Nişanım iptal oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Suç sizde tanışma sırasında ailenize kaba davranan insanlarla yola devam etmişsiniz .Aile benim için daha önemlidir.Anama, babama saygısı olmayan adamı aşkından ölsem bile anında kapıya koyarım .İşte böyle adamları baş tacı yaparak kendinizi degersizleştiriyorsunuz.

Bu erkekler ne kıymetli ne kadar el üstünde tutuluyor kadınlar tarafından. Bir dedikleri iki edilmez her şeye razı olunur hatta seni doğuran büyüten ailene bile saygısızlıkları hoş görülür Allah aşkına yapmayın böyle şeyler. Önce kendinize ailenize değer verin. Diğer türlü kıymetiniz kalmıyor. Erkekler öyle mi? Evlenip çoluk çocuğa karışınca bile pek çoğu ailem de ailem der önceliği anne babası olur. Kadınların ailesi erkek ailesine göre daha az mı emek veriyor nedir yani evlenmek için bu kadar değersizleşmek

ailemle tanışmalar sırasında sürekli kaba davrandılar aileme.
Yani bu yaptıkları değil sizi çarşıya çıkarmamaları mı sorun oldu gerçektende ? Kusura bakmayın ama sizin ailenize sırf kapalı diye terbiyesizlik kabalık yapıyorlar ama siz “Nasılsa görüştürmeyiz” diyip zaten o olaya sessiz kalarak baştan kendinizi ve de ailenizi değersizleştirmişsiniz. Ailenize değer vermeyenler size neden değer versin ? Bence hiç arkanıza bile bakmayın.

Bazı durumlarda annesinin dediğini dinlerdi
Kendi kararlarini alamayan, erkekle omur gecmezdi,
"bazi durumlar" evlendiğinizde yatak odanizda dahil bütün hayatiniz olacakti.

Hayat görüşü farkli olduğu icin ailenize kaba davranan, saygi duymayan insanlardan siz uzak duracaktiniz.

Kesinlikle +

Konu sahibi size çok iyi ders olmuş

Taviz tavizi dogurur

Avukat Ergün kazanır diye bı sayfa var orayı yöneten gerçekten avukat... O da Mehmet dicnerlerle ilgili böyle bir paylasim yapmis

Ailene kaba davranan insanların seni el üstünde tutmasını bekleyemezsin.Önünü erken görmen yararına olmuş diye düşünüyorum.

Aileleri işin içine katmayayim deyip alışverişe ailesiyle çıkmak istemek biraz tezat olmuş.
Konu sahibi, kusura bakma ama adama kapak atmaya çalışıyorsun gibi görünmüş. Sen kendi değerini düşürmüşsün, eminim onlar da "benim oğluşum daha iyisine layık" demişlerdir.
Altın vs istemedin diye değil. Aileni küçük görmüşler, saygı duymuşsun. Kaba davranmislar, az görüşürüz demişsin. Adamın cebinden para çıkmasın diye tüm sorumluluğu alıp yapması gerekenleri sen yapmissin. Annesinin ağzına bakan adamı baştacı yapmissin.
Neden?
Sen ayıplı mal mısın da biri seni alsın diye bunca çaba gosteriyorsun?
Hal ve davranışın normal kadın davranışı değil kesinlikle.
Bir de sen tekmeyi koyacagina terkedilmişsin. Ve buna da üzülüyorsun,yazık oldu diye.
Ne denir ki? Evlensen sanki mutlu mu olurdun? Bin kere senin terketmen lazımdı
Bari bu iğrenç olay sana deneyim olsun, bundan sonra evlenmeyi dusundugun insanda red flaglari, yoldaki işaretleri iyice oku. Suphelendigin davranışta yol ver gitsin.
Bir de birkaç rekat şükür namazı kıl, erkenden ayrıldın diye

Allahın sevgili kuluymuşsunki iyiki seni bırakıp nişanı bozmuşlar yoksa siz bir ömür köleliğe razıymışsınız.Kısa ve net iyiki ayrımışsın.Niye bukadar kendini önemsileştiriyorsunki hep verici olduğun zaman yaranabileceğinimi zannediyorsun tam tersi dahada değersizleşiyorsun sana değer veren kendini sana kıymetli hissettiren biriyle evlen.

Ucuz kurtulmuşsunuz, aşk sevgi , sevgililik farklı, evlenmek farklı. Şu anda nişan iptal edildi ama inanın 3-5 yıl sonraki bir boşanma yaşamaktan kurtuldunuz. Sorun çarşıya cikma falan değil, sorun ailesinin sizi istememesi ve sevgilinizin ailesinin sözünden çıkmaması. Ayrıca öyle ilerde aileleri çok görüştürmeyiz olayı eyle basit değil, inanın o evlilik size zehir olurdu. Sizin adınıza çok sevindim ayrıldığınız için.

Ailenize karşı kaba davranan kişileri kabul edip, üstüne bir sürü fedakarlık yaparak değersizliği siz kendinize yüklemişsiniz zaten.

Şu saatten sonra olsa da mutlu olacağınızı düşünmüyorum. Sorgulamayı geride bırakıp hayatınıza devam etmenizi tavsiye ederim.

Bundan sonraki ilişkinizde de buradan çıkardığınız derse göre davranın lütfen. Yoksa aynı olayı tekrar tekrar yaşarsınız.

İşte altın eşya çeyiz isteseydin daha değerli olurdun genelde bunları isteyenler kıymete biniyor maalesef .
Kurtulmuşsun boşver

Arkadaş bu ve bunun gibi iğrenç yorumlar neden? Siz ilişki içinde yaptığınız hataların her zaman farkında mı oluyorsunuz beni suçlamaların ve bu tarz iğrenç ötesi yorumların sebebini anlamaya çalışıyorum. Üslüpp....

Tabii ki ilişki içinde hataları farkında olup ayrılıyoruz. Göz göre göre aileme kötü davranan, beni aşağılayan, yapmasi gereken sorumluluklardan kaçınan insanlarla sırf seviyorum diye devam etmek akıllı insan işi mi?
yüksek öğrenim görmüş ,iyi bir kurumda iyi bir maaşla çalışan saygın birisiniz ama şu hal hareketleriniz liseterk, "kocam olsun çamurdan olsun" diyen kız profilinden farksiz.
Yorumunun da iğrenç olduğunu düşünmüyorum. Sadece anlamaya çalışıyorum neden kendini bu kadar değersiz gösteriyorsun? Neden bunca zaman adami sen terketmedin??
Benim uzak mesafe konuştugum bir çocuk var, ben bir yere gidince birkaç günlüğüne eşlik etmek için bir tren üç uçak aktarması yapıp yanıma geldi, eliyle hediyeler yapar , seyehatlerimizi çizgi kitap haline getirir vs,özverili bir insan. Şimdi de birkaç haftalığına yanıma gelmek için bilet aldı. Ama attığım mesajlara 15 saat sonra cevap atmaya başladı. Sirf bu yüzden 'ben bu ilgisizliği haketmiyorum,daha iyisine layigim' diye düşünüyorum 'insallah biletini iptal edebilirsin çünkü sana eşlik etmek istemiyorum' mesajı atıp atmama konusunda kaç gündür kendimi yiyorum .
Neden bir insanın bazı özellikleri iyi diye beni kötü hissettirmesine izin vereyim ki?
Kaldı ki bu adam sizi asagilamis, ailenizi asagilamis. Kendi ailesini üstün tutmuş.
Yani değer mi gercekten?
Hiç mi içinden geçmiyor 'ben daha iyilerine layigim' hissi??
Kendine o kadar az değer vermişsin ki ne adam ne ailesi seni değer vermeye layık biri olarak görmüş. En azından sonraki ilişkilerinde böyle biri olma. Yoksa özneler değişir, olaylar aynı kalır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…