- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Her zaman dürüst olmak istedim haklısınız hata etmişim o parayı hiç söylemeyecektim.1. takılan altınlar her zaman kızındır
2. sen niye ailenle olan herşeyi gidipte nişanlına yetiştiriyorsun senin babanın maddi durumunu başkaları bilmek zorundamı harcadığını harcamadığını başkalarına söylemek zorundamısın hee diyip geçemedin mi en başta söyleyerek hata yapmışsın oda altınlarına göz dikerek hata yapmış
aile konularını eşlere yansıtmak ve evliliğide aileye yansıtmak her zaman yıkımla sonuçlanır o yüzden her zaman ikisi arasında duvar olman gerek yoksa çok mutsuz olursunHer zaman dürüst olmak istedim haklısınız hata etmişim o parayı hiç söylemeyecektim.
Bu söylediğinizi kulağıma küpe edeceğim teşekkür ederim...aile konularını eşlere yansıtmak ve evliliğide aileye yansıtmak her zaman yıkımla sonuçlanır o yüzden her zaman ikisi arasında duvar olman gerek yoksa çok mutsuz olursun
Sizinle konuşmak bana çok iyi geldi çok teşekkür ederim. Biz 6 buçuk yıldır biribirimize seni seviyorum demeden uyumadık, birbirimize bir saygısızlığımız olmadı. İlk kez bu gece ona seni seviyorum demedim. Afettirmeye çalışıyor devam da eder biliyorum. Yapmacık olamam zaten yapımda yok mutsuzsam anlar. Haklısınız, fevri davranmak istemedim sizlere danışmak istedim ne yapabilirim diye iyi de oldu. O affettirirse ne ala ettiremezse ikimizde daha fazla birbirimizin vaktini almayız. Sağolun tekrar.
Estagfurullah ben size hiç kırılmadım içim soğudu biraz olsun gerçekçi yorumlara ihtiyacım vardı zaten. İyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim umarım bu fırtınada boğulmayız daha savaşacak çok şeyimiz var çünkü. Siz de kendinize dikkat edin iyi geceler...Asıl inceliğiniz için ben teşekkür ederim. ve kusuruma bakmayın. Baştaki o nişan altın kız tarafı yorumlarından gına gelmişti. Sizin ne kadar mantıklı olduğunuzu o yorumların arasında kaçırmışım. Kendinize dikkat edin. Umarım ikinizin de içinize sinen bir şekilde güzel bir düğününüz olur.
Seven insan kirilir ama oda sizin tavriniza kirilmis belli ki muhtemelen oda cok pismandir empati yapsaniz sorun kalmaz bir erkegin hak idda edemezsin demesine bakilirsa cok icerlenmisKonustuk sizin söylediklerinizi söylüyor bana. Ama içim çok buruk.
Haklisiniz o da kirgindir icerlemistir ben de agir konustum cunku. Bize nazar degdi diyor barismak icin cabaliyor zaman ola hayrola...Seven insan kirilir ama oda sizin tavriniza kirilmis belli ki muhtemelen oda cok pismandir empati yapsaniz sorun kalmaz bir erkegin hak idda edemezsin demesine bakilirsa cok icerlenmis
Her zaman dürüst olmak istedim haklısınız hata etmişim o parayı hiç söylemeyecektim.
Ona danismamama bozulmus. Erken nikah istediler nisandan 2 gun sonra babam olmaz dedi muhtemelen bu da vardir. Her seyden haberdar olmak istiyormus derdi para degilmis 300 liralik adam miyim ben diyor. Ozur de diledi ben uzuldum bir kere surer bu biraz cok kirdi beniohooo... sen daha sorunu hala buralarda mı arıyorsun? bu işin 3 kuruş para ile zerre kadar ilgisi olmadıgına eminim. ya senin bir tavrına bozuldu, ya ona karşı gelmenden, adam yerine koymamandan ya da ailenle aralarında bir şey oldu... bilemem... tek bildigim, bunun topu topu 300-500 tl için çıkan bir tartışma olmadıgı.
adamın agzını ara bari. neymiş derdi.
Bence uzatma daha fazla baska seylerde eklenir gorulmeyen gormezden gelinenler bu sayede su yuzune cikar sayginizi yitirmeyin altin para gecici hem sen yine sanslisin bana nisanimda emanet altin taktilar nisan bitti kapidan cikarken istediler lafini etmedim iade ettim saskinlikla baka kaldik esimi cok seviyorum ailesinin yaptigi onlarin ayibidir dedik kapattik sirf bu olaydan nisan atabilirdimHaklisiniz o da kirgindir icerlemistir ben de agir konustum cunku. Bize nazar degdi diyor barismak icin cabaliyor zaman ola hayrola...
Ona danismamama bozulmus. Erken nikah istediler nisandan 2 gun sonra babam olmaz dedi muhtemelen bu da vardir. Her seyden haberdar olmak istiyormus derdi para degilmis 300 liralik adam miyim ben diyor. Ozur de diledi ben uzuldum bir kere surer bu biraz cok kirdi beni
Sizi tebrik ederim cok erdemli bir davranis olmuş. Yarin bana davranislarina gore hareket edecegim tesekkur ederim.Bence uzatma daha fazla baska seylerde eklenir gorulmeyen gormezden gelinenler bu sayede su yuzune cikar sayginizi yitirmeyin altin para gecici hem sen yine sanslisin bana nisanimda emanet altin taktilar nisan bitti kapidan cikarken istediler lafini etmedim iade ettim saskinlikla baka kaldik esimi cok seviyorum ailesinin yaptigi onlarin ayibidir dedik kapattik sirf bu olaydan nisan atabilirdim
Hayirlisi olsun bir arkadasim soylemisti bende size soyliyim seytan hayirli islerle ugrasmayi cok sever uyma seytana birak kendi kendine konussunSizi tebrik ederim cok erdemli bir davranis olmuş. Yarin bana davranislarina gore hareket edecegim tesekkur ederim.
Durum tam da bu bu kadar iyi anlatılmazdı herhalde. Babam da annem de çok sever onu duysalar ne kadar üzülürler haberdar olmak istemesine hak verdim de tepkileri söyledikleri çok ağrıma gitti. Nişanlı olmak umrumda değil kafama uymazsa ayrılırım ama bu yaptığını gerçekten düşündüğüne iki altının peşinde olduğunu konduramıyorum yakıştıramıyorum ona. O da ben öyle biri miyim diyor, bu zamana kadar böyle bir şey oldu mu diyor. Haber vermememen sebep oldu gerginlik de vardı kızgınlıkla söyledim diyor, özür dilerim diyor. Doğru söylüyor belki de ama aklım yanıldın mı sen göremedin mi diye beni yiyip bitiriyor.Bence Bence bundan emin olmak için onu tekrar bir teste tut sonuçta nişanlılıkta bir test parasal konu olması şart bakalım para konusunda zaaf var mı yok mu?Durum tam da bu bu kadar iyi anlatılmazdı herhalde. Babam da annem de çok sever onu duysalar ne kadar üzülürler haberdar olmak istemesine hak verdim de tepkileri söyledikleri çok ağrıma gitti. Nişanlı olmak umrumda değil kafama uymazsa ayrılırım ama bu yaptığını gerçekten düşündüğüne iki altının peşinde olduğunu konduramıyorum yakıştıramıyorum ona. O da ben öyle biri miyim diyor, bu zamana kadar böyle bir şey oldu mu diyor. Haber vermememen sebep oldu gerginlik de vardı kızgınlıkla söyledim diyor, özür dilerim diyor. Doğru söylüyor belki de ama aklım yanıldın mı sen göremedin mi diye beni yiyip bitiriyor.Bence bund
Altınlar hiç bi tarafınndeğil kızındır sadece. Düğündede kimin üstüne ne takılırsa o onundur. Ama genelde nişanta takılanı nişan masrafına düğünde takılanı mobilya ve düğün masrafına kullanırlar. Ailelerin dokunması büyük ayıp olur. Aynı şeyi kendinde düşün düğünden sonra altınlarının bir kısmının kayınvalidenin el koyduğunu. O zaman sen olay çıkarmaz mısın ? Telefon falanda saçmalık. Eviniz düğününüz için harcanır da ıvır zıvır alınmaz. Normali budur. Ama meblağ küçükmüş babanız istemiş tabiki vericeksiniz ki babanız telafi de eder hani. Beyefendi olayı abartmış biraz tamam bi daha olmaz de bu sefer konuştum de ver.Nişanlım bana 2 tane bilezik ve bir takı seti aldı kredi çektiği parayla. Onun akrabaları 3 benim akrabalarım 6 adet çeyrek taktı toplamda 9 çeyrek altınımız var. Ben o 9 çeyrek altının kız tarafına düştüğünü sanıyordum, onlardan iki tanesini de kardeşimin kayıt ücreti için babama vercektim. Onun aldıklarına dokunmam asla. Akrabaların taktıkları kız tarafının değil midir?
Canım son durumu merak ettim inşallah düzeltmişsinizdirBiz her şey ikimizin demiyor muyduk ben ikimizin diye düşündüm bana sorsaydın başka çare bulurduk diyor. Annesi nişandan önce takılanlar kızın dedi. Öyle olunca da ben de sorma gereği duymadım aklıma da gelmedi açıkçası çünkü yerine koyacaktım. Ona sormamama takmış durumda, sağlıklı konuşamıyoruz sonra konuşalım dedim. Aileme söylediklerini hazmedemiyorum.
Merhaba kizlar cok buyuk hayal kirikligi yasiyorum suanda. 6 bucuk yil sevgililikten sonra 1 hafta once nisanlandim. Daha iyi anlamaniz icin her seyi acik acik yazacagim hataliysam sen suclusun deyin bana.
İkimiz de calisiyoruz. Nisanimiz evde oldu cok da guzel gecti. Hazirlik asamasinda ailelerimizi zorlamayalim dedik ikimiz ustlendik herseyi herseyi dediysem almasi gereken nisanligimi ayakkabimi cantami aldi nisanlim bir de kuafor parasini odedi. Bense onu bastan asagi giydirdim sikisigim damatlik yerine nisan icin takim elbise al dedigi icin. Takilmasi gereken altinlari da o yapti zaten aileleri katmayalim demistik buna hic gucenmedim. İkram edilmesi gereken her seyi babamla ben aldik babam da yardimci oldu.
Bu aksam konusuyorduk konu konuyu acti altinlarimiz duruyo degil mi ilerde onlari bozdurup telefon aliriz dedi. Ben de ne altini nisandakileri mi soruyosun dedim evet dedi. Sunu da soyleyeyim butun akrabalari geldi akrabalarindan iki ceyrek bir de arkadasi bir ceyrek takti geri kalan 6 ceyrek benim akrabalarimdan geldi yani ailemin zamaninda taktiklari geri geldi diyelim.
Kardesim universiteyi kazandi kaydi var babamlarin da parasi bitti kayit yaptirmaya para yok ben de 2 tanesini onlara vericem kayit icin dedim. Demez olaydim kiyametler koptu ben nasil o altinlara dokunurmusum babam borc harc bulup kardesimi kaydetsinmis onlara dokunulamazmis. Babam bana 15 bin para vermisti yatak odasini alirsin kizim bir de bizim takmamiz gereken bilezikleri alirsin diye, daha sonra ev aldilar kendilerine para yetmedi 7 bin kadarini geri verdim nisanlima da soyledim ben onu evlenene kadar gero koyacagim baska yerden borc almasinlar dedim. Simdi bana diyor ki onlarin altinini da istemiyorum zaten daha once de verdin simdi de geri kalanini ver kaydettirsin oglunu. Gerikiyosa gitsin kredi ceksin bizim ceyreklerimize dokunmasin. Hem onun hakki olmayan babamin bana verdigi paraya laf ediyor hem de 2 ceyregin lafini yapiyor zor durumda olan ailem icin.
Ben ne yapayim simdi cok uzuldum. Babama da al baba bozdur kaydet kardesimi dedim. Ceyiz aliyorum bir ton borcum var aileme yardimci oluyorum cunku nisan yapicaz diye cok eski olan esyalarimizi degistirdiler kredi cekti babam ellerine harcliklari yok. Kardesim okula baslayacak cebine harclik da koymam lazim. Beni okutup buyutup meslek sahibi eden aileme tabiki yardimci olacagim henuz evlenmedik para benim soz hakki yok bu konuda. Ailem beni yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Cok uzgunum merak etme dokunulmayacak ceyreklere dedim ama bogazim dugumlendi bana bunu yapan adam ileride aileme erzak alsam ona da laf eder. Cok uzgunum babam bu laflari duysa nisan atilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?