- 23 Aralık 2013
- 262
- 212
- 303
Ya benim anlamadığım insanlar neden böyle geleceği bilir gibi konuşuyorlar ki öfke anında düşünmeden konuşuyoruz bu kadar net şekilde nasıl ayrıl diyorlar anlamıyorum ki Yine de hakkında ne hayırlısı ise o olsunAyrıldık
Bizde de hiç akraba evlilik yoktur. Ama seviyorsanız olur neden olmasın. Sonuçta dinen ve hukuken bir engel yok. Yasalar izin veriyor . Evlenmeden önce tahlillerinizi detaylı olarak yaptırın yine de. Kalıtsal hastalık vs. olabilir. Hem de içiniz rahat eder.Allah korusun tabi.. Evliliklerin çoğu böyle akraba evliliğinden oluşan çok evlilik var ve çoğunun sonucu böyle değil. Tabi ki bunu araştırdım. Ama lütfen konuya sadece mantık bakmayın
Sen de çok önyargılısin sanırım. Ben yorumumu konu sahibine yaptım. Sen de benim yorumuma istediğin ifadeyi koyabilirsin. Ben sorguya çekmem rahat ol.
Nasil yani seviyorsaniz neden olmasin kuzeni ayol kuzeni uzaktanakrabasi ya da kuzeninin cocugu degil ayni gen yani.Bizde de hiç akraba evlilik yoktur. Ama seviyorsanız olur neden olmasın. Sonuçta dinen ve hukuken bir engel yok. Yasalar izin veriyor . Evlenmeden önce tahlillerinizi detaylı olarak yaptırın yine de. Kalıtsal hastalık vs. olabilir. Hem de içiniz rahat eder.
Esas konuya gelince genel olarak iyi anlaşıyorsaniz diğerleri konuşularak çözülebilir. Hemen her kavgada ayrililmaya kalkmak onda da güvensizlik oluşturur.
Ön yargılı değilim. Beğenmediğim bir mesaja ifade bile koymam.Sen de çok önyargılısin sanırım. Ben yorumumu konu sahibine yaptım. Sen de benim yorumuma istediğin ifadeyi koyabilirsin. Ben sorguya çekmem rahat ol.
Siz neden inatla dini yorumlar yapıyorsunuz ki?Bizde de hiç akraba evlilik yoktur. Ama seviyorsanız olur neden olmasın. Sonuçta dinen ve hukuken bir engel yok. Yasalar izin veriyor . Evlenmeden önce tahlillerinizi detaylı olarak yaptırın yine de. Kalıtsal hastalık vs. olabilir. Hem de içiniz rahat eder.
Esas konuya gelince genel olarak iyi anlaşıyorsaniz diğerleri konuşularak çözülebilir. Hemen her kavgada ayrililmaya kalkmak onda da güvensizlik oluşturur.
Sen koymuyorsun diye ben de mi koymamaliyim. Problem ne tam olarak.Ön yargılı değilim. Beğenmediğim bir mesaja ifade bile koymam.
Dayatmak mi? Acik gorusluluk mu?Yasalar önünde suç teşkil etmeyecek şekilde isteyen istediği yorumu yapabilir. Herkesin hayat görüşü yaşam tarzı farklıdır. Kendi doğrularınizi insanlara dayatmak da ne demek. Lütfen biraz açık görüşlü olalım.Hayata bu kadar dar pencereden bakmak sizi de yorar.
Beğenmedim atarak açık görüşlü olduğunuzu görebiliyorumYasalar önünde suç teşkil etmeyecek şekilde isteyen istediği yorumu yapabilir. Herkesin hayat görüşü yaşam tarzı farklıdır. Kendi doğrularınizi insanlara dayatmak da ne demek. Lütfen biraz açık görüşlü olalım.Hayata bu kadar dar pencereden bakmak sizi de yorar.
Problem bende değil o kesinSen koymuyorsun diye ben de mi koymamaliyim. Problem ne tam olarak.
Bizim eskilerde vardı akraba evliliği . Çocuklarında hep rahatsızlıklar çıktı . 5 çocuk da sıkıntılı.Dayatmak mi? Acik gorusluluk mu?
Halasinin ogluyla evlenmesi acik foruslulukse ben almayayim. Bilime inanir misiniz hanimefendi. Bilim diyor ki sakat olarak dogma olasili var cocugun!!! Anlayabiliyor musunuz acaba hala din diyorsun yasa diyorsun. Kimse kimseye bir sey dayatmiyor. Siz normallestiriyorsunuz. Ama normal degil uzgunum.
Yani bunun tartismasi bile yapilmaz bana gore evet eskiden vardi ama yil olmus 2020 hala halamin oglu amcamin kizi kalmamali. Internet var televizyon var eksilerini gorsun okusunlar. Hala burada dinen ve yasal olarak diyor tovbe tovbe yaBizim eskilerde vardı akraba evliliği . Çocuklarında hep rahatsızlıklar çıktı hep. 5 çocuk da sıkıntılı
Buna ne siz ne de biz karar veremeyiz .kanun yapıcı değiliz hiç birimiz. Evlenmeye engel bir durum varsa zaten evlenemezler. Nasıl insanların kararları ve hayatları hakkında bu kadar keskin cümleler kurabiliyorsunuz. En fazla sakıncaları olabilir , araştırın derim ben mesela. Ama konu sahibinin derdi bu değil.Nasil yani seviyorsaniz neden olmasin kuzeni ayol kuzeni uzaktanakrabasi ya da kuzeninin cocugu degil ayni gen yani.
Ekleme : verdigim ornekler de olmaz da hani
Offf neyse sizinle ayni kafada degiliz ama sunu bilin acik gorusluluk akraba evliligine onay vermekse brn baya kapali gorusluyum.Buna ne siz ne de biz karar veremeyiz .kanun yapıcı değiliz hiç birimiz. Evlenmeye engel bir durum varsa zaten evlenemezler. Nasıl insanların kararları ve hayatları hakkında bu kadar keskin cümleler kurabiliyorsunuz. En fazla sakıncaları olabilir , araştırın derim ben mesela. Ama konu sahibinin derdi bu değil.
İlim de bilim de benim için çok değerli . Bilim cep telefonu kullanmak zararlı diyor , radyasyonun binbir türlü zararından bahsediyor. Ama burada yorum yapmak için bile kullanıyorsunuz. Bakın internetiniz açık ve beyninize radyasyon gidiyor. Yeni arastirmalar radyasyonun genlwrimizi bile bozabilecegini uzun vadede öngörülemeyecek kadar kötü etkileri olabileceğini söylüyor. Bu sadece bir örnek. Sağlıklı günler.Dayatmak mi? Acik gorusluluk mu?
Halasinin ogluyla evlenmesi acik foruslulukse ben almayayim. Bilime inanir misiniz hanimefendi. Bilim diyor ki sakat olarak dogma olasili var cocugun!!! Anlayabiliyor musunuz acaba hala din diyorsun yasa diyorsun. Kimse kimseye bir sey dayatmiyor. Siz normallestiriyorsunuz. Ama normal degil uzgunum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?