Nişanlilik bumu demek?

aynen semiha nın dedigi dogru evlenince hersey tamamiyle degisiyor bu yaptıkları hala devam edip gider ee bi gün canına tak der ve patlarsın kii esinin diyecegi su ne para göz kadınmısın yani bu lafı yersin seni hizmetci gibi görürler valla bence restini cek bi örnek bizim hayatımız ... ki nisanlın karsı çıkmıyorsa yarın evine karısırlar bu bende oldu lakin büyük bi tartısma yasadım zati kriz geçirince ki söylemek istemezdim ama intiharın essigine geldim esim az bisi durumu anladıda tayinde adana istemiyorum dedi yaniii.. isişden geçince kalırsır ortada depresyonilaçlarına baglanırsın KARPERİSİ sartlarını tek tek koy eger kabul etmezlerse ki nisanlın bi çaba göstermezse bos geç gitsin hayır gelmezmis de bitsin sevgi mutluluk vermiyor sen seviyorsun nelere katlanıyorsun ama karsı taraf seni savunamıyor bile gerçekten kocam diyecegin kisi çınar gibi olmalı diye düsünüyorum saglam ve sırtını korkmadan verebilmelisin

Son düzenleyen: Moderatör:
herkes ister ilgi görmek ,eşinin ailesi sna ne taktı ne aldı deikerlinde hele de nişanlı iken gururlanarak çıakrmak.
bne hep saklamak zorunda kaldım.
evlendik ,onalrın doğumgünlerinde heridyelr yada anneler babalar günün de hediyelerin ne iyisini aldım ,ama hep de elim sıkışıktı.hiç borçtan kurtulamadığım halde aldım.bir gün kızım doğum günü hediyen diye bana bir toka almadı
ben o akdar sıkışığım ki şu sıralra maddi olarak biliyorlar mesela,
ama hiç oralı olmuyorlar ,istemem zaten de oda ayrı konu,ama hiç değilse faydalanmaya kalkamsalar değil mi?
hayat ta kimseye muhtaç olmayı istemedimallah muhtaç etmesin.ama birazcık düşünüp de keşke bana yalancıktan değilde gerçekten destek olsalardı.
ve psikoloij baskıalrı felan anlatmıyorum bile 2 sene de sinrilerim bozuldu.
ama yılmayacağım bir kere evlendim.
fakat nişanlı iken farketmiştim son dönemlerde ama hiç bir şey yapamadım.
kendi düşen ağlamz diyerek her gece ağladım.maddisinden vazgeçtim, ama kişiliğime yapılan saldıralrar ve özel hayatıma karışmalar offffffffffffffffffff
offffffffffff
dikatli ol canım

ayten_aysima arkadasım sen yine 5 ytl görmüşsün ben onuda görmedim.fakat dedim ya aslında ihtiyacımızda yok onların paralarına ne senin ne benim ama gönül istiyor en azından küçük bir hediye.

ya bacım ne 5 ytl si ne 10 ytl si bu tarz insanlar onuda kakar kafaya
senin hala umudun var sanırım eğer açılış yazın gerçekden doğruysa
ben kendimi senin yerine koyuyorum ailemi ve kendimi asla aptal yerine koydurmazdım.(çok afedersin)bende evlendim kaç sene niaşnlı kaldım hiç böle bişiy görmedim
benim kocam ben çeyizimde herşeyi fazlasıyla aldım diye yatak odası bile aldırmadı
kendisi aldı ailesi azını bile açamadı anlamadım ne bu ısrar aşk sa sevgiyse bitiyor
canım ama neden bitiyor biliyormusun böle sorunlar aileler aşkı sevgiyi saygıyı
öldürüyor hala ne hediyesi ne beklentisi anlayamadım.kusuruma bakma bukadar
körükörüne sevmeniz kızdırdı beni birazda annenizi babanızı düşünün haysiyetinizi
düşünün hiç bişiye değmez gururunuz emin olun buna:1no2::1no2:

ya valla yazdıklarını okuyunca sinirden ekranı kapattım kendi toplayıp yeniden açtım

at gitsin güzelim o nişanlıyı da o aileyide onlar gibi ailenin gelini olmaktansa hayat boyu bekar yaşarım

ıyı giden bi ilişkim var bunları okuyunca bende yaşayacağım diye korkudan ayrılcam artık yaa ne iğrenç insanlar biriyle sırf böle saçmalıklar yüzünden evlilikden döndüm iyiki ayrılmışım şimdi ne haldeydim kimbilir....

naz canım bizde nisan atmak büyük bi ayıp olarak algılanıyor herseyi geç ben nisan atmayı çokkkk düsündüm esim o zaman silah dayadı kafasına sıkcam dedi sen gidersen be asla olmam falan dedi ben geber dedim:lepi: lakin annem duygu sömürüsü yaptı senağlama kendime kızı nisan attırdı dedirtemem ben bununla yasayamam ama hastanelik olaylarımı görünce kızım sana ne yaptılar die çok dizine vurdu simdi kapısı sonuna kadar açık bana .. 6 ay yanımda kaldı bu sinir krızlerim yüzünden ama kızı artık çok farklı biri oldu agresif sinir hastası tahammülsüz yani kızlar senağlama

Kartanesi iyi oku bunlari iyi oku ki anla güzelim eger nisanlin sahip çikmazsa sonun tipki ben aynisi

TIPA TIP NASIL OLUR YA PES YANİ ARKADAŞIM.BENİMKİLERDE ÖYLE.BENDEN BEKLİYORLAR.AMA YOK.BANA BİR ADIM GELENE BEN 2 ADIM GİDERİM.BENDE YÜZLERİNE SÖYLÜYORUM.VARSIN KÖTÜ GELİNE ÇIKSIN ADIMIZ.

Ben aslında nişanlıyken anlamıştım eşimin nasıl gecimsiz biri olduğunu ama o zamanki cahillik daha 18 yaşındaydım ve seviyorum sanıyordum. Birde ayrılsam cevre ne der o kadar gezdimm tozdum dedim..Çok üzgünüm çoook Ahhh salak kafamm şimdiki aklım olsa imzayı atarken dahi olsa orda bırakırdım. Sonra noldu, ne sevgisi ne aşkı hayatım yaa inan bana bunlar bu tür sıkıntılarla, aile içi ve dışı çatışmalarla yokolup gidiyor. Sevmediğini düşünerek hareket et acaba uyuşabilirmisiniz. Daha çok şey yazardım ama bu gibi konulara burda çok yorum getirdim. Aklın yolu birdir canım eğer mutlu olabileceğine inanıyorsan evlen derim. Ama şüphelerin varsa sırf nişanlandım elalem ne der ayrılırsam diye düşünme... Seni burda kimse etkilemek istemez bende öyle.. Ama benim görüşüm bu , yaşanarak edinmiş bir tecrübedir ayrıca..a.s. mutluluklar

off allah ım bunları okuyunca ağlamak istiyorum
zaten korkuyorum bunları yaşamaktan
evlılık çok zor gerçkten daha evlenmeden bunları öğrettiler sağolsunlar napcaz biz yaa nasıl bi dünya bu kesinlikle kendini ezdirmiceksin alttan aldıkça üstüne çıkıyolar

Evlenirken hem eşinle hem eşinin ailesiyle evleniyorsun.O yüzden ne kadar seversen sev nişanlını bu kadar sorun varken evlendiğinizde sadece birbirinizi yıpratırsınız.İnşaallah uzak bir yerde oturursun onlardan.

benim sözüm ve nişanim birdi.nişanlim ve ben birbirimize sadece birer yüzük aldik.kayinpeder de ince bir zincir ve kolye ucu küpeleri takti.oda eminim nişanlimin parasi ile.benim doğum günümde kayinpeder ben doğum günü falan bilmem dedi.bende babalar gununu kutlamadim hediyede almadim.ama annesine ala hediyeler aldim.onlardan bana bir şey yok.bütün arkadaşlarim nişanlanmişsin hayirli olsun dediler ardinda ne ler taktilar diye sordular ben hik mik.sadece bir yüzük diyemiyorum.kolye taktilar diyorum zaten taktigi zinciride takmiyorum.3 lü set oluyormuş benim kayinpeder yüzüğünü bile almamiş çok para gider alirmi hiç.cebinden 100 ytl para fazla çikicak.nişanlima diyormuş düğünde yüzüğünüde alicam diyormuş.aman istemem kalsin.kendi annem geçen sene tek taş yüzük almişti bütün arkadaşlarima onlar aldi diye söyledim.utandim resmen.

ben sana akıl vermiyorum sadece dediklerimi dinle .. ben bunları yasadım esim o zamanlar bana biraz destek çıksa idi beni kardesi evlerinden kovdugunda bana deger verse idi bugun ben ona çok saygı duyardım en azından onlar yapmadı ama esim hep beni savundu benim yanımda oldu der devam ederdim .. simdiki zamanı anlatıyorum zerre saygım yok esime evet böyle o bana deger vermiyor bende ona bugun kızım olmasa çıkıp giderdim ciddiyim bu konuda çünki saygı olmayınca sevgi mutluluk hepsi uçuyor gidiyor .. ben sadece sunu söylerim yarın evlendiginiz de ona destek sen olacaksın annesi babası göçüp gittiginde sen ona bakacaksın yani birbirinize kalacaksınız ya bi orta yol bulsun yada sana biraz deger versin.. karprensesi ben bana yapılanı hiç unutmam bunları düsündükce deli oluyorum o zamanlar ben çok susutum çok boyun egdim ama simdi ne düsünürsem söylüyorum bu da iyi bisi degil ama tutamıyorum agzımı .. sen ondan isteklerini söyle essya olayını bosver biz valla herseyi aldık borç içindeyim ama aldık ödüyoruz ama huzur huzur yok bizde .. esya ile mutluluk olmaz destekle saygı ile sevgi ile sana deger verdiginin herkez görsün bunu iste ben bir es istemiyorum arkadas dost abi baba sevgili bunları barındıran bir hayat arkadası istiyorum de bana detek çıkan üzüldügümde derdimi paylasan bana dogruları gösteren baba sefkatini sösteren bir eş can istiyorum de ... benim sıkıntımı esim dinlemez bile kale almaz bak hani silahla kendini vurmak isteyen hani beni seven ben hep yalnızdım ve yalnız kalacam böyle

çok üzücü bir durum sanki alsalar ne olcak almasalar ama millete rezil oluyorsun aç insanlar ne olcak off bize de kimse karışmasın ben şimdiye kadar kendi ayaklarımın üstünde durdum kimseye bağımlı kalmak istemiyorum kendim alır kendim öderim herşeyimi eğer birşey aldılar diye karışma hakkı hissedeceklerde kendilerinde bunun için sevgilime de söylüyorum paranı birikitr al alman gerekenleri diye

daha yolun çok başındasın...
sonradan olacakları tahmin edebiliyorum...
bir daha düşün evliliği,biran önce kararını ver...
şimdiden böyle yapıyorlarsa evlendikten sonra neler yaparlar...:mymeka:

valla hiç inanma bunlara desem yeridir. 500 ytl istemiştir belkide bilemem ama bu bir adettir benim abimde arabanın önüne geçmişti. yalnız ben kızlara paralarını kendim vermiştim kız kapatma yaptırmadım tek adet dedim eşime abim geçecek oda 50 versek yetermi dedi bende yeter demiştim adet bu ya. eşimin babası olan gerzek adam 20 ytl yi suratına atmış sinir olduk ben arabaya bindim napcaz. artık laf olmasın diye oldu bir tartışma gittik. arabadan inerken altın takılır takmadılar. hiçbirşey almadılar. benim ailem herşeyimi verdi bilgisayar, dikiş makinası, süpürge v.s. v.s. herşeş artı 8 tane bilezik. ama sonradan kaynana cadısı baban bişey almadı dedi çıktı işin içinden herkesede öyle söylemiş. eşimin tarafı hiç getirmedi evime tabi çeyizlerimi görecekelr. valla inanmayın bu tip ailelere herşey yapıyorlar. herşeyi söylüyorlar. ezdirmeyin kendinizi istediklerinizi aldırın. bir ekre evleniliyor ben çok pişmanım şimdi ama eşimle evlendiğime değil istediklerimi aldırmadığıma.

tamam adet arabanın önüne zaten geçilir.benimde ufaklık yegenler geçer sanıyorum.kayınpeder peşin peşin pazarlık ediyor.utanmaz ne olacak.bize yemeğe gelmişlerdi oturuyorduk tam.bana nişanlımın eski nişanlısının ismi ile hitap etti.hepimiz bir tuhaf olduk.bende bunu ölsem unutmam edim kayınpederime.insan kendine biraz ceki düzen verir canım.patavatsızlık diz boyu.

Size bayramda yaşadiklarimi anlatmak istiyorum.konuya geçmeden önce hepinizin geçmiş bayramini kutluyorum.sizce iyimi yaptim bilmiyorum ama kafamdaki soru işaretleri kalkti.çünkü o kadar bunalmiştim ki bunu yapmak zorundaydim artik nişanlimin sözlerine inanmaz olmuştum.inanmamamdaki tek sebepte ben sürekli ona ayni şeyleri soruyordum nişanlimda bikmişti artik ayni cevaplari vermekten o yüzden tam tersini söylemeseydi.neyse konuya geçeyim artik.
Bayramin 1.günü kalktim kahvalti falan gelen giden derken saat 3 oldu bu arada kiyafetlerimi hazirlayip nişanlimi beklemeye başladim hani adettir ya erkek kiz evine gelir nişanlisini alir ailesine götürür.nişanlimdan 1 telefon ben geliyorum demesini beklerken ben gelmiyorum dedi.akşamada gelmicekmisin dedim.hayir gelemem dedi.ablamla halamlara gidicez dedi.sen gelmessin die sana sölemedim dedi nasil bozuldum ama.babami aramiş bayramini kutlamiş.bende telefonu kapatirken iyi ablanla gez dedim kapattim.sonra 3 saat sonra telefon etti ben geliyorum diye.geldi birlikte çiktik halasigile gittik.bütün herkes kayinpeder ve kayinvalide hariç bütün akrabalari oradaydi.farkinda değilim ama nişanlimin tabiri ile ben surat yapmişim e doğal yüzümün bozuk olmasi gülmeye çaliştim ama gün boyu agladim.neyse nişanlimla tartişmalar sürdü tabi oradan çikincada.nasil olurda ablasi ile gezmeye çikardi aklim almiyordu.bayramin 2 .günüde bütün halalar gelinleri kizlari benim kayinpederimin evinde toplanacaklarmiş nişanlima dedimki beni karşilaştirma ben böyle toplantilari sevmiyorum hadi kendi arkadaşlariniz kendi kardeşleriniz olsa neyse yaşlilar oturuyor kizlarda gelinler mutfakta hizmet kizlar.oysa bizim tarafimizda öyle değil.bayram ziyaretleri kiisa olur elini öpmeye gittiğinde sana tatli koyarlar yersin kalkarsin bizde böyle.oysa onlarda farkli.gidelim bakalim 2.güne.
2.günü bayramin nişanlim beni almaya geldi.babamin arabasini aldik çiktik.kayinvalideye gittik.herkes orada.eltim mutfakta yemek hazirliyor.10 dk falan oturdum lavobaya gittim nişanlim arkamdan geldi.mutfaga git azicik tabaklarin ucundan tutuver dedi.halalara mahcup etme beni dedi.bende surat kivirdim gidecektim yanlarina ama nişanlim sinirlendi hadi çikiyoruz dedi.herkesle vedalaşip çiktik.ablamlara gittik.tabi ben arabada yüzüğü çikarip verdim eline.orada konuşup anlaştik beni geri ailesinin yanina götürdü.gittik.kayinpederi odaya çairdik kusura bakmayin çikmak zorunda kaldik dedik.oda oturun bakalim dedi.oturduk.anlatin dedi.başladik konuşmaya.hani onlar herşeye karişmaya kalkmişlardi ya.takilarimi almaya kalkmişlardi ya.bana bağiririm demişti ya kayinpederim.bunlarin hepsini konuştum onunla.ben evime bütçeme hiçbirşeye karişmanizi istemiyorum ve kariştirtmam dedim.sonra bana bagirmayi düşünüyorsunuz ne yapinca bana bagiracaksiniz dedim oda borç üstüne borç yaparsaniz dedi.bende biz bütcemizi biliriz dedim.ee işte yaşiniz çok ufak sizi kandirirlar dedi.ben debiz evlilik karari aldiysak demekki küçük değiliz bize güvenmesini öğrenmelisiniz dedim.sonra bana kizim senin evine sana karişmayiz biz yeterki buraya geldiğinde güleryüzlü ol dedi.ben saolun dedim konu kapandi.şuan nişanlimda bende çok mutluyuz.işallah bu söylediği sadece sözde kalmaz.uygularlar.

sorun çözüldüyse Allah tekrar yaşatmasın diyelim..
ama kültür farkı sizi çok yorar..kendini buna alıştır değilde kabbullen demek için yazdım

senin işin bana göre çok zor başta zıtlaşmalar başlamış şimdiden içlerini okur gibiyim dereyi geçene kadar he de oglum bi alalım olay biter ben bunun örnegini tıpkı sende oldugu gb yakından gördüm bir arkadaşım aynısını yaşadı sonu malum inşallah tersi olu rsende cnm üzüldüm senin adına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…