Şu "desinler" mantığından kurtulamayıp "elalem" için bir şeyler yapmaktan vazgeçmediğimiz sürece bir daha çooook kalırız arada.
Nişan kız tarafınındır arkadaşım. Erkek tarafı sadece nişan elbisesini alır o kadar. Nişanda kuaför bile kızındır.
Yıl olmuş 2018. Neyin bohçası allaseniz? Giyilmeyecek pijamalara, takılmayacak saatlere, ayağa sokulmayacak terliklere saçma sapan paralar vermenin ne manası var?
He ille de takı istiyorsanız, takarlar size bir bilezik, nişandan sonra verirsiniz geri.
Para olmadığı halde adet de adet, gelenek de gelenek diye diretenleri aklım hafsalam almıyor. Düğün yaparlar düğün parasını takılan altınlarla öderler...
Ne demiştik? Bu memleketin en büyük iki sorunu "desinler" ve "elalem"
Herkese merhaba. Bir buçuk yıllık bir ilişkim var aile arasında söz yaptık nisanda da nişan yapmayı planlıyoruz kısmetse. (Her şeyi sözlüm yapacak, ailesinin durumu yok) Fakat sözlümün biraz borcu var ve bohça için bile her şeyi ay ay alıyoruz. Nişanda hiçbir şey takamayacağımı söylüyor benim annemlerde kalabalık olacak ele güne karşı olmaz diyor. Sözlüm de insanların (laf edecek akraba vs) beni ilgilendirmiyor kimse bana çıkarıp para vermiyor diyor. Ne yapacağımı şaşırdım fikri olan var mı ?
Düzeltme:Kendisi çok iyi kazanıyor aslında ama ailesi sürekli ıvır zıvır şeyler için para istiyor. Yardım etmedikleri gibi , istiyorlar bir de sürekli. Babası çalışamayacak yaşta değil ama çalışmıyor. Benim babam ondan büyük olduğu halde çalışıyor. Ailesinden dolayı yapamıyor yani en çok da ondan takılıyorum bu kadar sanırım.
Yüzük takılacak evet.
İşte ben de bari kolye felan dedim ama onu da alamama getiriyor.
Siz ilerinizi düşündünüz mü???Herkese merhaba. Bir buçuk yıllık bir ilişkim var aile arasında söz yaptık nisanda da nişan yapmayı planlıyoruz kısmetse. (Her şeyi sözlüm yapacak, ailesinin durumu yok) Fakat sözlümün biraz borcu var ve bohça için bile her şeyi ay ay alıyoruz. Nişanda hiçbir şey takamayacağımı söylüyor benim annemlerde kalabalık olacak ele güne karşı olmaz diyor. Sözlüm de insanların (laf edecek akraba vs) beni ilgilendirmiyor kimse bana çıkarıp para vermiyor diyor. Ne yapacağımı şaşırdım fikri olan var mı ?
Düzeltme:Kendisi çok iyi kazanıyor aslında ama ailesi sürekli ıvır zıvır şeyler için para istiyor. Yardım etmedikleri gibi , istiyorlar bir de sürekli. Babası çalışamayacak yaşta değil ama çalışmıyor. Benim babam ondan büyük olduğu halde çalışıyor. Ailesinden dolayı yapamıyor yani en çok da ondan takılıyorum bu kadar sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?