Bana da çok saçma geliyordu temizlik şirketini aramak, haklıymışım:) catering firması araştırayım en iyisi, öğrenci konusu da çok mantıklı. Hem daha faydalı olur belki onlar için deTemizlik şirketleri değil ama catering şirketlerinin böyle hizmetleri var.
Ben nişanımda tutacaktım garson vs annemler galeyana gelip biz yaparız yeteriz biz olayına girdikleri için olmadı malesef. Olan kuzenlere oldu çok yoruldular. Bende yardım ederim diye düşünüyordum ama kahve tepsisini götürmek hariç bir şey yaptırmadılar. Saçın makyajın bozulur. O elbiseyle bulaşık dizilmez vs.
Şirketten bağımsız ve daha ekonomik olarak şunu yapabilirsin. Öğrencilerin çalıştığı bir cafeye gidip bir akşam için 4 kişiye ihtiyacım var. Nişan olacak. Servis ortalık toplama vs halledecek deyip 50-100 lirada verirsen onlar hallederler herşeyi.
Insallah gzel gecer, ben nisanimda yorulmayalim diye cafeyi onerdim ama annem dedi ki akrabalarimzn nerdeyse hepsi once eve gelir sonra cafeye gider yani o ev her turlu kirlenir bos yere cafe parasi vermis olursun gerek yok demsti, bizim cevre guya yardim etmek icin eve gelirdi mutlaka annem de o yuzden dedi ama sizin akrabalar nasil bilemem babanz cevreye sadece cafeyi soylerse eve gelmwzler belkiDoğru söylüyorsunuz, ertesi gün için ayarlamak da gerekecek. O gün için de lazım, babamın eşi oradan oraya koştursun istemiyorum ki kendisi de haklı olarak bunu istemediğini belli ediyor. Organizasyon şirketi yerleştirme ve toplamayı yapar mı, bunları araştırmam lazım. Fikirler için çok teşekkürler, umarım şu cafe işine ikna edebilirim
Ben daha 5 yaşındayken, kendisi de oldukça gençken evlenmişler, ki bilse de böyle durumlarda sorumluluk almak istememesini anlayabiliyorum, hayatta en büyük korkum yük olduğumu hissetmektir, o yüzden hassas davranmaya çalışıyorum, gündelikçi daha samimi olabilir evet ama nereden nasıl bulacağımı bilemedim, birkaç tanıdığa haber vermek ve öneri almak mantıklı olabilirCanım babanın evli olduğu kadın evlenirken senin olduğunu bilerek evlenmiş neticede. Bazı durumlarda öz evlat olmasa bile yüz düşürülmeden gereği ne ise yapılmalı. Yüzünü düşürüyorsa onun ayıbıdır o. Sen bu özel gününde o kadının yüzü düşmesin diye değil kendin için hazırlanmalısın. Ayrıca gündelikçiler bu işin içinden rahatlıkla çıkabilirler. Annem gündelikçiydi ama misafir ağırlamak için ayrıca ücretli gittiği günler oluyordu. Şirket elemanları son tercihin olmalı onlar işi düzgün yapmıyorlar üstün körü oluyor çok memnun kalmayabilirsin.
Çok teşekkür ederim:)Temizlik sirketleri sehir disi isler icin de yardimci oluyor,bir gorusun derim
İsteme olacağı için mutlaka eve girilecek o nedenle dediğiniz gibi ev mecburen kirlenecek, çözmek için çabalıyorum bakalım inşallah altından kalkacağımInsallah gzel gecer, ben nisanimda yorulmayalim diye cafeyi onerdim ama annem dedi ki akrabalarimzn nerdeyse hepsi once eve gelir sonra cafeye gider yani o ev her turlu kirlenir bos yere cafe parasi vermis olursun gerek yok demsti, bizim cevre guya yardim etmek icin eve gelirdi mutlaka annem de o yuzden dedi ama sizin akrabalar nasil bilemem babanz cevreye sadece cafeyi soylerse eve gelmwzler belki
Babam ne yazık ki eşinin tavrının farkında değil, eşi de babama yansıtmıyor açıkçası, ben çok arada kalmış durumdayım ve babam hevesle birilerini arayıp çağırdıkça daha da afakanlar basıyor, hiçbirimiz de sesimizi çıkaramıyoruz. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Bence isteme töreniniz aile arasında sade bir şekilde gerçekleşsin, öyle cümbür cemaat çağırmayın. Oradan da başka bir yerde eğlenceye geçebilirsiniz, böylece evi daha kolay temizlenebilir az kişi geldiği için. Babanız darılmazsa tabi. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, babanıza da çok geçmiş olsun.
Merhaba. Evlilik hazırlığı forumuna açmadım çünkü durum çok başka.
10-15 güne kadar nişanım olacak. Ancak önemli sorunlar var benim için.
Şatafat seven biri hiç değilim. Birçok şeyden kaçınacağım zaten nişan sürecimde. Sorunum ise şu;
Annemle babam ayrılar. Babam evli. Görüşüyoruz ailece, sıkıntı yok. Kadının annemle de bir sorunu yok. Fakat babam hastane enfeksiyonu kaptığı için 8 aydır yürüyemiyor. Dolayısıyla nişan benim evimde değil babamın evinde olacak.
Ve çok kalabalık olacak. Babamın eşi ise bu durumdan doğal olarak rahatsız. Eve ayakkabıyla girilmesin dedim (ki kendi evim olsa ayakkabıyla olsun isterdim). Babam "hayır olmaz ayakkabı olacak, halılar da kalkmayacak yıkamaya veririz" dedi. Eşi hoşlanmadı bu durumdan. Ben de dedim ki "abla, merak etme ben yanımda yardımcı getireceğim. Seni yoracak bir durum olmaz."
Bunda da ciddiydim, yanımda yardımcı götürürüm ama bu kişiyi nasıl bulacağım? Temizlik yapan arkadaşlar böyle bir durumda yardımcı olur mu? Servis, ortalığın toparlanması, misafirler gittikten sonra bulaşık gibi konularda yardım gerekecek.
Annem yapar elbette, ben de koşturabildiğim kadar koştururum ama kalabalığa yetişilecek gibi değil. Halamlar beni annemle babam ayrı olduğu için hiçbir zaman yeğen olarak benimsemediler, bu konular konuşulunca da halamlardan biri "benim elim rahatsız hiçbir şeye yardım edemem maalesef" demiş.
Yemek yapılması lazım. Dolma sardıracağım vs. Bunları sistemli şekilde nasıl çözebilirim, babamın eşinin surat asmasını istemiyorum, nasıl davranayım, böyle yardımcı olabilecek bir kadın ya da iki kadın nasıl bulabilirim, temizlik şirketlerini arasam saçma mı olur?
Masayı falan da planlayamıyorum oraya sürekli gidemediğim için, alacaklarımı nasıl alacağım, neler almam lazım onu bile bilmiyorum gerçi ama önce temel sorunları çözsem daha iyi olacak gibi.
Şimdiden teşekkürler değerli tavsiyeleriniz için.
Ahhh ah, keşke bu detaylar olmadan yırtma ihtimali olsa da hiçbir şey yapmasak. Ne iyi olurdu :)Bu kadar dertlenmek yerine ben olsam kendi evimde nisani yapar babama da netten goruntulu izlettitirdim.
Siz daha iyi bilirsiniz ama babanizin sagligi icin bu kadar dert yuklenmeniz fazla bence.
Ev yemekleri yapan dukkanlar var ise netten bakin oralardan yardimci olabilirler yemekler icin. Temizlik icin anlastiginiz kisilerle ya da firmayla sartlarla konusabilirsiniz.
Insallah hayirlisiyla gonlunuzce olur :)
Ben de babamı bırakıp çıkamam gibi geliyor ama bilemiyorum ki, çok ama çok aradayım. Hayatımda hiç bu kadar arada kalmamıştım sanırım. Yeminle evlenesim kaçtıEvden kafeye gitmek pek mantıklı gelmedi. Siz eğlenmeye gideceksiniz babanız evde mi kalacak? Üzülür adam..
Kafeye vereceğiniz parayı eve harcayın. 1 günlük sussun o kadın da. Parkesi çizildi, evi kirlendi diye abartmaya gerek yok. Dünya malı sonuçta.. Çevrenizden temiz, düzenli bir kadın araştırın. Gelsin o gün yardım etsin. Daha sonra da ertesi gün gelip ortalığı toplayın, halıları yıkamaya verin. Güzel geçer inşallah her şey.
Bana kalsa isteme olsun, yüzükler takılsın ve konu kapansın. Ama elimden hiçbir şey gelmiyor. Açık havada yapmaktı hayalim, olacaksa da öyle olsun diyordum ama işte hiçbir şeyi çok istememek lazımmış demek ki. Çok teşekkür ederim güzel dileğiniz içinbenım sözüm nişan gıbı oldu evde yaptık
50 kısı vardık evde oyle dıyeyım caterıng sırketıyle anlasmıstım mezeler pastalar ıkramlıklar ıcın
organızasyon sırketıyle anlasmıstım sunum ıcın
apartman gorevlısının esıyle anlasmıstım yanında 2 kısı daha buldu 3 kadın yardım ettı benım kuzenlerım de tabıkı
oncesı ve sonrası da temızlık sırketı geldı
fakat
oyle yorulduk oyle yorulduk anlatamam...
bu sebeple nişanı dısarda yemeklı yaptım kurtuldum
keske evde yapmasanız
ınan daha masraflı ve yorucu oldu
mutluluklar dılerım bu arada
Ahhh ah, keşke bu detaylar olmadan yırtma ihtimali olsa da hiçbir şey yapmasak. Ne iyi olurdu :)
Bunu da söyledim. Gelen misafirlerin hepsi benim misafirim, evinde ağırlamadı dedirtmem falan diyor.Babanız madem kafeye sedyeyle gitmek istemiyor sizin evinize gelse olmaz mı? Ambulansla tasisaniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?