Nişanlı ile ortak eşya alma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Merhabalar, direkt konuya gireyim. Ben nişanlıyım, haziran ayında düğün var, nişanlımdan ve ailemden farklı şehirde çalışıyorum. Nişanlım bir an önce mobilya beyaz eşya alınması gerektiğini, almak için beni beklediğini söyledi. (haftaya memlekete İstanbul'a gideceğim) Beni bekleme al, mobilyaya da bakarız dedim. Meğer kafasındaki plan her şeyi birlikte alıp birlikte ödemekmiş.. Kredi kartım lazım yani. Gelenek görenek, kız erkek tarafı falan hak getire. Onlara hiç uyası yok. Ben gurbette yüksek kira ödüyorum tek yaşasam da ev çeviriyorum duyunca çok üzüldüm benim de borçlarım var. Ben ev aldım onun borcunu ödüyorum dedi. Ödüyor ama evi de kirada yani evin geliri var kendi kendinin bi kısmını ödüyor. Evlendikten sonra senin paran benim param olmuyor her türlü ortak ödeniyor ama şimdiden gurbette bir yığın borç altına gireceğim. Ben kız tarafının gerektirdiği her şeyi ailemle yapıyorum. Tamam nişanlı ile para muhabbeti olmaz hoş değil biliyorum vs vs linçlenirim belki ama bu normal mi, henüz aileme açmadım konuyu. Nasıl tepki vereceklerini bilmiyorum. Ne yapayım sizce? Sevgiler..

Son düzenleme:
Sadece şunu söylemek istiyorum ki evlenmeden alınan evde zerre kadae hakkınız olmayacak kanunen. Eğer o evin borcunu evlendikten sonra ödeyecekse nişanlınız yine hakkınız olmayacak eğer boşanma durumu falan olursa ki bunları hesap etmek lazım bence. Bilginiz olsun.
Mantık güzel ama size sormadan eşyayı yarı yarıya hesap edip de bu hesaplara girişen erkek de oek bir akıllıdır bana göre. Senin paran benim oaram benim param benim param olacak çünkü eğer ayrılma durumu olursa.

Klasik bir düğün için: Kız tarafı yatak odasını yatak odasının perdesini halısını, bulaşık makinesini mutfak perdesini halısını ve çeyizi getirir yani mutfak eşyalarının tamamını buna ütüsü ütü masası elektrik süpürgesi dahil,gerisini erkek tarafı halleder. Sizden de bu bekleniyor olabilir

Sadece şunu söylemek istiyorum ki evlenmeden alınan evde zerre kadae hakkınız olmayacak kanunen. Eğer o evin borcunu evlendikten sonra ödeyecekse nişanlınız yine hakkınız olmayacak eğer boşanma durumu falan olursa ki bunları hesap etmek lazım bence. Bilginiz olsun.
Mantık güzel ama size sormadan eşyayı yarı yarıya hesap edip de bu hesaplara girişen erkek de oek bir akıllıdır bana göre. Senin paran benim oaram benim param benim param olacak çünkü eğer ayrılma durumu olursa.
Dünyanın binbir türlü hali var ve beyaz eşya için mahkemelik olmak istemiyorum

Klasik bir düğün için: Kız tarafı yatak odasını yatak odasının perdesini halısını, bulaşık makinesini mutfak perdesini halısını ve çeyizi getirir mutfak eşyalarının tamamını gerisini erkek tarafı halleder. Sizden de bu bekleniyor olabilir
Doğrusu sizin yazdığınız gibi. Ama o istiyor ki her şey ikiye bölünsün

Bu devirde gelenek görenek mi kalmış. Bir buzdolabı olmuş 20 bin lira. Zamanında tüm mobilyalarımı 20 bine almıştım. Biz eşimle her şeyi ortak aldık ailelerimiz de ortak destek oldular ellerinden geldiğince. Bence masrafı tek tarafa yüklemek büyük acımasızlık ve bencillik özellikle böyle bir ekonomi içinde. Çalışan bir kadınsanız sizin ona teklif etmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Aynı şekilde sizin de çeyiz adı altında aldığınız şeylere de onun destek çıkması gerekir.

Merhabalar, direkt konuya gireyim. Ben nişanlıyım, haziran ayında düğün var, nişanlımdan ve ailemden farklı şehirde çalışıyorum. Nişanlım bir an önce mobilya beyaz eşya alınması gerektiğini, almak için beni beklediğini söyledi. (haftaya memlekete İstanbul'a gideceğim) Beni bekleme ben beyaz eşyadan anlamam zaten, mobilyaya da bakarız dedim. Meğer kafasındaki plan her şeyi birlikte alıp birlikte ödemekmiş.. Kredi kartım lazım yani. Gelenek görenek, kız erkek tarafı falan hak getire. Onlara hiç uyası yok. Ben gurbette yüksek kira ödüyorum tek yaşasam da ev çeviriyorum duyunca çok üzüldüm benim de borçlarım var. Ben ev aldım onun borcunu ödüyorum dedi. Ödüyor ama evi de kirada yani evin geliri var kendi kendinin bi kısmını ödüyor. Evlendikten sonra senin paran benim param olmuyor her türlü ortak ödeniyor ama şimdiden gurbette bir yığın borç altına gireceğim. Ben kız tarafının gerektirdiği her şeyi ailemle yapıyorum. Tamam nişanlı ile para muhabbeti olmaz hoş değil biliyorum vs vs linçlenirim belki ama bu normal mi, henüz aileme açmadım konuyu. Nasıl tepki vereceklerini bilmiyorum. Ne yapayım sizce? Sevgiler..

Ben size gecen konunuzda demistim ki daha gecen boyle bir konu acmistiniz simdi nisanlisiniz demistim. onceden taniyordum simdilik pisman degilim demistiniz. Ben sizin evlenmek icin evlendiginizi dusunuyorum. Fragman baslamis. Evlenmeden evini almis oduyor hayirli ugurlu olsun.

Yani kişiden kişiye değişir bu. Ben bu tarz gelenek görenek işlerini pek sevmediğim ve aileleri de yük altına sokmaya gerek görmediğim için eşimle her şeyi birlikte aldık. Kimin gücü ne kadar yettiyse o kadar ödedi. Evliliğimle ilgili kimseye minnet duymuyorum.

Tabi bu işin iki yönü var unutmamalı. Gelenek ve göreneklerin “gelinden” beklediği anlamsız sorumlulukları da sevmiyor ve kendimi uymak zorunda hissetmiyorum.

Her iki yönüyle geleneklere uymak isteyenlere saygı duyarım.

Bu devirde gelenek görenek mi kalmış. Bir buzdolabı olmuş 20 bin lira. Zamanında tüm mobilyalarımı 20 bine almıştım. Biz eşimle her şeyi ortak aldık ailelerimiz de ortak destek oldular ellerinden geldiğince. Bence masrafı tek tarafa yüklemek büyük acımasızlık ve bencillik özellikle böyle bir ekonomi içinde. Çalışan bir kadınsanız sizin ona teklif etmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Aynı şekilde sizin de çeyiz adı altında aldığınız şeylere de onun destek çıkması gerekir.
Çeyizi benim ailem aldı bile. Çalışıyorum da benim elime 5 kuruş para kalmadı

Ben size gecen konunuzda demistim ki daha gecen boyle bir konu acmistiniz simdi nisanlisiniz demistim. onceden taniyorum simdilik pisman degilim demistiniz. Ben sizin evlenmek icin evlendiginizi dusunuyorum. Fragman baslamis. Evlenmeden evini almis oduyor hayirli ugurlu olsun.
Evini 4 yıl önce almış biz birlikte değilken. Hala pişman değilim ama canımı sıkan noktalar var herkes gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X