Nişanı atmalı mıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi f23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada bir insanın karakterini en iyi tartışma anında görürsünüx. Sinirle söyledi diye birşey olamaz. Bu onun esasını yansıtır. Sabırlı biri olmadığı, sinirlenince 3 düşünüp 1 konuşmadığı belli..

Öncelikle akraba evliliğine karşıyım ama bir yola girmişsiniz bu sizin tercihiniz. Kişiden kişiye değisir ben sinirlenince her şey durur mantik kuramam yer mekan kavramim silinir mesela iyi bir şey elbette değil ben de cok tartistim erkek arkadasimla bundan saygıyı da önemserim. Herkes sinirlenir,hele ki bu duzen icinde kimsenin sabirli yapisi oldugunu pek sanmiyorum. Her şeyin bir dozu var gerizekali benim icin kırıcı ama bitirici değildir çünkü ben de diyebilirim. Ama diyorsan ki ben asla demem boyle şeyler sinirlenirim ama asla diyemem karsindaki de diyememeli. Zaten bu tür ilişki seni yıpratır.

Yorumları okumadım ama mutlaka benim gibi düşünen vardır!

HALANIN OĞLU SENİN AKRABAN! Bir insan hala oğlunu 17 yaşına dek nasıl tanımaz, nasıl görmez?

Ya biz kardeş gözüyle bakarız kuzenlerimize. Onlar bizim abimizdir, ablamızdır, küçük kardeşimizdir.

Kusura bakmayın benim midem de, düşüncem de, inancım da bunu kabul etmiyor.

kısacası ayrılın.

Bende akraba evliliğine karşıydım ama sonuç olarak birlikte büyümedik.. 17 yaşında gördüm kendisini ve farklı şehirlerdeyiz şu an 23 yaşındayım
Beraber büyümemiş olmanız halanızın oğlu olduğu gerçeğini değiştiriyor sanırım...Neyse hayat sizin hayatınız ama en azından genetik testlerinizi yaptırın. Sakat doğum riski akraba evliliklerinde daha yüksek biliyorsunuzdur herhalde... Somut örnek derseniz benim aklıma hep Sakıp Sabancı'nın oğlu için ağladığı bir röportaj gelir.

Neyin sevgisi? Birbirinizi görmüyorsunuz, temas yok bisey yok. 17 yasinda gördügün bir adam ve kadinlari birey olarak bile görmüyor, neymis onlar alttan almak zorundalarmis.

Evlenirsen hayatin hatasini yaparsin. Cok genç ve toysun. Sevgililik ve evlilik arasinda zaten çok fark var, hele sizinki, birbirini görmeden, uzaktan resmen kumar oynamaktir. Kendini gelistir, üni'ye git, elinde meslegin olsun. Ardindan is bul, maasin olsun.

Bu yaslarda kendini çok olgun saniyorsun ama gerçekten degilsin. Bir 26-27 yaslarina gel, çok seyin degismis oldugunu göreceksin.

Kuzen evliliğini hiç tasvip etmiyorum gerçi ama en azından akrabalar uzun zamandır birbirini tanımış oluyor.

Sizde ise kuzenler birbirini tanımıyor bile, varlığından bile haberinizin olmaması için baba tarafında geçmişte sizin bilmediğiniz çok ciddi kavgalar olması ve ilişkilerin kopmuş olması gerekiyor. Evlendikten sonra bunlar tekrar alevlenince ne olacak hiç düşündünüz mü?

Halanız babanıza laf söylediğinde ve eş adayınız da destek çıktığında ne olacak?

Yine anlaşmalı evliliklerde sevgi çok olmadığı için saygı biraz daha ön plana çıkar.
Sizde ise nişanlınız daha kavga edecek konu yokken küfürlere başlamış. Bir zahmet edip yanınıza gelmiyor bile.

Tanımadığınız insanlara gelin gitmeyin rica ediyorum. Gelmiyor değil gelmek istemiyor, sanki nişanlınız silah zoruyla evlendiriliyormuş gibi davranıyor, bu nişanı herkesin iyiliği için bitirin lütfen, inanın herkes rahatlayacak.

14 aylık nişanlılıkta 1-2 kere görüşmek çok çok az, özleyen erkek zaman bulur gelir, en kötü ayda bir gelir. Covid son 6-7 aydır var öncesinde de çok gelmiyormuş, bir de tanıdık yani daha rahat gidip gelmesi lazım, ben erkek tarafında sanki biraz evlenmiş olmak için evleniyor havası hissettim, yaşın çok küçük bence duygularını bir daha gözden geçir. Bunun dışında ben eskiden bu kadar sert düşünmüyordum, dinen caiz diyordum ama son yıllarda artan kalıtsal bebek hastalıklarından sonra bu düşüncem maalesef değişti. Akraba evliliği demek kalıtsal hastalık riskinin çok yüksek olması demek, ben kuzenin kardeşin gibi görüşüne katılmıyordum ama çocuklarda oluşma ihtimali olan hastalık riskleri kuzen evliliklerinin artık bitmesi gerektiğini düşündürüyor.

Bende akraba evliliğine karşıydım ama sonuç olarak birlikte büyümedik.. 17 yaşında gördüm kendisini ve farklı şehirlerdeyiz şu an 23 yaşındayım
Mesele birlikte büyümek değil ki. AKRABA evliliği. Umarım ilerde sorun yaşamazsınız.

Hiç mi erkek yok çevrede, kuzenle evlilik bana çoook garip geliyor, tabi her ailenin dinamiği farklı

İlk kez 17 taşında gördünüz. Sevgiliyken 2 3 kez görüştünüz. Epeydir nişanlısınız 1 kez görüştünüz.
Sizce bunlar yeterli mi çok sevmeye? Bu saygısızlığa rağmen bitirmemeye?

daha once karsılasmamıs olmanız yakın akraba oldugunuzu kuzen oldugunuzu degıstırmıyor
oyle tehlıkelı ve absurt kı daha once karsılasmamıstık demenız
ne yanı cok kucukken abınızle ayrılmıs hıc karsılasmamıs olsaydınız ne olacaktı mesela ?
kuzen o bırde yakın akraba yanı hala cocugu huyunuzun suyunuzun cektıgı halanızın cocugu

hadı buyukler de hata etmıs hep bırlıkte el bırlıgıyle hayatınızı mahvetme yoluna gırmıssınız en azından nısanı atmalı mıyım dıye sordugunuza gore cok sukur akıl mantık devreye gırmıs
tabıkı atın kavgaya anlasmazlıga gelene kadar cok sebep var nısanı atmanız gereken
yarın bır gun evlenıp sorunlar yasarsanız aıleler bırbırıne dusman olacak akraba evlılıgı sevdanız yuzunden

Gercek bir iliski bana göre yok ortada. Sirf telefondan yürütüyorsunuz. Tek telefondan ne kadar taniyabilirsiniz ki? Gezip tozmamasi da birsey ifade etmez. Aslinda size sizi bekleyecek iliskinin sinyallerini veriyor. Pipisi var ya, siz en az uzunlugu kadar arkasindan geleceksiniz beyefendinin. Ne güzel kavgalar cikar bundan. 5 seneden fazla evliyim. Esimi 7 senedir tanıyorum bana bir kere saygisiz bir sözü olmadi. Ne normal zamanda nede kavga ederken. Bende demem. Seven karsidaki insanin gururunu kiracak sözlerden kacinir. Sinirle söylüyorum diyorsa önce büyüsünde sonra iliski yürütmeye kalksin

Tartışma yaşadığımızda bir kadının her zaman kocasına karşı daha saygılı olması gerektiğini söylüyor
Bu cumleden sonra okumadim.
Kendinin saygisiz oldugunu kabul ediyor yani? Zira kendinde yokki sana saygi duysun.
Yasiniz cok kucuk evlilik icin. Ayrica bu minvalde konusmalari olan erkekler ilerisi icin tehlike! Iyi ölçüp biçin. Evlenmek icin evlenmeyin. Evlenince boyunuz uzamiyor, hayatta buyuk bi basariniz falan olmuyor. Lutfen lutfen dikkat...

Sana tek bisey sorucam ailesine düşkün dedin ya eğer konu yanı tartışmanız ailesi ile ilgiyse onları savunuyorsa sana karşı ondan dolayı bu kelimeleri hitap ediyorsa bırak ben kimseye bırak demem ama benim eşim görücü usulü olduk aileci aşırı derecede ve hep önün için kavga ediyoruz

17 yaşında tanıştım diyor ama bu akraba gerçeğini değiştirmiyor
Konu sahibi olayın özünü bilmiyor bence.

Kardes gibi büyüyen akraba çocukları hastalıklı doğar ama uzakta büyüyen akraba çocukları hastalıklı dogmaz zannediyor galiba. Eğitim şart.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…