- 10 Temmuz 2013
- 3.629
- 5.606
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Merhaba kizlar cok buyuk hayal kirikligi yasiyorum suanda. 6 bucuk yil sevgililikten sonra 1 hafta once nisanlandim. Daha iyi anlamaniz icin her seyi acik acik yazacagim hataliysam sen suclusun deyin bana.
İkimiz de calisiyoruz. Nisanimiz evde oldu cok da guzel gecti. Hazirlik asamasinda ailelerimizi zorlamayalim dedik ikimiz ustlendik herseyi herseyi dediysem almasi gereken nisanligimi ayakkabimi cantami aldi nisanlim bir de kuafor parasini odedi. Bense onu bastan asagi giydirdim sikisigim damatlik yerine nisan icin takim elbise al dedigi icin. Takilmasi gereken altinlari da o yapti zaten aileleri katmayalim demistik buna hic gucenmedim. İkram edilmesi gereken her seyi babamla ben aldik babam da yardimci oldu.
Bu aksam konusuyorduk konu konuyu acti altinlarimiz duruyo degil mi ilerde onlari bozdurup telefon aliriz dedi. Ben de ne altini nisandakileri mi soruyosun dedim evet dedi. Sunu da soyleyeyim butun akrabalari geldi akrabalarindan iki ceyrek bir de arkadasi bir ceyrek takti geri kalan 6 ceyrek benim akrabalarimdan geldi yani ailemin zamaninda taktiklari geri geldi diyelim.
Kardesim universiteyi kazandi kaydi var babamlarin da parasi bitti kayit yaptirmaya para yok ben de 2 tanesini onlara vericem kayit icin dedim. Demez olaydim kiyametler koptu ben nasil o altinlara dokunurmusum babam borc harc bulup kardesimi kaydetsinmis onlara dokunulamazmis. Babam bana 15 bin para vermisti yatak odasini alirsin kizim bir de bizim takmamiz gereken bilezikleri alirsin diye, daha sonra ev aldilar kendilerine para yetmedi 7 bin kadarini geri verdim nisanlima da soyledim ben onu evlenene kadar gero koyacagim baska yerden borc almasinlar dedim. Simdi bana diyor ki onlarin altinini da istemiyorum zaten daha once de verdin simdi de geri kalanini ver kaydettirsin oglunu. Gerikiyosa gitsin kredi ceksin bizim ceyreklerimize dokunmasin. Hem onun hakki olmayan babamin bana verdigi paraya laf ediyor hem de 2 ceyregin lafini yapiyor zor durumda olan ailem icin.
Ben ne yapayim simdi cok uzuldum. Babama da al baba bozdur kaydet kardesimi dedim. Ceyiz aliyorum bir ton borcum var aileme yardimci oluyorum cunku nisan yapicaz diye cok eski olan esyalarimizi degistirdiler kredi cekti babam ellerine harcliklari yok. Kardesim okula baslayacak cebine harclik da koymam lazim. Beni okutup buyutup meslek sahibi eden aileme tabiki yardimci olacagim henuz evlenmedik para benim soz hakki yok bu konuda. Ailem beni yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Cok uzgunum merak etme dokunulmayacak ceyreklere dedim ama bogazim dugumlendi bana bunu yapan adam ileride aileme erzak alsam ona da laf eder. Cok uzgunum babam bu laflari duysa nisan atilir
Onu gülerek söyledi ben telefonum bozuldu galiba şarjı çabuk bitiyor kapanıyor dedim. Onun üzerine gülerek böyle dedi sanırım espriydi.Ayrılman en hayırlısı.
Altınları bozdurup telefon alırız ne demek?ergen mi bu?
Bu adamdan iyi bir eş olmasını beklemeyin.
O konu da da babanız haklı :) evet olabilir!tayin için erken nikah kıyılıyor evet ama 2 gün sonra da söylenmez ki bu!onadır afra tafra taş koydu diye düşünüyor olabilirO astsubay ben devlet memuruyum. Başka ilde görev yapıyor. Tayin olayı için nikah yapmamız gerekiyor bunlar nişandan iki gün sonra geldiler nikah yapalım dediler babam kabul etmedi. Ona bozuk babamı göze aldı sanırım. Çünkü babam sert çıkıştı ailesine ben insanlara ne derim yangından mal kaçırır gibi iki gün sonra nikah yapıyorlar bu kızda ne var diye dedi. Düğünümüze 9 ay var ölse kalsa bu çocuk kızım dul olacak daha erken dedi. Babam haklı. Zorlarına gitti herhalde ondan mı böyle yapıyor nedir.
ayrıl gıtsın aılen oncelık sıran olsunMerhaba kizlar cok buyuk hayal kirikligi yasiyorum suanda. 6 bucuk yil sevgililikten sonra 1 hafta once nisanlandim. Daha iyi anlamaniz icin her seyi acik acik yazacagim hataliysam sen suclusun deyin bana.
İkimiz de calisiyoruz. Nisanimiz evde oldu cok da guzel gecti. Hazirlik asamasinda ailelerimizi zorlamayalim dedik ikimiz ustlendik herseyi herseyi dediysem almasi gereken nisanligimi ayakkabimi cantami aldi nisanlim bir de kuafor parasini odedi. Bense onu bastan asagi giydirdim sikisigim damatlik yerine nisan icin takim elbise al dedigi icin. Takilmasi gereken altinlari da o yapti zaten aileleri katmayalim demistik buna hic gucenmedim. İkram edilmesi gereken her seyi babamla ben aldik babam da yardimci oldu.
Bu aksam konusuyorduk konu konuyu acti altinlarimiz duruyo degil mi ilerde onlari bozdurup telefon aliriz dedi. Ben de ne altini nisandakileri mi soruyosun dedim evet dedi. Sunu da soyleyeyim butun akrabalari geldi akrabalarindan iki ceyrek bir de arkadasi bir ceyrek takti geri kalan 6 ceyrek benim akrabalarimdan geldi yani ailemin zamaninda taktiklari geri geldi diyelim.
Kardesim universiteyi kazandi kaydi var babamlarin da parasi bitti kayit yaptirmaya para yok ben de 2 tanesini onlara vericem kayit icin dedim. Demez olaydim kiyametler koptu ben nasil o altinlara dokunurmusum babam borc harc bulup kardesimi kaydetsinmis onlara dokunulamazmis. Babam bana 15 bin para vermisti yatak odasini alirsin kizim bir de bizim takmamiz gereken bilezikleri alirsin diye, daha sonra ev aldilar kendilerine para yetmedi 7 bin kadarini geri verdim nisanlima da soyledim ben onu evlenene kadar gero koyacagim baska yerden borc almasinlar dedim. Simdi bana diyor ki onlarin altinini da istemiyorum zaten daha once de verdin simdi de geri kalanini ver kaydettirsin oglunu. Gerikiyosa gitsin kredi ceksin bizim ceyreklerimize dokunmasin. Hem onun hakki olmayan babamin bana verdigi paraya laf ediyor hem de 2 ceyregin lafini yapiyor zor durumda olan ailem icin.
Ben ne yapayim simdi cok uzuldum. Babama da al baba bozdur kaydet kardesimi dedim. Ceyiz aliyorum bir ton borcum var aileme yardimci oluyorum cunku nisan yapicaz diye cok eski olan esyalarimizi degistirdiler kredi cekti babam ellerine harcliklari yok. Kardesim okula baslayacak cebine harclik da koymam lazim. Beni okutup buyutup meslek sahibi eden aileme tabiki yardimci olacagim henuz evlenmedik para benim soz hakki yok bu konuda. Ailem beni yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Cok uzgunum merak etme dokunulmayacak ceyreklere dedim ama bogazim dugumlendi bana bunu yapan adam ileride aileme erzak alsam ona da laf eder. Cok uzgunum babam bu laflari duysa nisan atilir
Babam ses tonu pek ayarlayabilen bir insan değil biraz bağırarak konuştu. Babası da sesini yükseltmesine gerek yoktu kırıldım demiş. Sanırım bu yüzden kızgın babama. Aradı konustuk. Bana sorsaydın diyor ben parasında değilim kendi basşına karar vermene kızıyorum diyor. Onlar benim sana mı sorcam dememe bozlup sinirlenmiş o yuzden öyle demiş. Bunları söylüyor bana.O konu da da babanız haklı :) evet olabilir!tayin için erken nikah kıyılıyor evet ama 2 gün sonra da söylenmez ki bu!onadır afra tafra taş koydu diye düşünüyor olabilir
sinirlendiğiniz için öyle demişsiniz buna da hak versin.endişelerinizi de anlatın böyle yaptın ben endişeleniyorum gelecekte birşey olsa yardım ettirmeyeceksin sanki tavrın vs diye inşaALLAH TATLIYA bağlanır ne diyelim :) nişan zamanı sinirler gergin oluyorBabam ses tonu pek ayarlayabilen bir insan değil biraz bağırarak konuştu. Babası da sesini yükseltmesine gerek yoktu kırıldım demiş. Sanırım bu yüzden kızgın babama. Aradı konustuk. Bana sorsaydın diyor ben parasında değilim kendi basşına karar vermene kızıyorum diyor. Onlar benim sana mı sorcam dememe bozlup sinirlenmiş o yuzden öyle demiş. Bunları söylüyor bana.
nikahı hemen yapma bence baban haklı , haber vermeden dıyorsa düşün evlenınce her şeyı hemen sorarak mı yapacaksın acılen bı para mevzusu oldu ailenle ilgili( ıkı ceyrek parası düşünelim mılyarları degil tabı kı de) veya arkadasın dedıgı gıbı erzak söz konusu oldu onu da mı soracaksın yana yakıla onu mu arıyacaksın ozaman.. sormazsan ,hadı ulasamadın al sana kavga...Babam ses tonu pek ayarlayabilen bir insan değil biraz bağırarak konuştu. Babası da sesini yükseltmesine gerek yoktu kırıldım demiş. Sanırım bu yüzden kızgın babama. Aradı konustuk. Bana sorsaydın diyor ben parasında değilim kendi basşına karar vermene kızıyorum diyor. Onlar benim sana mı sorcam dememe bozlup sinirlenmiş o yuzden öyle demiş. Bunları söylüyor bana.
Nilim canım arkadasım ben olanlara inanamıyorum. Nasıl böyle dedi inanamıyorum. Ona sormadan yaptıgım için kızmıs o hersey ıkımızın sanıyormuş, ona danışmam gerekirmiş. Oysaki ben zor durumda olduğu için aileme 2 çeyrek verecektim sonra da geri yerine koyacaktım... O bana çıkışmasa onlar zaten benim sen ne diyosun demezdim. Benim ailem benden bir şey istemedi, ben teklif ettim. Zor durumda onlar olsa çıkarır onlara da verirdim. Benim içimde fesatlık yok benim benim diye tutturmuyorum.Canım konunu okudum inanamadım daha bir kaç gün öncesinden mutluluğunu paylaştın gözlerime inanamadım kuzumÇok çok üzüldüm ama sakin ol bence şu esnada biraz sakinleş aklıllı davranıp düşüneceğini biliyorum
Arkadaşlar yorumlarımıza dikkat edelim pardon ama size kim it,adi,gerizekalı gibi lafları söylemenize izin veriyor bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuzŞuanda nişanlısına laf söylüyorsunuz belki de eşi olacak ne kadar sinirlenmiş olursak olalım bu hakkı kendimizde göremeyiz bu kadar seviye düşürmeyelim lütfen:KK63:
Canım nişanlının hatası büyük 6 yıl dile kolay sinirle bir hareket etme ve bence herkesi dinleme nişanlını karşına al ciddi bir şekilde konuş babanın nikah olayından canı sıkılmış belli ve bence inat ediyor ve ailesinin bir laf söyleyip kışkırttığını düşünüyorum parasını isteseydin falan buradan geliyor amaç aslında para değil
Herşeyiyle evet güzel bir konuşma olmamış haklısın oldukça kırıcı ama sormamana sinirlenmiş şöyle düşünmüş olabilir artık nişanlısınız ve hesaplarınız ortak çalışıyor gibi düğüne hazırlık eve hazırlık tarzında sonuçta baban yardım etmiş ama insanoğlu hep daha fazlasını ister değil mi maalesef
Böyle bir hayal kırıklığı yaşamanız beni de üzdü. Fevri davranışlardan kaçınarak durağan bir konuşma yapın. Sinirle değil oturup düşünerek söylediğiniz cümleler olduğunu anlaması adına..Cok merhametli bilirdim ben de icim aciyor onca emek..
Olay anlaşıldı, demek ki artık eşi gibi gördüğü ve birlikte karar alınması gerektiğini düşündüğünden böyle demiş, o da kendince haklı bu açıdan bakılınca. Yani "para vermeyeceğim" demiyor, "benim de haberim olsun biz artık bir çiftiz" düşüncesinde. Ama ailen hakkında kızmaya hakkı yok sadece fikrini belirtebilir, bir de kredinin bir yılını ödeyip "ben ödedim" demesi hoş değil çünkü normalde senin ailen sana maddi yardım yapıyor onunki yapmadığı için kendi kredi çekip ödüyor - tek taraflı bir durum yok ortada bu sebeple bunun lafını etme durumu da söz konusu olmamalı. Nişanlının maddi konularda biraz fevri bir düşünce yapısına sahip olduğu izlenimine vardım yazdıklarına bakarak.Babam ses tonu pek ayarlayabilen bir insan değil biraz bağırarak konuştu. Babası da sesini yükseltmesine gerek yoktu kırıldım demiş. Sanırım bu yüzden kızgın babama. Aradı konustuk. Bana sorsaydın diyor ben parasında değilim kendi basşına karar vermene kızıyorum diyor. Onlar benim sana mı sorcam dememe bozlup sinirlenmiş o yuzden öyle demiş. Bunları söylüyor bana.
Nilim canım arkadasım ben olanlara inanamıyorum. Nasıl böyle dedi inanamıyorum. Ona sormadan yaptıgım için kızmıs o hersey ıkımızın sanıyormuş, ona danışmam gerekirmiş. Oysaki ben zor durumda olduğu için aileme 2 çeyrek verecektim sonra da geri yerine koyacaktım... O bana çıkışmasa onlar zaten benim sen ne diyosun demezdim. Benim ailem benden bir şey istemedi, ben teklif ettim. Zor durumda onlar olsa çıkarır onlara da verirdim. Benim içimde fesatlık yok benim benim diye tutturmuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?