Nişanı atacağım galiba

ınsallah pısman olmam kararlarımdan

kusura bakma ama ben nişanlının ailesinde bir hata göremedim ha çok zengin olup sana hiç bişey almasalardı yada ucuz kalitesiz şeyler getirselerdi haklı olabilirdin.ama sen baştan bilmiyomuydun insanların maddi durumlarını sırf senin gönlün olsun diye ödeyemeyecekleri borcun altına girecek halleri yoktu.bence hediyelerini küçümsemen çok kırıcı sonuçta insanların durumu ortada.bide adama sorarlar madem fakirle olamıcaktın ne diye nişanlandın o insanada yazık umutlandırmışsın insanlar senin oyuncağın değil.bidaha böyle önemli bir karar alırken o insanın varlıktada yokluktada yanında olabilecekmisin bunu iyi düşün

Hayatin cok basindasin. Bir beyaz gelinligi giymek ugruna bu kadar sikintiyi cekecek olman buyuk hata. Falci degilim ama gelecegini apacik goruyorum devam edersen. Senin nisanlin daha erkek bile degil, cocuk. En ufak sinirde bol kufur, itme kakma gibi hareketler yapiyorsa ki toplum icinde diyorsun; o zaman o bir erkek olamaz, adam gibi adam olamaz. Kendi iradesine hakim olamayan bir erkek erkek degildir benim gozumde. Saniyor musun ki evlenince hersey peri degnegi degmis gibi duzelecek? Yok oyle bir sey, imzanin verdigi guvenle o sacini cekmeler anasinin sozuyle tekme tokata donusecek.
Arkana bakmadan git okuluna. Bu adamdan asla es olamaz. Maddi konulara girmiyorum, maddiyattan once kendine verdirdigin degeri dusunmeliydin. Esini, sevgilisini iten kakan bir insan o kadina saygi duymuyor demektir. Tamamen hastalik bu tip davranislar. Tedavi edilmesi imkansiz. Diliyorum evlenip de kafani duvarlara vurmazsin.

kendinle beraber ailende hemfikirse anlayissiz ve yapici olmamalari seni dogal olarak düsündürür
sadece kendini eksik ifade ettigin icin tepki gösterilmis ki bence bu konuda bohca taki tabikii cok üstünde durunmamali mutlugun derecesi onunla ölcülünemez ancak bir kere gelin olunuyo ortasini bulup gelinin gönlü alindikdan sonra sorun da cikmaz.Erkekler esinin sadece mutlu olma pahasina bisi istememeleri farkindaligi da olmuyor maalesef

gayette haklısın başından bir anlaşmazlık varsa önce konuş baktın olmuyor ayrıl sonuçta ilerde evlendikten sonra ya da çocun olduktan sonra ayrılmak çok daha zor evliliğin temeleri sağlam olmalı çürük yapıyla evlilik ayakta duramaz muhakkak bir yerden sonra yıkılır herkes sevseydin flan demiş kız ne istediğini biliyor ilerde yokluk ve acı çekerken seven katlanır demiycek heralde cicim ayları bitip geçim ayları başlayıca genç yaşında yaşlanmamalı.

Sevgi bir çok şeyin üstesinden geliyo ama nişanlın bmle durumlarda sana karşı anlayışlı olması gereken yerde kaba davranıyosa o adamla hayat geçmez zaten.Her genç kız hayaller kurar bu hayaller gerçek olmayabilir ama nişanlın sana yarınlarımız guzel olucak dıye destek olmalı.

bak canım senin nişanlının ailesi ne kadar görgüsüz küfürbaz cadı kıskanç geçimsiz olursa olsun iş senin eşinde biter... benim bir kardesim var evli kaynanası fena ama kardeşimin kocası karısını tutuyor ve anasını susturuyor benin eşim ise maddi durumu eğitimi daha iyi eniştemden ama ailesine karşı karım benim diyemeyecek bir adam annesi sinirlendi kavga etti benle neler dedi oros..... dedi oğlu ne diyorsun anne demedi biliyor musun ben anneme defol git diyemem karıma niye öyle dedin diyemem dedi bana annesini tuttu annem ne derse haklıdır dedi çok boşanma eşiğine geldik çoook zor günler yaşadım ve başta aynı senin anlattığın gibiydiler ailesinin tutumu değer vermiyorlardı esim küfür etmiyordu ğerçi ama onları tutuyordu başta anlayamadım çok bozuldu fiziki ve ruh sağlığım şuan ise iyiyiz ama çok kötü bu tür şeyler ah ah benle bir irtibata geçsen ben sana neler anlatırım yani ne şekillde emin olabileceni

yol yakınken dön tatlım daha şimdiden bukadar sıkıntılar yaşıyosan evlilik yeterince zor bu problemlerle daha da çekilmez olur hayatını karartma sonra çoook pişman olursun karşı tarafı incitmeden bi çözüme varmalısın biran önce

ooof inanmıyorum ne insanlar var çıldırdım şuan allah sana sabır versin seninle uğraşanlarında bin cezasını

hayat çok kısa zaten daha önce hayatında olmayan böyle saçma sapan insanlar yüzünden ömür boyu mutsuz olcağına bir kaç sene üzülürsün yalnızlık çeekersin en fazla sonra gerçekten beklediğin insan karşına çıksa hele bu günlerine bakıp gülersin. İlk başta bana da bohça filan olayı gereksiz gelmişti ama olay cidden bu değil mesela bohça mı yapılcak gidip pijama takımını gecelik takımını pierre cardin değil de türk malı daha ucuz bir şey alırsın makyaj malzemesi mi konacak bohçaya mac, inglot, chanel değil de ne bileyim flormar, pastel ürünleri alınır ama hiç bu konuya değinmemek karşındaki insanın hayallerini umutlarını düşünmemek tamamen kötü niyettir bana göre. Ha onlar sana dese biz böyle şeyleri alabiliriz ama sen illa yine de yok bunlar olmaz her şey marka olcak diye tuttursan o zaman suç birazda sen de olur ama sen bunlarla yetinebiliyorsan senin fikrin alnıyorsa ve sana saygı duyulduğunu değer verilsiğini hissediyorsan bunların bir önemi kalmaz. En önemlisi de eş adayının senn yanıdna olması yoksa ailesi iyi de olsa kötü de olsa sana en ufak bir şeyde sırtını çevirien seni değil de senin dışındaki herkesi önemseyen onları haklı gören bir adamsa isterse holdingi olsun mutlu olamazsınız. Şu anda değerlendireceğiniz en önemli kriter bu olsun bence annesini babasını bir kenara bırakın nişanlınız gerçekten size değer veriyor mu, sizi kimseye karşı ezdirmeyecek daima koruyup kollayacak biri mi bunu düşünün bence.

Son düzenleme:
Nisanlin sokak ortasinda seni saclarindan cekmis, bagirmis ve azarlamis ve sen hala
ailesinden mi yakiniyorsun?
Ailesi yardim etsin veya etmesin hic önemi yok, cünkü böyle bir adamdan zaten iyi bir es olmaz...

Madem ailenizin durumu iyi aileniz yapsin herseyi Allahallah....Bencede siz ayrilin yazik etmeyin o aileyede..henuz olgunlasmamissinizin bekleyin biraz daha evliligi bence...

Bu cumleler zaten senin ne isteyip ne istemedigini cok iyi acikliyor.
Bir de su yonden bakalim: Eger nisanlin daha iyi bir ise girse farzedelim ayda 3000 alsa bu sefer gozu kapali evlenir miydin?

valla ben eşimin tarafından hiçbişe beklememiştim hatta herşeyi biz yapacağımız için borçlar da bize kalacaktı ben o kadar masrafsız gelin oldum ki inanın ne derseniz deyin gelin ağırlığını koyacak erkekde onu tutacak yoksa bu iş bitmiş demektir benim kaynanam bizim aramızdaki o aşkı bitirdi allahım cezasını versin onun hiç bir anne dermi oğlumun yakasından düş karılığını ben yaparım altına yatarım seni istemiyorum dermi .... biz nişanlıyken bana gül koparıp verdi diye kadın suratını asıp krizlere giriyormuş meğer bizde şaka yapıyor diye takmıyorduk sevgililer günü dışarı cıktk diye ağlamaktan öldü böyle bir kadın işte ahhhh ahhhh ruh sağlığım bozuldu tek sebebi onlardır o kadar seviyordu eşim aşıktı ki onun yüzünden artık eskisi gibi değil diyor ki ben hiç böyle şeyler yaşayabileceğimizi düşünmedim diyor beni suçlu görerek annem dünyanın en kötüsü bile olsa o benim gözümde yücedir kutsaldır diyor ne yapalım işte bu anne mevsuzu çok ama çok önemli kızlar kesinlikle dikkat edin derim altınlarımı bile satıp ev aldılar 4aylık gelindim düşünün bu hataları sakın yaşama sen canım benim kesinlikle bak sevgi herşey değildir aşk herşey değildir evlilikler saygıya değer vermeye bağlıdır bunlar olunca sevgi olur

hangi birine şok yaşıcagımı şaşırdımm :26:
oglumun karılıgını ben yaparm ne demek ahlaksızlık terbiyesizlk bunun açıklaması yok ... ayrıca senin altınlarını satıp nasıl ev alırlar inanamıyorm ya
allah sabır versin cnm

Yorumların hepsini tek tek okudum.Bazi yorumlara hic mi hic anlam veremedim." Ask, sevgi herseyden once gelir; sen boyle diyorsan nisanlını sevmiyorsun demektir" diyenler olmus. Hatta "nisanlini zengin biriyle aldatirsin" bile denmis. Bu zihniyete pes doğrusu.. Ahkam kesmek icin yorum yapilmasina hic katlanamiyorum kimse kusura bakmasın.Maddiyat bu kadar ikinci plana atılcak kadar onemsiz bir konu degil hele hele evlilik arifesinde olan 2 insan icin hic degil.. Biraz mantikli dusunmek lazim.. Ask, sevgi bir yere kadar. Her kadin kendinden 1 adim onde olan bir sevgili/nisanli/es ister bunu hicbir kadin inkar etmesin; yukarda yazilan yorumlari yapanlar da.. Asil bu yorumlar bana edebiyat gibi geliyor. Kendi dugununu kadin yapacak, kendi gelinligini kadin alacak.. ee geriye ne kaliyor? Ve en problemli taraf nisanlinizin siddet dolu davranislari.. Umarim dogru karari verirsiniz.

aynen katılıyorum!!

ben aşk sevgi olaylarıyla böyle şeylerin idare edileceğine inanmıyorum.

öncelikle şöyle söyliyim,bi insana katlanma dereceniz,onun iyiliğiyle doğru orantılıdır.yani karşınızdaki anlayışlı,hoşgörülü,sizi mutlu eden biriyse,önemli şeyleri bile dert etmeyebilirsiniz.

ama huysuz,hırçın,sinirli biri varsa karşınızda,en ufak şey gözünüze batar.

karşı tarafla aile ilişkiniz de tabi bunu şekillendirir.

konu sahibi,tahmin ettiğim kadarıyla,başka sorunlardan dolayı,bu maddi konulara da hoşgörüyle bakamaz olmuş.kendi tercihi

ki bence mantıklı da.tamam aşk sevgi birçok şeyi aşmamızı sağlar.ama insanların bir hayat kalitesi var.

erkekler bizden bakımlı olmamızı bekler.bunun kuaför masrafı var,kıyafet masrafı var.dışarda gezmek sinemaya tiyatroya gitmek istersiniz.bunlar ihtiyaç değil,az çıkarım,kuaför işimi evde hallederim dersiniz ona da tamam.

benim bi akrabam evlendi maddi durumu kendinden kötü biriyle.ilk zamanlar çok bocaladı sonra alıştı.ama zamanla pişman olmaya başladı.hamileyken,bebeğin zekasını ölçmesi için test yapması gerekti,ona bile para bulamadı.bebek bağışıklık sistemini güçlendirecek mamalar en az 25 lira,onu da alamadı doğal olarak.ne istediyse içinde kaldı yani.kendi için istediği bişey pek yoktu,durumu bile bile evlendi çünkü.ama bebeğinin bişeylerden eksik kalmasını kendine yediremedi.

bilmiyorum yani,bizim aşkımız sevgimiz bunların üstesinden gelir derseniz evlenin çnkü bu devirde aşk sevgi maddiyattan daha önemli,sonradan zengin olunur ama sonradan yeniden aşık olmaz insan kolay kolay.

CanÇım birincisi çok gençsin daha ne evlenmesi...Hala okuyorsun bir ekmeğini eline al seven adam bekler zaten.ikincisi nişanlının ailesinin durumu iyi olmayabilir ama insanda bir heves olması çok önemli.Gelinine masraf kapısı diye bakmamalı...Kötü bir kazak alıncaya kadar insan iki tepsi baklava yapar getiririr yapabiliyorsa ya da beğenebileceğin,kullanabileceğin bir tişört alır...Bu insanlar oğlum evlenir diye hiç mi köşeye beş kuruş atmamış...Birde nasıl ev boyatacakmış, tatile gidecekmiş kayınvaliden...Onun yerine oğlunu gelinini balayına göndersin madem varmış durumu.OĞLAN EVLENDİRECEK DÜĞÜN YAPACAK ADAM ÖNCE OĞLUNU GELİNİ DÜŞÜNÜR, DÜĞÜNE BAYRAMA HEVESLENİR.seninki ev boyamaya heveslenmiş.Ama neyse herkesin görgüsü farklıdır.Önemli olan nişanlın.Ne o bağırıyormuş.Bağırmaya çağırmaya gelince erkekte düğüne, nişana, bohçaya gelince erkek olmuyor mu?Birde bu tipler maço geçinirler, madem öyle evini geçindireceksin erkek olup...Yok işte ben karımla eşit paylaşıcam bu yükü, kredi çekip düğün yapacağım diyorsan da (ki saygı duyarım) bunu nişanlına iyilikle açıklayıp, gerekirse ikna edip öyle kalkışacak bu işe.bir de şu var dört dört bir düğün yapabilirdi ama sizin içinize sinmeyen şeyler olabilirdi, siz bunları dile getirince dayak mı yiyecektiniz...AMA EĞER NİŞANLANMADAN ÖNCE BUNLARI SÖYLEDİYSE VE SİZDE KABUL ETTİYSENİZ BU KONUDA HAKLI.ama bu haklılık bile ŞİDDET KULLANMAYI, BAĞIRMAYI HAKLI ÇIKARMAZ.sen fikrini söylersin, o söyler olmadı biter yani...Şimdiden dövmeye kalkıyor, ayıp ya...Yani maddiyat falan belki bir yere kadar halledilebilir.Kaynananın hakkından bile gelebilirsin ama şiddet uygulayan biriyle evlenmek...bile bile lades

Bagirip, cagirip, kotu davranmasinin sebebi belki de kiz arkadasinin durumunun kendisinden iyi olmasindan dolayi bir cesit kompleks icinde olmasidir bilemiyorum.. Hircinliginin nedeni budur belki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…