Bu muymuş sorun. :) kendileri ödeyecek sankialınacak evimin faizli olmamasını gücümün yettiğince ev almayı önerdim.
Bu güzel yorum için teşekkür ederim.Tekrar tekrar okicamBak tatlım, asla değişmeyecek... bir arkadaş söylemiş daha önce bu fragman, asıl film bundan beter olacak.
Eski eşimle sözlüysen ve nişana 2 ay varken aldığımız nişan yüzüklerini benim bekar evimde durmasın arkadaşlarım gelip gidiyor diye annesine göndermiştim. Tamamen iyi niyetle.... bize yüzdüğü geri gönderdi deyip aynı seninkiler gibi özür diletmişlerdi. Aman huzurumuz bozulmasın diye o gün idareden dilediğim özür, sonrasında boşanmaya götürdü bizi.... çünkü o köylü annesi alıştı bi kere, kaşının üstünde göz var, hadi özür dile, bugün yemekte surat astın özür dile.... bitmeyecek yani...
Senin o ısırık nişanlına ağlayacaklar da ağlayacaklar, o aile meclisi sürekli kurulacak sürekli dolduracaklar, evlenirim uzağa giderim çözüm değil biz başka şehirde oturuyorduk onlara yakın, o zaman bile tükettiler bizi...
Hatta annesiyle plan yapmışlardı, boşanma aşamasında ben evde yokken gelip altınları evden almaya...
Yani o aile meclisi hep olacak,
İnan karşına daha çok seveceğin ve sana daha çok değer veren birileri çıkacak. Burada yorum yazan herkes bir şeyler yaşamış tecrübe etmiş insanlar, keşke o zaman okusaydım bende, o zaman temmuz ayı gibi sıcak bir günde buz gibi bir mahkeme salonunda binbir hevesle kurduğum yuvamı, tanımadığım bir adamla sonlandırmak zorunda kalmazdım...
Yapma etme...
Boşanmama rağmen bekar biriyle evlendim sonra be kıymet görüyorum, evliliğin nasıl olması gerektiğini bir erkeğin nasıl savunması hanımının arkası da durması gerektiğini gördüm.
İnan öyle erkekler var, yok yakınken vazgeç, benim yaşadıklarımı yaşananı istemem, sonu böyle bitecek, burada kişiler farklı ama hikayeler hep aynı be güzelim....
yorumunuzu çok beğendim.Daha birbirimizi tanırken söz vermiştik kimse bitme kelimesini ağzına almicak yüzük parmaktan asla çıkmicak diye ve bu sözü o almıştı benden .İlk o koydu aile araya girene kadar romeo juliet gibiydik.Ailesinin yanında tanıyamadım.Allah sizede sizin gibi gelin nasip etsinBir adam doldurusa gelip sizin elinize yüzügü koydugu an bitirmelisiniz. Cünkü bu sirf sizi ezmek ve bastirmak icin bir hareket. Ilerde bu "git bosan o zaman" ve evden atmalara gecer. Acin bakin burda bir sürü konu var. Esim ve ben bastan buna anlastik: Ciddi anlamda düsünmüyorsak bosanma kelimesi agza alinmayacak. Kavga etsek bile. Heleki dramatize hale geturilmis yüzük atmak vermek gibi durumlar asla. Böyle seyler iliskiyi yipratir sadece. Bence sen bunu tekrar iyi düsün. Seni yem gibi ailesinin önüne atmis. Ayrica durusun gayet takdir edilecek sekilde. Yani ben cok begendim. Insallah benimde ilerde senin gibi akli basinda bir gelinim olur kendini ezdirme
Rabbim gönlünüzün güzelliğine göre versin.Neler yaşamışsınız.Herkes yazmış zaten ama değişmiyor konu sahibi. Ben de senin gibi "nişan atmak istemiyorum, o kadar emek" diyerek evlendim. İki seneyi doldurmadı boşanıyoruz. Nişanlıyken başlayan sorunlar evlenince iki katına çıkıyor. Bayramlarda seyranlarda, ameliyatta, hastalıkta, düğünde, cenazede sürekli muhatap olacaksın bu insanlarla. Kedi gibi oturdu diyorsun ya, kocam dediğin, hayat arkadaşım dediğin adam sen ezilirken yanında çay hüpletecek mesela, benim kırılma noktam bu oldu. Babası beni bağıra bağıra yalancılıkla itham ederken konunun doğrusunu bilen eşime şöyle dönüp bir baktım ki çayını hüpletiyor. O noktada dedim ki karpuz kelek çıktı diye bile pazarcıya kızan adam azarlanan karısını koruyamıyor, kelek karpuz kadar bile değerim yok demek ki dedim, o an bitti mesela. Evlendikten sonra boşanmak daha zor. Keşke ilk sorunlarda ayrılsaydım diyorum şimdi.
Uzaklık demişsin de uzaktan da dağıtabilirler evini, huzurunu kaçırırlar ne olacak ki teknoloji çağındayız. Biz üç haftalık evliyken ablası eşime "cınım sen ne yiyosun ki, yemek yapmayı bilmez o şimdi, her gün kahvaltı mı yapıyosunuz, hazır mı yiyosunuz" demişti mesela ki yemeklerim güzeldir. Üç ay işsiz kaldığım dönemde yine ablası arayıp "ay canım herkes asgari ücretten fazla almak zorunda değil ki, giriversin bir işe" işte demişti yine. Bunları niye yaşıyorum diyip de sorunun aslında eş, nişanlı olduğunu görmek gerekiyor. Yemin ederim anlattıkça nasıl tahammül ettiğime şaşırıyorum ya. Ben böyle biri değildim yani. İki senem başka bir kadın olarak geçti resmen. Aman diyim değmez bu aileye karışmaya. Öyle kapımı kapatır otururum diye bir şey yok, eşin pısırıksa geçmiş olsun.
Eğer bir kısıtlı yanın yoksa ayrılmak en sağlıklısı. İleri de her konuda sen ve ailesi arasında kalacak. Zaten aile iyi niyetli olsa çocuğunun böyle huzurunu bozmaz. Gelinleri daha üstün tutup evladın savunan aileler var. Sadece o kişiyle evleniyorsun ailesiyle de evleniyorsun mecbur görüşeceksin ve her defasında huzursuz olacaksın. Heryaptıgın her söylediğin suç olacak ve hayat boyu seni tercih meselesi gibi gören bir adamla yaşayacaksın. En ufak şey de seni karşısına alacak. Evet zamanla düzelir değişir ama seninde ömrünü eritir....1 aylık nişanlıyım,2 gün önce nişanlımın ailesiyle bi konuda sorun yaşadık.bi konuda fikrimi beyan ettim.çok kalabalık bi ortamdı.Ben evliliğimde buınu istemiyorum lütfen bana saygı duyun dedim ben naif söyledim sanıyorum ama benim ailemde biraz sert mizaçla söyledin diyolar.bu konu daha önce 10 defa konuşulduğu için tepkimi sert koymuş da olabilirim.Kendimi halen kusurlu bulmuyorum.Sonra annesi ve halası bana sesini yükseltti bende nişanlıma beni savunmadın deyip surat astım gece boyunca.Akşam eve gidip 15 kişi istişare edip nişanlımı bana karşı doldurmuşlar.Sabah geldi ya ailemden özür dilersin yada bu iş biter deyip yüzüğü avucuma koydu.Sonra pişman oldu taktı bende ailesine gidip el öptüm yemin ederim çok kusurlu olduğumu düşünmüyorum.Ama gittiğime beni pişman ettiiler amcası babaannesi yengesi ve anne babası saygısızca davrandılar.Söylemedik laf bırakmadılar geceye dair.Sonra ben nişanlıma tepkimi koydum.Seni kaybetmekten korkmuyorum beni korumadığın sürece devam edemem dedim.sonra aileler bi araya geldi iyi oldu ben ne desem yapıyor yanımda yer alıyor ama tam bir birey gibi değil ben ondan daha sağlam duruyorum.Ve ailesiyle bi araya gelince bana karşı belli etmesede soğukluk hissediyorum.Ve o geceye dair gözünde tek suçlu benim kendini de suçluyor ama sırf beni kaybetmemek için.Ailesi yine masum ben yanlış anlamışım.Sizce nasıl düzeltebilirim bu adamı nişan atmak istemiyorum,bu şekilde de içim almıyor?
Sen değişirsin yıpranırsın ama ona ve ailesine hiçbirşey olmaz.1 aylık nişanlıyım,2 gün önce nişanlımın ailesiyle bi konuda sorun yaşadık.bi konuda fikrimi beyan ettim.çok kalabalık bi ortamdı.Ben evliliğimde buınu istemiyorum lütfen bana saygı duyun dedim ben naif söyledim sanıyorum ama benim ailemde biraz sert mizaçla söyledin diyolar.bu konu daha önce 10 defa konuşulduğu için tepkimi sert koymuş da olabilirim.Kendimi halen kusurlu bulmuyorum.Sonra annesi ve halası bana sesini yükseltti bende nişanlıma beni savunmadın deyip surat astım gece boyunca.Akşam eve gidip 15 kişi istişare edip nişanlımı bana karşı doldurmuşlar.Sabah geldi ya ailemden özür dilersin yada bu iş biter deyip yüzüğü avucuma koydu.Sonra pişman oldu taktı bende ailesine gidip el öptüm yemin ederim çok kusurlu olduğumu düşünmüyorum.Ama gittiğime beni pişman ettiiler amcası babaannesi yengesi ve anne babası saygısızca davrandılar.Söylemedik laf bırakmadılar geceye dair.Sonra ben nişanlıma tepkimi koydum.Seni kaybetmekten korkmuyorum beni korumadığın sürece devam edemem dedim.sonra aileler bi araya geldi iyi oldu ben ne desem yapıyor yanımda yer alıyor ama tam bir birey gibi değil ben ondan daha sağlam duruyorum.Ve ailesiyle bi araya gelince bana karşı belli etmesede soğukluk hissediyorum.Ve o geceye dair gözünde tek suçlu benim kendini de suçluyor ama sırf beni kaybetmemek için.Ailesi yine masum ben yanlış anlamışım.Sizce nasıl düzeltebilirim bu adamı nişan atmak istemiyorum,bu şekilde de içim almıyor?
Ne zor şeyler yşamışsınız. Benim de kayınvalidem börek yaparım sen mi açtın der. Pasta yaparım kekini sen mi yaptın der... mantı yaparım eşimin onu yemeyecegini söyler. Ve bunları tlfnla söyler sadece. Ki ben Gaziantep liyim iyi yemek yaparım. Hatta eşim kilo aldı. Annesinin hamurları yapıym deyince yapma yemek yap der. Sürekli hamur kaynatması hamur kızartması. Yumruk kadar mantı. Yedikleri yemekler. Sebzeleri başlayıp sarımsaklı yoğurt döker. Antep in salçasından tiksinmiş öyle der kayınvalide. Ve birgün elinden bi yemek yemedim ne nişanlıyken ne şimdi. Yapmadığı halde benimkileree laf eder uzaktan da olsa . Eşimin sevip yenmesinden rahatsızlık duyuyor sanki. Değişik... Boşanarak en doğru kararı vermişsiniz ben ailesi için yuvamı yıkmamaya çalışıyorum ama eskiden farketsydim asla arkama bakmazdımHerkes yazmış zaten ama değişmiyor konu sahibi. Ben de senin gibi "nişan atmak istemiyorum, o kadar emek" diyerek evlendim. İki seneyi doldurmadı boşanıyoruz. Nişanlıyken başlayan sorunlar evlenince iki katına çıkıyor. Bayramlarda seyranlarda, ameliyatta, hastalıkta, düğünde, cenazede sürekli muhatap olacaksın bu insanlarla. Kedi gibi oturdu diyorsun ya, kocam dediğin, hayat arkadaşım dediğin adam sen ezilirken yanında çay hüpletecek mesela, benim kırılma noktam bu oldu. Babası beni bağıra bağıra yalancılıkla itham ederken konunun doğrusunu bilen eşime şöyle dönüp bir baktım ki çayını hüpletiyor. O noktada dedim ki karpuz kelek çıktı diye bile pazarcıya kızan adam azarlanan karısını koruyamıyor, kelek karpuz kadar bile değerim yok demek ki dedim, o an bitti mesela. Evlendikten sonra boşanmak daha zor. Keşke ilk sorunlarda ayrılsaydım diyorum şimdi.
Uzaklık demişsin de uzaktan da dağıtabilirler evini, huzurunu kaçırırlar ne olacak ki teknoloji çağındayız. Biz üç haftalık evliyken ablası eşime "cınım sen ne yiyosun ki, yemek yapmayı bilmez o şimdi, her gün kahvaltı mı yapıyosunuz, hazır mı yiyosunuz" demişti mesela ki yemeklerim güzeldir. Üç ay işsiz kaldığım dönemde yine ablası arayıp "ay canım herkes asgari ücretten fazla almak zorunda değil ki, giriversin bir işe" işte demişti yine. Bunları niye yaşıyorum diyip de sorunun aslında eş, nişanlı olduğunu görmek gerekiyor. Yemin ederim anlattıkça nasıl tahammül ettiğime şaşırıyorum ya. Ben böyle biri değildim yani. İki senem başka bir kadın olarak geçti resmen. Aman diyim değmez bu aileye karışmaya. Öyle kapımı kapatır otururum diye bir şey yok, eşin pısırıksa geçmiş olsun.
Görüldüğü üzere adam olamayan adamlar kiminle evlenirse evlensin sonuç hüsran olacak. Kırılma noktamız aynıymış. Ben de eski kv den haksız yere azar yerken benim öküz beni savunmak yerine anasının korkusuna eteğine saklandı. Ne annem ne babam arkamda durmadı bir süre.Herkes yazmış zaten ama değişmiyor konu sahibi. Ben de senin gibi "nişan atmak istemiyorum, o kadar emek" diyerek evlendim. İki seneyi doldurmadı boşanıyoruz. Nişanlıyken başlayan sorunlar evlenince iki katına çıkıyor. Bayramlarda seyranlarda, ameliyatta, hastalıkta, düğünde, cenazede sürekli muhatap olacaksın bu insanlarla. Kedi gibi oturdu diyorsun ya, kocam dediğin, hayat arkadaşım dediğin adam sen ezilirken yanında çay hüpletecek mesela, benim kırılma noktam bu oldu. Babası beni bağıra bağıra yalancılıkla itham ederken konunun doğrusunu bilen eşime şöyle dönüp bir baktım ki çayını hüpletiyor. O noktada dedim ki karpuz kelek çıktı diye bile pazarcıya kızan adam azarlanan karısını koruyamıyor, kelek karpuz kadar bile değerim yok demek ki dedim, o an bitti mesela. Evlendikten sonra boşanmak daha zor. Keşke ilk sorunlarda ayrılsaydım diyorum şimdi.
Psikoloğa saygılar...Görüldüğü üzere adam olamayan adamlar kiminle evlenirse evlensin sonuç hüsran olacak. Kırılma noktamız aynıymış. Ben de eski kv den haksız yere azar yerken benim öküz beni savunmak yerine anasının korkusuna eteğine saklandı. Ne annem ne babam arkamda durmadı bir süre.
İnanıyorum siz de çok mutlu olacaksınız çünkü boyle omur geçirmek yerine yalnız kalmayı tercih ettiniz.
Bir psikologa gittiğimde bu profildeki adamlar bilerek güçlü kadınları tercih ediyorlar demişti.
Bir de düzelme umudu olanlar için psikoloğun dediğini söyleyeyim evet düzeliyorlar artık annesi yerine seni dinliyor ama 15-20 yıl sonra...
Tercih senin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?