nişandan sonra

Hayırlısı ile duğununuz olsun.nişanlılık en fazla 6 ay olmalı bence.sorunlar çiftleri yıpratıyor

Hepınızın yorumuna teşekkür ederım.. Zaten kımse kimseyle zorakı dost, ahbap, aile olmak zorunda degıl.. Abımın bu talebi/beklentısı benı sıkıntıya sokan.. Huzursuz olsun ıstemıyorum onun adına bakınca..

Bana gore davet edılıp/edılmemesı sorun degıl zaten.. Hanı aılemdekı bıreyın tavrına gore onemseyemıyorum. Sorun degıl.. Ben beklentı ıcınde degılım ama Beklentıde olan aıle bıreyım adına cozum bulmak gerek.. Yoksa gereksız yere huzursuzluk..

seni istemeye geldiklerinde abin yok muydu altın tepside davetiye bekliyo zaar, velev ki tanıdı beğenmedi aileyi vermiyorum falan mı dicek, abin ego sorununu acilen çözmeli

Zaten karar benım, esımı ben sectım.. Kimsede bununla olmaz demedı.. Ama karsı taraftan değer ve ılgı beklentı ıcınde olmaları ve bunu gormemıs olmaları sorun..

Bende sızın gıbı düşünüyorum aslına bakarsanız.. Naz yapma kısmınını gecerek.. Bi kere degıl gerekse 10 kere ararım bu onun sorununu cozecekse..Nısanlımın aıle bıreylerıyle aramızda sorun olmaması adına Nısanlıma saygımdan, Keza onların bana ıyı donuslerınden sorun yok.. Hıc olmadı.. Arada yanlış anlaşılmaya acık konu olsada kucuklugumu bılıp çözüm arayışıyla yaklaştım soruna.. Bu yönde davranılmayınca bende gerılıyorum.Caba yok.

Cahıl ve bos ınsanlarız evet..Boyle seylerın pesınde koşuyoruz.

Naz nıyaz olmasın, samımıyet gerektıgı düzeyde kurulsun en azından caba gosterılsın.. Huzurlu bır ortam oluşsun dıye tum cabam başka maksadım yok.Orta yolu yokmu bunun..

Önce siz bir Yemeğe alın isterseniz belki siz den görürler onlarda davet ederler,her yerin adeti farklıdır onlarda nasıl oluyor bilemezsiniz.

Önce siz bir Yemeğe alın isterseniz belki siz den görürler onlarda davet ederler,her yerin adeti farklıdır onlarda nasıl oluyor bilemezsiniz.

Evet once ben davet edeyım en ıyısı, Onlar gelecegı zaman abımlerı de alırım en azından bır araya gelmıs olurlar degılmı..Cok teşekkür ederım.

Evet once ben davet edeyım en ıyısı, Onlar gelecegı zaman abımlerı de alırım en azından bır araya gelmıs olurlar degılmı..Cok teşekkür ederım.
Evet öyle olur biz de vardır nişandan sonra yemek vs olayları ama bazı yerlerde olmayabiliyor.

Evet öyle olur biz de vardır nişandan sonra yemek vs olayları ama bazı yerlerde olmayabiliyor.

Bizimkilerin derdı yemek degıl zaten, tanışma ıcın bır adım su bıle ıcseler yeterlı o derece :) Nisanlım biz gelmek istiyoruz deseler gelme mı dıyecegız dedı konuyu çıtlatınca :) Adetten zıyade bır araya gelmek ıstemıyorlar herhalde Bende bundan cekınıyorum.. İsteksiz gibi geldikleri için..

Allahım dağına göre kar veriyor gerçekten .Her zaman şu adetlerden nefret etmiştim bohça,kına gecesi söz ve nişan .Hiç sevmiyorum böyle şeyleri sevemedim de iki tarafın ailesi görüşmek zorun da değil görüşmesinlerde zaten ne gerek var ? Ben bunların hiç birini yapmadım ve süperdi herşey kafam da rahattı .Benim ailem ve eşimin ailesi nikahta tanıştılar sonrasın da görüşmediler ancak bebek olunca bir araya gelirler yine .Eşim evlenme teklifi ederken yüzük taktı bana sonrasın da ailelerimiz de dahil herkese davetiye verdik eşimin ailesi beni istemiyordu türküm ve müslümanım diye eşimde davetiye veririm isteyen gelir dedi öyle de oldu ne stres vardı ne bişey herşeyimizi kendimiz çalıştık yaptık bu yüzden karışmaya cesaret edemediler ...

bende karıştırmayı ıstemıyorum bu kadar ama taleplerı var bu yönde kırmakta ıstemıyorum..görmezden gelemiyorum..

Naz nıyaz olmasın, samımıyet gerektıgı düzeyde kurulsun en azından caba gosterılsın.. Huzurlu bır ortam oluşsun dıye tum cabam başka maksadım yok.Orta yolu yokmu bunun..
Siz çok doğrusunu istiyorsunuz aslında. Aile bireylerinin anlayışlı olması lazım ne var yani arasa sorsa ayıp mı diyecekler? Nişanlınıza söylemek de sıkıntı olabilir. Suçlusu siz değilsiniz, yapabilecek bir şey de yok gibi geliyor çünkü ailede bitiyor bu biraz. Bırakın tanışmayıversinler o zaman ne olacak.

ben gereken cabayı gosterıyorum,Nısanlıma da cıtlattım..Yarın bıgun olumsuz donus oldugunda aralarındakı ılıskıye karısmamayı dusunuyorum.Yardımcı olmaya ve bırbırlerını daha saglıklı tanımaları ıcın tum cabam.. Dedıgınızde dogru...

Ne zormuş görüşmek yahu

Oyle ben hıc bu kadar gerıldıgımı hatırlamıyorum.Bide durumu Nısanlıma bahsettıgımde abın arasın gelmek ıstedıgı zaman deyısı.. Abımın bu tavrı.. Ben aradan cekıleyım kurtulayım..

Canim cok abartmis nisanlin da, ne olur arasa, abi ne zaman musaitseniz bekliyoruz dese. Erkekler dusunemiyor bazen bazi seyleri, sen on ayak. Olmaya calis. Evlenince de ben tesvik ediyorum esimi, suraya gidelim sunu cagiralim diye

Nişanlınızın biraz abinizin suyuna gitmesi gerekiyor gibi geldi bana . Abiler bu tür durumlarda pek saçma davranabiliyorlar maalesef. Nişanlınız kesinlikle haklı ama köprüyü geçinceye kadar misali...

Bence bunun bir adeti olmaz. Bazı insanlar ne kadar bayılıyorlar karşısındakini zor duruma sokmaya sürekli hata aramaya. Herkes arzu ettiği gibi davransa kendini kasmasa olur olmaz kapris yapmasa Hayat nekadar güzel olurdu.

Bizim adette yoktur daha evlenmeden kardesini bacisini eve davet etmek feln
Dunurler arasi gelip gidilme olur o kdr.
Oda nisan hazirlgi dugun hazirlgi icin daha cok.

Nisanlini seni kirmayip aramis.
Abin cok cok ayip etmis tekrar aramamakla.
Burda nisanlin hakli.

bizim zamanimizda böyle abartili seyler yoktu damada pijama corab havlu 1 kac birseyler gelin kizada böyle simdik böylemi ya abartildikca abartiliyor bidde begenilmiyor tartisma sebebi hatta ayrilma sebebleri olunuyo evilige 2 adim kala yazikk

Ay hala bitmedi mi şu adetler :)
Abiniz hiç mi aramamış ? Döneceğini belirtmiş çünkü. Bence ayıp etmiş. Bazı durumlarda büyüklerden de hareket beklenir.
Basit bir konuyu büyütmüşsünüz gibi geldi bana. Teyzeniz gün verip gidememiş, sonrasında gitmiş mi? Yani aile büyüklerinizden kimse ziyaret etmedi mi? Bir de merak ettim dayınla ilgili birşey paylaşmışsın, ne yapmıştı?
Bunun üzerine de erkek tarafından davet beklememelisiniz.
Hazırla herkesi belirle günü ve gidin. Bu kadar basit :)

Canim cok abartmis nisanlin da, ne olur arasa, abi ne zaman musaitseniz bekliyoruz dese. Erkekler dusunemiyor bazen bazi seyleri, sen on ayak. Olmaya calis. Evlenince de ben tesvik ediyorum esimi, suraya gidelim sunu cagiralim diye

demlicaykeyfi Ayy bu ilişkiler zor, erkekler daha zormuş..

Nişanlınızın biraz abinizin suyuna gitmesi gerekiyor gibi geldi bana . Abiler bu tür durumlarda pek saçma davranabiliyorlar maalesef. Nişanlınız kesinlikle haklı ama köprüyü geçinceye kadar misali...

C conconx Bende aynen bunu diyorum Da anlatamıyorum.. :) aynı seyı duymak iyi geldi.

Bence bunun bir adeti olmaz. Bazı insanlar ne kadar bayılıyorlar karşısındakini zor duruma sokmaya sürekli hata aramaya. Herkes arzu ettiği gibi davransa kendini kasmasa olur olmaz kapris yapmasa Hayat nekadar güzel olurdu.

Belissima77 Keşke dediğiniz gibi olsa..

sapsik58 Aile Büyüklerimin birini kaybettik, diğerinin sağlık sorunları var..O yüzden muhatap olmaya çalışıyor. Bi yerde tanımak için davet ve ilgi bekliyor. Nişanlım ondan yaşça küçük.. İlişkilerinin kurulması ıcın bir adım bekliyor.. Aramasına döneceğim dediğini keza aradığını bile hatırlamadığına da eminim..

kumrukusum Ben orta yolu bulmaya calısmak istiyorum. İlişkimizdeki huzur kaybolmasın, aileler arasna mesafe duvar konmasın..

C consideration Benim demek istediğim diğer yakınlarımın mesajı ''Bizim tanımamız değil, Senin tanıman önemli'' kisvesinde.. Onlar aralarındaki iletişimsizliği sorun etmiyorlar.Onceden arardı, Sonradan kesti bıçak gibi.. Arasak bi dediğimde ''Sen sonra ararsın, Ben asla aramam, simdi değil sonra,...'' bir sürü şey.. Mesafe koymayı gerektirecek bi meselede yok.. Abimi bir kere aramış.. Ben sana dönerim demiş geri aramamış Meselesi dışında başka bişey yok.. Ailesii ile ben görüşüyorum ama çöpsüz üzüm de değilim ki..İlişkimizdeki tek korkutan sey bu yanı.. Bide evlilik yolunda aileler meselesinden sorun veya huzursuzluk çıkması işte..

Evlilik yolunda daha ne sorunlar çıkacak karşınıza, bunlar sorun değil merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…