Nişanı atmak istemiyorum çözüm yolu gösterin lütfen :(

Tayini çıkıp gidecek diye kendinizi şartlandırmayin bence .. bir akrabamiz evlenirken çocuğun memleketine gelin gitti. Güya birkaç seneye başka bir ilden ev alıp oradan taşınacaklardi. 15 sene oldu hala ordalar evler çocuğun memleketinden alındı. Yani artık taşınma ihtimalleri kalmadı gibi birşey..

Bu ne ya anası halası yengesi..siz hangisiyle nişanlısınız acaba

Kullandığını kredi kartında bile faiz ödüyorsunuz, keşke bu kadar takılı kalmasaydınız. Tabi bu sizin düşünceniz. Onlarda aşırı abartmışlar. Nişanlınız şimdiden sizin arkanızda olmuyorsa ben bir daha düşünün derim.

Bu güzel yorum için teşekkür ederim.Tekrar tekrar okicam

Herkes yazmış zaten ama değişmiyor konu sahibi. Ben de senin gibi "nişan atmak istemiyorum, o kadar emek" diyerek evlendim. İki seneyi doldurmadı boşanıyoruz. Nişanlıyken başlayan sorunlar evlenince iki katına çıkıyor. Bayramlarda seyranlarda, ameliyatta, hastalıkta, düğünde, cenazede sürekli muhatap olacaksın bu insanlarla. Kedi gibi oturdu diyorsun ya, kocam dediğin, hayat arkadaşım dediğin adam sen ezilirken yanında çay hüpletecek mesela, benim kırılma noktam bu oldu. Babası beni bağıra bağıra yalancılıkla itham ederken konunun doğrusunu bilen eşime şöyle dönüp bir baktım ki çayını hüpletiyor. O noktada dedim ki karpuz kelek çıktı diye bile pazarcıya kızan adam azarlanan karısını koruyamıyor, kelek karpuz kadar bile değerim yok demek ki dedim, o an bitti mesela. Evlendikten sonra boşanmak daha zor. Keşke ilk sorunlarda ayrılsaydım diyorum şimdi.

Uzaklık demişsin de uzaktan da dağıtabilirler evini, huzurunu kaçırırlar ne olacak ki teknoloji çağındayız. Biz üç haftalık evliyken ablası eşime "cınım sen ne yiyosun ki, yemek yapmayı bilmez o şimdi, her gün kahvaltı mı yapıyosunuz, hazır mı yiyosunuz" demişti mesela ki yemeklerim güzeldir. Üç ay işsiz kaldığım dönemde yine ablası arayıp "ay canım herkes asgari ücretten fazla almak zorunda değil ki, giriversin bir işe" işte demişti yine. Bunları niye yaşıyorum diyip de sorunun aslında eş, nişanlı olduğunu görmek gerekiyor. Yemin ederim anlattıkça nasıl tahammül ettiğime şaşırıyorum ya. Ben böyle biri değildim yani. İki senem başka bir kadın olarak geçti resmen. Aman diyim değmez bu aileye karışmaya. Öyle kapımı kapatır otururum diye bir şey yok, eşin pısırıksa geçmiş olsun.

yorumunuzu çok beğendim.Daha birbirimizi tanırken söz vermiştik kimse bitme kelimesini ağzına almicak yüzük parmaktan asla çıkmicak diye ve bu sözü o almıştı benden .İlk o koydu aile araya girene kadar romeo juliet gibiydik.Ailesinin yanında tanıyamadım.Allah sizede sizin gibi gelin nasip etsin

Rabbim gönlünüzün güzelliğine göre versin.Neler yaşamışsınız.

Kendince hakli olabilirsin fakat adama da surat asarak atomu mu parçalamaya calisiyorsun anlamadim. Konușarak dahi halledemediğin meseleyi surat asarak hiç halledemezsin.
Malesef çoğu çiftin sorunu bu, surat asmak
Herșeyi halledicek olan hareketin bu oldugunu dusunuyorsunuz.

Eğer bir kısıtlı yanın yoksa ayrılmak en sağlıklısı. İleri de her konuda sen ve ailesi arasında kalacak. Zaten aile iyi niyetli olsa çocuğunun böyle huzurunu bozmaz. Gelinleri daha üstün tutup evladın savunan aileler var. Sadece o kişiyle evleniyorsun ailesiyle de evleniyorsun mecbur görüşeceksin ve her defasında huzursuz olacaksın. Heryaptıgın her söylediğin suç olacak ve hayat boyu seni tercih meselesi gibi gören bir adamla yaşayacaksın. En ufak şey de seni karşısına alacak. Evet zamanla düzelir değişir ama seninde ömrünü eritir....

Sen değişirsin yıpranırsın ama ona ve ailesine hiçbirşey olmaz.
Kendinizi,seviyorsanız ayrılın verdiği sözlere de güvenmeyin simdi özür dileten yarin öbür gün anasının gazı ile evi de terk eder döver de.
Çünkü bunların kişiliği yok. Elalem ne derse onu yaparlar. Sonuç boşanma olmasa bile mutlu olamazsın çünkü bilirsin kendi fikri yok, birilerinin lafı ile senle konuşuyor ya da kavga ediyor. Zamanla saygın sonra da sevgin azalır, şanşlısınki evlenmeden görmüş oldun.
Ama yok ben değiştiririm dersen şimdiden başarılar...

Son düzenleme:
Ayrıca bende benzer şeyler yaşadım. Dokuz aylık evliyim. Ailesinden uzagız. Ama en az iki hafta bir huzursuz oluyoruz. Sevgililer gününde arar kayınvalidem oğlunu kutlamak için. Doğum gününde onun aramasıyla uyanırız. Bide üstüne sorar benim bişey yapıp yapmadığımı. Eşimi arar sonra bana sanki eşim onu aramış gibi anlatır neden yalan söylediğini anlamam. Oğlun küfür etti deyince gülüp o daha bebek der. Yani cahil insanlar uğraşmak çok zor... Yanlış anlama lafımı. Eğer çalışacak ayakta duracak güçteysen ve ailende Arkandaysa evlenme. Kısıtlı yandan kastın buydu... Biz kadınlar istersek çok şey başarırız. Hı sen neden boşnmıyorsun diyeceksin evlendikten sonra pes etmek daha zor geliyor.

Kendi hayatınızla ilgili konuları başkalarının önünde konuşmayın. Bu o başkalarına söz hakkı verir ister istemez kendilerini dahil ederler. Çift olabilmek üzerine konuşun nişanınızla.
Onun anası babası yengesi halası onu azarlayabilir belki ama sizinle sınırları olmalı. Bunu kendine hak göremesin kimse... ama madem bu konu böyle milletin içinde döndü siz de herkesin içinde özür diletin nişanlınıza ve "kararlarımız bizi bağlar bundan sonra herkesten ricam müstakbel eşimle benim kararlarımıza saygı duyun" dedirtin. Demiyor mu? Siz konuşun ve yüzük verilecekse "kime vereyim bilemedim o kadar çok nişanlım var ki diye..." diye annesinin eline koyun.

Henüz olgunlaşmamış bir nişanlınız var, ve siz ilk özürü dileyerek onu ailesinin doğru olduğu fikrine çanak tutmuşsunuz. Bu saatten sonra olmaması sizin hayrınıza. Bu kararın ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum ancak geleceğiniz için devam etmeyin derim. Diyelim siz vazgeçtiniz ve peşinizden koştu. O aile bireylerinin hepsi gelip, kızım sen haklıydın bu sizin evliliğiniz kararları ikiniz alırsınız. Bizim müdahil olmamız doğru değildi diyene kadar da barışmazdım. Bunu yaptırabilecek kadar arkanızda durursa, hepsi dersini almış demektir. Aksi takdirde hiç pişman olmayın. İlerde iyiki dersiniz emin olun

Ne zor şeyler yşamışsınız. Benim de kayınvalidem börek yaparım sen mi açtın der. Pasta yaparım kekini sen mi yaptın der... mantı yaparım eşimin onu yemeyecegini söyler. Ve bunları tlfnla söyler sadece. Ki ben Gaziantep liyim iyi yemek yaparım. Hatta eşim kilo aldı. Annesinin hamurları yapıym deyince yapma yemek yap der. Sürekli hamur kaynatması hamur kızartması. Yumruk kadar mantı. Yedikleri yemekler. Sebzeleri başlayıp sarımsaklı yoğurt döker. Antep in salçasından tiksinmiş öyle der kayınvalide. Ve birgün elinden bi yemek yemedim ne nişanlıyken ne şimdi. Yapmadığı halde benimkileree laf eder uzaktan da olsa . Eşimin sevip yenmesinden rahatsızlık duyuyor sanki. Değişik... Boşanarak en doğru kararı vermişsiniz ben ailesi için yuvamı yıkmamaya çalışıyorum ama eskiden farketsydim asla arkama bakmazdım

Burada karşı çıktığınız konunun ne olduğu önemli ben evliliğimde bunu istemiyorum saygu duyun lütfen derken herkesin içinde sert şekilde dediyseniz onlarda kendilerince haklı ortamda hoş değil daha önce belirtmişsiniz aileniz bile sert çıktın demişler o da nişanlınız ailesi milletin içinde neden ezdirsin

Görüldüğü üzere adam olamayan adamlar kiminle evlenirse evlensin sonuç hüsran olacak. Kırılma noktamız aynıymış. Ben de eski kv den haksız yere azar yerken benim öküz beni savunmak yerine anasının korkusuna eteğine saklandı. Ne annem ne babam arkamda durmadı bir süre.
İnanıyorum siz de çok mutlu olacaksınız çünkü boyle omur geçirmek yerine yalnız kalmayı tercih ettiniz.
Bir psikologa gittiğimde bu profildeki adamlar bilerek güçlü kadınları tercih ediyorlar demişti.
Bir de düzelme umudu olanlar için psikoloğun dediğini söyleyeyim evet düzeliyorlar artık annesi yerine seni dinliyor ama 15-20 yıl sonra...
Tercih senin.

Psikoloğa saygılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…