Nişanı kız tarafı yapar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
genelde her yerde neredeyse kız tarafı yapar nişanı bu bilindik bişey. erkek yaparı ilk sizden duyuyorum ...
ozaman nişan yapmayın . istemiyoruz diyin.
nişanı da erkeğin yapması çok saçma ( özel sebepler yoksa- kız fakir erkek zengin gibi )

Benim ailemde de nişanı erkek tarafı yapar çok net bi adet ailem bana çok tepki gösterir
Sizde varmış zaten bu konuşma , karşı tarafta çok akıllıca rüya yalanını uydurmuş . Sizin orası nere bilmem ama benim bildiğim nişanı kız tarafı yapar .

Ay niye yanlış anlaşıldım ben
Ben erkek tarafı yapar diyorum o ise kız tarafı diyo.
Rüya konusu bizim henüz nişan planımız yoktu 3 4 aya düşündük sınavım var.
Annesi anlatmış ona ama bu konuda bi ürküttü beni kadını tanımıyorum artniyet mi var ki

Sanırım yöreye göre değişiyor bu çünkü bana da kızın nişan masraflarını karşılaması aşırı tuhaf geliyor.
Nişan istememek, istemek değilde konu en özel anlarım böyle olursa bu beni çok üzer duygusal ve hassas biriyim ısrarla zorlamayla da yaptırmaktan hiç hoşlanmam

sadece sizin yörede var sanırım bu
burda bi çok kişi ilk defa duyduğunu söylüyor benim gibi .
bana da nişanı kız tarafı yapar tuhaf demeniz çok tuhaf geliyor ..

siz bu konuda diretirseniz üzülürsünüz bence

Bende merak ettim memleket neresi :)

Bizim burda da kiz tarafi yapar nisan ve kinayi. Turkiyede olmadigim halde, Turkiyeden farkli sehirden cok kisi taniyorum ve hepsinde de kiz tarafi yapar diyedir adet

Allah askina hangi yorede nisani erkek tarafi yapiyor cok merak ettim tabiki nisani kiz tarafi yapar ilk kez sizden duydum siz oyle dediniz diye sonucta erkek tarafi yapmazsada haklıdır yani adamlar hem nisan hem dugunmu yapacak

Baştan aşağı gereksiz bir tartışma olmuş, nişanı kız tarafı yapar ama bu yazısız bir kuraldır, eğer adetler gereği bir değişiklik yoksa, bu böyledir, konuşulması da bana göre abes. Ben nişan yapan bir erkek tarafı hiç görmedim.
Eğer bu durumu yaşamak istemiyorsan, sana o dönemleri büyük ölçüde atlatmış biri olarak şu tavsiyeyi verebilirim, orta halli ol, alttan al, bir isteğini bir kez dile getir, ikinci kez söyleme, karşı tarafla inatlaşma. Yani idare etmeden olmuyor maalesef, bu konularda çok hassas oluyor karşı taraf, herşey hakaret gibi geliyor, hem iki aile arasında kalıyorsun hem de nişanlını yeri geliyor, idare etmek zorunda kalıyorsun.

Benim fikrim nişanı ERKEK tarafı yapar yanlış anladınız.

Nişanı kız tarafı yapar, doğru söylüyor. Yani illa adet gelenek görenek diyecekseniz adetlere göre nişanı kız tarafı yapar, düğünü erkek. Ben de nişanlıyım, nişanı ailemin evinde yaptık. Nişanlım ve ailesine de beş kuruş harcatmadık. Hep erkek tarafı mı harcama yaparmış, ikiniz de evleniyorsunuz adam kendi kendine mi evleniyor? Ayıp.

Oho nişanı erkek tarafına yık, düğünü erkek tarafına yık. pasif kalmasın, ama hepsinin onlarin yapmasına da razı gelsin..Masallah.. Bence erkek arkadaşınız haklı sizin büyükleriniz anlassin bu konularda. Yoksa zararlı onun tarafı çıkar

nişanı erkek tarafı hangi yörede yapıyor? hiç duymadım.
ordan erkek alsaydık keşke

nişanı kız tarafı yapar.

Bizim yörede erkekler doğurur derlerse şaşırmam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…