Nişanda takı sorunu arada kaldım

Kendisi çok iyi kazanıyor aslında ama ailesi sürekli ıvır zıvır şeyler için para istiyor. Yardım etmedikleri gibi , istiyorlar bir de sürekli. Babası çalışamayacak yaşta değil ama çalışmıyor. Benim babam ondan büyük olduğu halde çalışıyor. Ailesinden dolayı yapamıyor yani en çok da ondan takılıyorum bu kadar sanırım.
 
Imitasyon bilezik alın akrabalar sussun durumu olmayan insanlara yapmayin ...ben atanayim evleneyim diye kimseyle gorusmedim bir süre..sırf herseyi kendim yapayim diye.. yazik parasi olmayana ..illa akrabaya gosteris olacak
 

E siz de istiyorsunuz sürekli. Arada bir fark göremedim ben?

Çok iyi kazanmasında bir desteğiniz var mı ki nereye harcadığında söz hakkınız olsun?


Siz çalışmıyor musunuz? Sizin babanız çalışmıyor mu? Neden nişanı siz yapmıyorsunuz kız tarafı olarak?
 
Nişanı biz yapıyoruz organizasyon vs hep biz tutacağız. Onun bohçasını da yapıyoruz. Saatini de alacağız.
 
Ama bu büyük sıkıntı. Siz evlenince de isteyebilir para. Çalışıyor musunuz siz. Sizin işiniz varsa daha çok isteyebilirler hatta. Evlendiniz diye el etek çekmezler oğullarından. Kıskanıp daha çok isteme durumu da var.
 
O gün İçin kuyumcudan emanet bir kolye alıp daha sonra iade edebilirsiniz bir çok çift artık böyle yapıyor. Bu hayat şartlarında milletin evlenmesi bile büyük cesaret.Bak canım şunu iyice anlamalısın ki nişanlının girdiği her borca sende giriyorsun . Çünkü artık senin ailen o. Yani o adamı soktuğun her borç aslında ikinizin borcu. Evlendiğinde istediğin tatile gidemediğinde Yada istediğin bir şey alınamadığında bilki hala söz nişan düğün borçlarını ödüyor olacaksınız. Ona göre isteklerde bulun ve aileni frenle tabiki ilerde ferah ve borçsuz yaşamak istiyorsan. Birde şimdiden nişanlınla konuş ailesine özellikle evlendikten sonra böyle harcamalar yapamacağını belirt
 
Ailenin sürekli para istemesi harcama çıkarması siz evlenince bitecek mi peki? Ağır gerilim çanları çalıyor sanki. Takıdan çok bu sorun olabilir bence.
 
Sizin nişandaki takıdan daha büyük bir sorununuz var. Siz evlenince ailesi para istemeyecek mi? Daha nişan bohçasını zor yapıyor, evi nasıl geçindirecek eşiniz?
 
Elalem ne der diye düşünen aileniz adet gereği nişanı kız tarafının yaptığını da biliyordur heralde. Örf ve adetlere göre yaşayan hele ki bunu düğün nişan sırasında uygulayan biri asla değilim ama, herşeyi karşı taraf yapsın ama bir de eksiksiz olsun beklentisini oldukça abest değil mi. Herşeyi tam olarak isteyen aile o vakit adet gereği kendi üstlenmesi gereken sorumlulukları karşı taraftan beklemesin.
 
Bence yapsın.anlayisli olayım derken kimseye yaranılmaz.bu işlerde merhametli olmaya gelmiyor bence.bir tane takı alabilir bir şekilde.hic mi önemsemiyor ailesi de.ne durumu kötü olanlar var bir şekilde oğulları için birşeyler yapmaya çalışıyor
 
Sizin nişandaki takıdan daha büyük bir sorununuz var. Siz evlenince ailesi para istemeyecek mi? Daha nişan bohçasını zor yapıyor, evi nasıl geçindirecek eşiniz?
Arkadaşın yazdığı o kadar doğru ki .bu insanlar evlendikten sonra da sizden birşeyler beklerler.bir anda yardımı kesecek değil esin.sen gönlünce harcayamayip onlara yardım edersiniz.sindi kolay gelebilir ama evlendikten sonra çok zor gelir
 
Şimdiden baş veriyor böyle sorunlar
*öncelikli sorununuz çocuğun ailesi (destek olmayıp köstek oluyorlar.)
*sizden talep ediliyor bir takım şeyler
*hazır değilse evliliğe yeltenmeyin sizde o da (aileniz istemekte haklı kızlarını evlendiriyorlar bir bilezik takılmıyorsa elalemi geçtim anne baba kızı için üzülür.)
*ortada düğün yapacak maddiyat yok evdi eşyaydı takıydı hepsini çocuk yapıcaksa bir yerde bunalıcak ( kaldiki siz kız tarafı için olanları ailenizin desteğiyke yapsanız bile bu da sorun olcak sonuçta onlar hoş hoş takılırken siz zora girceksiniz.)
*sevgiliniz şimdiden yapamam edemem diyio kenara çekiliyor ailesine geçip hali hazırda ben evlencem benden beklenti içine girmeyin demiş değil.

Yani kısaca istemekte haklısınız, ailenizde haklı siz şimdi aman nolcak diceksiniz yarın öbür günde beklicekler bu fedakarlıkları. Aman hiç istemedi etmedi diye kimse madalya takmıcak. Karar sizin ama herzaman büyüklerinizin ailenizib görüşlerini önemseyin. Hakkınızda hayırlısı.
 
Ortak sorun bu galiba düşüncesiz anne babalar. Gırtlağa kadar soktukları evlatları nasıl evlenicek.Allah yardım etsin. Kullarından fayda yok.
 
Düğün, nişan masrafları elalem için yapılıyorsa sakın yapmayın çünkü evliliğinizin ilk yıllarını borç ödemekle geçirirsiniz. Fakat içinizde kalacak daha sonra keşke yapsaydım dediğiniz herşeyi elinizden geldiğince yapın, yaptırın. Amma velakin arkadaşların söylediklerine katılıyorum asıl sizin en önemli probleminiz düğün, nişan değil evlendikten sonra eşinizin ailesinin size karşı tutumu. Siz eviniz için iktisat yaparken, kendinizden kısarken diğer taraftan eşiniz sürekli ailesine vericek bu da sizi bir yerde çok bunaltabilir. Hatta bu yüzden çok büyük kavgalar çıkabilir. Bilmiyorum belki kirada oturacaksınız işte evimiz yok, arabamız yok para biriktirelim alalım dediğinizde eşiniz planlarınıza uymayacak çünkü ailesine de vermek zorunda hissedecek. (Yaşanmış hikayeden alıntıdır
 
Şu "desinler" mantığından kurtulamayıp "elalem" için bir şeyler yapmaktan vazgeçmediğimiz sürece bir daha çooook kalırız arada.

Nişan kız tarafınındır arkadaşım. Erkek tarafı sadece nişan elbisesini alır o kadar. Nişanda kuaför bile kızındır.
Yıl olmuş 2018. Neyin bohçası allaseniz? Giyilmeyecek pijamalara, takılmayacak saatlere, ayağa sokulmayacak terliklere saçma sapan paralar vermenin ne manası var?

He ille de takı istiyorsanız, takarlar size bir bilezik, nişandan sonra verirsiniz geri.

Para olmadığı halde adet de adet, gelenek de gelenek diye diretenleri aklım hafsalam almıyor. Düğün yaparlar düğün parasını takılan altınlarla öderler...

Ne demiştik? Bu memleketin en büyük iki sorunu "desinler" ve "elalem"
 
Bence nişanda takı takılmamasına kafanızı yormak yerine buna kafa yorun
Çünkü bilin ki babasının istekleri siz evlenince bıçak gibi kesilmeyecek emin olun
Herşeyden önce bu işi çözün siz
 
Kızlar alt tarafı bir bilezikten bahsediyoruz. Kız beşi bir yerde, Trabzon burma istemiyor. Erkek taraflarını da fazla mı nazlıyoruz nedir? Kız tarafı çeyizini eksiksiz gönderiyor ama ne hikmetse erkek tarafı kendini bir güzel çekiyor artık. Biz de eşimle her şeyi birlikte yaptık ama bir bileziğin lafı dönüyorsa o evlilikte çok ciddi maddi sıkıntılar yaşanır demektir.
 
Ailesinden dolayi yapamıyor demek ne demek ya adamın ailesi sen kimsin? Bu kadar düşünüyorlarsa altınları ailen alsın nişanı da kız tarafı yapar ayrıca. İsterken adet de onların bahcesinde nisan yaparken nereye gidiyo adetler acaba. Karşı tarafta bi salon bile tutamamış herseyi bedavaya getirmis der arkanızfan. Annenizin haberi olsum.
 
Nisan dönemi de ailesine yardım etmeyiversin. Durumları çok mu kötü.? Uf ne gıcık işler şu altın para konuları.bana da küpe takacaklardi nisanda annem o ney öyle olmaz demişti.eskiler işte.ama şimdiki aklım olsa daha çok isterdm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…