nişanlanma konusuu

eft12

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
52
0
6
35
İzmir
Ablalarım sizden tavsiye istiyorum. 19 yaşındayım üniversiteye hazırlanıyorum erkek arkadaşım 27 yaşında bu yaz değil diğer yaz nişanlanmak istiyor. Benim sadece annem ve teyzem biliyor onun maşallah bütün sülale. Banada saçma geliyor evliliğe 5 yıl var en az 3 sene nişanlı kalınır mı? yada üniversitenn son senesinde staj falan olacak zaten. üniversitede evlenen var mı? Annem bu ciddiyetimi bilmiyorr

canımcım bende 20 yaşındayım 19 yaşında kocacımla tanıştım :9: o seneyede demedı, bu sene evlenelım dedı. aıleme hayatta soyleyemezdım.. ayy bu yaşta evlenılır mı derdım :1: unıv. benımde aklımda vardı ama eğer evlılık gırmışse araya açık öğretm daha uygun oluyor..şimdi laborant veterıner sağlık ve teknıkerlık okuyorum açık.öğrtm.benımki.. vede evliyim, bır karar ver ve onu yap derim canım unıvse bır sene değil ıkı sene sonra nişanlan okul bıtınce evlenırsın en azından 2 sene nişanlı kalırsın.. yok fazla bekletıp heyecanı kaçmasın dıyosanda a.ö düşünüp kocişinle hayata devam edebılırsın.. hersey gonlunce olsun canım :16:

canımcım bende 20 yaşındayım 19 yaşında kocacımla tanıştım :9: o seneyede demedı, bu sene evlenelım dedı. aıleme hayatta soyleyemezdım.. ayy bu yaşta evlenılır mı derdım :1: unıv. benımde aklımda vardı ama eğer evlılık gırmışse araya açık öğretm daha uygun oluyor..şimdi laborant veterıner sağlık ve teknıkerlık okuyorum açık.öğrtm.benımki.. vede evliyim, bır karar ver ve onu yap derim canım unıvse bır sene değil ıkı sene sonra nişanlan okul bıtınce evlenırsın en azından 2 sene nişanlı kalırsın.. yok fazla bekletıp heyecanı kaçmasın dıyosanda a.ö düşünüp kocişinle hayata devam edebılırsın.. hersey gonlunce olsun canım :16:

açık öğretime izin vermez benim ailemde mutlaka okucam yani :) çok sağol canım benim. Onun ailesi falan biliyor bide oğulları büyük çok ciddiler o yüzden ama ben üniversiteyi kazanırsam bu yaz anlatıcam babama daha

güzel kardeşim önceliği sınavına ver
bir üniversiteyi kazan bakalım
hayatın ne getireceği belli olmaz
kazandıktan sonra okurken ilişkinizi devam ettirebilirsen
ve gerçekten deyecek bir insansa
3.sınıfta falan nişanlanabilirsin
şimdi nişanlanırsan üniversite hayal olur
ömrünü keşkelerle geçirirsin

güzel kardeşim önceliği sınavına ver
bir üniversiteyi kazan bakalım
hayatın ne getireceği belli olmaz
kazandıktan sonra okurken ilişkinizi devam ettirebilirsen
ve gerçekten deyecek bir insansa
3.sınıfta falan nişanlanabilirsin
şimdi nişanlanırsan üniversite hayal olur
ömrünü keşkelerle geçirirsin

şimdi nişanlanmam zaten çok erken daha, okumayacak olsam bile korkarım evlenmeye ciddi bişey sonuçta hayırlısı olur inşallah ne diyeyim :))

Kimse için Okulu'ndan vazgeçme, annen baban dahi olsa seni Okulu'ndan alıkoyacak olsa çarp kapıyı çık derim.
Elin oğluna, ailesine güven olur mu hiç.
Eğitimini tamamla sonra olsun nişan düğün. Madem acelesi var arkadaşının kendi yaşında birini bulsaymış.....

Ben üniversitedeyken evlendim. Hiç pişman olmadım ama hem okul hem evin aynı anda kolay ilerlediğini söyleyemem, burada önemli olan eşinin sana destek olup olmayacağı.

Kimse için Okulu'ndan vazgeçme, annen baban dahi olsa seni Okulu'ndan alıkoyacak olsa çarp kapıyı çık derim.
Elin oğluna, ailesine güven olur mu hiç.
Eğitimini tamamla sonra olsun nişan düğün. Madem acelesi var arkadaşının kendi yaşında birini bulsaymış....
bana okuma falan demiyor ama okumasam seneye evleniriz yani :D yaşa falan bakmıyor darkseaa ben onu 22 yaşında sanıyordum ilk tanıdığımda :D

Benim de nişanım yakında 1 aya kadar nişanlanıcaz inşallah ama okulu bitirmeden evlenme derim ben bitiresiye kadar nişanlı kalırsınız benim de okulda evli arkadaşlarım vardı okumakla beraber çok zor oluyodu onlar için ama bilmiyorum senin kararın nedir.

Ya nolur şu kocalarınıza koçiş/koçişim demeyin lütfen çok itici duruyo:26:Ya da siz bilirsiniz demeden edemedim artık.

Konuya gelince yaşın çok küçük şimdi burda ben bu yaşta evlendim diyenler olacak tabii ama senin önceliğin okulun. Bence ailene de bunu borçlusun. Nitekim eğitimini tamamlayıp ailene bakın ben tüm emeklerinizi boşa çıkarmadım diplomamı alıp kendi ayaklarım üzerinde durabiliyorum ve artık evlenmek istiyorum diyebilirsin.

Açık öğretim malesef çok sıkıntı. 4 yıllık üniversiteden mezun olanlar bile işsizken aöfün iş bulması bunun yarısı kadar malesef.
Ayrıca üniversiteye girdiğinde anlayacaksın bu dediğimi; üniversite ortamı insanı çok geliştiren, ufkunu açan, çevresine kaliteli insanlar katan bi'ortam. Burada edeceğin tecrübeyi malesef ne aöfte ne de evlilikte edinemezsin. (küçümseme olarak algılamasın kimse ancak üniversitede profesörlerle birebir diyalog kurabiliyosunuz, iletişiminizi toplulukta kendinizi ifade etmeyi öğreniyosunuz.)

Kesinlikle düşünme nişanmış, evlilikmiş daha bu yaşta...
Heba etme güzelim üniversite yıllarını.
Sanırım sevgilin seni garanti altına almaya çalışıyor biraz da.
Korkuları sebebiyle böyle bir talebi olmuştur.
Yaşın çok küçük. Aman uzak dur.

Ya nolur şu kocalarınıza koçiş/koçişim demeyin lütfen çok itici duruyo:26:Ya da siz bilirsiniz demeden edemedim artık.

Konuya gelince yaşın çok küçük şimdi burda ben bu yaşta evlendim diyenler olacak tabii ama senin önceliğin okulun. Bence ailene de bunu borçlusun. Nitekim eğitimini tamamlayıp ailene bakın ben tüm emeklerinizi boşa çıkarmadım diplomamı alıp kendi ayaklarım üzerinde durabiliyorum ve artık evlenmek istiyorum diyebilirsin.

Açık öğretim malesef çok sıkıntı. 4 yıllık üniversiteden mezun olanlar bile işsizken aöfün iş bulması bunun yarısı kadar malesef.
Ayrıca üniversiteye girdiğinde anlayacaksın bu dediğimi; üniversite ortamı insanı çok geliştiren, ufkunu açan, çevresine kaliteli insanlar katan bi'ortam. Burada edeceğin tecrübeyi malesef ne aöfte ne de evlilikte edinemezsin. (küçümseme olarak algılamasın kimse ancak üniversitede profesörlerle birebir diyalog kurabiliyosunuz, iletişiminizi toplulukta kendinizi ifade etmeyi öğreniyosunuz.)

bu lafın banamıydı,, oldu sen kocana veya evlı değilsen mustanbel kocana ne dersen de ayy bu kelime eleştirenleri anlayamıyorum yok öyle guzel değil onu söyleme yok bunu söyle :51:

Aklın Bir Karış Havada Yaş Farkı Çok Olmaz Ne Sen Ona Yetiş Ne de O Seni Beklesin Herkes Dengini Bulsun Sonra Pişman Olursun Sen Okuldan Başka Bişiy Düşünme Hadi Bebişim :ssz::1:

Bilerek sizden alıntı yaptım cnm . Kaç yaşında evlendiniz ? mutlu musunuz merak ettim . Bu sitede böyle bi konu açsanz yani yaşınızı evlilik yaşınızı filan söyleseniz kesin çok tepki alırsnz ben anlamıyorum buradaki insanları .. Neblym insan beklemişse o kdr sene ve açıktan okuyosa önünde engel yoksa evleneblr bunda bi sakınca görmüyorum ben . Ben de 18 yaşndayım sevgilimle 15 yaşndayken tanşmştım 1 sene arkadaş kaldık 2 sene 4 aydırda sevgiliyiz . seneye evlenmek istiyoruz inşallah . Ve ben açıktan okuyorum bankacılı ve sigortacılık 1.snıftayım . Sevgilimde çalışıyor . Ama burada seneye evlilik düşünüyoruz dediğimde bi hakaret etmedikleri kalıyo .

Konu sahibine gelince :Nişanlanıncaa sorumluluklar dahada artıor bence evliliğe yakın nişanlanmalısın . Eğer üniversiteye girmek istiyorsan bu olayları bi kenarı bırakmalısın ilk okulunu bitirmeli ve sonra nişanlanmalsn ya da evlenmelisin ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ablalarım sizden tavsiye istiyorum. 19 yaşındayım üniversiteye hazırlanıyorum erkek arkadaşım 27 yaşında bu yaz değil diğer yaz nişanlanmak istiyor. Benim sadece annem ve teyzem biliyor onun maşallah bütün sülale. Banada saçma geliyor evliliğe 5 yıl var en az 3 sene nişanlı kalınır mı? yada üniversitenn son senesinde staj falan olacak zaten. üniversitede evlenen var mı? Annem bu ciddiyetimi bilmiyorr

Merhaba, bende şu an nişanlıyım. Üni okurken son seneme nişanlı olarak devam ettim. bir sorun yaşamadım aslında şu anda 1 seneden fazladır nişanlı devam ediyoruz. düğünümüze gördüğün gibi 9 ay var :) ben sana şöyle söylim sevgilimle 7 senedir beraberiz 1 senedir nişanlıyız. ben sevgiliyken bu şekilde hissetmiyordum nişanlanınca her şey çok değişiyor. sabırsızlık bi yandan özellikle çevre etkisi artık psikolojini bozuyor. ben anladım ki nişanlılık uzadıkça suyu çıkıyor ama oldu bi kere. benden sana tavsiye okulunu güzelce bitir. ve 1 seneden fazla nişanlı kalma..

Back
X