Nişanda gelin elbisesini hangi taraf alır?

Her kafadan bir ses çıkacak. Beğendiğini onlar beğenmeyecek onlarinkini sen .Ben kendim almıştım zamanında eş kişisi ile .Kimse de hede hödö diyemedi.
Ne gerek var. Kendiniz alın gitsin.

Ayrıca bu tür adetleri kim çıkartmışsa zamanında :KK12:

Bizde oyle bi sey yokmus iste. Biz herseyi yapiyoruz. Onlar sadece alyansla gelinin kiyafetini aliyor. Geri kalan hersey bizden oluyor.
Bunu aileniz nişanlınızın ailesiyle konuşsun madem herşeyi siz yapıyorsunuz düğündede onlar yapsın yapmalıda. her yörenin adeti başka başkaa

Arkadaşlar şuan onun tartışmasındayız. Nişanlım marmara bölgesinden bem akdeniz. Her yöre göre gelenekler değişiyormuş. Ama herkes farklı şeyler söylüyor. Size göre nişanda gelinin elbisesinin fiyatını erkek tarafı mı yoksa kız tarafı mı ödüyor?
Ben de Akdenizdeyim , Nişanda elbise ayakkabı çanta sac makyaj her şey eşimin tarafı yapmıştı.Biz de eşimin giyeceği takım elbise, gömlek , ayakkabı, kemer her şeyi almıştık. Bu karşılıklı jest veya hediyeleşme gibi oluyor. Ama illaki olacak değil herkes kendininkini alsa ayni kapıya çıkıyor.
Ama diğer Nisan masraflarını kız tarafı yapar burada.

Yoreden yoreye degisiyor. Bizde nisanda kizin kiyafetini erkek erkeginkini kiz alir. Düğünde hicbirseye karismaz kiz evi. Biz hem dugunde hem nisanda almıştık. Damatligini falan. Diger kardeslerimde kiz tarafi hem nisanda hem dugunde hicbiseye karismamisti.

Bizde nişan elbisesi gelinlik ayakkabı kuaför hep esim yaptı.bizde nişanda takım dügünde damatlık onun ayakkabısı vs yaptık.yani karsılıklı yapıldı

-" ama neden kalbini kiriyorsun nalann?".
-" oh jack, cunku adetler sevdgim adamdan daha degerli anliyormusun beni"

Maddi durumunuz iyiyse siz alın degilse karşı taraf alsın

Merhaba;
nişanda salon tutma falan kıza ait derler ama sadece salon tutar parasını öder
oda gelen takılarla :):) onun dışında karşılıklı alınır derler ama farketmez bence
biz birlikte gezmiştik karşılıklı almıştık ama düğünde mesela uzaktık biz birbirimize
gezerken ayakkabı mı aldım davetiye beğendim resmini eşime attım nasıl ödiycem parasını
ona göre dedim ödedim yaptırdım kınalık ayakkabımı kendim aldım gezerken yine gördüm
beğendim eşimi mi çağırcam yani bunun için sen ben yoktu yani bizde öle daha iyi oldu
sizde takılmayın böyle şeylere bence.

Damatlığı kız tarafı nişanlığı erkek tarafı. Eskiden böyleydi. Ailesi almıyorsa kendisi alsın.
Ben anlamıyorum şu erkeklerin bunların derdine düşmesine. Sorunsuz kaygısız kız alıyorlar sonra değer kıymet bilmiyorlar. Aldıracaksın valla.
Bunun tartışmasını yapan adamla da iyi düşün derim. İlerde nelerin tartışmasını yapar kim bilir.
Ne oldu böyle ya, insanlar her şeyin kolayına basitine kaçıyorlar. Herkes ne düşünür bilmem ama benimle evlenenen insan yapacak kardeşim. Sonra ne değer ne kıymet biliniyor. Azıcık elleri yansın.

Ben doğulu eşim karadenizli , kıyafetleri eşim aldı , yüzükler karşılıklı alındı . Aile arasında sade bir yüzük merasimi oldu bizim ki .
Bizde genelde erkek tarafı karşılar , kardeşimi evlendirirken de imkanlar ölçüsünde tüm masrafları biz karşıladık . Kız tarafı varsa çeyiz getirir , ailesi takı falan takar vs.

Biz ikimizde Doğu Anadoludanız. Nişan,düğün,nikah hepsini karşı taraf aldı. Ama daha önemli bi soru var damatlığı kim alacak? Bu çok muamma oluyo..

Back
X