• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlı ile ortak eşya alma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi olmuş gelenek göreneğin hak getire olması, o gelenekler eskiden kadın çalışmıyor diye vardı o dönemin adetleriydi. Hala buna tutunmak bana doğru gelmiyor. Onun masrafı az çok hesabı yapmadan payınıza düşeni eşit şekilde üstlenmelisiniz. Yorumlarda da hep adamın aldığı eve odaklanılmış evet adamın evi olacak evet boşanırken bölünmeyecek. Ama bu kafayla da kimse evlilikten huzur beklemesin. O evde o ikisi birlikte yaşayacak sonuçta adam ev almasa, beraber kirayı ödeyeceklerdi bu sefer. Adam yılların kirasını şimdiden ödüyor diye düşünün bir de 😂

Aslında en masraflı kısım onlar olmuyor. Erkek tarafının aldığı eşyalar belli başlı büyük eşyalar. Kız tarafının aldığı incik boncuk, ıncık cıncık ve küçük ev aletleri de en az büyük olanlar kadar masraflı.

Ama simdi tüm o incik cincik kutu kutu alinanlardan ne kadari gercekten gerekli orasi tartisilir iste. Bence evin ilk kurulacaga zaman gereksiz masraflardan kacinmali. Her mutfak aleti olmasa da oluyor mesela. Ayni sekilde en pahali mobilyalara da gerek yok. Ama o konular nisan atmalara kadar gidebiliyor bizim insanlarimizda

Aynen öyle 20bin liraya yemek takımı aldım içinde sadece yemek takımı ve kaşık çatallar vs var o da misafirler için. Kendimize de alacağız daha. Gerçekten incik boncuk daha çok ve ben düğün bile istemedim masraf olmasin diye. Onun anne babası bile şaşırdı düğün olsun siz bilirsiniz ama dediler
Gerçekten 20 bin lira mı verdiniz tabağa kaşığa ? Yani bir sete bu parayı verecek motivasyonunuz varsa paranın sizin için önemi olmaması lazım. Ne gerek var ? Gerçekten değer mi ? Misafire günlük yemek takımımı çıkarıyorum ve inanın ne benden ne misafirlerimden eksilen hiç bir şey olmuyor...

Geçen günkü konuda da bu yemek takımı muhabbeti döndü. Baktık 3000 liradan başlıyordu karacada takımlar. Orta halli bişeyler niye yetmiyor da 20 bin lira bir yemek takımına harcıyorsunuz? Üstelik bu takım da ayda yılda bir misafir gelince çıkarılacak saklandıkları yerden. Yazık günah değil mi? Hem paranıza yazık, hem o takımı kendinize layık görmemenize yazık. Hem evi ıvır zıvırla doldurduktan sonra o evin temizliğini düzenini sağlarken harcayacağınız enerjiye yazık.

şaka gibi dimi aynı noktaya takılmışız.

Siz çok aniden evlilik kararı aldınız. Nişan konunuzdan önceki konunuz evde kalma ile ilgiliydi hatta. Ondan sanırım çok doğru karar verdiğinizi düşünmüyorum.

Yüksek kira ödüyorum, elimde para kalmıyor demissiniz, nişanlınızın bundan haberi var mı? Yani konuşamıyor musunuz böyle şeyleri? Kırılmanin dışında birşey yaptınız? Ortak alınır, duruma,imkana göre bölünür ama rahat rahat konuşur insan sevdiği kişiyle böyle şeyleri. Nişanlınızın kira ödemiyor, sizden fazla maaş alıyorsa örneğin eşyaları ortak ödeyelim demesi de doğru değil. Biri birinin üstüne yük olmasın elbette ama direkt ortaklık sözleşmesi gibi yarı yarıya ödeme mantığı da doğru gelmiyor bana şartlar eşit değilse. Sonuçta siz ödemede zorlanırsanız borçlar katlanarak devam eder, bu evliliğinizde de sıkıntı olur gibi. Bu meseleleri rahat rahat konuşmadiginiz kişiyle evlenmeyin.
Sorun şu ki eşit değiliz. Ben kira öderken ona kira geliyor ve kira durumlarını biliyorsunuz. Maaşı benden fazla fazla. Seviyorum adamı böyle hesap yaptığını duyunca üzüldüm haftaya gidince yüzyüze bi konuşacağız bakalım tüm hesap kitabımı göstereceğim

Herhangi bir ayrılık durumunda aldığı ev de ortak olacak mı? Bence yarı yarıya değil herke bütçesine göre katkıda bulunsun. İlle yarı yarıya olacak diye sizin durumunuzu düşünmeden kafasına göre plan kurmasın. Ayrıca madem gelnek görenek olmamasını tercih ediyor -çok daha mantıklı- sizin ailenizin yardımını ve aldığı şeyleri de kabul etmesin. Herşeyi kendiniz yapın başınız ağrımasın madem.

İşte mobilyalar ve beyaz eşyalar büyük olunca herkese çok fazlaymış gibi geliyor ama esasında kız tarafının aldığı şeyler de o kadar tutuyor zaten. Küçük ev aletleri, tekstil ürünleri, yastık yorgan derken arada afaki bi fark yok
Aynen öyle 20bin liraya yemek takımı aldım içinde sadece yemek takımı ve kaşık çatallar vs var o da misafirler için. Kendimize de alacağız daha. Gerçekten incik boncuk daha çok ve ben düğün bile istemedim masraf olmasin diye. Onun anne babası bile şaşırdı düğün olsun siz bilirsiniz ama dediler

Çeyizi de bölsün nişanlınız ikiye o zaman onlar ucuz şeyler değil . Geçen bir tek kişilik nevresim seti aldım 500 TL ödedim .
Aman aman düşünemiyorum tabak çanak yastık yorgan takımlar . Kim bilir ne kadar tutmuştur .
Ev meselesini söyleyenler olmuş . Ev de hakkınız olmayacak ve kim bilir kaç yıl daha kredi ödeyeceksiniz beraber .
Bilemedim .

Kız tarafı erkek tarafı olaylarını hiç sevemedim. Ne alınıyorsa çiftler arasında ortak alınmalı; ama kız tarafına ait dediğiniz her şeyi aldıysanız (yatak odası, bulaşık makinesi, ütü ıvır zıvır vs) bunun üzerine erkek tarafına ait olan eşyaları da ikiye bölmeye çalışıyorsa orada haklısınız.

Ama simdi tüm o incik cincik kutu kutu alinanlardan ne kadari gercekten gerekli orasi tartisilir iste. Bence evin ilk kurulacaga zaman gereksiz masraflardan kacinmali. Her mutfak aleti olmasa da oluyor mesela. Ayni sekilde en pahali mobilyalara da gerek yok. Ama o konular nisan atmalara kadar gidebiliyor bizim insanlarimizda
Ayyynen bu düşüncedeyim. Mesela waffle makinesi bana çok gereksiz gelirken, çeyizin olmazsa olmazı olarak görenler var. Ya da mobilya da sırf marka diye saçma sapan borçlara girenler var. 🤷🏻‍♀️

Mesela burda hatalisiniz yemek takımını da bölmelisiniz ikiye. Cidden ben artık biyle düşünüyorum. Mutfak kız tarafına kalmamalı her şey ikiye bolunmeli. Nedenini de soyleyeyim. Mesela sizin aldiginiz yemek takımı 20 bin ama göze görünmüyor karşı taraf için tabak çanak diye bakıyorlar olaya halbuki çok pahalı. O yuzden kurulan evde eve giren her şeyin parasını her iki taraf bilmeli ve ona göre ödeme yapmalı diye düşünüyorum
Eltim de "ay tabak çanak ne gerek var niye o kadar pahalı aldın" dedi. Halbuki zamanında o da almış ama onun zamanında uygundu buna rağmen anlamadı beni

Bu bu hafta ikinci çeyiz konusu. Kızlar bulunmaz hint kumaşı değilsiniz, 50 yıl önceki gibi baba evinden kayınbaba evine gelin de gitmiyorsunuz. Çalışan kazanan insanlarsınız. Tabi ki her şeyi ortak almanız gerekir. İnsanlar neden sizin oturacağınız evi düzsün ya da nişanlılarınız neden her türlü masrafı karşılamak zorunda olsun? Bu insanlar sizin sponsorunuz değil. Çok özel, kimsede olmayan bir şey vaadetmiyorsunuz. Alt tarafı evleneceksiniz ve evlilik iki kişilik bir sorumluluktur.
Ay ben bayılıyorum bu kadının yorumlarına yaaa 😂😍

Çeyizi de bölsün nişanlınız ikiye o zaman onlar ucuz şeyler değil . Geçen bir tek kişilik nevresim seti aldım 500 TL ödedim .
Aman aman düşünemiyorum tabak çanak yastık yorgan takımlar . Kim bilir ne kadar tutmuştur .
Ev meselesini söyleyenler olmuş . Ev de hakkınız olmayacak ve kim bilir kaç yıl daha kredi ödeyeceksiniz beraber .
Bilemedim .
Inanin tamamen haksız değilim

İşte mobilyalar ve beyaz eşyalar büyük olunca herkese çok fazlaymış gibi geliyor ama esasında kız tarafının aldığı şeyler de o kadar tutuyor zaten. Küçük ev aletleri, tekstil ürünleri, yastık yorgan derken arada afaki bi fark yok
Vallahi benimkiler bir koltuk takımı kadar bile tutmamıştı çok net hatırlıyorum. Abartmazsanız aşırı masraflı şeyler değil.

Ayyynen bu düşüncedeyim. Mesela waffle makinesi bana çok gereksiz gelirken, çeyizin olmazsa olmazı olarak görenler var. Ya da mobilya da sırf marka diye saçma sapan borçlara girenler var. 🤷🏻‍♀️

Instagramda kizlar böyle gururlana gururlana kocaman odayi nasil ceyiz esyalarla doldurduklarini görüyoruz. Yarisindan fazla bosuna masraf ama sonradanda "cok borcumuz var" diye aglaniyor. Erkek tarafina yüklenenlere girmiyorum bile. Yani hala bu konularda bir bilinclenme mevcut degil.

Sorun şu ki eşit değiliz. Ben kira öderken ona kira geliyor ve kira durumlarını biliyorsunuz. Maaşı benden fazla fazla. Seviyorum adamı böyle hesap yaptığını duyunca üzüldüm haftaya gidince yüzyüze bi konuşacağız bakalım tüm hesap kitabımı göstereceğim
Madem bu şartlarina rağmen sizinle herşeyi ortak ödemek istiyor, aldığınız tabak çanağın fiyatını da çıkarın 🤷 hesaptan düşün onları. tabak takımına 20 bin verdiyseniz ki bence çok fazla, sizin mutfak eşyalarını tamamlamanız çok fazla tutar. Onları kendiniz halletmeyin. Aileniz yatak odası alacakmış onu da hesaba katın, almadılarsa aldırmayın onu da ortak ödeyin. Bu kadar hesap kitap midemi bulandırır benim. İki tarafı da hatalı buldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X