• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlı ile ortak eşya alma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında en güzeli her şeyi yarı yarıya almak veya ödemek. Örneğin, sen ona aldığı evin, hani birlikte yaşayacağınız evin kredisinin yarısını ödemeyi teklif ettin mi?
Evi alalı çok olmuş, aynı evde yaşasak olurdu şimdi gurbette neden kredi ödeyeyim ki ev onun

Evde söz hakkınız yok ama şu var kira ödemeyeceksiniz. Evden taşınma derdi yaşamayacaksınız, evde kiracı oturuyorsa da size akan bir pasif gelir olacak. Bu yönden yine iyi. Hemen evlenmeden önce ev alıp ödemeyi kadının desteğiyle yapıp hak olarak kadının hiç hakkının olmadığı bir ev değil sonuçta,4 sene önce almış.
Ben yerinde olsam ortak ortak oderdim:) eşitlik varsa ben varım. Ne Şam'in şekeri ne Arabın yüzü hayat felsefem. Adet diye kendimi rahatlatacak şey de yapmam,adet diye benden bekleneni de hoş karşılamam. Kadınlar kulübünde çok var, adettir diye eşyaları kaynanasına aldiriyorlar,yaşlı çift kredi falan çekiyor,arsa satıyor. Sonra "kaynanam evimde misafir ağırlıyor" diye konu açıyorlar. E o adetse bu da adet. Hatta evine temizliğe gitmen de adet...
Sizin konuda da dediğim gibi ben olsam oderdim:) ama siz ödemek istemiyorsanız 'is bölümü yapalım, bizde yatak odası,bulaşık makinası kız tarafınındir. Ben onları alırım, sen kendininkileri al. Boşu boşuna git gel beklemeyelim, her şeyin fiyatı gün geçtikçe artiyor' derdim:)

Evi alalı çok olmuş, aynı evde yaşasak olurdu şimdi gurbette neden kredi ödeyeyim ki ev onun
Ödemeye devam etmiyor mu taksitlerini? Ve, ev onun derken? Biz olamamışsınız siz, bu ilişkiyi tekrar gözden geçir bence!

Evde söz hakkınız yok ama şu var kira ödemeyeceksiniz. Evden taşınma derdi yaşamayacaksınız, evde kiracı oturuyorsa da size akan bir pasif gelir olacak. Bu yönden yine iyi. Hemen evlenmeden önce ev alıp ödemeyi kadının desteğiyle yapıp hak olarak kadının hiç hakkının olmadığı bir ev değil sonuçta,4 sene önce almış.
Ben yerinde olsam ortak ortak oderdim:) eşitlik varsa ben varım. Ne Şam'in şekeri ne Arabın yüzü hayat felsefem. Adet diye kendimi rahatlatacak şey de yapmam,adet diye benden bekleneni de hoş karşılamam. Kadınlar kulübünde çok var, adettir diye eşyaları kaynanasına aldiriyorlar,yaşlı çift kredi falan çekiyor,arsa satıyor. Sonra "kaynanam evimde misafir ağırlıyor" diye konu açıyorlar. E o adetse bu da adet. Hatta evine temizliğe gitmen de adet...
Sizin konuda da dediğim gibi ben olsam oderdim:) ama siz ödemek istemiyorsanız 'is bölümü yapalım, bizde yatak odası,bulaşık makinası kız tarafınındir. Ben onları alırım, sen kendininkileri al. Boşu boşuna git gel beklemeyelim, her şeyin fiyatı gün geçtikçe artiyor' derdim:)
Haklısınız, kayınvalidem ve kayinbabam hiçbir şeye karışmıyor zate her kararı bize bıraktılar saygı duyuyorum onlara

Ama en masrafli kisim zaten onlar oluyor. Ortak ödemek en adil olani degil mi?
Aslında en masraflı kısım onlar olmuyor. Erkek tarafının aldığı eşyalar belli başlı büyük eşyalar. Kız tarafının aldığı incik boncuk, ıncık cıncık ve küçük ev aletleri de en az büyük olanlar kadar masraflı.

Aslında en masraflı kısım onlar olmuyor. Erkek tarafının aldığı eşyalar belli başlı büyük eşyalar. Kız tarafının aldığı incik boncuk, ıncık cıncık ve küçük ev aletleri de en az büyük olanlar kadar masraflı.
Aynen öyle 20bin liraya yemek takımı aldım içinde sadece yemek takımı ve kaşık çatallar vs var o da misafirler için. Kendimize de alacağız daha. Gerçekten incik boncuk daha çok ve ben düğün bile istemedim masraf olmasin diye. Onun anne babası bile şaşırdı düğün olsun siz bilirsiniz ama dediler

Bu bu hafta ikinci çeyiz konusu. Kızlar bulunmaz hint kumaşı değilsiniz, 50 yıl önceki gibi baba evinden kayınbaba evine gelin de gitmiyorsunuz. Çalışan kazanan insanlarsınız. Tabi ki her şeyi ortak almanız gerekir. İnsanlar neden sizin oturacağınız evi düzsün ya da nişanlılarınız neden her türlü masrafı karşılamak zorunda olsun? Bu insanlar sizin sponsorunuz değil. Çok özel, kimsede olmayan bir şey vaadetmiyorsunuz. Alt tarafı evleneceksiniz ve evlilik iki kişilik bir sorumluluktur.

Aynen öyle 20bin liraya yemek takımı aldım içinde sadece yemek takımı ve kaşık çatallar vs var o da misafirler için. Kendimize de alacağız daha. Gerçekten incik boncuk daha çok ve ben düğün bile istemedim masraf olmasin diye. Onun anne babası bile şaşırdı düğün olsun siz bilirsiniz ama dediler
Geçen günkü konuda da bu yemek takımı muhabbeti döndü. Baktık 3000 liradan başlıyordu karacada takımlar. Orta halli bişeyler niye yetmiyor da 20 bin lira bir yemek takımına harcıyorsunuz? Üstelik bu takım da ayda yılda bir misafir gelince çıkarılacak saklandıkları yerden. Yazık günah değil mi? Hem paranıza yazık, hem o takımı kendinize layık görmemenize yazık. Hem evi ıvır zıvırla doldurduktan sonra o evin temizliğini düzenini sağlarken harcayacağınız enerjiye yazık.

Ben derdinizi anlamadim. Insanlar evlenmeden once evlerini dizip, borc altına giriyor zaten. Durumunuz musait degilse bunu neden nisanlinizla konusamiyorsunuz? Neden bu kadar masraf yaptim 2 ay sonra esya alalim teklifinde bulunmuyorsunuz? Ev kurmak ve evlenmek ciddi maliyet, sizden destek beklemesi bana anormal gelmedi

Normali erkek arkadaşınızın dediği gibi olur zaten. Haa siz illa gelenek görenek işine girecekseniz bazı beyaz eşyalar, mutfak ve yatak odası kız tarafına ait ki bence su an böyle daha ağır olur size. Beraber yaşayacağınız evin borcunu da ortak ödeyeceksiniz aslında. Anormal olan nedir

2.5 yil evvel yemek takimi+kahvalti takimi+catal bicak+granit tencere setini karacadan 3.900e aldim. Hadi simdi boyle bir paket 20bin olsun. Abartmissiniz gercekten. Daha bircok sey alacaksiniz. Yerinizde olsam son parama kadar harcayacagima cebime 3 5 kurus kalmasini isterdim. Dugun oncesi hic akliniza gelmeyecek masraflar cikiyor, aklinizda olsun

Merhabalar, direkt konuya gireyim. Ben nişanlıyım, haziran ayında düğün var, nişanlımdan ve ailemden farklı şehirde çalışıyorum. Nişanlım bir an önce mobilya beyaz eşya alınması gerektiğini, almak için beni beklediğini söyledi. (haftaya memlekete İstanbul'a gideceğim) Beni bekleme al, mobilyaya da bakarız dedim. Meğer kafasındaki plan her şeyi birlikte alıp birlikte ödemekmiş.. Kredi kartım lazım yani. Gelenek görenek, kız erkek tarafı falan hak getire. Onlara hiç uyası yok. Ben gurbette yüksek kira ödüyorum tek yaşasam da ev çeviriyorum duyunca çok üzüldüm benim de borçlarım var. Ben ev aldım onun borcunu ödüyorum dedi. Ödüyor ama evi de kirada yani evin geliri var kendi kendinin bi kısmını ödüyor. Evlendikten sonra senin paran benim param olmuyor her türlü ortak ödeniyor ama şimdiden gurbette bir yığın borç altına gireceğim. Ben kız tarafının gerektirdiği her şeyi ailemle yapıyorum. Tamam nişanlı ile para muhabbeti olmaz hoş değil biliyorum vs vs linçlenirim belki ama bu normal mi, henüz aileme açmadım konuyu. Nasıl tepki vereceklerini bilmiyorum. Ne yapayım sizce? Sevgiler..
Biz şöyle yapmıştık. Benim birikmişim vardı ama onun kredi çekmesi gerekiyordu. İkimiz için yüklü bir kredi çekti. Bende çeyizimi o krediden aldım. Şimdi kimse gocunmadan ödüyoruz. Öyle yapabilirsiniz. Herkesin birikmişide kendine kalır. Eğer nakit alamayacaksanız düşünülebilir

Siz çok aniden evlilik kararı aldınız. Nişan konunuzdan önceki konunuz evde kalma ile ilgiliydi hatta. Ondan sanırım çok doğru karar verdiğinizi düşünmüyorum.

Yüksek kira ödüyorum, elimde para kalmıyor demissiniz, nişanlınızın bundan haberi var mı? Yani konuşamıyor musunuz böyle şeyleri? Kırılmanin dışında birşey yaptınız mı? Ortak alınır, duruma,imkana göre bölünür ama rahat rahat konuşur insan sevdiği kişiyle böyle şeyleri. Nişanlınızın kira ödemiyor, sizden fazla maaş alıyorsa örneğin eşyaları ortak ödeyelim demesi de doğru değil. Biri birinin üstüne yük olmasın elbette ama direkt ortaklık sözleşmesi gibi yarı yarıya ödeme mantığı da doğru gelmiyor bana şartlar eşit değilse. Sonuçta siz ödemede zorlanırsanız borçlar katlanarak devam eder, bu evliliğinizde de sıkıntı olur gibi. Bu meseleleri rahat rahat konuşmadiginiz kişiyle evlenmeyin.

Mesela burda hatalisiniz yemek takımını da bölmelisiniz ikiye. Cidden ben artık biyle düşünüyorum. Mutfak kız tarafına kalmamalı her şey ikiye bolunmeli. Nedenini de soyleyeyim. Mesela sizin aldiginiz yemek takımı 20 bin ama göze görünmüyor karşı taraf için tabak çanak diye bakıyorlar olaya halbuki çok pahalı. O yuzden kurulan evde eve giren her şeyin parasını her iki taraf bilmeli ve ona göre ödeme yapmalı diye düşünüyorum

Bakin sizin cok acil bir sekilde nisanlandiginizi net hatirliyorum. Evlilik boyle pat diye cikilacak bir yol degildir demistim size. siz daha bunlari bile konusmamissiniz. Oysa bunlari konusmus olsaydiniz nisanlinizin tavri size surpriz olmazdi ve siz bu aldiklarinizi almazdiniz onlari da birlikte alirdiniz. Evlilik hayaliniz nedir bilmiyorum, bu kadar temel konularda bile birbirinizin dusunce yapisini bilmeden yapilan bir evlilik nasil olur hic bir fikrik yok, sadece benim evlilik anlayisimdan cok uzak oldugunu soyleyebilirim. Umarim cok mutlu olursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X