Nişanda takı sorunu arada kaldım

Bizde nisanda 2 bilezik takildi. Kalanini da dugunde taktilar. Kendi ailem de takti. Hatta komsular da ceyrek vs takti evde yaptigimiz halde. Bence de takmali. 1500e falan bir bilezik alamaz mi vakit de varmis.

Nişanda erkek tarafinin bir bilezik bile takmamasi da olacak sey degil ailen hakli ama sözlünde imkanlar kisitli diye takmayacakmis bu durumda o da hakli ne denilir bilemedim ki.En güzeli zaten söz yapmissiniz nişan kismini atlayip dugun yapsaniz nasil olur acaba.Ben zaten bu nişan olayini anlamiyorum söz yapildi tamamdir sonrasi düğün olmali bence nişan fazla ve gereksiz ekonominin hali ortada yani.Ayni kisiler hem nisana hem düğüne geliyor iki kez masraf oluyor ve ayrica bu sizin yasadiginiz tarz sorunlarda artiyor.

Sizin için bazı şeyler önemliyse durumu olana kadar bekleyin. Yoksa yoktur yani.

Ailesine kazandığını vermesi gereken bir durum (sağlık sorunu vb.) Yoksa vermesin

Birikim yapsın artık yuva kuracak

Niye millet lafini etsin anlamadim? Ben sevmiyorum oyle altin falan zaten takmam da hic gerek yok yapmasina deyin. Bugun benzincide bir cocuga rastladim arkadasina aksamki kiz isteme olayini anlatiyordu. Kizin annesi 1 metre altin zincir ve ucunde 4 tane tam altin, sayisini unuttugum yuksek miktarda bilezik, 4 tane altin yuzuk vs. Istemis. Cocuk nasil yapicam diye dert yaniyordu. Dayanamadim cocuga "sorsaydin annesine ne satiyormus bukadar degerli diye" dedim. Bukadar olmaz ya. Insanlari yolunacak kaz olarak mi goruyorlar acaba. Sizle ilgisi yok anlattigimin sakin alinmayin. Ama nisanlinizin durumu yoksa da zorlamayin. Borcla yapacak sonra evlenince siz odemek zorunda kalacaksiniz.

O değilde,konu beni biraz üzdü. Bugun kaynanamla birisinden bahsederken dedim ki,çocuklarına kol kanat germis birsuru fedakarlik yapmış evlendirmek icin altındı ceyizdi yapan ailelere helal olsun diyorum cocugu icin biriktirmiş. Bana dedi ki ben yapamadım çünkü çocuklarımın eğitimine cok para harcadım. anne yok ben sizin icin dememiştim ben bizimkileri kast ettim dedim. Daha ne yapacaksınız dedim. Bohca vs yapmisti çünkü. Kaynanam babamin har vurup harman savurdugunu girtlagina kadar borc icinde oldugunu biliyor. Babam anlatti çünkü. Yazik ya uzerine alındı sizin ailede destek var anladigim onda yok. Bir de nisani siz yapiyorsunuz saat takacakmışsınız tabi takı takılması gerekir bence en azindan 1 bilezk alyans bestas vs bence .

Hayır öyle birsey yok. Nisan kiyafeti,icine giyecegi çamaşırı,nisan ayakkabısı,kuafor parasi,erkege aittir. Ayni zamanda erkegin damatligini kiz alir. Erkegin alyansini kiz,kizin alyansini erkek alir,ama artik o kalmadi pek 2 sinide erkek alıyor yuzuklerin. Nisani kiz yaptığı icin de,erkek ailesi kıza ince bir set ve 1 2 bilezik takar. Giyilmeyecek saatler pijamalar falan demissiniz de,onların hepsi giyiliyor evlenince. Sahsen ben giyiyorum,cevremdekiler de giyiyorlarmis o gecelikler vs vs. Hatta benim oturdugum yerde nişanı da kinayi da düğünü de erkek yapiyor,ama nişanı ben yapmıştım ileride laf söz olmasin diye. El alem icin degil ama bu,bizzat evlencegim aileyi tanımadığım için herseyi benim oglum yapti demesinler diye. Insanoglu malum..Sonra öğrendim ki zaten oyle insanlar degilllermis.
Evet yil olmus 2018 kimse kimsenin alacagi sutyene pijamaya yada terlige kalmış degil ama bu bir gelenek ve amaci da gelenlere gidenlere göstermek evet bu durum biraz elalem olayina giriyor bak kaynanam bana bu donu aldı. Ne kadar sacma. Yine de adetlerimiz guzel ama bende gerek gormemistim ta ki esim annemler sana sandik yapacakmis diyene kadar,yok halimle zora girerek yaptım çünkü onlar bana yaptı napim, kiz tarafi icinde külfet ama hem nisan hem bohca hem saat ...elbise yi erkek aliyor ama sizin adetlerde oyle degil galiba

Madem nişanlınız var olan gelirini öncelikli olarark sizin nişanınıza harcamak istemiyor o zaman erteleyin nişanı. O dik bir şekilde kendi tercihinde ısrar ediyorsa ailesi ile sizin arasında ailesini seçiyorsa siz niye ailenizle orta yolu bulmaya çalışıyorsunuz.
Benim de eşimin ailesi hiç bir şeye karışmadı ben de fedakarlık yaptım ama ikimizin de eline ne kadar para geçiyorsa düğün nişan için harcıyorduk.
Herkesin kişisel görüşüdür bazısının adetler umrunda olmaz ben böyle istiyorum gereksiz ayrıntılara takılmam der. Burada önemli olan sizin ne istediğiniz ve bu isteğiniz ne kadar önemsendiği!!

Takıya degilde çalışmayan k.babaya oglunun maaşı ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan aileye takıldım.
Bu şartlarda Evlendiniz diyelim ya sonra bu maaş iki eve yetecek mi?

sorunuza Cevap değil ama şunu düşünmenizi isterim:
bu bahsettiğiniz harcamalara ailenin müdahil olması her daim devam edecek.
ve sizin onu kendi ailenizle kiyaslamaniz hiç iyi değil iki taraf için de. o onların doğrusu o şekilde yaşayıp gidiyorlar. siz onları sürekli eleştirmekle ancak kendinizi ve ilişkinizi yıpratırsınız.
en bastan gördüğünüz haliyle kabul ediyor musunuz?
bu mesele her daim böyle olacak. işinize geliyor mu?
bunu düşünün ona göre hareket edin.
bu mesele şimdi çözülür ama hayat onunla hep böyle geçecek haberiniz olsun.
sonradan tanıyamadım başta öyle değildi demeyin. değiştiririm diye düşünüp sorunların üstünü ortmeyin. bu ciddi bi anlaşmazlık

Diyelim istediğiniz takıyı aldı, sorun çözüldü, siz asıl büyük sorunun farkında mısınız, yoksa sadece günü mü kurtarmaya çalışıyorsunuz? Nişanlınız muhtemelen evlendiğinde de ailesine para vermeye devam edecek, çünkü kayınpeder çalışmıyor ve aile sürekli bir şey istiyorsa, bu onların yaşam tarzı olmuştur. Bu konuda ne yapacaksınız peki ya da nişanlınızla konuştunuz mu? Şuan size bir takı almaya gücü olmayan adam, kendi eviniz, düzeniniz olduğunda, yeterli olabilecek mi? Bir de siz çalışmıyorsanız düşünün asıl büyük sorun ne...

Yakın bir atkadaşın yokmu? 2-3 bilezik ile set gibi bişeyi o günlük taksan. Ya da imitasyonlar var çok gerçekçi onlardan olsa. (Bu önerilerim Gelecekten ümidin varsa, geçici bir kriz dönemi olduğu için alamıyorlarsa)

Bohca cok gerekli mi? Madem eliniz sıkışık onu iptal edin.

Yüzük takılacak evet.
İşte ben de bari kolye felan dedim ama onu da alamama getiriyor.

Su altin isteme olaylarina cok karsiyim kendim evlenirken hic bisey istemedim isteyene de acayip uyuz olurum
Ama size ince bir bileklik veya kolyeyi de cok goren adamla bence evlenmeyin
Zaten bu kadar durumunuz yokken bence bu nisani da yapmayin.
En azindan erteleyin.
Nisanda gelenler bile taki takar. Kendisi mi takmayacakmis? Cok kiymetli olmasina gerek yok. Bir sey almali mutlaka. Ama adamin icinden gelmiyor besbelli.

Cok iyi kazanan adam alti ustu 500 liralik seyin lafini etmez, ettirmez. Icinden gelmedigi icin almadigini dusunuyorum.

Siz ilerinizi düşündünüz mü???
Ailesi size kene gibi yapışacak evlendikten sonra para para die.
Tecrübeyle sabittir bu dediklerim.
Evlenecek oğlunu şu an düşünmeyen, çalışacak durumda olup çalışmayan, ve oğullarını para konusunda daraltan bı aileye gelin gediceksiniz.
İyi düşünün derim.
Ayrıca iyi kazanan bir adam diyorsunuz ve nişanlınız ailesine siz ne yapıyorsunuz ben evleniyorum diyeceğine size takı takmamayı kolay yol seçip gayet rahatta söylüyor.
İyi düşün cnm iyi düşün.

nişanı bilmem takar takmaz da evlenecek birikim yapmaya çalışan oğluna destek olamamayi anlarim eyvallah yoksa yoktur
ama bir de ondan istenmesini aklim almıyor. evlenince de esin destek olacak gibi geliyor kokular.. bilezikten daha muhim bir sorunun var haberin olsun.. mutlu olman dileğiyle

Bu devirde bohça mı kaldı ya? Biz eşimle evlenirken hiç öyle şeyler yapmadık ne bohça ne alışveriş ben ona hediyeler aldım kv aldı ama bir zorunluluk değildi nişanı kız tarafı yapar erkek değil ona da masraf çok geldiyse size de takı lazımsa o zaman eminönünde sahte takılar var alın bi set bi de bilezik namınız yürüsün

Ya takı istemek ne kadar ayıpsa, nişan günü size incecik bir kelepçe, incecik bir kolye, nişanımdan hatıra diye elinize gelecek bir kolye alınmaması da ayıp, ve itici geliyor. Ailesi de size 1 çeyrek getirmiyorsa, oda ayrı ayıp.

herkes ne deri boşverin

kendinizin istediğini söyleyin
ailesine sürekli vermeye alışık ise evlendiğiniz de de devam eder
borcu varken ailesinin ihtiyacı yokken istediler diye alıyorsa öncelikli olarak evlenince sizin isteklerinizi alır mı yapar mı bunu dert edin?
ben bilezikten daha büyük sorun gördüm

nişanda evet 2 bilezik olsun takılmalı
senden sonraki ya da önceki geline neler yapılır sende üzüldüğün ile kalırsın
bir kere yaşayacağınız duygular için elaleme göre hareket etmeyin ama kendinizi de eksik bırakmayın

Benim eşimin aileside birşey takamadılar düğünde ve nişanda. Durumları yoktu. Kv dem ayıp ama eli boş gelinmez diye küçük bir kolye almış sadece. Evlendikten sonrada maddi yardımda bulunduk. Hala acil bir ihtiyaç olursa yaparız elimizden geleni. Ben hiç takılmadım bunlara çünkü hem bunları bilerek evlendim hemde bunlar olurken kendimizden kısmamızı gerektirmeyecek bir gelirimiz var. O zaman düğünde bir şey takmadılar diye söylenen annem bile laf etmiyor artık. Çünkü durumumuzu görüyor. Eşimin önceliği herzaman biziz. Ailesine elbet yardım ederiz ama kendimizden kısmadan. Benim kp 65 yaşını doldurduğu zaman emekli olmuş, kendi geliri olan biri. Bize acil durumlar dışında yük oldukları olmuyor. Sizin nişandaki bir bilezikten çok daha büyük sorunlarınız var. Sürekli sizden birşeyler talep edecekler. Askere gidecek tazminat alacak diyorsunuz sevgiliniz için. Dönüşte işi var mı? Hazır para ışık hızında tükenen birşey. Siz çalışacak mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…