Ekonomik sorun yoksa, aklı başında genç bir kadın olarak ailenize, nişanı erkek tarafına yaptırmak istemediginizi söyleyebilmelisiniz. Sevgiliniz de düğünde takılan altınları ailem alacak bizde adet böyle dese kabul eder misiniz?Hanım efendi kuzeninizin eşi aslanlar gibi yapmış tebrik ederim ben de diyorum ki benim tercihim değil böyle adet ben koymadım bu kuralı. Ekonomik sorun yda yapmak istememek değil gelenekle ilgili
Madem burada ki uyeleri begenmiyor ve yorum yapmalarini istemiyorsun o zaman hadi YALLAH .Gerçekten kadınlar mı böyle sadece anlamıyorum gerçi hata da bende gerçek hayatta aynı ortamda dahi bulunmayacağım insanlar yorum yapma hakkına sahip burda.
Hanım efendi ekonomik sorunum yok keyfi olarak da canım böyle istiyor siz yapın nişanı da demiyorum kültürüm böyle geleneğim böyle.
ıyı ? bende zaten yapmak zorunda degılsınız ama onlarında adetı degılken onlara da yaptıramazsınız en ıyısı nısan yapmayın dıyorumHanım efendi kuzeninizin eşi aslanlar gibi yapmış tebrik ederim ben de diyorum ki benim tercihim değil böyle adet ben koymadım bu kuralı. Ekonomik sorun yda yapmak istememek değil gelenekle ilgili
Gerçekten kadınlar mı böyle sadece anlamıyorum gerçi hata da bende gerçek hayatta aynı ortamda dahi bulunmayacağım insanlar yorum yapma hakkına sahip burda.
Hanım efendi ekonomik sorunum yok keyfi olarak da canım böyle istiyor siz yapın nişanı da demiyorum kültürüm böyle geleneğim böyle.
hayır bırde benım kulturum gelenegım boyle ıslerıne gelırse gıbı konusuyor ya adam dese kı bızım kultur gelenegımız ayagımı yıkayacaksın kaynanayla yasayacaksın her gun mantı hamur acacaksınMadem burada ki uyeleri begenmiyor ve yorum yapmalarini istemiyorsun o zaman hadi YALLAH .
Ay Allah korusun :)Allah iyiliğini versin. Limonatam boğazımda kalıyordu nerdeyse
Zaten kv adayi gelin hanimi az cok cozmus simdiden onlemlerini aliyor ruya bahanesiyle :)hayır bırde benım kulturum gelenegım boyle ıslerıne gelırse gıbı konusuyor ya adam dese kı bızım kultur gelenegımız ayagımı yıkayacaksın kaynanayla yasayacaksın her gun mantı hamur acacaksın
bellıkı aılesı de kendısı de hıc bırseye karısmasın herseyı erkek tarafı yapsın ıstıyor destek goremedı ondan begenılmedık
kesınlıkleZaten kv adayi gelin hanimi az cok cozmus simdiden onlemlerini aliyor ruya bahanesiyle :)
Ben bu konu da kv taraftariyim , helal olsun valla akilli kadin olacaklari onceden gormus
Evet. Çok haklısınız.Benim fikrim nişanı ERKEK tarafı yapar yanlış anladınız
Gerçekten kadınlar mı böyle sadece anlamıyorum gerçi hata da bende gerçek hayatta aynı ortamda dahi bulunmayacağım insanlar yorum yapma hakkına sahip burda.
Ekonomik olarak sorunumuz yok diye caka satıyorsun ama al bu senin yorumun çalışmadığım için aileme yapın diyemem diyorsun harbiden bende senle aynı ortamda bulunamam şu an konuna bile nasıl yazıyorum hayret ediyorum kendime elim ayağım titriyor şu an asdfhjfjfkYaşadığım kültür de erkek tarafı yapar. bende çalışmadığım için kalkıp aileme hadi bana nişan yapın diyemem ki.
Kaliteli hanım hanımcık aklı başında insanları beğeniyorum siz kafanızı yormayın ama kafanızı daha mantıklı nasıl konuşabilirime yorabilirsiniz.Madem burada ki uyeleri begenmiyor ve yorum yapmalarini istemiyorsun o zaman hadi YALLAH .
Çok eskiden doğuda herşeyi erkek tarafı yapar hatta üstüne başlık verir kızı alırlarmış ama çoluk çombalak bütün sülaleye de bi nevi ağzını açmadan hizmet edermiş gelin hanım. Siz o adetlerin işinize gelen kısmını alıp işinize gelmeyen kısmını çıkaramazsınız. O adetler güncelleneni çok oldu sizdeki 1950 sürümü,şuan 2020 deyiz.
Tövbe tövbe
Siz de düğünü mü kız tarafı yapıyor?Sanırım yöreye göre değişiyor bu çünkü bana da kızın nişan masraflarını karşılaması aşırı tuhaf geliyor.
Nişan istememek, istemek değilde konu en özel anlarım böyle olursa bu beni çok üzer duygusal ve hassas biriyim ısrarla zorlamayla da yaptırmaktan hiç hoşlanmam
Peki böyle aynaya bakınca zor olmuyor mu?Kaliteli hanım hanımcık aklı başında insanları beğeniyorum siz kafanızı yormayın ama kafanızı daha mantıklı nasıl konuşabilirime yorabilirsiniz.
İnşallah kaynanan ya da görümcen buraya üyedir de konuyu okuyup aa bizim olay derler konudan çıkıp şükür namazı kılarlarKaliteli hanım hanımcık aklı başında insanları beğeniyorum siz kafanızı yormayın ama kafanızı daha mantıklı nasıl konuşabilirime yorabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?