Nişanı atmak istemiyorum çözüm yolu gösterin lütfen :(

Daha önce 10 defa konuşulan bir konu hakkında, sizin prensiplerinize saygı gösterilmediği ve bundan sonra da sizi birey olarak kabul edip dikkate almayacakları ortada.

Ailenin dediği çok önemli olmayabilir, siz sınırınızı çizebilmişsiniz. Ama nişanlınızın da ailesine sınır çizebilmesi gerekiyor. Birey olduğunu kabullendirmesi gerekiyor. Teoride böyle. Ama bu yaşına gelene dek bu sınırı çizmemiş sanırım ki ailesi ONUNCU defa konuşulan konuyu hala kabullenememiş.

Hep beraber aile meclisinin önüne çıkarsınız. Nişanlınız ağzını açar, “BİZ küçük ama faizsiz ev almaya karar verdik” der. Size de bir daha yüzüğü çıkarmamaya ya da ayrılmakla tehdit etmemeye SÖZ verir.

Bir defalık affedersiniz.

Ha devamı gelirse KAÇIN.

Sebebin gerçekten bu olduğuna inanamıyorum. Nişanlınız sizi üzer. O sizin gibi kuracağınız yuvanın arkasında duramaz, onu bunu her işe dahil eder, sonra gelir sizi ezer. Aileniz de var mıydı o ortamda?

O zaman sonuna kadar haklısınız,
Bu Nişanlını tabi ki kapsıyor, Ama ailesini maalesef kapsamıyor....
Hadsizlik etmişler ve onlar haddini aşarken Senin Sümsük nişanlında onların ağzına mı baktı,
Anasının eteğinin altından çıkamıyorsan kimseyi yakmayacaksın arkadaş,
Otur ananla babanla niye yakıyorsunuz Elin kızlarını

Bence dahasi, güvenmedigin insan ile sakin ev alma. Eger bankadan borc almayacaksan, bu demek oluyor ki tüm birikmislerini o eve gömecegini. Yarin birgün bosandiginda esinde o eve hak sahib oluyor. Basin büyük belaya girer.

Yani bana sorarsan ayril bu cocuktan. Ailesi kabile hayati yasiyor, sanki yil 1950mis gibi git aile konseyinden özür dinlemeler felan.

Ve eger ayrilamazsan sakin bir ev alma. Hemen kiralik bir daire olsun.

Olayı ve nişanlınızın karakterini tam bilmiyoruz ama şu dikkatimi çekti: siz özür dilemeyi kabul ediyorsunuz ve gidiyorsunuz...
Hangi laf veya hareket için özür dilediniz anlamadım ? Saygı duyun dediğiniz için mi sadece?
Orada yapıcı bi aile olsa tamam kızım derler konunuyu kapatırlar...
Orda bana laf etttiler dediniz. Peki bu nasıl başladı? Siz özür dileyip başka bişeyler dediniz mi? Yoksa siz hiçbişey demediğiniz halde onlar mı saldırdı

ve ailesine hayır demeyi bilen biri değil.Abilerini ablalarını bile incetemiyor.ve ben onun için işimi ve memleketimi bırakıp gidicem.onun ailesi ankarada benimkiler maraşta.orda sesim hele hiç çıkmaz.
Şu yazdığını bir kendin de oku ve kendini göz göre göre ateşe attığını fark et bence. Bir de bu adamla borcun altına gireceksiniz yani bilemiyorum..

Mükemmel bi cevap vermişsiniz.Evet o anda ona bu bizim kararımız der misin dedim ''Büyüklerime toplumda laf söyleyemem sizde böyle mi oluyo dedi'' ben ona saygısızlık yap vur kır bağır demedim.Sadece kararımızı ve beni savun dedim.Sonra ertesi gün konuştuk senden bana eş olmaz deyip masadan kalktım arabaya atladım.aradı sonra pişmanım gel herşeyin kabulüm senin herşekilde yanında olucam her şartına uyuyorum diye şuan bi şans verdim ama içim almaya almaya bitirmeyide hazmedemiyorum.Devamda edemiyorum.Kendisi Tcdde de memur tayini çıkıp gitme ihtimali var bi süre sonra ama yinede gözüm korktu bu aileye girmek istemiyorum

Yerinizde olsam eğer bu insana bir şans versem asla alacağımız kararlar için kimseye hesap vermeyeceğimi ve bir daha böyle bir durumu yaşatırsa bitireceğimi söylerdim....ne bu böyle şimdiden iktidar muhalefet rolünde yuva mı kuracaksınız,hayır çocuk kararı verirken de oturup sülaleyle istişare edin madem,anne baba müdahalesi bile bizi yorarken bir de sülaleye hesap vermek çok abartı yani....Eksileri artıları en iyi siz bilirsiniz,bu insanla mutlu olur musunuz bunu da en iyi siz hissedersiniz,kararınız ne olursa olsun bunları baştan konuşun gözlemleyin şu an 1 0 ne kadar süre nişanlı kalacaksınız bilemiyorum ama gözlemleyin derim....

Sebebin gerçekten bu olduğuna inanamıyorum. Nişanlınız sizi üzer. O sizin gibi kuracağınız yuvanın arkasında duramaz, onu bunu her işe dahil eder, sonra gelir sizi ezer. Aileniz de var mıydı o ortamda?
hayır benim ailem çok ileri görüşlü mıodern bi aile benide öyle kendi ayaklarım üstünde dik duracak şekilde yetiştirdiler ama nişanlımın ailesi konuşmayan pısırık hiçbişeye yetemeyen gelin arıyolar.Bana yengesi sen serbest büyümüşsün bu muamele sana ağır geldi dedi ama ben serbest değil güçlü büyüdüm doğru bildiğimi savundum kellemde gitse yanlış karşısında eğilmedim.

benim ailemde kimse onu istemiyor böyle bişey yaptığı için ve bana yakıştırmıyolar ve ben aileme lütfen ben bu çocuğu istiyorum dedim.

Haklı olduğunuzu düşündüğünüz bi konuda haksız gibi özür dilemeyi el öperek kabul ettiğiniz için malesef bundan sonra hep yaşanıcak bu tarz şeyler.
Nişanlılık süreci eşlerin ve ailelerin birbirini tanıma sürecidir
Mutsuzsanız devam etmeyin.

Oğullarının yüzük attığını niye söyleyip ağlamaya başladın ki?? Adam yüzüğü avucunuza koyar koymaz pişman olmuş işte ( yani sizin anlattığınizdan öyle anladım araya mesafe girmemiş gibi) akşamında da gidip adamlara oğlunuz sizin yüzünüzden yüzük attı diye ağladın mı? Emin ol onlar nişan atılacak diye tutuşmadılar sen ağladın diye susturmak için vicdan yapıyormuş gibi göründüler.. çünkü siz haklı olmanıza rağmen özür dilediniz onlarda "aha bizim oğlan yola getirmiş bu kızı.. böylesini bidaha bulamaz" kafasıyla üzerine düşmüşlerdir emin ol... o senin avucuna yüzük koyana da aynısını sen yap "sen beni bu olayda bile savunamadın ilerde hiç savunamazsın eğer akşam gelip sende sessiz kaldığın için benim ailemden özür dilersen ve hemen ardından senin ailenin yanına gidecez bundan sonra kendimizle ilgili kararları biz vereceğiz" demezsen buyur al yüzüğün de bakalım ne yapacak...

Yerinizde olsam yüzüğün ilk çıkarıldığı anda ben de benimkini çıkarıp atardım sanırım, geri takmasına izin vermek ne demek. Fikirlerimizle varız, ömür geçireceğiniz adamın orta yolu bulamaması ve en ufak şeyde bununla tehdit etmesi çok, bilemiyorum. Ve haksız olmadığınızı savunduğunuz halde gidip özür dilemişsiniz, gitmezdim sanırım asla. Bir kere "biz ne dersek diyelim önümüzde eğilecek" düşüncesini vermişsiniz karşıya. Ailenizin sizi yetiştirdiği gibi dik durun ve çizginizi çekin ayrılmak istemiyorsanız da. Yoksa daha çok yaşanır böyle vakalar.

öyle söyledim barıştık ama ben zannetmiyorum düzeleceğini insanın hamurunda olmalı.Resmen şuan güç savaşı yaşıyorum ailesiyle güç birliği değil.Sadece nişanlımla çok mutlu olurum tek kavgamız bile olmuyodu aile araya girene kadar.ama şuan gözüm kırıldı çok korkuyorum ama bitirmekte sitemiyorum.Posta koydum şartlarımı kabul ediyosan devam edelim yoksa herkes yoluna baksın dedim.Ama burda yazdığım gibi basit olmadı taş taş üstünde koymadım.Sonra senden kopamıyorum ne şartın varsa kabulüm seni aileme karşı hep tutucam falan dedi.Gelde inan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…