Nişanım iptal oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

UzayKeki

Birisi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2015
421
599
103
Selamlar,
Erkek arkadaşımla ben mühendisiz ve aynı şirkette çalışıyoruz.
Erkek arkadaşım ile birlikte uzun süre önce evlenme kararı almıştık. Ama nedense karşı taraf sürekli ayak diretti. Ailem kapalı olduğu için istemediklerini ima ettiler(ben açığım) ve ailemle tanışmalar sırasında sürekli kaba davrandılar aileme. Ancak biz bunları bir şekilde aşarız aileleri çok fazla görüştürmeyiz deşik.Karşı tarafın borca harca girmesini istemediğim için nişan isteme elbiselerini kendim aldım, bohça istemedim, hatta erkek arkadaşımın gömleğini bile kendim aldım, altin istemedim vs.
Sadece bizde adet çarşıya çıkmaya heves ettim. Ancak karsı taraf bunu kabul etmedi ve dialoglar aileler arasında gerildi ve nişana 1 hafta kala ayrıldık. Ben bu konuda kendimi çok değersiz hissettim. 2 3 parça eşya almamak için beni bıraktı ve ailesine karşı arkamda bile durmadı

Zararın neresinden dönülse kardır şimdi üzülüyorsununuz sonra şükredeceksiniz daha cicim zamanlarında bunlar oluyorsa evlenseniz dağ olacaktı o aşık olduğunuz adamda nefret ettiğiniz birine dönüşecekti size şimdi sahip çıkmayıp evleneceği kadına saygı duyurmayan bi adamdan ne bekliyorsunuz hayırlısı olsun

Hayırlısı olsun,kararınızfan dönerseniz emin olun mutsuz olacaksınız,sadece anlattıklarınızdan belli.

Zaten sizin ailenize kaba davrandıkları an bırakmanız gerekiyordu. Öyle aileleri az görüştürürüz,hallederiz aşarız demekle olmuyor, evlilik öyle bir şey değil. O tavırları yetiyor geçimsizliğe,hiç görüşmeseler bile.

Ailenize kaba davranıldığında sessiz kalmamalıydınız. Niye kalıyorsunuz, ne münasebet yani? Ailenize yapılan saygısızlık size yapılmış gibidir.

İyi olmuş size açıkçası kızmayın ama sırf evlenmek için ailenizi, kendinizi hiçe saydirmazsınız bundan sonra belki.

Verilmiş sadakan varmış gün gelicek iyi ki bu pisirikla olmamış diye dua ediceksin tecrübe konuşuyor.

E ne güzel işte yol yakınken dönmüşsünüz.Nişan dahi olmamis.Verilmis sadakaniz varmış.Bu arada bir daha böyle bir yola girerseniz onu istemem bunu istemem yapmayın.Ne yapmaları gerekiyorsa yapsınlar.Diger türlü daha değerli olmuyorsunuz yani tam tersine taviz taviz i doğuruyor.

Aynen bende hicbir sey istememistim tamam ban yaparim dedim en son düğun de yapmayalım salon cok pahalı dediler. İnsanlar fazla kolaylık saglanmamali

Aileme saygı duymayan bana duyar mı? En dengeli erkek bile ailesi böyleyken sen ve ailen ile kendi ailesi arasında kalıp bocalar. Evliliğin maddi sorumluluğu elbet vardır, kız aileleri bile buna hazırlık yaparken bu erkek ailelerinin ya da erkeklerin sorumsuzluğunu anlayamıyorum.. ya da niyetleri yok, istedikleri biri olunca olmayanı var etmeyi biliyorlar.. neyse isabet olmuş bence de

Sizin için hayırlısı olmuş

Aslında sizi ve ailenizi sevmemişler, istememişler. Yanlış düşünüyorsunuz aileleri bir şekilde hallederiz diye bir şey yok, maalesef Türk toplumunda evlendiğinizde ailesiyle de evleniyorsunuz. Çocuk sanırım bunu gördü ve bitirdi üç beş eşya için değil, ömür boyu huzursuzluk hır gür çekmek aileler arasında kalmak istemediği için. Bana sorarsanız ben de istemem, şahsi olarak evlendiğim adamın ailesinin siyasi görüşü bile önemli.

Bir dahakine onu bunu iste diyenlere de aldırma, ben hiçbir şey istemedim, saçmasapan adetler bohçalar çarşılar olmadı ama gayet güzel bir evliliğim var ve çok seviliyorum. Bunlarla alâkalı değil, başka birini bulunca da değerli olacağım diye böyle şeylerde diretirsen bu sefer yine huzurunuz olmaz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…