- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Yukarıda da belirttim aynı soruyu kendime sordum kızardım sanırım. Kötü bir niyetim yoktu yaptığım şey bunca hakareti de gerektirmiyordu daha bir şey vermedim zaten kayıtlara 2 hafta var. Babam kızım onlar senin dedi bana annesi de öyle dedi ben de benim nasılsa koyacam yerine diye düşündüm. İkimizin olacaktı zaten. Benim ailem beni bu günlere getirmek için çok didindi mahcup olmayalım diye eşya alabilmek için kredi çektiler. Nişanda da masraf yaptıkları için paraları bitti. Zaten çok büyük bir kısmını ben karşıladım. 2 altın vermişim çok mu? Keşke söyleseydim. Madem her şey ortaktı ikimizindi ben nişana masraf ederken ihtiyacın var mı beraber ödeyelim deseydi demedi ama.
Nişanda aileme yüklenmedim ben babam eksik olan benim tamamlayacağım şeyleri bana sormadan gidip almış bunda benim suçum ne? Babam her şeyi söylemez durumun bu kadar kötü olduğunu ben de yeni öğrendim alın kaydettirin dedim siz de eminim aynı şeyi yapardınız. Bu adama 6 buçuk yıl emek verdim meslek sahibisiyse benim sayemde kimsenin yapamadığını ben yaptım ikna ettim. Mevzu bu değil bu adam cimri biri değil normalde önüme serer keza ben de ona karşı öyleyim aramızda paranın lafı olmazdı bizim. Böyle bir konudan kavga edeceğimiz aklıma bile gelmezdi. Söylediklerinizi aynen söyledim konuştuğumuzda kimse yapmasın bir şey ben de parayı geri vereceğim baban da bilezik almasın dedim. Benim babam üzerine düşeni yapar sen istersen geri verebilirsin dedi. Daha önce de söylemiştim bizimkilerin borcu var ailen düğün için yardımcı olmazsa geri vereyim aileme diye tamam demişti ama yapacaklar o sıkıntı olmayacak demişti. Anlayışlıdır normalde bana dediği onlar bize verilen hediyelerdi sen bana danışmadan vermişsin ben buna kırıldım ve bu yüzden kızdım söylediklerim için özür dilerim. Ben düzelemedim açıklaması doğru belki gerçekten öyle düşündü bu yüzden yaptı ama bir yanım ya ileride yine böyle bir sorun olursa diye buruk. Evliliğin çocuk oyuncağı olmadığını çok iyi biliyorum yaşadıklarım, yaşatılanlar beni çok olgunlaştırdı. Seviyorum aşığım gözüm kör modunda değilim yaşım da çok küçük değil. Bu adamın bu olaya kadar tek falsosu olmadı bana mantıklı düşünmeye çalışıyorum. Ben ağlasam o da ağlar öyle merhametlidir. Kafamı kurcalayan para gözdü de ben mi göremedim diye acaba oluştu bu gece. İnşallah öyle değildir emeklerime acırım.Birincisi zaten sizin aileniz kayıt parasını bile denkleştiremeyecek durumdayken nişanda onlara bu kadar yüklenilmesi konusunda da hatalısınız. İlla nişanlınızın mı teklif etmesi gerekiyordu. Siz ne nişanlınıza ne de ailenize haksızlık yapılmayacağı ortamı ayarlamalıydınız. Siz bir bireysiniz. Bunları yapabilirsiniz. Ailenizin size 15 bin gibi bir şey vermesi anlamsız. Onların durumu zaten ortada. Siz nişanlınızla bazı şeyleri ortak yapacağız diye yola çıkıyorsanız kendi ailenizi de zor duruma düşürmeyecek adımları atmalıydınız. Nişanlınızın tavrı çirkin. Ben ona bir şey demiyorum. ve hatta size ve sizin ailenize iki altın için çirkinleştiniz diyen adama hala hayatınızda yer vermeniz o lafı ona yedirmemeniz beni şaşırtıyor. Nişanlınızın haklı olduğu noktalar olsa bile, gene de aileye laf söylenmez. Bundan sonra da onunla bir konuşmanın zamanı gelmiş.
"Ben babamdan para almayacağım. O iki çeyreği alıp babamın verdiği kalan parayı da kendisine vereceğim. Madem biz bu düğün ve nişan olayını sadece ikimiz yapmaya karar verdik o zaman neden ben ailemden ekstra 15 bin alıyorum ki" diyebilirsiniz.
Bakın evlilik çocuk oyuncağı değil. Kadının da erkeğin de hem eşi hem de ailesi arasında dengeyi kurması gerekiyor. Ne eşini ne de ailesini birbirine ezdirmemesi gerekiyor.
Ben çok zorluklarla büyüdüm, topu topu 1.5 yıldır çalışıyorum ve aileme faydam dokunuyor. 6 buçuk yıllık bir ilişkim olmasaydı asla bu kadar kısa sürede evlenmezdim. Bir nevi artık mecbur kaldım diyelim. Evlendikten sonra o da versin ailesine ben asla vermesin demiyorum büyük mebla olursa söyleyelim elbette ama ben anneme bir kilo muz alıp gidiyorsam kardeşime 50 tl harçlık veriyorsam bu göze batmasın. Ben para kazanıyorsam onların sayesinde. Onun da kardeşi var ona da yardım edelim seve seve de ederim yardımcı oldukça paranın bereketli olacağı kanaatindeyim. Parada pulda gözüm yok inanın...Bir de evliliğinizde temel prensibiniz bana yapılmasından hoşlanmayacağım şeyi eşime yapmamalıyım olsun. Onun ailesine sizden habersiz (izinsiz demiyorum) yardım etmesine ne tepki verecekseniz ailenize yardım ederken de bunu düşünün. Haber vermek izin almak değildir. 50-100 alınan maaşlara, ay sonu borçlardan sonra elde kalan miktara göre yeri geldi mi lafı olabilir.
Nişanda aileme yüklenmedim ben babam eksik olan benim tamamlayacağım şeyleri bana sormadan gidip almış bunda benim suçum ne? Babam her şeyi söylemez durumun bu kadar kötü olduğunu ben de yeni öğrendim alın kaydettirin dedim siz de eminim aynı şeyi yapardınız. Bu adama 6 buçuk yıl emek verdim meslek sahibisiyse benim sayemde kimsenin yapamadığını ben yaptım ikna ettim. Mevzu bu değil bu adam cimri biri değil normalde önüme serer keza ben de ona karşı öyleyim aramızda paranın lafı olmazdı bizim. Böyle bir konudan kavga edeceğimiz aklıma bile gelmezdi. Söylediklerinizi aynen söyledim konuştuğumuzda kimse yapmasın bir şey ben de parayı geri vereceğim baban da bilezik almasın dedim. Benim babam üzerine düşeni yapar sen istersen geri verebilirsin dedi. Daha önce de söylemiştim bizimkilerin borcu var ailen düğün için yardımcı olmazsa geri vereyim aileme diye tamam demişti ama yapacaklar o sıkıntı olmayacak demişti. Anlayışlıdır normalde bana dediği onlar bize verilen hediyelerdi sen bana danışmadan vermişsin ben buna kırıldım ve bu yüzden kızdım söylediklerim için özür dilerim. Ben düzelemedim açıklaması doğru belki gerçekten öyle düşündü bu yüzden yaptı ama bir yanım ya ileride yine böyle bir sorun olursa diye buruk. Evliliğin çocuk oyuncağı olmadığını çok iyi biliyorum yaşadıklarım, yaşatılanlar beni çok olgunlaştırdı. Seviyorum aşığım gözüm kör modunda değilim yaşım da çok küçük değil. Bu adamın bu olaya kadar tek falsosu olmadı bana mantıklı düşünmeye çalışıyorum. Ben ağlasam o da ağlar öyle merhametlidir. Kafamı kurcalayan para gözdü de ben mi göremedim diye acaba oluştu bu gece. İnşallah öyle değildir emeklerime acırım.
Ben çok zorluklarla büyüdüm, topu topu 1.5 yıldır çalışıyorum ve aileme faydam dokunuyor. 6 buçuk yıllık bir ilişkim olmasaydı asla bu kadar kısa sürede evlenmezdim. Bir nevi artık mecbur kaldım diyelim. Evlendikten sonra o da versin ailesine ben asla vermesin demiyorum büyük mebla olursa söyleyelim elbette ama ben anneme bir kilo muz alıp gidiyorsam kardeşime 50 tl harçlık veriyorsam bu göze batmasın. Ben para kazanıyorsam onların sayesinde. Onun da kardeşi var ona da yardım edelim seve seve de ederim yardımcı oldukça paranın bereketli olacağı kanaatindeyim. Parada pulda gözüm yok inanın...
Aynı tepkiyi ben de verdim benim babamda üzerine düşeni yapıyor sen hala ne diyorsun dedim. Söylediklerinizin hepsinin bilincindeyim. Öyle olması gerektiğini de biliyorum. Altınları babasının yapacağını söylüyor. Düğün ve mobilyalara karışmayacakmış. Benim zaten bir talebim yok onları da yapmasın diye defalarca söyledim ısrarla yapacak diyene başka ne denebilir sustum. Tespitiniz çok doğru haklı olduğu konularda ayarı kaçırıyor kendini delicesine savunayım derken saçmalıyor. Sonra da hatasını farkedip gönül almaya çalışıyor. Cimri değil evet şahsıma bugüne dek hakareti olmadı hiçbir şekilde. Bu yüzden beraberiz bu akşam söyledikleri beni benden aldı zaten. 24 saattir uyumayışı da sinirlerini gerdi sanırım. Bilmiyorum ki pişman gibi özür de diledi. Ama ben hala mutsuzum.Bakın hala babam üzerine düşeni yapar gibi bana ters cümleler var. Ne demek bu? Sanki sizin aileniz üzerlerine düşeni yapmaktan kaçınıyor mu? Siz nasıl biz her şeyi kendimiz yapıcaz dediniz anlam veremiyorum. Üzerimize düşeni yapıcaz nedir ya? İyi o zaman böyle nuh nebinden kalma cümleler kullanıyorsa nişanlınız erkek tarafının üzerine düşen neymiş bir araştırsın bakalım da yiyormuymuş üzerine düşeni yapmak.
İki insanın düğünü nasıl tek başlarına yapacaklarını ben size anlatayım. Ev tek başına tutulur. Eşyalar iki kişi gider alır, düğün yeri iki kişi gider tutar, gelinlik damatlık davetiye bunlar hep iki kişi üzerine alır yapar. Biz öyle yaptık. İkimizin de kredi kartu limitleri zorlandı. Düğün için kredi çektik. Bir takım şeyleri sonra aldık ama değdi. Yatak odasını ben alcam nişanı kız yapacak takılar ne olacak derdimiz olmadı.
Şu kadarını söyliyim bu adam cimri olmayabilir. Ama haklı olduğunu düşündüğü konularda tartışırken ölçüyü kaçırıyor. İlerde evlenince tartışma da olur kavga da. Mühim olan saygıyı yitirmemek.
Yok canım o biraz zor. Beni bilir ne yapıda olduğumu da bugüne dek hiç ayrılmadık ama ben tek bir laf daha yaparsa arkama bakmadan çekip gidebilirim. Şu dünyada kimseye eyvallahım olmadı ona da olmaz. Ona danışmamama kırılmış öyle diyor özürler diliyor. Hala kırgınım.nişanlının şimdiden bu şekilde konuşması hoş değil. evlenince bu senin maaşını da elinden alır.
Aslında sizinle aynı düşünüyoruz. O da yardım edelim ama haberim olsun diyor. Sorun bu konuda ben de galiba üç kuruşu söylemek bana garip geliyor. Belki de söylemek daha doğrudur. Adam yerine koymadığımdan değil anneme muz aldım kardeşime 10 lira verdim demek tuhafıma gidiyor.Bakın ben başka bir konuda bunu uzun uzadıya tartışmıştım. Ben zaten ailelere yardım edilmesi taraftarıyım. Ben eşime bunu söyledim. Evlenince aileme yardım edicem sen de et diye. Durum böyle böyle diye. Forumdaki arkadaşlar genel olarak eşe söylemenin zorunlu olmadığını düşünüyor ama bu forumda erkeğin habersiz aileye 3-5 bile yardım etmesinden ne konular açılıyor. Konularda söylenen bana en azından haber vermeliydi ben onun karısıyım gibi cümleler. Yani insanlar adam yerine koyulduğunu hissetmek istiyor bir yerde. Ben sen değil biz olduğunu hissetmek istiyor. Anlaşılan sizin eşiniz de bazı şeylerden haberdar olmak istiyor. Karşılıklı iletişim çok önemli.
Aslında sizinle aynı düşünüyoruz. O da yardım edelim ama haberim olsun diyor. Sorun bu konuda ben de galiba üç kuruşu söylemek bana garip geliyor. Belki de söylemek daha doğrudur. Adam yerine koymadığımdan değil anneme muz aldım kardeşime 10 lira verdim demek tuhafıma gidiyor.
Aynı tepkiyi ben de verdim benim babamda üzerine düşeni yapıyor sen hala ne diyorsun dedim. Söylediklerinizin hepsinin bilincindeyim. Öyle olması gerektiğini de biliyorum. Altınları babasının yapacağını söylüyor. Düğün ve mobilyalara karışmayacakmış. Benim zaten bir talebim yok onları da yapmasın diye defalarca söyledim ısrarla yapacak diyene başka ne denebilir sustum. Tespitiniz çok doğru haklı olduğu konularda ayarı kaçırıyor kendini delicesine savunayım derken saçmalıyor. Sonra da hatasını farkedip gönül almaya çalışıyor. Cimri değil evet şahsıma bugüne dek hakareti olmadı hiçbir şekilde. Bu yüzden beraberiz bu akşam söyledikleri beni benden aldı zaten. 24 saattir uyumayışı da sinirlerini gerdi sanırım. Bilmiyorum ki pişman gibi özür de diledi. Ama ben hala mutsuzum.
Ben aslında bugüne dek her şeyi söylediğim ve bunu söylemediğim için sanırım bu tepkisi. O bana söyleyecekmiş. Zaten konuştuk senelerdir söylüyorum. Kardeşim üniversiteye girince okulu bitene kadar her ay 500 tl vereceğim sen de ver diye. Hatta geçen gün kardeşine bak okeanoss00 ablanın kardeşi kazandı okeanoss00 ona para verecek sen de kazan sana da verelim dedi. Ben de çok sevindim öyle demesine. İşte hesap soruyormuş gibime geldi bu akşam o yüzden inatlaştım sana mı soracağım 3ü 5 i verdim diye dedim. Aslında böyle biri değil.Muz almak ya da 10 lira zaten "yardım" dan sayılmaz bence. Benim bahsettiğim yardım 500 lira gibi miktarlar. Az önce eşim bana anneme 150 versek olur mu dedi? Aslında sormuyor. Ben de asla ama asla hayır demem ama söylüyor bu da benim hoşuma gidiyor. Ben de her şeyi ona söylüyorum. şirkette çaycı abiler için 100 lira toplanıyorsa ondan haberi var. Yani ama bu bizim durumumuz. Biz bunları birbirimize haber vermeyi seviyoruz. Yani eğer benden çeteresini istediğini hissetsem ben inat edip söylememeye bile başlayabilirim. Mühim olan karşıdakine ne hissettirdiği. Nişanlınız peki size haber verecek miymiş neyi nereye harcıyor?
Durum tam da bu bu kadar iyi anlatılmazdı herhalde. Babam da annem de çok sever onu duysalar ne kadar üzülürler haberdar olmak istemesine hak verdim de tepkileri söyledikleri çok ağrıma gitti. Nişanlı olmak umrumda değil kafama uymazsa ayrılırım ama bu yaptığını gerçekten düşündüğüne iki altının peşinde olduğunu konduramıyorum yakıştıramıyorum ona. O da ben öyle biri miyim diyor, bu zamana kadar böyle bir şey oldu mu diyor. Haber vermememen sebep oldu gerginlik de vardı kızgınlıkla söyledim diyor, özür dilerim diyor. Doğru söylüyor belki de ama aklım yanıldın mı sen göremedin mi diye beni yiyip bitiriyor.Mutsuz olmanız çok doğal çünkü yenilir yutulur laflar değil. Özellikle aileye söylendi mi laflar sindirilmiyor. Bir de haberleri yoksa sanki onlara haksızlık yapılıyormuş hissi oluyor.
Öyle olmasını umuyorum, konduramıyorum öyleyse vah emeklerime...ya sence bu 2 çeyrek muhabbeti gibi mi duruyor? kim bilir neye sinirlendi de bunu bahane etti patlamak için.
Konustuk sizin söylediklerinizi söylüyor bana. Ama içim çok buruk.Nisanliniz altinlara degil ona danismadan karar almaniza kizmis ve agzina geleni soylemis tavri cok cirkin fazla tepki vermis bu konuda haklisiniz
Sizde bir aile olacaksiniz senin benim ayrimi yok o yuzden anne baba dahi olsa fikir sormaniz yerinde olur nisanda takilanlar kiz tarafinindir dediginiz icin dugunu ben yapicam hak idda edemeyeceksin demis zaten sakinlesip tekrar konusun
Durum tam da bu bu kadar iyi anlatılmazdı herhalde. Babam da annem de çok sever onu duysalar ne kadar üzülürler haberdar olmak istemesine hak verdim de tepkileri söyledikleri çok ağrıma gitti. Nişanlı olmak umrumda değil kafama uymazsa ayrılırım ama bu yaptığını gerçekten düşündüğüne iki altının peşinde olduğunu konduramıyorum yakıştıramıyorum ona. O da ben öyle biri miyim diyor, bu zamana kadar böyle bir şey oldu mu diyor. Haber vermememen sebep oldu gerginlik de vardı kızgınlıkla söyledim diyor, özür dilerim diyor. Doğru söylüyor belki de ama aklım yanıldın mı sen göremedin mi diye beni yiyip bitiriyor.
Sizinle konuşmak bana çok iyi geldi çok teşekkür ederim. Biz 6 buçuk yıldır biribirimize seni seviyorum demeden uyumadık, birbirimize bir saygısızlığımız olmadı. İlk kez bu gece ona seni seviyorum demedim. Afettirmeye çalışıyor devam da eder biliyorum. Yapmacık olamam zaten yapımda yok mutsuzsam anlar. Haklısınız, fevri davranmak istemedim sizlere danışmak istedim ne yapabilirim diye iyi de oldu. O affettirirse ne ala ettiremezse ikimizde daha fazla birbirimizin vaktini almayız. Sağolun tekrar.Bence çok mantıklı bir insansınız. Biraz dinlenin, biraz zamana bırakın doğru olanı yapacaksınız. Kendinizi hiç bir şeye zorlamayın, içinizden mutlu olmak gelmiyorsa ona karşı mutlu rolu yapmayın, soğuk hissediyorsanız bırakın soğukluğunuzu hissetsin. O da dinlenince belki aklı başına gelir. Kendini affettirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?