• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan

nisanlinla konusmussun ve ondan sogudugunu biliyor, nisanlin kendisini sevmeyen biri ile evlilik düsünebiliyor mu?
ne kendine yazik et, ne de nisanlina. olmuyorsa ayrilin. baska insanlarin ne diyeceklerini cokta önemsene hayati sen yasayacaksin onlar degil.

ayrica nisan atmak ne günah ne ayip bir sey. bunu büyük bir sucmus gibi algilamayin.

Merhaba hanımlar iki buçuk aylık nişanlıyım daha öncede konu açmıştım nişanlım ile görücü usulü mantık evliliğini düşünerek karar verdim daha sonra zaman geçtik sıra bende soğuma oluştu istememeye başladım ısınamadım ama nişanlım her konuda bilgili kültürlü biri aile olarak da öyleler tanıdık oldukları için kabul ettim hani bidaha böyle insanları bulamam gibisinden ama şu an hiç mutlu değilim evlilik hayal edemiyorum geleceğimi hayal edemiyorum nişan atsam karşıma kimsenin çıkmamasindan da korkuyorum nişan atan kızlara nasıl bakıyorlar bunu da biliyorum sizce ne yapmalıyım nişanlıma da bu durumu izah ettim oda çok kötü durumda çıkış yolu arıyoruz
Nisan atmış insan sadece nişan atmış insandır. Mantıklı insandır , nişanlılık sürecinin tanıma süreci olduğunun farkında olan kişidir

Merhaba hanımlar iki buçuk aylık nişanlıyım daha öncede konu açmıştım nişanlım ile görücü usulü mantık evliliğini düşünerek karar verdim daha sonra zaman geçtik sıra bende soğuma oluştu istememeye başladım ısınamadım ama nişanlım her konuda bilgili kültürlü biri aile olarak da öyleler tanıdık oldukları için kabul ettim hani bidaha böyle insanları bulamam gibisinden ama şu an hiç mutlu değilim evlilik hayal edemiyorum geleceğimi hayal edemiyorum nişan atsam karşıma kimsenin çıkmamasindan da korkuyorum nişan atan kızlara nasıl bakıyorlar bunu da biliyorum sizce ne yapmalıyım nişanlıma da bu durumu izah ettim oda çok kötü durumda çıkış yolu arıyoruz

nişan atan kıza niye kötü bakilsin :))
ben vaktiyle baskı şekline varan kiskanclik, ezme cabaları ve annesinin istediği perdeyi yaptırmakta diretmesi ile hayy sizin evliliginize diyerek nişan atmıştım 😀
tabiki herkes şok ve bi süre gundem bendim ama bu kalıcı olmadı..
sizin gerekceniz başka ve hatta daha mühim..
sevmediginiz biri ile ömür gecer mi?
severim alışırım ile yola çıktınız sanırım ama kim garanti veriyor bunu.

Nişan atan kıza bakış açısı sizin kendinizi nasıl gördüğünüzle alakalıdır. Siz bunu suçmuş gibi görüp utanırsanız ezerler, normal karşılarsanız saygı duyarlar. Çok mantığınıza uysa bile sevmiyorsanız bir süre sonra her şeyi size batmaya başlar. Sevgi kusurları alttan almayı sağlar. Bence evlenmeyin

Tanıdık oldukları için kabul etmişsiniz bir şey hissetmeden. Şimdi de başka tanıklar nişan atan kız diyecekler ne gözle bakacaklar diye soğuduğunuz bir insanla zoraki nişanlılık sürdürüyorsunuz. Burada sorun hayatın sizin hayatınız olduğu "elalem" için yaşamamanız gerektiği. Nişanlınızı da boşuna üzüp oyalamayın.Ayrılınca başkasını bulamam korkusu nedir ayrıca o zaman birini bulup emin olunca mı bundan ayrılacaksınız hayatta neyin garantisi var ki onu da ayrıldıktan sonra düşünürsünüz yani

Nişan zaten tanıma evresidir, daha şimdiden olmuyorsa bitirin, nişanlınızın boşanılmaya mahkum bir evlilik yapmak istediğini mi düşünüyorsunuz?

Gereksiz korkulara kapılıp yaşamı kendinize zindan etmeyin. Evlilikten önce ayrılsaydım diyen çok, iyi ki kötü giden nişanı atmamışım diyeni hiç duymadım.

Hele ki mutaasıp, muhafazakar bir kültürden geliyorsanız nişan döneminin ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz.
Evlilik öncesi bu kadar istemeydi, bohçaydı, kınasıysı sizce neden bu kadar çaba veriliyor insanlar masraf yapılıyor?

Neden, aileler uyumlu olsun diye.
Evden gelinlikle çıktıktan sonra geri dönmesi zor, önlem alınsın boşanılmasın diye.

Geleneklerimize uyun ve bitirin.

Hemen hemen her ailede bir bosanma vakasinin yasandigi bir dönemde nisan atmanın, boşanmanın ayıplanması gercekten çok ilkel. Ben 11 sene önce nisan attım. Yüksek lisansımı bitirmişim cevremde kimse konuşmadı. Köyümüzden uzak akrabamız boşanıp ailesinin yanına döndü o da konuşulmadı. Yani eğitim, köy şehir önemli değil. Toplumun kültürü önemli. Mesela iç anadoluda 2. Büyük il merkezinde benim gördüğüm kadarıyla ayrılıkların dedikodusu yapılıyor. Ama zaten onlar sürekli dedikodu yapıyorlar :D Ayrılık işleri de 2 gün konuşulur unutulur. Kötü gözle bakmaya gelince de bazi insanlar bu şekilde bakacaksa nisan atmanin bi onemi yok. Onlar her seyi kotu görüyorlar. Bu saçma korkuyu atın üzerinizden. Toplumdaki bu saçmalığı da bizler bitireceğiz unutmayın. Siz kötü görmezseniz kimsenin de görmesine izin vermezsiniz.

nişan bir sözleşmedir

tek taraflı sona erdirilebileceği gibi iki taraflı da sona erdirilebilir

nişanlına söylemişsin

yarın ikiniz de birlikte gidip bu işin evliliğe gidemeyeceğini ailelere söyleyip hediyeleri iade edecek

oldu ve bitti

bir süre konuşulur aaaa Fatma nişan atmış denir

kimi iyi kimi kötü der

bir de bazen de iyi oldu kendini yakacaktı zamanında fark etmiş yorumları da yapılıyor

sonra unutulur gider

Ben nişan atan birini duyunca diyorum ki kıza kimbilir neler ettiler? Daha farklı düşünceler olacak elbette ama sular durulduğunda her şey anlaşılır.
3,5 senelik evliyim 1,5 sene nişanlı durdum. Ayrılmak istedim hemde şiddetle bohçaları falan eşimin yüzüne attım ailem karşı çıktı evlenince değişir dediler. Evlenince ne mi oldu? Daha beter olan bir adam 28 nde saçları beyazlamış ben kaldı bir sorun olduğunda da ailem diyor ki ayrılsaydın tutan mı vardı? Ayrılmaya kalktığımda da asla destekçi değiller.
Neyseki dağlara taşlara şu son 2 aydır değişme var eşimde.

Sen mutsuz olunca o insanlarda mutsuz olmuyor o yüzden kendini düşün insanları düşünme. Herkes sevdiği ve sevileceği biriyle beraber olmak ister. Sırf kültürlü vs diye istemediğin biriyle evlenme. Çünkü evlenmek kolay o evliliği devam ettirmek zor. Soğuduğun kişiyle aynı yatağa girebilir misin

Nisan atan kıza kötü gözle bakmak ne demek ya ne yapmış sanki ne olmuş kendinizi bu şekilde baskı altında hissetmeniz çok sacma.sizin şu an dusuneceginiz şey ben bu adamdan ayrılınca kimle olursa olsun birlikte olduğu kişiye nasıl bir hayat yasatirsa yaşatsın (mantık ilişkisi olduğu için böyle söylüyorum)benim umurunda dahi olmaz gözümde kalmaz diyebileceğiniz bir noktada iseniz ayrılmanız en mantiklisi.ama ayrılınca hemen birini bulup evlenebilir misiniz orası da kader kısmet bunu da göze almanız lazim.evlenip ayrilmaktansa baştan yolları ayırmak en mantıklısı

nısan atan kıza nasıl bakıyorlarmıs ben anlamadım ılk kez duyuyorum da bunu ? ınsanlar gorusur anlasamaz ayrılır evlenır gerekırse 40 yıl sonra bosanır hatta ısterse hayatında 7 kez evlılık yasamıs olur ne olur kı yanı ayrılınca anlamadım
bır anda alnınızda sıhırlı bır yazı mı belırıyor yanıp yanıp sonuyor mu ayrıldı ! ayrıldı ! dıye ?

ıcınıze sınmıyorsa evlılık dusunemıyorsanız sakın evlenmeyın evlılık bambaska bırsey dusunsenıze ele karısacaksınız dıdısının dıdısı akrabanız cocugunuzun akrabası olacak kütügüne gıreceksınız aynı evın ıcınde yasayacaksınız aynı yatakta yatacaksınız

ıcınıze sınmıyorsa sakın evlenmeyın .

Oh my god!! Ben de nişan atmıştım zamanında ne olmuş adım falan da çıkmadı çıktıysa da ben duymadım. Valla çook da iyi biriyle evlendim sonra iyiki ondan ayrılmışım çünkü ben de hiç sevmemiştim. Evet evlilikte belli kriterler önemlidir ama sevgi de şart sevmedikten sonra karşındaki melek olsa sana batar.

yok anlamadiklarimi aciklasan yeter :KK70:
ne biliyim ya okadar sasirti yorumlar var ki :KK64:
Kotu birsey yazabilir miyim kuzum kadinlar magdur gercekten uzuluyorum Nisan soz atan kadinlar hakkinda ayni verdigim ornekteki gibi kotu seyler dusunuldugu yerler var denk geldim biliyorum onun icin yazdim yoksa bir hemcinsimin uzulmesini asla istemem

“hani bidaha böyle insanları bulamam gibisinden ama şu an hiç mutlu değilim evlilik hayal edemiyorum”
Kusura bakmayın ama bayılıyorsunuz dimi bir dalı tutmadan birini bıtakmamaya? Karşına biri çıkmazsa diye o adamı gerçekten “hakeden” birinin zamanından çalışıyorsun. Neden? Sevmiyorsun işte? Nişanlıyken sevemedğin biri evliyken aynı evde her haliyle asla sevemezsin yazık adama. Adama ısınanamamışsın bir d eevlilik yoluna girmişsin. Evlenince çok mu aşık olacağını sanıyorsun?
Senin yerinde olsam evlilikten önce vicdanlı bir insan olmayı isterim.

Nasil bakiyorlarmis nisan atan kizlara? Iki kere nisan atan, gerekirse 20 kez daha atabilecek biri olarak merak ettim simdi.. 🙄

Elalem nisan atti demesin diye kendi mutlulugunu mu harcayacaksin?
Nisan atti dese ne olur? Nisan atinca ne oluyormus? Suc mu nisan atmak? Nisanlandin, denedin, ollmadi, sevemedin ayrildin.
Ben bosandim senin kadar simdi bana ne diyecekler diye dusunmedim. Deseler ne olur ki? Kimin ne yasadigini kim bilir? Ben geride kalan hayatimi mutlu huzurlu gecirmeye bakarim.

Nişanlınıza onu istemediğinizi söylediniz. Ve o çıkış yolu aramaya mı karar verdi?:KK57:
Nasıl oluyor o?:KK57:
Zorla kendini mi sevdirecek, nasıl olacak? Oluyor mu böyle?
Nişanlınızın davranışı hiç normal değil..
Ya kendine aşırı güvensiz ya da bunu şimdi sineye çekip evlenirseniz bunun acısını çıkaracak..

Ben nişanlınızın tavrını normal görmedim..
Sizde şu an karar vermelisiniz.
Nişanlınızı oyalayarak vebal almayın derim.
İstemiyorsanız bitirin..
Siz bitireceksiniz adam bitiremeyecek demek ki..

Back
X