Kocaman mutluluklar cimcimeHepinize tek tek cok ama cok tesekkur ederim arkadaslar sayenizde omuzlarimdan bir yuk kalkti
meger sirf millet ne der diye bukadar kendime dert ediyormusum bunu farkettim
sayenizde icim cok rahatladi ve dediginiz gibi isterlerse hic takmasinlar ben mutluluguma bakicam cok sagolun
nişan kız tarafına aittir.biz de nişanda erkek tarafı takı takmaz.belki damat küçük bir şey.ayrıca kıza erkek tarafı kaç gram altın takarsa kız tarafı da erkeğe o kadar gram altın takar.
Kocaman mutluluklar cimcime
En başında taviz verirsen bu sefer, ona eşya alınmadı, şu alınmadı bu alınmadı diye liste uzar gider. Başından duruşunu korursan eğer başından alıştırırsın.
biz de şöyle oldu;kız tarafı nişan bize ait dediler.küçük bir lokal tutulmuştu.ve ikramlıkları hazırlamışlardı.lokal 200 tl ye tutulmuş.yani çok bir para değil.biz zaten 30 kişi yoktuk.onlarda 30-40 kişi.ufak bir tören oldu.
1 bilezik eşim taktı,bir kelepçe mi ne diyorlar ben taktım.oğlumda bir kolye taktı.bizim akrabalar ufak tefek altın ya da para taktılar.ama onlar oğluma bir şey takmadılar (ki zaten,taksalardı da onlara verilirdi,bizde öyle yapılıyor)damadın yakası boş diye,kızın abisi kalkıp bir yüz lira takmıştı.
ben şahsen ne istersiniz diye sormadım.düğünde de sormayacağım.4 bilezik daha alacağım.bir de oğlumun takacağı set.ben ce yeter.pazarlık yapılmasına çok sinir oluyorum.helede yok 20 gram,yok,bilmem kaç ayar.bunlar ayıp şeyler.zaten bir erkek aileside,kalkıp gelinine içi boş,telmaşa diye tabir edilen,göstermelik bileziklerden takıyorsa,ya durumları yoktur.ya da birşeylere gıcık olmuşlardır.aksi takdirde kimse oğlunun yada kızının karşı tarafa mahcup olmasını istemez.
cok haklisin ablacim
abla diyorum cunku gelinin varmis :)
sen yerli yerinde yapiyorsun bak nisanda esin ayri sen ayri takmissiniz ben tek 1 bilezik taksinlar hic takilmadi denmesin istiyordum ama artik onuda istemiyorum, icinden gelmeyen takmasin ben o bilezikle zengin olmam ve o bilezik yabanciya degil ogullarina takilacak ama olsun en onemlisi can sagligi
insallah gelininle araniz iyi olur iyi anlasirsiniz, iyi modern bir kaynanasin sanirim :)
inşallah canım sen de mutlu olursun.herkes dengini bulmuyor maalesef.bir taraf daha hassas davranırken,diğer taraf aynı hassasiyeti göstermiyor.en azından,1 bilezik takılmalı bence de,ama olmuyorsa kendini üzme.nişanlın alsın bir tane,babası veya annesi taksın.en azından babacığının,gönlü olur.
Benim kiz isteme merasimim gerceklesti. Babamin cevresi cok genis ve bu yuzden nisani salonda yapmak istiyor benden merakli canim babam. Her detaya benden daha fazla onem veriyor, eskiden beri oglu olsun istiyormus anli sanli dugun yapicam diyormus ama kiz olunca, dugun erkek tarafin nisan kiz bizde alnimizin akiyla yapicaz diyor sagolsun emeklerini odeyemem herneyse.
Benim kaynim nisanli, elti adayinin ailesi istemiyordu karsiydi ama kaynim kaciririm diye tehdit edince mecbur kalip razi olmuslar ve cok basit bir sekilde istemeye gittikleri gun yarim saat icinde isteyip alyans takmislar, aile kovar gibi birsey istemiyor alyanslar takildi gidebilirsiniz demis, herneyse.
Simdi benim sevgili kayinvalidem ve kayinpederim sozlume : Abine nisaninda birsey takilmadi, simdi sana altin veya para takarsak haksizlik olur yapmayiverin nisan falan ne gerek var bizi masrafa sokacaksin diyorlarmis, tabi sozlum kizmis kirilmis o'da biliyor babam nekadar merakli ve nisan yapmak istiyor kizina diye ailesinide zorlayacak degil bana diyor olmassa ben alirim anne babamin yerine ben takarim bilezik sana askim diyor
iyide benim komsum arkadasim akrabalarim ne demez Allah askina
nisan olmaz desem babami uzmek istemiyorum, bu durumdan babama bahsetsem bu ne bicim aile der kizar
Simdi ben ne yapayim arkadaslar sizce? Nisandan vazgecmek istemiyorum ben elalem elini cebine sokamacak diye beni bu yasa getiren babamin hevesini kursaginda birakamam, kaynim kacak gocek nisan yapti diye bizde mi oyle yapmak zorundayiz, bir akil verin lutfen bana
yoo siz nişanınızı yapın herkesin taktığı kendi şanına kendilerini göstermiş olurlar..onlar utanmıyorsa siz hiç utanmayın düğünüde mi beleş yapacaklar kaynın düğün yapmış mı bari malum ondan daha iyisi olmayacaksa masrafa girmeyeceklerse düğünde olmayacak..Benim kiz isteme merasimim gerceklesti. Babamin cevresi cok genis ve bu yuzden nisani salonda yapmak istiyor benden merakli canim babam. Her detaya benden daha fazla onem veriyor, eskiden beri oglu olsun istiyormus anli sanli dugun yapicam diyormus ama kiz olunca, dugun erkek tarafin nisan kiz bizde alnimizin akiyla yapicaz diyor sagolsun emeklerini odeyemem herneyse.
Benim kaynim nisanli, elti adayinin ailesi istemiyordu karsiydi ama kaynim kaciririm diye tehdit edince mecbur kalip razi olmuslar ve cok basit bir sekilde istemeye gittikleri gun yarim saat icinde isteyip alyans takmislar, aile kovar gibi birsey istemiyor alyanslar takildi gidebilirsiniz demis, herneyse.
Simdi benim sevgili kayinvalidem ve kayinpederim sozlume : Abine nisaninda birsey takilmadi, simdi sana altin veya para takarsak haksizlik olur yapmayiverin nisan falan ne gerek var bizi masrafa sokacaksin diyorlarmis, tabi sozlum kizmis kirilmis o'da biliyor babam nekadar merakli ve nisan yapmak istiyor kizina diye ailesinide zorlayacak degil bana diyor olmassa ben alirim anne babamin yerine ben takarim bilezik sana askim diyor
iyide benim komsum arkadasim akrabalarim ne demez Allah askina
nisan olmaz desem babami uzmek istemiyorum, bu durumdan babama bahsetsem bu ne bicim aile der kizar
Simdi ben ne yapayim arkadaslar sizce? Nisandan vazgecmek istemiyorum ben elalem elini cebine sokamacak diye beni bu yasa getiren babamin hevesini kursaginda birakamam, kaynim kacak gocek nisan yapti diye bizde mi oyle yapmak zorundayiz, bir akil verin lutfen bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?