- 29 Eylül 2014
- 1.037
- 1.457
- 63
- 41
- Konu Sahibi meral asya
-
Bu yoruma katılıyorum.
İnsan çekinir ben çalgı dernek istiyorum, düğün yaza kalsın demeye. Ne ima eder ki bu? Yaza kadar oynayacak havaya girersin, anne de olsa unutulur... unutulur mu hakkaten?
Bir yerde okumuştum, yas tutan kişi 2 ayda normal hayatına dönmez ve hayatı aksarsa bu patolojikmiş. Mutlaka bir uzmana gitmek gerekirmiş. Ama siz normal hayata döndüyseniz bu normal. Anneniz nur içinde yatsın. Ölüm hak. Zaten hepimiz öleceğiz. Düğün yapmak normalde; için hiç için sızlamaması bana da pek bi tuhaf geliyor . Allah şaşırtmasın.( Bir göbek bir göbek attık valla çok eğlendik) gerçekten üzülen insanın lafı değil.Yani bu ölüm ayrı düğün ayrı diyenlerin ya anneleri ölmemiş yada benim yaşadığım acı normal değil bilemedim,Annemin vefatından aylar sonra nezaketen onun sevdiği arkadaşlarının çocuğunun düğününe katıldım bir kaç dakka uğrarım annem olsa kesin giderdi diye ..Ama herkez halaylar çekerken zırıl zırıl ağladım annemde burda olsaydı bu arkadaşlarını da ne severdi diye ve herkez eğlenirken sanki ben bukadar acı çekerken dünya durmalı ve kimse eğlenememeli haksızlık bu gibi geldi ve duramadım çıktım ..Sanırım görenler şaşmıştır ne alaka bu kadın düğünde ağlıyor diye ama öyle böyle bir acı değil ..Kaldı ki kendi düğünümde oynamak
Mekanı cennet olsun anneciğinizin.
Herkes kendi baktığı yerden fikrini söylüyor, kimse kimseye dayatma yapmıyor sonuçta, yine de konu farklı yerlere gitmiş, yok yemeyecek miyiz, şevişmeyecek miyiz falan...
Tabiki hayat devam edecek, ölüm normal sonuçta. Ben kendi adıma söylüyorum, benim de babam vefat etti. 10 yıl sonra evlensem de öyle çalgılı, müzikli bir düğün yapamam ben. Biri bana bunu dayatsa da çok üzülürüm. Anne-baba başka, o kadar özel bir günümde onları mutlaka arar yüreğim. Ve öyle bir modda iken, ne kendim oyun havasında olurum, ne kimsenin oynamasını eğlenmesini seyredesim gelir. Yoksa elbet başkasının düğününe de gidiyorsun, sinema tiyatroya da...ama insanın kendi düğünde öz anne babanın eksikliği başka.
Evlenecek iki kişi için de sorun yoksa, kimsenin yargılamaya hakkı da yok elbet. Gelin ve damat ortak noktada buluşsunlar yeterki. İkisi de istiyorsa ister discoda evlenirler, ister deniz altında.
anneniz yada babanız hayatta olduğu için sizler bu acıyı bilemezsiniz. lütfen konuyu başka yerlere çekip terbiyesizleşmeyin. Bazıları annelerini fazla sevmeyebilirler. ama benim annem yokken tutupta düğünde göbek atamam
meraba arkadaslar bugun kayıt oldum kadınlar kulubune ve guzel bır ortam gıbı geld hosuma da gıtt neyse ben konuya gırım nısanlımn annesı vefat ettgı ıcın aılesı dugunun sade ve calgızız olmasını ıstyor ustune de bu akrabamız daha hayatını kaybett v bırz zamn gecsın de guzel bır sekılde dugun yaplım halaylar cekılsın fılan ıstyorum dugunumde ama nısanlım bıraz acelecı ve dugun tarıhını almk ıcın sabırszlanıyo ve calgsz ıstyor ne ypcam bılmıyorum hıc sevdgım oldugu ıcınde ustune gıdemıyorum
Calgisiz dugun mu olur bekle erstele birazmeraba arkadaslar bugun kayıt oldum kadınlar kulubune ve guzel bır ortam gıbı geld hosuma da gıtt neyse ben konuya gırım nısanlımn annesı vefat ettgı ıcın aılesı dugunun sade ve calgızız olmasını ıstyor ustune de bu akrabamız daha hayatını kaybett v bırz zamn gecsın de guzel bır sekılde dugun yaplım halaylar cekılsın fılan ıstyorum dugunumde ama nısanlım bıraz acelecı ve dugun tarıhını almk ıcın sabırszlanıyo ve calgsz ıstyor ne ypcam bılmıyorum hıc sevdgım oldugu ıcınde ustune gıdemıyorum
Ben böye dusunmuyorum tabiki zor ama hayat devam ediyor ve ölenle ölünmüyor. Peygamber efendimiz bile dugun cenazeden ayircan demis... yani konu sahibik icinde varsa yapsin ertele bir kac ay bitti.Annemin ölümünün üzerinden 5,5 yıl geçti
15 yılda geçse düğünümü müzikli çalgılı yapmam
Çünkü eksiktir, annemin olmadığı düğün düğün değildir zaten
Nişanlın da böyle hissediyor olabilir, acelesi de yalnızlık hissindendir
Evlilik arefesinde kendini yalnız hissediyor olabilir aileden yana
Bir yanı eksik olmak zor bir şey, saygı gösterin
Kinadq Göbek atiktan sonra digundede atarim bence sacma damat masraftan kacmasin yazi beklesin yapsin duzgub bir dugub calgisiz dugun ne ya kös kös otircam eeeekına gecesini istediğin gibi yapdüğünüde nişanlının istediği gibi yapın..
sana göre yazdığın şeyler terbiyesizlik değilse orasını bilemem. bir yıl ertelesede babam ölmüş düğünde göbek atma derdinde olmamTerbiyesizlik yaptığım yeri göremedim kusura bakmayın. Üstelik yanlış anlaşılmak istemedigimi ifade ettim. Sadece konu sahibinin nişanlısınin annesinin ölümünden sorumlu tutulmuş gibi vicdana davet edilmesini yadirgadim. Ona kalırsa böyle bi durumda eğlenceli eglencesiz her türlü düğün saçma olur. Burda yakını vefat ettiği için düğünü sade olan bi sürü kişi okuduk. Ama hiç birine aaa neden öyle yaptın düğün derneksiz olur mu demedim, diyeni de görmedim. Bence kız gayet mantıklı bişi söylüyo. Düğünü ertelersek sorun olmaz diyo. Yanlış mı anlamışım acaba?
sana göre yazdığın şeyler terbiyesizlik değilse orasını bilemem. bir yıl ertelesede babam ölmüş düğünde göbek atma derdinde olmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?