Nişanı kız tarafı yapar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanım efendi kuzeninizin eşi aslanlar gibi yapmış tebrik ederim ben de diyorum ki benim tercihim değil böyle adet ben koymadım bu kuralı. Ekonomik sorun yda yapmak istememek değil gelenekle ilgili
Ekonomik sorun yoksa, aklı başında genç bir kadın olarak ailenize, nişanı erkek tarafına yaptırmak istemediginizi söyleyebilmelisiniz. Sevgiliniz de düğünde takılan altınları ailem alacak bizde adet böyle dese kabul eder misiniz?

Öyle bizde adet böyle diye kenara çekilemezsiniz.

Madem burada ki uyeleri begenmiyor ve yorum yapmalarini istemiyorsun o zaman hadi YALLAH .

Hanım efendi kuzeninizin eşi aslanlar gibi yapmış tebrik ederim ben de diyorum ki benim tercihim değil böyle adet ben koymadım bu kuralı. Ekonomik sorun yda yapmak istememek değil gelenekle ilgili
ıyı ? bende zaten yapmak zorunda degılsınız ama onlarında adetı degılken onlara da yaptıramazsınız en ıyısı nısan yapmayın dıyorum
nısansız evlenılmıyor mu ?
söz olsun bıtsın nısan yapmayın anlasmazlık cozulsun bukadar basıt dıyorum nıye ısrar edıyorsunuz ılla bana nısan yapsınlar dıye onlarında zorunlulugu yok ?
nısan yapacaklarsa sade nıkahla evlen ozaman da dıyebılırler oda hakları ? ona ne dersınız

yanı bunlar cok basıt seyler agzınızı yoklamıslar tahmın etmısler cunku emın olmak ıstemısler
buyukler gırse konuya buyur cunku
nısanlına aman agzımızın tadı bozulmasın benım durumum yok aılem zorlanmasın sende yapmak zorunda degılsın zaten ulkenın durumu malum paramızı koruyalım nıye demıyorsunuz ?

Bak bak bak.. Begendiremedik kendimizi gelin hanıma ey KK üyeleri

Madem burada ki uyeleri begenmiyor ve yorum yapmalarini istemiyorsun o zaman hadi YALLAH .
hayır bırde benım kulturum gelenegım boyle ıslerıne gelırse gıbı konusuyor ya adam dese kı bızım kultur gelenegımız ayagımı yıkayacaksın kaynanayla yasayacaksın her gun mantı hamur acacaksın
bellıkı aılesı de kendısı de hıc bırseye karısmasın herseyı erkek tarafı yapsın ıstıyor destek goremedı ondan begenılmedık

O zaman gelin hanım. Size begenecek bir yorum yazıyım ve kk yi beğenmiş olun:

Tabi ki sonuna kadar haklısın canım. Kolay mı öyle bedavadan gibi bekar kızı almak. Adamsa adamlığını bilsin Nisan, kına, düğün, altın maltin yapı versin bi zahmet. Hatda gelinliği o giysin. Kim taşıyıp uğraşacak bütün gün kocaman elbiseyi. Omuzlarına yazık. Bence iyice trip atmanın vakti geldi de geçti. Bunu ancak WhatsApp den engellemek paklar.

Oldu mu?

Çok eskiden doğuda herşeyi erkek tarafı yapar hatta üstüne başlık verir kızı alırlarmış ama çoluk çombalak bütün sülaleye de bi nevi ağzını açmadan hizmet edermiş gelin hanım. Siz o adetlerin işinize gelen kısmını alıp işinize gelmeyen kısmını çıkaramazsınız. O adetler güncelleneni çok oldu sizdeki 1950 sürümü,şuan 2020 deyiz.

Tövbe tövbe

Zaten kv adayi gelin hanimi az cok cozmus simdiden onlemlerini aliyor ruya bahanesiyle :)
Ben bu konu da kv taraftariyim , helal olsun valla akilli kadin olacaklari onceden gormus

Benim fikrim nişanı ERKEK tarafı yapar yanlış anladınız
Evet. Çok haklısınız.
Düğün nişan sünnet ne kadar tırıvırı varsa hepsini erkek yapar.
Hatta çocuğu bile erkek doğurur
Şimdi piremses kızımıza yük olmasın öyle doğum sancısı falan :/
Sevgilinizle bir konuşun bunu bak. Bizde çocuğu erkek doğurur sovgolom deyin :/
Hatta oğlan doğurmazsan bağa irkek ivlat virmezzen zumzuğu zuratına gorum ha zırtında sopayı gırarın falan da deyin

Erkek değil mi eşşşşşeekkkk gibi yapacak :/

Yaşadığım kültür de erkek tarafı yapar. bende çalışmadığım için kalkıp aileme hadi bana nişan yapın diyemem ki.
Ekonomik olarak sorunumuz yok diye caka satıyorsun ama al bu senin yorumun çalışmadığım için aileme yapın diyemem diyorsun harbiden bende senle aynı ortamda bulunamam şu an konuna bile nasıl yazıyorum hayret ediyorum kendime elim ayağım titriyor şu an asdfhjfjfk

Çok doğru yazmışsınız, bu eski tarz ailelerde bile başlık parası, yüz görümlüğü istenirmiş, evlenen kızlar gittikleri ailenin kızı oldukları için babaları bunu istemeyi hak görürmüş. Ama benim bildiğim bu durumda nişan erkek tarafına yaptırılmazmış. Direkt düğün, direkt kızı alma durumu söz konusuymuş diye biliyorum ben. Nişanı erkek tarafına yaptırmak ilk kez duyduğum bir ‘gelenek’.

Şu zamana kadar nişanı erkek tarafının yaptığına şahit olmadım nerelisiniz bilmiyorum ama Böyle durumlarda orta yolu bulmak gerekir.Siz kendi geleneklerinizi düşünürken karşı ailenin geleneğini de atlamayın bence

Siz de düğünü mü kız tarafı yapıyor?
Yoksa kız tarafı erkek tarafının ev kurmasını mı seyrediyor?
Eee siz ne yapacaksınız o zaman?

Kaliteli hanım hanımcık aklı başında insanları beğeniyorum siz kafanızı yormayın ama kafanızı daha mantıklı nasıl konuşabilirime yorabilirsiniz.
İnşallah kaynanan ya da görümcen buraya üyedir de konuyu okuyup aa bizim olay derler konudan çıkıp şükür namazı kılarlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…