- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
tabıkıde bize ait hersey
tabıkıde bize ait hersey
Nişanı siz yapmıyacakmısınız siz yapacaksanız zaten istediğiniz gibi yaparsınız ister çalgılı ister dualı istersenizde yemekli fakat siz olaylara sadece kendi çevreniz ve adetlerimizden bakıyorsunuz sizin adetleriniz size göre önemliyse karşı tarafınkide önemlidir,siz diyorsunuz ki bizde nişana gelmeyen düğüne gelemez ama karşı taraf belki bütün akrabalarını eşini dostunu nişana çağırmak istemiyor olabilir ee böyle olursa ne olacak onların nişana çağırmadıkları kişiler düğüne gelemeyecek mi bazı yerlerde nişana sadece yakın akrabalar ve kuzenler çağırılıyor komşular vs uzaktan ilgisi olanlar düğüne çağırılır,evinize terlik getirmişler getirebilirler yanlarında doğal birşey bu ikramlıklarınızdan az da olsa yenmiş eğer bu sefer çok yenmiş olsaydı görsünüz denebilirdi,şu konuda haklısnız siz onları nasıl evinize davet ettiyseniz onlarında sizi davet etmesi gerekirdi,anneninizn karşı tarafa mesaj atması saçma olmuş,ortada komşulara rezil oluncak bir durum yok.durumları gayet iyi ortalama bir ailenin üstünde yaşıyorlar. onlar dugun yapacaklarını soyluyorlar orda çalgı olacak yemekli olacak ama bizde istemiyorlar...
O zaman hakkınızı savunun. Ezdirmeyin ailenizi. Ne demek masraflarını sizin karşılayacağınız bir eğlenceye karışmak. Hani bizim taraftan katılım çok olmayabilir deseler tamam. Ama yapmayın istemiyoruz deme hakkınsa sahip değiller. Ailen de bir kere evlendiriyor kızlarını. İçlerinde bir şey kalmadan ne istiyorlarsa yapsınlar. Onları kimseye ezdirme. Karşılıklı kültürel farklılıklar olacağını bilerek başkoymalıydınız siz bu yola. Onlar sizin adetlerinizi siz onların adetlerini tolere edeceksiniz. Ki çalgılı bir nişan gayet de makul bir istek.
annemin yanlısını bende biliyorum.. ama bizde bu sekılde.. ben terlikle geleni gormedim bize.. şimdi ne yapıcamı bilmiyorum o msj atmadı bende atmıyorum..
Ayrıca burda yazan kızlara da katılmıyorum. Ne demek masrafları siz karşılıyorsanız karısamazlar. O zaman erkek tarafı düğünün masrafını veriyo diye deniz altında dugun yapacaz derlerse mecbur kabul mu edeceksiniz. Bu isler karşılıklı anlaşmayla olur. Ayrıca nedir bu komşuya rezil olduk lafları falan boyle ômur mu gecer. Ayrıca bende malatyaliyim orası da dogu.
onlar sadece bizden 5 kişi gelir diyor.. bana ne yapacağımı soyleyin şimdi msj atıyyımmı.. yoksa omu atsın..
şimdi ne yapayım onun msj atmasınımı bekliyim....
Tamam işte eğer onlardan 5 kişi gelecek olması sizi zor durumda bırakmazsa biz her türlü eğleniriz diyorsanız bence bu şekilde olabilir ama tabişu da var artık anlaşmışsınız sanırım. Yani siz bir şekil kabul etmişsiniz bu nişan mevzusunu. Şu anki durum da nişandan değil de evlerine çağırmadılar diye çıkmış bir sıkıntı yanlışl anlamadıysam. Bence eğer sakinleştiyseniz iki medeni insan gibi konuşun. Sorunu anlamaya çalışın. Bunun yöresel farklılıkla da alakası yok. Biri bir eve giderse sonra da iade-i ziyaret olur. Sorunlarının ne olduğunu sorun. İstemiyorlar mı? Hani samimi olmak mı istemiyorlar ama o da saçma, istesen de istemesen de gençler evleniyor. O yüzden belirli bir seviyede görüşmek zorundasın. Samimi olmak istemesen de en azından bir kere evinde ağırlamak zorundasın. Ayıp denen bir şey var. Ben öyle çok gelenekçi bir insan değilim. Bir sürü adeti saçma bulurum ama evine gelmek isteyen adamı oyalamak terbiye sınırlarında değildir.
Ayrıca burda yazan kızlara da katılmıyorum. Ne demek masrafları siz karşılıyorsanız karısamazlar. O zaman erkek tarafı düğünün masrafını veriyo diye deniz altında dugun yapacaz derlerse mecbur kabul mu edeceksiniz. Bu isler karşılıklı anlaşmayla olur. Ayrıca nedir bu komşuya rezil olduk lafları falan boyle ômur mu gecer. Ayrıca bende malatyaliyim orası da dogu.
Atın ne olacak sonuçta annenizde ayıp etmiş ilk adımı sizden bekliyordur şuan!peki siz diyorsunuz ki bizde nişana gelmeyen düğüne davet edilmez,karşı taraf nişana çağırmadıkları düğüne çağıracak aileniz buna itaraz eder mi böyle bir durumda aslında sizin ilk yapmanız gereken kendi ailenizle konuşmak bizim nasıl bir takım adetlerimizde varsa,onlarında belirli adetleri var diye.ne yapayım şimdi onun msj atmasınımı bekliyim ? birde aynı çevrede çalıyıoruz genelde aksamları birlikte çıkıyorduk .........
ne yapayım şimdi onun msj atmasınımı bekliyim ? birde aynı çevrede çalıyıoruz genelde aksamları birlikte çıkıyorduk .........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?