öyle tabi ama insan üzülüyor işte birde çevrende daha rahat evlenenleri görüyorsun insanın canı sıkılıyor yapacak bişey yok zaten olsa yaparlardı en iyi şekilde bunu biliyorum.
Bir ailenin görevidir çocuğunu evlendirmek. Tamam ben demiyorumki herşeyimizi onlar yapsın ama insan ufacık da olsa destek olur. Erkek arkadaşım kaç sene çalıştı eve verdi. Hala da o kadar olmasada destek oluyor bi şekilde yani bilmiyorum tabiki bende hertürlü destek oluyorum ama durumlar zor aile desteği olmadan çok oluyormuş onu anladım.
Ya olurmu öyle şey ben sadece erkek tarafınıda demiyorum iki ailede evlatları için bişeyler yapmalı ellerinden ne geliyosa ama 3 ama 5 . Sadece okutup büyütmekle olmuyor. Evlilik insanın hayatında çok önemli bir aşamadır ve aile desteğiyle yapıldığı zaman çok daha farklı oluyor herşey. Ama yoksa tabiki canını alacak halimiz yok.
evet canım aynen öyle bende aynı şeyleri yaşıyorum sonuçta iki insan evleniyor yarın öbür gün benim evime geldiğinde hiç mi zoruna gitmiycek hiç mi rahatsız olmayacaklar
maddi durumu iyi değil diyorsunuz
napsınlar yoksa yaratsınlar mı yada çalıp çırpsınlar mı
bu kadar bencil olmayın o ev sizin eviniz olacak sonuçta
eşinizi bu yaşa kadar büyütmüşler yetiştirmişler ellerinde olsa neden destek olmasınlar
şöyle bir şey yazsaydınız
evleneceğim adamın ailesi hiç yardımcı olmuyor maddi durumlarıda yerinde
herşeye paraları var bi bize gelince yok deseydiniz bi durup düşürdüm
ama hem yok diyorsunuz hemde bulsunlar etsinler diyorsunuz
bu kadar bencil olmayın bence...
size yardımcı olmadıkları için insanları bu kadar suçlamayın
çünkü bu bir suç değil imkanlar dahilinde el verdiğince yapılabilecek bir destek bir yardımdır...
imkanlar el vermiyorsa siz kendi evinizi kendiniz kuracaksınız
Çalıp çırpsınlar demiyorum yoksa tabiki yapacak bişey yok ben sadece içinde bulunduğum duruma üzülüyorum çünkü bu devirde hakikaten destek almadan bişeyleri biraraya getirmek çok zor.
vallahi ben öyle düşünmüyorum arkadaşlar siz tabi buraya yazdığım kadarını biliyorsunuz herşeyide yazamıyor insan ama çocuğu büyütüp bi yaşa getirmekle ailenin görevi bitmez sonuçta onların görevi değilse benim hiç değil o zaman öyle düşünürsek.
insan bir arkadaşının, akrabasının düğününe giderken bile bir hediye ya da takı ile gider. bazı durumda ev eşyasına katkıda bulunur. kendi çocuğuna birşey yapmaması bana çok tuhaf geliyor.
ilerde çocuklarım evlenirse, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım inş. yabancı gibi dışardan izlemem hiçbirşeyi. başkasına ufacık da olsa birşey yapıyorsam evladıma neden yapmayayım?
eşimin ailesinden biz de destek görmedik evlenirken, benim babam da yapmadı, bunun kırgınlığını taşıyorum. kardeşim yardımcı oldu, sağolsun.
eşimin ailesinin birikimi olduğu halde yapmadılar, ama herşeyimize karıştılar. ellerinde imkan olmasaydı ve yapmasaydılar üzülmezdim. düğün olmasa da olurdu benim için, onlar istedi. onun parasını da biz verdik. bekarken; eşim evlilik için para biriktirmek isterken, eşime kendileri için bir sürü masraf yaptırdılar, bekarken para biriktiremedi.
burda beni şaşırtan, çocuklarından bunu esirgemeleri...
çocukları büyütüyorlar, okutuyorlar ama yaşlanınca hatta yaşlanmadan çocuklarından her türlü beklentilerini karşılamasını da istiyorlar.
dünyaya kendi istekleriyle çocuk getiriyorlarsa az da olsa destek olmalılar. maddi destek olmasa bile manevi desteği esirgememeliler...
eşim de ben de ünv eğitimimiz için ailelerden bir destek görmedik. ne okuttular, ne evlendirdiler.
maddi zorlukları varsa, kızları için de kredi çekmeseydiler.
çocuklar arasında ayrım yapılmasına kızıyorum. benim de görümcem evlenirken, ellerinden geleni fazlasıyla yapacaklarına neredeyse eminim.
sen de çok canını sıkma arkadaşım. değişen birşey olmaz.
yapmazsalar yapmasınlar.
az olsun, kendi emeğiniz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?