Nişanlılık dönemi parasal mevzular

Evlendikten sonra nasil yapmayı düşünüyorsunuz? Ben bu para mevzusunun mevzu olmasını anlamıyorum. O da harcasa sen de harcasan ortak bütçeden çıkmıyor mu yani? Bu konuyu asla kafamda oturtamıyorum. Bi de eşinden düğünde bilezik alanları da anlamıyorum. Yani sag cepten alip sol cepte toplamak gibi benim için. Ha sevgilin olur, zaten ayrılacaksındır onu demiyorum da nişanlı, evli insanlardaki ayrı para mantigini anlamıyorum.

Sizin yapınız bu olabilir ama neye alıştırırsanız öyle gidecek. Yarın bir gün bir şey istemek bile size zulüm olacak. Siz öyle oluyorsunuz diye waw ne kadın ama demicek. Aldırın bişeyler yaptırın emin olun öylelerini daha kıymetli oluyor. Siz yine ayaklarınız üstünde durun tabi ama ona da fırsat verin yapsın

Evet iş değişikliğim planlıydı işten ayrılmadan 3 5 ay önce uzun uzun düşündüm yalnız yaşıyorum masraflarımı karşılayabilir miyim vs diye endişeliydim bu durumları biliyor. O da ne olacak ben yardım ederim vs diyordu ben de gerek olmadığını planlarımı ona göre yaptığımı söylüyordum ama işten ayrıldıktan sonra bir kez olsun nasıl gidiyor bir sıkıntı var mı diye sormadı ancak hesap ödedi biraz dokundu bu durum. Sorsa zaten asla kabul etmezdim ama 3 ay maaş almadım ve bu arada biz nişan yaptık. Ne bileyim arkdaşlarımın sevgilisi dışarı çıkacağımız zaman bile paran var mı diye soruyor. Nezaketen bile bana sormadı. Ben her ne kadar burnumdan kıl kaldırmasam, babamın destek olduğunu bilsede yaptığı düşüncesizlik değil mi sanırım beni sahiplenmiyor

Kendi hesbamı kendim öderim ya hepsini ben ödeyeceğim ya da alman usulu deyip darlıyordum adamı neyseki artık öyle yapmıyorum ödmeeisne müsaade edip ben başka şey ödüyorum
Gerek yok ki arkadaş değilsiniz,iş çıkışı bir yere giden çalışma arkadaşı değilsiniz,yeni flört etmeye başlayan birileri değilsiniz. Siz nişanlı birbirini seven yakında evlenecek olan bir çiftsiniz.....Bu kadar hesaplı kitaplı davranmak o birşey aldıysa yooo altta kalmam diye hemen bir şey sipariş etmek ,alış veriş yaparken iddialaşır gibi senin kartın benim kartım savaşı vermek çok yorucu ve ilişki dinamikleri için çok sıkıntılı.....

Erkek odemeli ya hesap işlerinde çünkü erkek para döktüğü kaynak harcadığı kadını önemsiyor hic iyi yapmamissiniz başından beri

Son düzenleme:
Evet hatta bazen onu bu konuda incitiyorum da bence tenezzül edecek biri değilim vs diyerek onun da bu durum işine geliyor. Nişan harcamalarını bile ondan isteyemem diye elbiseyi vs kendim aldım aldıktan sonra ona söyledim
Niye affedersin de salak mısın ? Nışan elbisesini Türkiye nin tüm şehrinde erkek tarafı alır. Sonra da ağlıyorsunuz böyle. Size hayran olacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz . Belki ağır gelecek yorumum ama her şey tadında güzel. Sizden 2-2.5 kat fazla kazanıyormuş hani fakir falan da değil. İnşallah gelinliği de kendin almayı düşünmüyorsundur
Sen pişman değilsin ya da soru işaretin oluşmamış, konu sahibi farklı.

Hem azar cekip hem yine de sormasını istiyorsunuz. Kimse boyle birisine sormak istemez ki.

Yine olsa ben yine kendim karışlarım işin maddi kısmında değilim sanırım nişanlım beni sahiplenmiyor bilmiyorum

Evlendikten sonra o daha çok ödesin kısmı mantıksız değil mi? Hani ortak bütçeden ödeniyor ya. Kimin ödediğinin ne önemi var?

Kıyas yapmak için yazmıyorum ama ben ev hanımıyım kendime ait kredi kartım cüzdanımfa her daim param vardır.Dışarı çıkarken eşim yine de paran var mı yeter mi diye sorar.Krefi kartımı asla istemez bana o çıkardı parasını o ödüyor ama " senin kredi kartı borcunu ödedim rahatça kullanabilirsin":diye doğal grlişen bir dil kullanıyor.Nişanlı iken çalışıyordum ama bir kez bile hesap ödemedim ödemek aklıma bile gelmedi , haaa uzun flört etsek arkadaş olsak kesin alman hesabı yapardım o ayrı...

Ona ekstradan gelen paradan olunca o daha çok ödüyor sonuçta o ekstra paralar tamamen ortak bütçeye değil kişisel zevklere hobi ve ilgi alanlarına gidebiliyor oradan yapılan harcama için dedim .Yoksa evet aynı evde ortak bütçe

İzin vermediğiniz bir durumu izin vermediğiniz ve hoşlanmadığınız halde duruşunuzu yok sayıp sizi zorlayarak yapmadığı için gönül koymak biraz mantıksız değil mi sizce de?

Bana kendi ayakları üstünde duran bir kadın gibi değil de cimri iki kişinin ilişkisi gibi geldi köşeye not falan da alıyor musunuz birbirinize ne kadar harcadığınızı bana kuzeninki normal geldi ya nişanlım olcak adamla da oturup hesap kitap yapamam o benle yaparsa da kötü bozulurum harcadığı parada gözü kalıyor gibi gelir aynı şekilde kendim de nişanlıma harcadığım şeyin sırasını da para hesabını da tutmam

Evet onu suçlamıyorum ne yaptıysam ben yaptım zaten. Ama ne kadar zaman geçerse geçsin o ödeme yapınca hep altta kalmış gibi hissediyorum kendimi o huzursuzluk hissi geçmiyor
Nişan elbisenizi de kendiniz aldıktan sonra söylemişsiniz. Bir elbise beğenip alırsınız tek başına sorun değil ama sanki siz bu tarz şeyler için ekstra çaba gösteriyor gibisiniz. Bunun evliliğe yansıması çok iyi olmaz gibi geldi bana en azından sizin açınızdan.

Nornal olan sizinki bosverin ödemeyin disil enerji bunu gerektirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…