- 14 Ekim 2013
- 8.612
- 2.463
- 178
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Merhaba kizlar cok buyuk hayal kirikligi yasiyorum suanda. 6 bucuk yil sevgililikten sonra 1 hafta once nisanlandim. Daha iyi anlamaniz icin her seyi acik acik yazacagim hataliysam sen suclusun deyin bana.
İkimiz de calisiyoruz. Nisanimiz evde oldu cok da guzel gecti. Hazirlik asamasinda ailelerimizi zorlamayalim dedik ikimiz ustlendik herseyi herseyi dediysem almasi gereken nisanligimi ayakkabimi cantami aldi nisanlim bir de kuafor parasini odedi. Bense onu bastan asagi giydirdim sikisigim damatlik yerine nisan icin takim elbise al dedigi icin. Takilmasi gereken altinlari da o yapti zaten aileleri katmayalim demistik buna hic gucenmedim. İkram edilmesi gereken her seyi babamla ben aldik babam da yardimci oldu.
Bu aksam konusuyorduk konu konuyu acti altinlarimiz duruyo degil mi ilerde onlari bozdurup telefon aliriz dedi. Ben de ne altini nisandakileri mi soruyosun dedim evet dedi. Sunu da soyleyeyim butun akrabalari geldi akrabalarindan iki ceyrek bir de arkadasi bir ceyrek takti geri kalan 6 ceyrek benim akrabalarimdan geldi yani ailemin zamaninda taktiklari geri geldi diyelim.
Kardesim universiteyi kazandi kaydi var babamlarin da parasi bitti kayit yaptirmaya para yok ben de 2 tanesini onlara vericem kayit icin dedim. Demez olaydim kiyametler koptu ben nasil o altinlara dokunurmusum babam borc harc bulup kardesimi kaydetsinmis onlara dokunulamazmis. Babam bana 15 bin para vermisti yatak odasini alirsin kizim bir de bizim takmamiz gereken bilezikleri alirsin diye, daha sonra ev aldilar kendilerine para yetmedi 7 bin kadarini geri verdim nisanlima da soyledim ben onu evlenene kadar gero koyacagim baska yerden borc almasinlar dedim. Simdi bana diyor ki onlarin altinini da istemiyorum zaten daha once de verdin simdi de geri kalanini ver kaydettirsin oglunu. Gerikiyosa gitsin kredi ceksin bizim ceyreklerimize dokunmasin. Hem onun hakki olmayan babamin bana verdigi paraya laf ediyor hem de 2 ceyregin lafini yapiyor zor durumda olan ailem icin.
Ben ne yapayim simdi cok uzuldum. Babama da al baba bozdur kaydet kardesimi dedim. Ceyiz aliyorum bir ton borcum var aileme yardimci oluyorum cunku nisan yapicaz diye cok eski olan esyalarimizi degistirdiler kredi cekti babam ellerine harcliklari yok. Kardesim okula baslayacak cebine harclik da koymam lazim. Beni okutup buyutup meslek sahibi eden aileme tabiki yardimci olacagim henuz evlenmedik para benim soz hakki yok bu konuda. Ailem beni yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Cok uzgunum merak etme dokunulmayacak ceyreklere dedim ama bogazim dugumlendi bana bunu yapan adam ileride aileme erzak alsam ona da laf eder. Cok uzgunum babam bu laflari duysa nisan atilir
'Altınlar duruyor değil mi? İlerde telefon alırız' bu mantığı kurabilen bir insan gelişmemiş, ergenlik çağında olan bir insandır bana göre. Telefon daha mı değerli zor durumda olan anne-babaya yardım etmekten. Nişanlınız çok bencil. Babanız size gözü kapalı olarak 15 bin lira veriyor. Verirken yorum yok. 2 tane çeyrek altın isteyince gözüne mi batmış beyefendinin? Siz tabi ki ailenize yardım edeceksiniz. Yapmanız gereken tam da bu.Eğer nişanlınızı dinleseydiniz ayıp etmiş olurdunuz ailenize.
Canim madem herseyi beraber odeyeceksiniz dugundur mobilyadir beyefendinin aileside hic yardimci olmayacagina gore babanon sana verdigi paradan sadecr takilacak altinlari al gerisini babana geri ver.mobilyalarida birlikte odeyeceginize gore babanin yatak odasi almasinada gerek yok bence.boylece ceyreklerinizde size kalmis olurNisani kiz tarafi yapar takilanlar kizindir dedim. Her seyi babam ve ben yaptim neden boyle konusuyosun dedim hayir efendim herseyi ikimiz yapiyormusuz ,dugunu de ikimiz yapacagiz kredi cekti nisan icin altinlari da ordan aldi kalan parayla da dugunu ve mobilyarlari alacagiz biz evlenene kadar bir sene o odemis olacak evlendikten sonra da iki yil beraber odeyecekmisiz. O yuzden nisandaki altinlar onun da hakkiymis
Zaten mobilyalar için olan kısmını babam sıkıştığı için geri vermiştim, ama yerine koyacaktım. Şimdi koymayacağım sadece altın almış olacak babam. Sizin dediğiniz gibi beraber almış olacağız yatak odasını da.Canim madem herseyi beraber odeyeceksiniz dugundur mobilyadir beyefendinin aileside hic yardimci olmayacagina gore babanon sana verdigi paradan sadecr takilacak altinlari al gerisini babana geri ver.mobilyalarida birlikte odeyeceginize gore babanin yatak odasi almasinada gerek yok bence.boylece ceyreklerinizde size kalmis olur
Gözlem yapıyorum şuanki kararım bu. Senin sorduğun soruyu ben de ona sordum, böyle bir şey olamaz sıkışana tabiki yardımcı olacağız şimdi de olurduk sen kendi basına karar aldığın için böyle oldu diyor. Yukarıda da uzun uzun yazdım zaten söylediklerini.neler olmuş böyle canım inanamıyorum gerçekten şaka gibi...
çok ayıp etmiş nişanlın gerçekten...
hadi hemen ayrıl demenn mantığı yok onca yıl emek var arada ama mantıklı ve sakin düşün lütfen...
tabi ilerde olabilcekleride hesaba kat..
evlendiğiniz diyelim ailen sıkıştı kendi maaşından yardım etmek istediğinde veremezsin o bizim paramız derse neler olur?
İnşallah herşeyin hayırlısı olur...
böyle görüp duydukça korkuyorum...
Nişsan takıları benim sen ne karışıyorsun lafıyla başlayan aslında babanıza olan öfkenin patlaması( nikah olayı). Ben nişanlınızın pek paragöz olduğunu düşünmedim, öfkesini yanlış şekilde çıkarmaya başlamış.İnanın çok üzgünüm. Özür diledi uzun uzun konuştuk. Ben senin bana danışmadan karar verip söylemene kızdım. Onlar zaten benim deyince sen çok sinirlendim olaylar büyüdü diyor. Ben vereyim inan ki gözümde yok diyor. Gözü de yoktu sevgiliyken. İnanmak istiyorum. Bana sormadan o da ailesine verse ben de kızar mıydım diye düşünüyorum. Kızardım galiba. Ama nişanı ben yaptım annesi de altın kızındır deyince söylemek aklıma bile gelmedi keza yerine koyacaktım.
Merhaba kizlar cok buyuk hayal kirikligi yasiyorum suanda. 6 bucuk yil sevgililikten sonra 1 hafta once nisanlandim. Daha iyi anlamaniz icin her seyi acik acik yazacagim hataliysam sen suclusun deyin bana.
İkimiz de calisiyoruz. Nisanimiz evde oldu cok da guzel gecti. Hazirlik asamasinda ailelerimizi zorlamayalim dedik ikimiz ustlendik herseyi herseyi dediysem almasi gereken nisanligimi ayakkabimi cantami aldi nisanlim bir de kuafor parasini odedi. Bense onu bastan asagi giydirdim sikisigim damatlik yerine nisan icin takim elbise al dedigi icin. Takilmasi gereken altinlari da o yapti zaten aileleri katmayalim demistik buna hic gucenmedim. İkram edilmesi gereken her seyi babamla ben aldik babam da yardimci oldu.
Bu aksam konusuyorduk konu konuyu acti altinlarimiz duruyo degil mi ilerde onlari bozdurup telefon aliriz dedi. Ben de ne altini nisandakileri mi soruyosun dedim evet dedi. Sunu da soyleyeyim butun akrabalari geldi akrabalarindan iki ceyrek bir de arkadasi bir ceyrek takti geri kalan 6 ceyrek benim akrabalarimdan geldi yani ailemin zamaninda taktiklari geri geldi diyelim.
Kardesim universiteyi kazandi kaydi var babamlarin da parasi bitti kayit yaptirmaya para yok ben de 2 tanesini onlara vericem kayit icin dedim. Demez olaydim kiyametler koptu ben nasil o altinlara dokunurmusum babam borc harc bulup kardesimi kaydetsinmis onlara dokunulamazmis. Babam bana 15 bin para vermisti yatak odasini alirsin kizim bir de bizim takmamiz gereken bilezikleri alirsin diye, daha sonra ev aldilar kendilerine para yetmedi 7 bin kadarini geri verdim nisanlima da soyledim ben onu evlenene kadar gero koyacagim baska yerden borc almasinlar dedim. Simdi bana diyor ki onlarin altinini da istemiyorum zaten daha once de verdin simdi de geri kalanini ver kaydettirsin oglunu. Gerikiyosa gitsin kredi ceksin bizim ceyreklerimize dokunmasin. Hem onun hakki olmayan babamin bana verdigi paraya laf ediyor hem de 2 ceyregin lafini yapiyor zor durumda olan ailem icin.
Ben ne yapayim simdi cok uzuldum. Babama da al baba bozdur kaydet kardesimi dedim. Ceyiz aliyorum bir ton borcum var aileme yardimci oluyorum cunku nisan yapicaz diye cok eski olan esyalarimizi degistirdiler kredi cekti babam ellerine harcliklari yok. Kardesim okula baslayacak cebine harclik da koymam lazim. Beni okutup buyutup meslek sahibi eden aileme tabiki yardimci olacagim henuz evlenmedik para benim soz hakki yok bu konuda. Ailem beni yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Cok uzgunum merak etme dokunulmayacak ceyreklere dedim ama bogazim dugumlendi bana bunu yapan adam ileride aileme erzak alsam ona da laf eder. Cok uzgunum babam bu laflari duysa nisan atilir
Edit: Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim...Nişanlımı aklamak adına yazmıyorum bunları ama inanın hiç böyle birisi değildi. Uzun uzun konuştuk, o anlattı ben dinledim ben anlattım o dinledi. Derdi para pul değilmiş bana söylediğine göre. Biz her şeyi ikimiz göğüslenmeye karar vermiştik. Düğünden sonrası için her şey ikimizin diye konuşuyorduk. Bu konusmalardan dolayı nişanı da öyle düşünmüş. Benim fikrim de o yöndeydi zaten iki çeyrek versem de geri yerine koyacak ilerisi için ikimiz için saklayacaktım. Ona danışmadan karar almam zoruna gitmiş. Telefon mevzusu ise tamamen espriymiş, gülerek söylemişti zaten konuşmanın öncesi de vardı uzatmamak adına yazmamıştım. Sen bana söyleseydin yine verseydin diyor, ben kendimi adam yerine konulmamış hissettim tepkim bundandı diyor. Çirkinleştiği için özür diliyor. Bu zamana kadar benden hiçbir şey esirgememiş bir adam bu ben de bu yüzden bu kadar şaşırdım ve üzüldüm. Aileme tabiki yardımcı olacağım bu konuda fikrim değişmedi hiçbir kuvvet de değiştiremez. Sen bana söyleseydin ben yollasaydım bile dedi. Şimdi söylediği onlar senin istediğini yap (ona sormuyorum zaten ne yapacağımı izin almak gibi algılamayın) ben öfke patlaması yaşadım böyle olmamalıydı diyor. Ayrılmadım ama gözlemliyorum daha düğüne 9 ay var. Sanıldığı gibi aşktan gözü kör biri değilim, nişanlanmış olmak da umrumda değil olmazsa biter birbirimizin vaktini çalmayız daha fazla. Hayatta en tahammül edemediğim şey cimri insan. Ama bu insan cimri biri değil 6 buçuk yılda buna biran bile şahit olmadım. İçim buruk söylediklerine inanmak istiyorum sadece..
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Paragöz olmasına dair bu zamana kadar en ufak bir şey olmadığı için bu kadar şaşırdım zaten. Konusunu açmıyoruz o bana ben de ona söylemem gereken şeyleri söyledim. Bundan sonrasını gözlemleyeceğim yine paraya dair en ufak bir şey olursa bu adamla olmaz der çekilirim kenara. Söylediklerine inanmak istiyorum.Nişsan takıları benim sen ne karışıyorsun lafıyla başlayan aslında babanıza olan öfkenin patlaması( nikah olayı). Ben nişanlınızın pek paragöz olduğunu düşünmedim, öfkesini yanlış şekilde çıkarmaya başlamış.
Sakin olun, çok da deşelemeyin bence, böyle başka bir para mevzusunda çirkinleşilirse, o zaman bu adamla olur munun sorgulamasına gidersiniz.
İnşallah bu bir hata olarak kalır ve çok mutlu olursunuz.
Haklısınız bu bana iyi bir ders oldu. Keşke en baştan babamın bana para verdiğini söylemeseydim. Söylediğim için bunlar başıma geldi zaten. Dürüst olalım aramızda gizli saklı olmasındı derdim. 6 buçuk yıldır ikimiz adına da bu böyleydi aslında. Bundan sonra adımlarımı daha dikkatli atacağım ve gözlemleyeceğim...Canımmm bu tür şeyler olabilir.. herşeyi beraber yapmaya karar vermişsiniz zaten..
Babanları da tebrik ederim...
Yalnız şunu aklından asla çıkarma "Ailenle aranda ne geçerse geçsin; bu borç olur, erzak olur, para olur vs... ne lolursa olsun bunu nişanlıykende evliykende karşı tarafa söleme... kötü olan sen olursun..." ya da "asla eşinle aranda geçen huzursuzlukları ne kendi ailene ne de onun ailesine belli etme söleme" yoksa birbirlerine kin fuyarlar...
Burda hata sende... Sölemycektin vercektin ailene.. Çalışıosun zaten sonra kendin paran olunca yerine alır koyardın...
Herşeyi sölemek bu yüzden iyi değil canım...
Bunun içinde ayrılmana gerek yok... Sadece akıllı davranacaksın hepsi bu...
Haklısınız bu bana iyi bir ders oldu. Keşke en baştan babamın bana para verdiğini söylemeseydim. Söylediğim için bunlar başıma geldi zaten. Dürüst olalım aramızda gizli saklı olmasındı derdim. 6 buçuk yıldır ikimiz adına da bu böyleydi aslında. Bundan sonra adımlarımı daha dikkatli atacağım ve gözlemleyeceğim...
Edit: Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim...Nişanlımı aklamak adına yazmıyorum bunları ama inanın hiç böyle birisi değildi. Uzun uzun konuştuk, o anlattı ben dinledim ben anlattım o dinledi. Derdi para pul değilmiş bana söylediğine göre. Biz her şeyi ikimiz göğüslenmeye karar vermiştik. Düğünden sonrası için her şey ikimizin diye konuşuyorduk. Bu konusmalardan dolayı nişanı da öyle düşünmüş. Benim fikrim de o yöndeydi zaten iki çeyrek versem de geri yerine koyacak ilerisi için ikimiz için saklayacaktım. Ona danışmadan karar almam zoruna gitmiş. Telefon mevzusu ise tamamen espriymiş, gülerek söylemişti zaten konuşmanın öncesi de vardı uzatmamak adına yazmamıştım. Sen bana söyleseydin yine verseydin diyor, ben kendimi adam yerine konulmamış hissettim tepkim bundandı diyor. Çirkinleştiği için özür diliyor. Bu zamana kadar benden hiçbir şey esirgememiş bir adam bu ben de bu yüzden bu kadar şaşırdım ve üzüldüm. Aileme tabiki yardımcı olacağım bu konuda fikrim değişmedi hiçbir kuvvet de değiştiremez. Sen bana söyleseydin ben yollasaydım bile dedi. Şimdi söylediği onlar senin istediğini yap (ona sormuyorum zaten ne yapacağımı izin almak gibi algılamayın) ben öfke patlaması yaşadım böyle olmamalıydı diyor. Ayrılmadım ama gözlemliyorum daha düğüne 9 ay var. Sanıldığı gibi aşktan gözü kör biri değilim, nişanlanmış olmak da umrumda değil olmazsa biter birbirimizin vaktini çalmayız daha fazla. Hayatta en tahammül edemediğim şey cimri insan. Ama bu insan cimri biri değil 6 buçuk yılda buna biran bile şahit olmadım. İçim buruk söylediklerine inanmak istiyorum sadece..
Annesi kendisinin yanında nişanda takılan düğünde takılan kızındır demişti. Ben zaten benim olsun demedim hiçbir zaman. Ailem sıkışmış keyfi bir durum yok ortada ki sıkışıklıkları da benim yüzümden borç almayı düşünüyorlardı ben de borç almaları yerine ben vermeyi teklif ettim. Daha önce de söylediğim gibi geri yerine koyacaktım. Kavga esnasında da harcayacaksan çeyizlerin için harca gibi laflar söylemişti. Geri yerine koyacağım için söylemek aklıma gelmedi. Söylemeliydim evet izin almak gibi değil ama haberin olsun veriyorum ama geri yerine koyacağım demeliydim. Tabiki tüm bunlar onun bana söylediklerini hakettiğim anlamına gelmiyor.Nişanda takılan her şey kız tarafının oluyorsa ,düğün de takılanlarda oğlan tarafının olması gerekir ozaman.Düğünden sonra damat bey anasına vermeye kalksa cıngar çıkardı burada.Ben nişanlınıza hak veriyorum. O ikiniz adına takılmış bir takıdır. İllaki bozdurulup kullanılcaksa evlilik hazırlıklarınız için kullanılmalı, yada en azından sıkıştım bunu bozdurabilirmiyim diye sormanız gerekirdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?