Nişanda ne takılır?

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Merhbalar
Yakın bi arkadaşımın nişanı var. Çocukluk arkadaşımdı ancak yılda bir kere falan gorusebiliyoruz. Onun dışında arada bir telefonda konuşuruz. Kendisini hala cok severim ama 7 8 yıl once başka bir sehre taşındılar. Mesafeler artınca da bizim aramızda biraz açıldı diyebilirim. Ama görüştüğümüzde hala cok iyi vakit geciririz su an tanıdığım arkadaşlarımın arasında en iyisi diyebilirim.

Bana gelecek olursak yeni mezun oldum. Su anda issizim. Yakın bi zamanda görüştüğüm bir sirketten kabul alacağım gibi görünüyor ama kesin değil tabiki. Ailemle yaşıyorum. Birikmiş ufak bi param var ( bi kac bin kadar). Alışveriş yaptığımda ya da arkadaslarla çıktığımda bu paradan harcıyorum ailemden para almamak için. Ise girene kadar beni idare etmesini umuyorum. Aldığım hediyeyi de bu paradan alacağım.

Simdi durum bu ve ben daha önce hic böyle bi olayda bulunmamıştım. Bi yanda cok deger verdiğim bi arkadaşım var ama maddi olarak ben cok iyi durumda degilim. Hediye olarak ne almam uygun olur? Ceyrek, gram altın ya da bi ev hediyesi gibi bir şey mi? Fikirlerinize cok ihtiyacım var.
Bu arada nişan icin yaşadığı sehre gidecegim ve bi kac gun orada kalacağım.

Bencede gram altın .

Bütçenizi zorlamazsa gram diyorum. O da olmazsa ev hediyesi ceyizlik örneğin blender, nevresim takımı, kahve fincanı ve su bardagi seti, cam şişe surahiler var Pasabahcede şekilli kesilmiş yeni evlenirken genelde alınır. 100 lira civarı onlar. Benim aklıma gelenler :)

Bizim burada nişanda misafirler hiç bir şey takmaz erkek tarafı takar ne takacaksa oda anne baba varsa kardeş bir kaç çevre il'e nişana gitmiştik orda gördüm baya baya kurdela takıp takı töreni yaptılar Bence yanınıza bi tane gram altın alın ama düğün yakınsa ve nişanda takı adeti yoksa hiç takmayın düğünde takarsınız işinizde yokmuş iki iki masraf etmemiş olursunuz ama takı adeti varsa takabilirsiniz

Aynen. Ben de gram altın yazacaktım ama bazı evde yapılan nişanlarda takı olmuyor.

benım yakın arkadaslarım anneme sormus nısanım zamanı ceyızınde eksık var mı bırsey alıcaz ne alalım dıye
bende oyle yapıyorum altın takacaksam altın takamayacaksam kendısıne veya annesıne soruyorum ceyızınde eksıgı var mı ne lazım dıye cunku yakınsınız bırsey alınmaya alınacak barı lazım olan olsun hem anı hatıra hemde kullanır dıye
mesela bır arkadasım bana catal kasık setı almıstı hala kullanıyorum cok severek cok ısıme yaradı belkı oyle bırsey alabılırsınız

Takı töreni olucaksa ve orada takmak istiyorsanız su anki durumunuz acısından gram makul. Ama ben olsam hediye çeki alırdım mesela en plus, pasabahce ya da tchibo gbi Bi magazadan bana 150 200 TL lik Bi hediye ceki gelse mutlu olurdum.

Aslında sormak en mantıklısı ama sorsam kesin bir şey istemeyecek şimdi. Onun yerine günlük hayatta herkesin çokça kullanacağı bir şey almak isterim.
Hediye çekleri fena fikir degilmis aslında ihtiyacı olanı zevkine göre seçer alır. Ama ben yine de hediyeyi kendim secip almak isterim kullandıkça beni hatırlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…