Nişanı kız tarafı yapar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aranzda sade guzel bir sey yapin kina gecesi gibi salonlar tutup masrefa girip milleti toplayip abartmayin kim yaparsa yapsin kulfet olmaz. sizin evde takin yuzukleri gecin. mutlu olmaya bak o yapar bu yapar baslarsaniz simdiden isin icinden cikamazsin ne asamalari var evliligin yarisa donmesin bu.

Nişanı kız tarafı yapar yahu hangi yöreymiş o erkeğe yaptıran ?

Ayrıca erkek tarafı da kızın ailesinin herseyini yapmak, her adetini yerine getirmek zorunda değil.

İki taraf farklı düşünüyorsa orta bir yol bulunur. Bunu da sağlayacak olan siz olursunuz sevgilinizle.

Erkegin memleketinde olsun o zaman nisan da dugu de madem sizin yorede nisani erkek yapar.Dugunu hangi taraf yapiyor sizde cok merak ettim .

İş yok meslek yok para yok ama nişan konuşuluyor. Neresiymiş orası nişanı erkek tarafının yaptığı. Her şeyi erkek tarafına yık. Sonra erkek tarafı altınları istedi diye konu aç. Hadi nişanı düğünü erkek tarafı yaptı da sonra nasıl geçineceksiniz. Ailenizin gücü yoksa yapmazsınız nişan kına sadece bir nikah olur illa ki evlenecekseniz

Sanırım bu cümleyi yanlış anlamış olabiliriz. Okuyunca ben de sizin kız tarafı yapar dediğinizi, yani arkadaşınızla aynı şeyi söylediğinizi düşündüm.
Ayy siz gösterince fark ettim yanlış yazmışım

Nişanı kız tarafı yapar evet.
Ama böyle tartışma gereksiz büyüyorsa ve siz de iş bozulur diye konuşmaktan korkarsanız hata olur.
Bu süreci yönetemeyen evlenmesin bir zahmet.

Nişanı tabiki kız tarafı yapar nerde erkek tarafı yapıyor çok merak ettim ilk kez duydum

Erkek arkadaşım polis. Bende üniversite mezunuyum. Kurgu güzelmiş beğendim

Kızın nişan yapmaya parası yoksa yapmasın o zaman
Erkek yapar erkek yapar diye değerini düşüreceğine
Gerçekten kadınlar mı böyle sadece anlamıyorum gerçi hata da bende gerçek hayatta aynı ortamda dahi bulunmayacağım insanlar yorum yapma hakkına sahip burda.
Hanım efendi ekonomik sorunum yok keyfi olarak da canım böyle istiyor siz yapın nişanı da demiyorum kültürüm böyle geleneğim böyle.

Dedi ama bence bu durumda kız ailesine uyulur uygun olanı budur bence
e nısan yapmayın ozaman sart mı ?
bır ısteme olur onuda bır zahmet pasta falan yaparsınuz heralde
ondan sonra dırek dugun olsun amac evlenmek degıl mı bu surecler zaten yıpratıcı
ben kına yapmadım mesela
soz oldu nısan oldu ne oynama merakınız varmıs sız kendınız kına yapıyorsanız yapın ben sevmem dedım yapmadım dugunde ıstemedım bosa tantana bosa masraf sade nıkah daha asil bence. yok ılla davuk zurna olcakmıs neyse onlar yapıyor dugunu dıye karısmadım

sızın yore neresı nısanı erkek yapıyormus guney doguda yasıyorum burda bıle kız yaparda ?

Hangi yöre diye soran cok olmuş ama cevaplamamışsınız, bi de ben sorayim nerelisiniz?
Malatya
Malatyalıyım hanımlar. Benim tercihim değil bu adet böyle

Malatya

Malatyalıyım hanımlar. Benim tercihim değil bu adet böyle
kuzenımın esı malatyalı aslanlar gıbı nişan yaptı dugun gıbı nısan
bence o sızın evın adetı oranın degıl neyse onemlı de degıl yapmak ıstemıyor olabılırsınız hakkınız ama onlara da yaptıramazsınız onlarında adetı degılmıs orta yolu bulmak ıcın en ıyısı nısan yapmamak

Nişanı erkek tarafı mı yapıyor? İlk defa duydum bunu... Nerenin adeti? Ve orada kız tarafı neler yapar?

Nişanı kız tarafı yapar. Bu hep böyledir. Maddi durumu olmayan kız aileleri nişan yapmayabilir. Ancak nişanı erkek tarafına ödetmek gibi bir şey olamaz.

(daha önce bizde nişanı kız tarafı yaptığını söylemiştim)

demişsiniz zaten, baştan deseydiniz fikrim nişanı erkek tarafı yapar diye bu kadar büyümezdi.

Bu arada benim bildiğim de kız tarafının yapmasıdır ama bu durumda ailelere bırakmak daha iyi onlar karar verirler.

Hanım efendi kuzeninizin eşi aslanlar gibi yapmış tebrik ederim ben de diyorum ki benim tercihim değil böyle adet ben koymadım bu kuralı. Ekonomik sorun yda yapmak istememek değil gelenekle ilgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…