Hayırlısı ile duğununuz olsun.nişanlılık en fazla 6 ay olmalı bence.sorunlar çiftleri yıpratıyor
Benim bir tanıdığım şöyle evlendi:
Kız da oğlan da üniversitede araştırma görevlisi. Evlenmeye karar veriyorlar. Oğlanın ailesi kızın evine geliyor, hem tanışma oluyor hem de nişan yüzükleri takılıyor.
Kızla oğlanın ailesi birbirlerini bir daha nikahta görüyorlar.
Nikahtan sonra aileler birbirini hiç görmüyorlar.
Ne kız ne oğlan bunu mesele yaptı.
Ne bohça, ne bilmem ne adeti deyip kendilerini yıpratmadı.
Gül gibi geçinip gidiyorlar.
Abin sizin büyüğünüz kendisini baba yerine koymak istiyor doğal olarak.Ama tamamen kültürle alakalı insanlıkla ve kesinlikle görgüyle alakalı senin yapman gereken konuyu geçiştirmek zaten evlenince bu tür konuların konusu dahi geçmiyor ama kırgınlıklar kalıyor tabi ki de.Bende yeni evliyim kayınvalidem söz yüzüğü taktı gitti aradan 6 ay geçti sadece nişanda gördü kayınvalidemi aradan 1 sene geçti düğünde ne ev sermeye ne bir ihtiyacınız var mı demek için bile sormadı annem de doğal olarak insan yerine koymuyor ki bu dönemlerde kız tarafı daha baskın olur ama dediğim gibi gördü işte...
Bence Abi'niz abartıyor
Bize buyrun denir siz de kimi aile büyüğü görürseniz onu götürürsünüz
Madem siz tanışarak evleniyorsunuz tüm irtibatı da ikiniz sağlayacaksınız
Bir de örneğin teyzen misafir gelip gidemedi ise o tekrar geleyim diyecek onlar illa bize gel diye arayamaz ki
Beklentiye girmeyin mutlu huzurlu olun
seni istemeye geldiklerinde abin yok muydu altın tepside davetiye bekliyo zaar, velev ki tanıdı beğenmedi aileyi vermiyorum falan mı dicek, abin ego sorununu acilen çözmeli
vay arkadaş eskiden kız evi naz eviydişimdi erkek evleri kız evi gibi
ne olmuş dönmediyse tekrar arasın kötü mü konuşmuş yok şuan müsait değilim demiş normal birşey unutmuş
insanlar tanışıp kaynaşıncaya kadar davet edilir 2 taraf için de böyledir bu
Ya hala bitmedimi bu sacma siralama adetleri ? O aradi bu aramadi o cagirdi bu cagirmadi. Cahil ve bos insanin ugrasacagi seyler bunlar...rahat olun hayatta rahat. Boyle sacma hirs ve kin yapinca ne gececek ellerine. Sadece senin ailen icin soylemiyorum genele sozum. Benim babannemde cetele tutar o geldi bu gelmedi o cagirdi bu cagirmadi. Of ne bos isler...evet adetler geregi tanisilmali ama naz niyaz neden?
Madem aileler kaynaşmak istiyor samimiyet kurulmalı, çağırdı çağırmadı deyince de o samimiyet kurulmuyor. Ne kayınvalide tarafım ne de ailem beklemez mesela. İki ayrı şehirdeyiz, babam kendisi söyledi nişan sonrası görüşemedik bi gidelim ziyaret edelim biz de onları diye. Onlar da çok memnun oldular, kimsenin de incileri dökülmedi. Herkes derdini açık açık söylese kimsenin birbirine bi alınganlığı da kalmaz aslında. Yok yere zora koşuyorlar yazık siz de arada kalmışsınız böyle.
Önce siz bir Yemeğe alın isterseniz belki siz den görürler onlarda davet ederler,her yerin adeti farklıdır onlarda nasıl oluyor bilemezsiniz.Bana gore davet edılıp/edılmemesı sorun degıl zaten.. Hanı aılemdekı bıreyın tavrına gore onemseyemıyorum. Sorun degıl.. Ben beklentı ıcınde degılım ama Beklentıde olan aıle bıreyım adına cozum bulmak gerek.. Yoksa gereksız yere huzursuzluk..
Zaten karar benım, esımı ben sectım.. Kimsede bununla olmaz demedı.. Ama karsı taraftan değer ve ılgı beklentı ıcınde olmaları ve bunu gormemıs olmaları sorun..
Bende sızın gıbı düşünüyorum aslına bakarsanız.. Naz yapma kısmınını gecerek.. Bi kere degıl gerekse 10 kere ararım bu onun sorununu cozecekse..Nısanlımın aıle bıreylerıyle aramızda sorun olmaması adına Nısanlıma saygımdan, Keza onların bana ıyı donuslerınden sorun yok.. Hıc olmadı.. Arada yanlış anlaşılmaya acık konu olsada kucuklugumu bılıp çözüm arayışıyla yaklaştım soruna.. Bu yönde davranılmayınca bende gerılıyorum.Caba yok.
Cahıl ve bos ınsanlarız evet..Boyle seylerın pesınde koşuyoruz.
Naz nıyaz olmasın, samımıyet gerektıgı düzeyde kurulsun en azından caba gosterılsın.. Huzurlu bır ortam oluşsun dıye tum cabam başka maksadım yok.Orta yolu yokmu bunun..
Önce siz bir Yemeğe alın isterseniz belki siz den görürler onlarda davet ederler,her yerin adeti farklıdır onlarda nasıl oluyor bilemezsiniz.
Evet öyle olur biz de vardır nişandan sonra yemek vs olayları ama bazı yerlerde olmayabiliyor.Evet once ben davet edeyım en ıyısı, Onlar gelecegı zaman abımlerı de alırım en azından bır araya gelmıs olurlar degılmı..Cok teşekkür ederım.
Evet öyle olur biz de vardır nişandan sonra yemek vs olayları ama bazı yerlerde olmayabiliyor.
Siz çok doğrusunu istiyorsunuz aslında. Aile bireylerinin anlayışlı olması lazım ne var yani arasa sorsa ayıp mı diyecekler? Nişanlınıza söylemek de sıkıntı olabilir. Suçlusu siz değilsiniz, yapabilecek bir şey de yok gibi geliyor çünkü ailede bitiyor bu biraz. Bırakın tanışmayıversinler o zaman ne olacak.Naz nıyaz olmasın, samımıyet gerektıgı düzeyde kurulsun en azından caba gosterılsın.. Huzurlu bır ortam oluşsun dıye tum cabam başka maksadım yok.Orta yolu yokmu bunun..
Siz çok doğrusunu istiyorsunuz aslında. Aile bireylerinin anlayışlı olması lazım ne var yani arasa sorsa ayıp mı diyecekler? Nişanlınıza söylemek de sıkıntı olabilir. Suçlusu siz değilsiniz, yapabilecek bir şey de yok gibi geliyor çünkü ailede bitiyor bu biraz. Bırakın tanışmayıversinler o zaman ne olacak.
Ne zormuş görüşmek yahu
Canim cok abartmis nisanlin da, ne olur arasa, abi ne zaman musaitseniz bekliyoruz dese. Erkekler dusunemiyor bazen bazi seyleri, sen on ayak. Olmaya calis. Evlenince de ben tesvik ediyorum esimi, suraya gidelim sunu cagiralim diyeOyle ben hıc bu kadar gerıldıgımı hatırlamıyorum.Bide durumu Nısanlıma bahsettıgımde abın arasın gelmek ıstedıgı zaman deyısı.. Abımın bu tavrı.. Ben aradan cekıleyım kurtulayım..
Canim cok abartmis nisanlin da, ne olur arasa, abi ne zaman musaitseniz bekliyoruz dese. Erkekler dusunemiyor bazen bazi seyleri, sen on ayak. Olmaya calis. Evlenince de ben tesvik ediyorum esimi, suraya gidelim sunu cagiralim diye
Nişanlınızın biraz abinizin suyuna gitmesi gerekiyor gibi geldi bana . Abiler bu tür durumlarda pek saçma davranabiliyorlar maalesef. Nişanlınız kesinlikle haklı ama köprüyü geçinceye kadar misali...
Bence bunun bir adeti olmaz. Bazı insanlar ne kadar bayılıyorlar karşısındakini zor duruma sokmaya sürekli hata aramaya. Herkes arzu ettiği gibi davransa kendini kasmasa olur olmaz kapris yapmasa Hayat nekadar güzel olurdu.
Bizim adette yoktur daha evlenmeden kardesini bacisini eve davet etmek feln
Dunurler arasi gelip gidilme olur o kdr.
Oda nisan hazirlgi dugun hazirlgi icin daha cok.
Nisanlini seni kirmayip aramis.
Abin cok cok ayip etmis tekrar aramamakla.
Burda nisanlin hakli.
bizim zamanimizda böyle abartili seyler yoktu damada pijama corab havlu 1 kac birseyler gelin kizada böyle simdik böylemi ya abartildikca abartiliyor bidde begenilmiyor tartisma sebebi hatta ayrilma sebebleri olunuyo evilige 2 adim kala yazikk
Ay hala bitmedi mi şu adetler :)
Abiniz hiç mi aramamış ? Döneceğini belirtmiş çünkü. Bence ayıp etmiş. Bazı durumlarda büyüklerden de hareket beklenir.
Basit bir konuyu büyütmüşsünüz gibi geldi bana. Teyzeniz gün verip gidememiş, sonrasında gitmiş mi? Yani aile büyüklerinizden kimse ziyaret etmedi mi? Bir de merak ettim dayınla ilgili birşey paylaşmışsın, ne yapmıştı?
Bunun üzerine de erkek tarafından davet beklememelisiniz.
Hazırla herkesi belirle günü ve gidin. Bu kadar basit :)
demlicaykeyfi Ayy bu ilişkiler zor, erkekler daha zormuş..
C conconx Bende aynen bunu diyorum Da anlatamıyorum.. :) aynı seyı duymak iyi geldi.
Belissima77 Keşke dediğiniz gibi olsa..
sapsik58 Aile Büyüklerimin birini kaybettik, diğerinin sağlık sorunları var..O yüzden muhatap olmaya çalışıyor. Bi yerde tanımak için davet ve ilgi bekliyor. Nişanlım ondan yaşça küçük.. İlişkilerinin kurulması ıcın bir adım bekliyor.. Aramasına döneceğim dediğini keza aradığını bile hatırlamadığına da eminim..
kumrukusum Ben orta yolu bulmaya calısmak istiyorum. İlişkimizdeki huzur kaybolmasın, aileler arasna mesafe duvar konmasın..
C consideration Benim demek istediğim diğer yakınlarımın mesajı ''Bizim tanımamız değil, Senin tanıman önemli'' kisvesinde.. Onlar aralarındaki iletişimsizliği sorun etmiyorlar.Onceden arardı, Sonradan kesti bıçak gibi.. Arasak bi dediğimde ''Sen sonra ararsın, Ben asla aramam, simdi değil sonra,...'' bir sürü şey.. Mesafe koymayı gerektirecek bi meselede yok.. Abimi bir kere aramış.. Ben sana dönerim demiş geri aramamış Meselesi dışında başka bişey yok.. Ailesii ile ben görüşüyorum ama çöpsüz üzüm de değilim ki..İlişkimizdeki tek korkutan sey bu yanı.. Bide evlilik yolunda aileler meselesinden sorun veya huzursuzluk çıkması işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?