Nişanda takı sorunu arada kaldım

ozaman aile arası bişeyler yapacaksınız.babalar anneler kardeşler.
halalar amcalar vs. gelmesin.

Bütün yazılanları okudum şimdi bazı soruların cevaplarını vereyim ona göre devam edelim.
1-Evlendikten sonra ailesine destek olma işini konuştuk , kesinlikle bizden önce gelmeyecek kimse elimi çekeceğim zaten şimdi de dedim artık benden bir şey beklemeyin diye dedi.
2-Ben de çalışıyorum evet , özel okulda öğretmenlik yapıyorum.
3-Bohça konusunu kendi annesi söyledi. Yapalım diye ama oğluna yükledi onu da tabii.
4- Nişanı bahçelerinde yapmamızın nedeni; biz evde yapmayı düşündük ama ev çok küçük diye bahçede yapalım diye konuştu iki aile.
5- Annemler nişanda bana bilezik takmak istiyorlar. Onlar takmazlarsa takmayacaklar tabii erkek tarafını ezmemek için ama ailesinin hiçbir şeye karışmaması da sinir bozuyor. Annesi mesela bana sana toplam 3 bilezik 1 set takacağım dedi. Ben de en azından biri nişanda takılsın kalanı düğünde takılsın dedim ama onu da oğullarına yıktıkları için o da olmayacak gibi.
6-Normalde annemler bu altın vs işlerini
hiç konuşmadılar ben söylüyorum böyle olsa iyi olur diye annemle konuşup söylüyorum tabii ama.
Ailesine para verme konusunda benim de kafama çok takılıyor ama ben artık kendi bütçemi bilirim diyor bakalım . Artık hiçbir şey yapmayacağım diyor.
Ne zor işlermiş bunlar ya ‍

400 liraya gümüş takı setleri var. onlardan alsın. kimse bilmez ne olduğunu.

bizim oralarda soz bilezigi adinda bir sey takilir, boyle tasli masli olanlardan, 24 ayar yatirimlik bilezige gore 4de bir fiyatindadir ve goz de doldurur, belki bu tarz bir sey bakabilirsiniz.

Bi yaşanmış olayda benden gelsin. Abime kız istemeye gittik. Şimdiki yengem olacak ve ailesi bizi sömürdüler desem az bile kalır. Kızın annesi, kızı istemeye gittiğimiz akşam çiçek, özel çikolata hediyelerini beğenmeyip bas bas bağırarak benim kızımın tepsi tepsi baklavası nerde demez mi?Biz şok olduk! Gidip tepsi tepsi baklava alıp geri geldik.Herşey o akşam verdiğimiz tavizle başladı. Ardı arkası kesilmedi. Nişanı bile biz yaptık. Tam bi kamyon eşya aldık yengem olacak kişiye. Abim değil de sanki ben evleniyorum gibi, geline çeyiz aldı annem. Bi de telefon açıp bunların hiçbiri güzel değil, gelin geri götürün hepsini, değiştirip geri getirin demezler mi! Biz şok üstüne şok. Meğer dertleri altın takı setiymiş. Gelin hanıma bi kamyon çeyizlik eşya değil, altın takı seti vermemiz gerekiyormuş. Niye vermemişiz.Takılan bilezik ve tam altınları,altından saymıyorlarmış. Daha neler neler...Bize pahallı hediyeler alacaksınız, biz o pahalı hediyeleri eş dost akraba komşularımızla göstericez dediler. Aynen de yaptık. Herşeyin en lüks en pahalısını aldık.Söz yüzüğünü almaya gittik bi gelin bi damat için, onu bile annesi beğenmeyip bi hafta sonra bize değiştirtti.Kızının eline kaba duruyormuş da elini kesiyormuş. Sonradan bunun da bahanesini öğrendik.Kızı, Evli olan bi arkadaşının yüzüğünü çok beğeniyormuş bahane bulup bize onun aynısından aldırttılar. Gelini alış verişlere götürdük adettir diye. Tahmin ettiğiniz gibi annesi ve gelin görgüsüzlüğün an alasını yapıp bizi mağaza görevlilerine bile rezil ettiler. Kendilerinin utanma, çekinme gibi hiç bi yapıları yok. Neyse düğün tarihi yaklaşıyor. Kına yapılıcak.Onu da biz yaptık. Düğün zaten bize ait. Düğünü de yaptık. Kendileri bizden memnun değilmiş, nişan atmaya bile kalmışlardı.Meğer o bile oyunmuş. Amaç istedikleri herşeyi bize yaptırmakmış. Yaptık da zaten. Sırf akraba eş dost hakkımızda kötü konuşmasın diye, biz böyle bi aile ve onun kızıyla neler yaşadık neler. Allah düşman başına vermesin. Gelinin annesi tepsi tepsi baklavalar isterken, biz almaya gittiğimizde asla geri dönmeseydik. Evlendikten sonra bile daha da çirkinleştiler.Anne kız bize küfür hakaretler bile etti. O herşeyi bizden beklediği ailenin kızından, ne sevgi ne saygı ne edep ne terbiye gördük. Karşılık sıfır yani. Artık elalem ne der diye düşünmeyi bırakıp boşanma olayına girerken,Maasef ki kendisi hamile kalıp çoçuk doğurdu. Böyle bi kadın anne oldu.
Ne olur bu yapıda aileler kızlarınızı evlendirmeyin. Erkek tarafı para basmıyor. Onlara banka dolar euro gözüyle bakmayın. Kendiniz rezil olup utanmaktan yoksunsunuz, bari karşı tarafı zora sokmayın. Bu tür insanların saygın bi çevre aile yapıları olmayabilir. Düşünün ki sizin gibileri alttan alacak kadar, çevre yapıya ait insanlar var. Bide en önemlisi yaşattığını yaşamadan ölmemek var! Bu dünyanın bi de öbür ebedi alemi var! İnsanlara yaşattıklarınızı Kendinize kar saymayın. Herşeyi bilen gören Allah var!!!

Anlattıklarınızı çok iyi anladım ama emin olun biz öyle şeyler hiç istemedik. Hatta ben hiçbir şey yapmasan bile olur evlenince el birliğiyle yaparız dedim ta ki annesiyle babası keyiflerinden köye gidip sürekli bize para lazım para gönder diyene kadar. Babasının emekli maaşı da var hatta abisini de sözlüm evlendirmiş vs. Ailesi de bir şeyler yapılması derdinde ama her şeyi oğlana yıkıyorlar ben de kıyamıyorum ama haklı olarak benim ailem de bari bir bilezik alsın diyorlar. Çocuğun durumu olmasa asla böyle bir şey istemezler biliyorum ama olup da ailesi isteyince böyle oluyor durum. He yukarda Allah var makyaj malzemelerimi aldık mesela bohça için ne istiyorsan al dedi ama ailesi de isteyince zora giriyor işte ben dayanamıyorum bu kadar yorulmasına. Ekstra istediğim hiçbir şey yok yani. Mesela sözümüz olacak takım almaya gittik annesi de bana da valiz al demiş köye gidecekler diye. Arıyor bana da ayakkabı al diyor. Bu çocuğun yarın sözü var cebinde var mı yok mu diye soran yok maalesef.

Canım ben yaşanmış bi olayı anlattım. Sen de böylesin demedim. Senin istediğin bi bilezik. Elbette alınmalı. Büyük bi mesele değil ki. Bak benim yaşadığım duruma. Ne aç gözlü, pişkin doyumsuz kızlar anne ve ailer var. Yazıklar olsun. Bunlar resmen para mal mülk avcısı. İnşallah senin meselende sorunsuz hallolur. Üzülme. Tebrik ederim ayrıca. Hayırlı uğurlu olsun.

Normalde set takması lazım.Hadi ince bir kolye ya da bilezik olsun da deseniz altın fiyatları çok patladı malesef.Tanıdık bir kuyumcudan taksitle yada kredi kartıyla alın mütevazi birşey birlikte ödersiniz.Annen de kısmen haklı yani.Hiç birşey takılmadan da olmaz.Varla olmaz zaten bu işler ar la olur.Yemez içmez biriktirir alırsın.Daha 1 sene evvelinden ufak ufak koyarım kenara toplarım oğlumun takı parasını.Son zamana bir sürü masrafa bırakılmazki bu iş.Bir inci kolyeyle inci top küpe mi baksanız acaba.Malum inci altına göre daha uygun fiyat olarak.

Nişanı kız tarafı yapar. Siz nişanı yapın nişanlın da takı taksın.
Sizin nişan yapacak durumunuz yoksa karşı taraftan hem nişan yapmasını hem takı takmasını beklemek çok fazla.

hakediyoruz ya semer vursunlar bize demeseymişsiniz keşke siz de.

Çalışıyorum yazmışsınız özel okulda öğretmenmişsiniz

Burada konu açıncaya kadar gider bir bilezik alırdınız aileniz de elalem de susardı

Herşeyi eşinizden beklemeyin herşeyi ikiniz yapın pratiktim her ay ortaya ona göre hesap yapın ailesine vs de verilmez o Zaman

en azından kovulduğum eve elimde baklava tepsileri ile dönmüyorum.
Eğer körsen yazıyı yanındaki birine okut sana anlatsın. Biz evden kovulmadık. Bizden para dilendiler.Bizde verdik. Herkes de bilir. Dilenciler aç gözlüdür. Gönlünüzden 5lira kopar,ama onlar 50 lira ister. Vermeyince de çirkinleşme yoluna gider. Sonra bi tane hayırsever insan kalmaz yanında. Dilenci olduğun ifşa olmuştur artık!!! üzerinden 50 yıl da geçse,bu tür aç göz, sefil insanlar hep o para göz rezil halleri ile insanların hafızasında yer edinmiştir. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Pisliğinde boğuluyorsun yani!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…