da anası gedi 10 gün kalı of pof mecburmuyum ben onlara hizmet etmeye diye şikayet ediyorlar....
Anne babalarımızın görevi bizi büyütüp iş güç sahibi etmek... Bizlerin görevi ise onlara sygı göstermek....

Maddi durumları yoksa yardım edemiyorlarsa ve sen bunu daha önceden biliyorsan bence şikayet etmek yerine nişanlına destek ol....
Ben de evlenirken herşeyi beraber yaptık.... Eşyaları ortak alıp ödedik. Tüm beyaz eşyayı bulaşık çamaır makşnesi fırın ocak mikrodalga süpürge buzdoabı ve televizyon hepsini ben aldım taksitle evlenmeden önce... Yatak odamı ailem aldı... Koltuk ve yemek odası tanımını taksitle aldık evlendikten sonra beraber ödedik.. Babasının taktığı bileziği eşi aldı eline verdi... Nişanda takılan 5 bileziğin 4ünü eşim aldı, 5e tamamlansın diye 1 tane de ben aldım ki eşimin boynu bükülmesin aileme karşı diye...
Asla şikayet etmedim, asla da etmem...
Şikayet etmediğim için de eşim hiçbirşeyimi eksik yapmadı... Benim fedakarlığımı gördükçe daha fazlaını yaptı... Biz 5 yıl flört ettik, ilk yl evenebilirdik ama paramız yoktu... Biranda evlenmeye kalksak çok borçlanırdık o yüzden 5 yıl boyunca taksitle ufak ufakben tüm beyaz eşyamızı tamamladım, eşim de evin kredisini ödedi.. 5 yıl sonunda sadece koltuk ve yemekodasının taksitleri ile evlendik... Herşeyimizi tırnaklarımızla kazıyarak alınteriyle aldık.... ıyi ki de öyle yaptık...

Ooo canım sen şimdiden kötü kaynana psikolojisine girmişsin....
Kızlarına tabi ki yapacakalr, çalışmıyordur o zaman çeyizsiz gelin edemeyeceklerine göre borç harç çeyiz tamamlamaya çalışıyorlardır... Ama oğulları çalışıyor kendisi yapar diye düşünürler... Bence bunda bu kadar olay yapacak bişey yok... Gönül ister ki aileler yardımcı olsun, ama olmuyor olamıyorlarsa da senin eşine olan sevginden daha önemli değil ya....
Ben eşimi çok severek evlendim, hiçbirşey yoktu gözmde.. Bu yapıp yapmadıklarını da evlendikten sonra düşünüp söylüyorum sizlere o hazırlıklar sırasında niye yardım etmiyolar diye aklımın ucundan bile geçmemeişti....

Arada aşk varsa gerisi gereksiz teferruat....

Bir ailenin görevidir çocuğunu evlendirmek. Tamam ben demiyorumki herşeyimizi onlar yapsın ama insan ufacık da olsa destek olur. Erkek arkadaşım kaç sene çalıştı eve verdi. Hala da o kadar olmasada destek oluyor bi şekilde yani bilmiyorum tabiki bende hertürlü destek oluyorum ama durumlar zor aile desteği olmadan çok oluyormuş onu anladım.

durumları olduğu halde yapmasalar tamam ama durumu olmayan bir insan napabilir ki.üstelik nişanlıın ailesinin bişi yapamamanın ezikliğini içlerinde yaşamadıklarını nerden biliyosun.
benim babam benim nikahım da bişi yapamadı ama bunun ezikliğini hep hissetti.bana bişi sölemedi ama ben anlarım babam o benim.

öyle tabi ama insan üzülüyor işte birde çevrende daha rahat evlenenleri görüyorsun insanın canı sıkılıyor yapacak bişey yok zaten olsa yaparlardı en iyi şekilde bunu biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…