- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.959
- 248
aranzda sade guzel bir sey yapin kina gecesi gibi salonlar tutup masrefa girip milleti toplayip abartmayin kim yaparsa yapsin kulfet olmaz. sizin evde takin yuzukleri gecin. mutlu olmaya bak o yapar bu yapar baslarsaniz simdiden isin icinden cikamazsin ne asamalari var evliligin yarisa donmesin bu.Merhaba güzel hanımlar.
Yaklaşık 7 aydır evlilik niyetiyle birlikte olduğum erkek arkadaşım var. 3 - 4 aya nişanlanma planı yapıyoruz ama henüz somut bi şey konuşmadık. Bugün annesi rüyasında nişanlandığımızı görmüş birde rüyada nişanı kız tarafı mı erkek tarafı mı yapar tartışması yaşadığımızı söylemiş(daha önce bizde nişanı kız tarafı yaptığını söylemiştim) . Anlattı gülüştük sonra ben laf arasında bunu zaten söylemiştim sorun olmaz ki dedim. Oda önce ben anlamam büyükler karar verir dedi bende böyle ve buna benzer kararları biz yönetelim kendi aramızda daha kolay anlaşırız, pasif olman hoşuma gitmez dedim. Sonra derken derken erkek arkadaşım benimle sizde erkek tarafı yapar adeti varsa bizde de kız tarafı yapara getirdi ve gayet bunun tartışmasına girdik sonra ısrar etmesine gerildim benim ailemin ekonomik sıkıntısı yok üstlerine düşeni yapacaklardır ama ben bu konuda ısrar edemem dedim. Beni aşağılıyosun olarak algıladı bu cümlemide. Derken baya büyüdü ben çok korkuyorum böyle zamanlarda bu tarz şeyler için kötü olmaya saçmada buluyorum. Nasıl bi tavır takınayım korktuklarım başıma gelmemesi için??
Erkek arkadaşım düşüncesiz, anlayışsız birisi değil tavırları saçma mantıksızda değil ama işte korkuyorum daha ortada bi şey yokken böyle olunca bir çok konu var daha ya elimize yüzümüze bulaştırırsak.
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Benim fikrim nişanı ERKEK tarafı yapar yanlış anladınız.
Ayy siz gösterince fark ettim yanlış yazmışımSanırım bu cümleyi yanlış anlamış olabiliriz. Okuyunca ben de sizin kız tarafı yapar dediğinizi, yani arkadaşınızla aynı şeyi söylediğinizi düşündüm.
İş yok meslek yok para yok ama nişan konuşuluyor. Neresiymiş orası nişanı erkek tarafının yaptığı. Her şeyi erkek tarafına yık. Sonra erkek tarafı altınları istedi diye konu aç. Hadi nişanı düğünü erkek tarafı yaptı da sonra nasıl geçineceksiniz. Ailenizin gücü yoksa yapmazsınız nişan kına sadece bir nikah olur illa ki evlenecekseniz
Erkek arkadaşım polis. Bende üniversite mezunuyum. Kurgu güzelmiş beğendim
Gerçekten kadınlar mı böyle sadece anlamıyorum gerçi hata da bende gerçek hayatta aynı ortamda dahi bulunmayacağım insanlar yorum yapma hakkına sahip burda.Kızın nişan yapmaya parası yoksa yapmasın o zaman
Erkek yapar erkek yapar diye değerini düşüreceğine
e nısan yapmayın ozaman sart mı ?Dedi ama bence bu durumda kız ailesine uyulur uygun olanı budur bence
MalatyaHangi yöre diye soran cok olmuş ama cevaplamamışsınız, bi de ben sorayim nerelisiniz?
Malatyalıyım hanımlar. Benim tercihim değil bu adet böylee nısan yapmayın ozaman sart mı ?
bır ısteme olur onuda bır zahmet pasta falan yaparsınuz heralde
ondan sonra dırek dugun olsun amac evlenmek degıl mı bu surecler zaten yıpratıcı
ben kına yapmadım mesela
soz oldu nısan oldu ne oynama merakınız varmıs sız kendınız kına yapıyorsanız yapın ben sevmem dedım yapmadım dugunde ıstemedım bosa tantana bosa masraf sade nıkah daha asil bence. yok ılla davuk zurna olcakmıs neyse onlar yapıyor dugunu dıye karısmadım
sızın yore neresı nısanı erkek yapıyormus guney doguda yasıyorum burda bıle kız yaparda ?
kuzenımın esı malatyalı aslanlar gıbı nişan yaptı dugun gıbı nısanMalatya
Malatyalıyım hanımlar. Benim tercihim değil bu adet böyle
(daha önce bizde nişanı kız tarafı yaptığını söylemiştim)
kuzenımın esı malatyalı aslanlar gıbı nişan yaptı dugun gıbı nısan
bence o sızın evın adetı oranın degıl neyse onemlı de degıl yapmak ıstemıyor olabılırsınız hakkınız ama onlara da yaptıramazsınız onlarında adetı degılmıs orta yolu bulmak ıcın en ıyısı nısan yapmamak
Bizim yörede erkekler doğurur derlerse şaşırmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?