Nişanım iptal oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Verilmiş sadakam varmış deyip yatın kalkın şükredin. Dünyada tek erkek o değil size ve ailenize değer veren saygı duyan biri çıkar karşınıza umarım.

Su an farkinda degilsin ama ileride iyi ki olmamis diyeceksin. Bu is evlilik yoluna gitseydi kole gibi hissedecektin kendini. Surekli tum fedakarlik senden beklenecekti. Iliskilerde denge onemlidir. Iliskiler denge ile yurur. Bir taraf hep verip diger taraf hep aliyorsa o denge bozulur, bunun adi da fedakarlik degildir.
Her ayrilik bir travma yasatir elbet. Su an uzuntun ondan. Ama şu uzuntulerin gectiginde bunlari hic haketmedigini sen de goreceksin.
Kendini bu kadar degersiz gorme. Herseyi sen yapma. Birak insanlar ustlerine duseni yapsinlar. Herseyi sen ustlenirsen kimse tesekkur etmedigi gibi, bir de karsi taraf acisindan degerin de dusuyor malesef.
Bence yat kalk sükret. Buyuk bir felaketten tez zamanda dönmüşsün.

Şu an kafanızın içinde kocaman bir "Neden? " sorusu sizi tırmalıyor. Buraya da cevap almaya gelmişsiniz. Dışardan bakan bir göz olarak diyebilirim ki iyi olmuş. Annenizi babanızı aşağılayıp hor görenler sizi sarıp sarmalar mı sandınız? Fazlasıyla fedakarlık edip kendi değerinizi düşürmüşsünüz. Kadına naz yakışır bunu unutmayalım. Bunu kendim için de söylüyorum. Fazla fedakar bir yapım vardı. Hala pek azalmış sayılmaz. Ama gördüm ki ne kadar cok kendini parçalarsan karşı tarafta "fazlasi yok mu benim gibi padisaha pasaya yakışır" deyip hep dahasını istiyorlar. Kendini pazarlamayi bileceksin diye bir söz duymuştum da ne iğrenç bir söz o ya demistim. Ama sonradan anladım ki kendi degerini dusurmeyeceksin. O annesinin biriciği ise sen de annenin biricigisin. Anneniz sizin başınızda beklemedi mi geceleri? Besleyip büyütüp okutmadı mı? Onun annesinden eksigi mi var ki aşağilansın? Kaldı ki Allah'ın emir ve yasaklarına uyuyor diye annemi aşağılayanın afedersiniz ama neyse... Derhal yol veririm. Ne demek anneme babama hor bakmak. Vakar ne demektir bilir misiniz? Müslümanda en güzel huylardan biridir. Kendini ezdirmemek seviyeyi korumak ve kibirlenmeden kendi değerini bilmektir. Bu kibirli insanlara karşı vakarlı durmak gerekir.

Kendi degerinizin farkına varın. Biliyorum aşk kör eder insanı ama kendinizi ezdirmeyin. Arada kendinize dışardan bakın. Sevgiyle kalın ❤

Evlendiğinizi varsayalım. Ailenizi hor gördükleri halde mutlu olacağınızı mı düşünüyordunuz? İyi ki nişan atılmış. İleride iyi ki atılmış diyeceksiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…