- Konu Sahibi Kaktusveportakal
-
Sizin yapınız bu olabilir ama neye alıştırırsanız öyle gidecek. Yarın bir gün bir şey istemek bile size zulüm olacak. Siz öyle oluyorsunuz diye waw ne kadın ama demicek. Aldırın bişeyler yaptırın emin olun öylelerini daha kıymetli oluyor. Siz yine ayaklarınız üstünde durun tabi ama ona da fırsat verin yapsınMerhaba ben yapım gereği birilerinin hesap ödemesinden vs hoşlanmam. Sevgililik dönemindeyken de erkek arkdaşımla huzursuz hissettiğimi de defalarca konuştum en son o yemeği öderse ben kahve alıyordum böyle böyle süreci ilerlettik. Nişanlılık ve sevgililik sürecimiz toplamda 1 yıl oldu. Bu hafta kuzenimin yanına gittim. Kuzenim de nişanlı ilişki dinamiklerimiz çok farklı ama dışarı çıkacağız onun nişanlısı para gönderiyor ne bileyim kuzenim bir şey almak istiyor ona mesaj atıp para istiyor. Benim kendimi çok rahatsız hissedeceğim ve çok da tasvip etmediğim bir durum ama sonradan bir aydınlanma yaşadım acaba onların ki mi normal. Bundan 3 4 ay önce 2 ay kadar işe ara verdim. Bu süreçte hesabı vs o ödüyordu ben altta kalmamak için yine bir şeyler ödüyordum o da boşver çalışınca sen ödersin ben ödeyeyim şimdi falan diyordu. Benim zorlamam harici ödeme yapmama hiç müsade etmedi kartımı çıkarttıysam da kartı elimden aldı Ama hesap ödeme dışında bana hiç paraya ihtiyacım var m,ıfaturalarımı ödeyebiliyor muyum diye sormadı. Ailem destek oluyor bunu biliyor, param olduğunu ondan almayacağımı da biliyor ama ne bileyim çok düşüncesiz değil mi
Bu arada onun maaşı benim 2-2.5 katı sanırım çok kötü alıştırdım. Dün bir mağazada 1 2 parça bir şey alıyordum o da kendine bir şey beğendi sonrasında onun kartında indirim varmış diye hepsini ben ödeyeceğim dedi.pahalı değil bu arada 500tl gibi bir rakam :) Kabul etmedim kendi kartımla ödemek istedim, ama o kabul etmedi ben ısrar edince de ne olacak sen de yemeği ödersin o zaman dedi
Şikayetçi değilim ben yine bu şekilde ilerlesin isterim ama sanırım evlilik içinde sorun yaşayacağım.
Israr edince bu paranın aramızda lafı mı olur yemek ısmarlarsın olur biter deyince dank ettim kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olayım derken ilişkiyi aldı verdi dengesine mi çevirmişim ben ne yapacağım
Evet iş değişikliğim planlıydı işten ayrılmadan 3 5 ay önce uzun uzun düşündüm yalnız yaşıyorum masraflarımı karşılayabilir miyim vs diye endişeliydim bu durumları biliyor. O da ne olacak ben yardım ederim vs diyordu ben de gerek olmadığını planlarımı ona göre yaptığımı söylüyordum ama işten ayrıldıktan sonra bir kez olsun nasıl gidiyor bir sıkıntı var mı diye sormadı ancak hesap ödedi biraz dokundu bu durum. Sorsa zaten asla kabul etmezdim ama 3 ay maaş almadım ve bu arada biz nişan yaptık. Ne bileyim arkdaşlarımın sevgilisi dışarı çıkacağımız zaman bile paran var mı diye soruyor. Nezaketen bile bana sormadı. Ben her ne kadar burnumdan kıl kaldırmasam, babamın destek olduğunu bilsede yaptığı düşüncesizlik değil mi sanırım beni sahiplenmiyorAdam bana hiç güven vermedi hem işten çıkmanızı istiyor baskı yapıyor,hem de bu yanlış davranış şeklinizi devam ettirmeniz için sizi( bu kelimeyi sevmiyorum ama ) manipüle ediyor .Ondan bir şey istemeyin çok fazla masraf çıkarmayın öyle bolca harcamayın diye şimdiden yol yapıyor ....
Gerek yok ki arkadaş değilsiniz,iş çıkışı bir yere giden çalışma arkadaşı değilsiniz,yeni flört etmeye başlayan birileri değilsiniz. Siz nişanlı birbirini seven yakında evlenecek olan bir çiftsiniz.....Bu kadar hesaplı kitaplı davranmak o birşey aldıysa yooo altta kalmam diye hemen bir şey sipariş etmek ,alış veriş yaparken iddialaşır gibi senin kartın benim kartım savaşı vermek çok yorucu ve ilişki dinamikleri için çok sıkıntılı.....Kendi hesbamı kendim öderim ya hepsini ben ödeyeceğim ya da alman usulu deyip darlıyordum adamıneyseki artık öyle yapmıyorum ödmeeisne müsaade edip ben başka şey ödüyorum
Erkek odemeli ya hesap işlerinde çünkü erkek para döktüğü kaynak harcadığı kadını önemsiyor hic iyi yapmamissiniz başından beriMerhaba ben yapım gereği birilerinin hesap ödemesinden vs hoşlanmam. Sevgililik dönemindeyken de erkek arkdaşımla huzursuz hissettiğimi de defalarca konuştum en son o yemeği öderse ben kahve alıyordum böyle böyle süreci ilerlettik. Nişanlılık ve sevgililik sürecimiz toplamda 1 yıl oldu. Bu hafta kuzenimin yanına gittim. Kuzenim de nişanlı ilişki dinamiklerimiz çok farklı ama dışarı çıkacağız onun nişanlısı para gönderiyor ne bileyim kuzenim bir şey almak istiyor ona mesaj atıp para istiyor. Benim kendimi çok rahatsız hissedeceğim ve çok da tasvip etmediğim bir durum ama sonradan bir aydınlanma yaşadım acaba onların ki mi normal. Bundan 3 4 ay önce 2 ay kadar işe ara verdim. Bu süreçte hesabı vs o ödüyordu ben altta kalmamak için yine bir şeyler ödüyordum o da boşver çalışınca sen ödersin ben ödeyeyim şimdi falan diyordu. Benim zorlamam harici ödeme yapmama hiç müsade etmedi kartımı çıkarttıysam da kartı elimden aldı Ama hesap ödeme dışında bana hiç paraya ihtiyacım var m,ıfaturalarımı ödeyebiliyor muyum diye sormadı. Ailem destek oluyor bunu biliyor, param olduğunu ondan almayacağımı da biliyor ama ne bileyim çok düşüncesiz değil mi
Bu arada onun maaşı benim 2-2.5 katı sanırım çok kötü alıştırdım. Dün bir mağazada 1 2 parça bir şey alıyordum o da kendine bir şey beğendi sonrasında onun kartında indirim varmış diye hepsini ben ödeyeceğim dedi.pahalı değil bu arada 500tl gibi bir rakam :) Kabul etmedim kendi kartımla ödemek istedim, ama o kabul etmedi ben ısrar edince de ne olacak sen de yemeği ödersin o zaman dedi
Şikayetçi değilim ben yine bu şekilde ilerlesin isterim ama sanırım evlilik içinde sorun yaşayacağım.
Israr edince bu paranın aramızda lafı mı olur yemek ısmarlarsın olur biter deyince dank ettim kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olayım derken ilişkiyi aldı verdi dengesine mi çevirmişim ben ne yapacağım
Niye affedersin de salak mısın ? Nışan elbisesini Türkiye nin tüm şehrinde erkek tarafı alır. Sonra da ağlıyorsunuz böyle. Size hayran olacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz . Belki ağır gelecek yorumum ama her şey tadında güzel. Sizden 2-2.5 kat fazla kazanıyormuş hani fakir falan da değil. İnşallah gelinliği de kendin almayı düşünmüyorsundurEvet hatta bazen onu bu konuda incitiyorum da bence tenezzül edecek biri değilim vs diyerek onun da bu durum işine geliyor. Nişan harcamalarını bile ondan isteyemem diye elbiseyi vs kendim aldım aldıktan sonra ona söyledim
Sen pişman değilsin ya da soru işaretin oluşmamış, konu sahibi farklı.Ben de kendim aldım nişan elbisemi, incilerim dökülmedi. Bu kadar büyütülecek illa erkek tarafı alır denilecek, almazsa değer görülmeyecek bir mevzu değil. Gördüm, beğendim, aldım, çıktım. Ve evet ayakları yere basan kadınlara hayran olan adamlar var, tecrüdüşünmüyorsundur
Hem azar cekip hem yine de sormasını istiyorsunuz. Kimse boyle birisine sormak istemez ki.Evet iş değişikliğim planlıydı işten ayrılmadan 3 5 ay önce uzun uzun düşündüm yalnız yaşıyorum masraflarımı karşılayabilir miyim vs diye endişeliydim bu durumları biliyor. O da ne olacak ben yardım ederim vs diyordu ben de gerek olmadığını planlarımı ona göre yaptığımı söylüyordum ama işten ayrıldıktan sonra bir kez olsun nasıl gidiyor bir sıkıntı var mı diye sormadı ancak hesap ödedi biraz dokundu bu durum. Sorsa zaten asla kabul etmezdim ama 3 ay maaş almadım ve bu arada biz nişan yaptık. Ne bileyim arkdaşlarımın sevgilisi dışarı çıkacağımız zaman bile paran var mı diye soruyor. Nezaketen bile bana sormadı. Ben her ne kadar burnumdan kıl kaldırmasam, babamın destek olduğunu bilsede yaptığı düşüncesizlik değil mi sanırım beni sahiplenmiyor
Yine olsa ben yine kendim karışlarım işin maddi kısmında değilim sanırım nişanlım beni sahiplenmiyor bilmiyorumNiye affedersin de salak mısın ? Nışan elbisesini Türkiye nin tüm şehrinde erkek tarafı alır. Sonra da ağlıyorsunuz böyle. Size hayran olacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz . Belki ağır gelecek yorumum ama her şey tadında güzel. Sizden 2-2.5 kat fazla kazanıyormuş hani fakir falan da değil. İnşallah gelinliği de kendin almayı düşünmüyorsundur
Sen pişman değilsin ya da soru işaretin oluşmamış, konu sahibi farklı.
Evlendikten sonra o daha çok ödesin kısmı mantıksız değil mi? Hani ortak bütçeden ödeniyor ya. Kimin ödediğinin ne önemi var?Eski ben ay ne titizdim ne cengaver sanırsın dünyada kalmış son eşitlik savaşçısı hesabımı kendim öderim her zaman oderdim.elbette arada tatlı kahve yemek sırayla olabilir bu kadarına müsade ederdim ..Simdi evliyim içimden gelir ailirim yaparım lakin o daha çok yapsın ödesin isterim adilmi değil esitlikmi bu dediğim değil umurumdami değil daha çok ödesin
Kıyas yapmak için yazmıyorum ama ben ev hanımıyım kendime ait kredi kartım cüzdanımfa her daim param vardır.Dışarı çıkarken eşim yine de paran var mı yeter mi diye sorar.Krefi kartımı asla istemez bana o çıkardı parasını o ödüyor ama " senin kredi kartı borcunu ödedim rahatça kullanabilirsin":diye doğal grlişen bir dil kullanıyor.Nişanlı iken çalışıyordum ama bir kez bile hesap ödemedim ödemek aklıma bile gelmedi , haaa uzun flört etsek arkadaş olsak kesin alman hesabı yapardım o ayrı...Evet iş değişikliğim planlıydı işten ayrılmadan 3 5 ay önce uzun uzun düşündüm yalnız yaşıyorum masraflarımı karşılayabilir miyim vs diye endişeliydim bu durumları biliyor. O da ne olacak ben yardım ederim vs diyordu ben de gerek olmadığını planlarımı ona göre yaptığımı söylüyordum ama işten ayrıldıktan sonra bir kez olsun nasıl gidiyor bir sıkıntı var mı diye sormadı ancak hesap ödedi biraz dokundu bu durum. Sorsa zaten asla kabul etmezdim ama 3 ay maaş almadım ve bu arada biz nişan yaptık. Ne bileyim arkdaşlarımın sevgilisi dışarı çıkacağımız zaman bile paran var mı diye soruyor. Nezaketen bile bana sormadı. Ben her ne kadar burnumdan kıl kaldırmasam, babamın destek olduğunu bilsede yaptığı düşüncesizlik değil mi sanırım beni sahiplenmiyor
Evet, bu konuda onu suçlamam ve içerlemem yersiz değil mi benim tavrımın ne olacağını bilirken böyle bir teklifte bulunmaması normal değil mi. Biraz üzüldüm bu duruma ama haksız yere ona gönül koymak da istemiyorumHem azar cekip hem yine de sormasını istiyorsunuz. Kimse boyle birisine sormak istemez ki.
Nasıl evlilik yoluna girdiniz bu duygularla. Sizin için önemli ki böyle hissediyorsunuz.Yine olsa ben yine kendim karışlarım işin maddi kısmında değilim sanırım nişanlım beni sahiplenmiyor bilmiyorum
İzin vermediğiniz bir durumu izin vermediğiniz ve hoşlanmadığınız halde duruşunuzu yok sayıp sizi zorlayarak yapmadığı için gönül koymak biraz mantıksız değil mi sizce de?Evet, bu konuda onu suçlamam ve içerlemem yersiz değil mi benim tavrımın ne olacağını bilirken böyle bir teklifte bulunmaması normal değil mi. Biraz üzüldüm bu duruma ama haksız yere ona gönül koymak da istemiyorum
Bana kendi ayakları üstünde duran bir kadın gibi değil de cimri iki kişinin ilişkisi gibi geldi köşeye not falan da alıyor musunuz birbirinize ne kadar harcadığınızı bana kuzeninki normal geldi ya nişanlım olcak adamla da oturup hesap kitap yapamam o benle yaparsa da kötü bozulurum harcadığı parada gözü kalıyor gibi gelir aynı şekilde kendim de nişanlıma harcadığım şeyin sırasını da para hesabını da tutmamMerhaba ben yapım gereği birilerinin hesap ödemesinden vs hoşlanmam. Sevgililik dönemindeyken de erkek arkdaşımla huzursuz hissettiğimi de defalarca konuştum en son o yemeği öderse ben kahve alıyordum böyle böyle süreci ilerlettik. Nişanlılık ve sevgililik sürecimiz toplamda 1 yıl oldu. Bu hafta kuzenimin yanına gittim. Kuzenim de nişanlı ilişki dinamiklerimiz çok farklı ama dışarı çıkacağız onun nişanlısı para gönderiyor ne bileyim kuzenim bir şey almak istiyor ona mesaj atıp para istiyor. Benim kendimi çok rahatsız hissedeceğim ve çok da tasvip etmediğim bir durum ama sonradan bir aydınlanma yaşadım acaba onların ki mi normal. Bundan 3 4 ay önce 2 ay kadar işe ara verdim. Bu süreçte hesabı vs o ödüyordu ben altta kalmamak için yine bir şeyler ödüyordum o da boşver çalışınca sen ödersin ben ödeyeyim şimdi falan diyordu. Benim zorlamam harici ödeme yapmama hiç müsade etmedi kartımı çıkarttıysam da kartı elimden aldı Ama hesap ödeme dışında bana hiç paraya ihtiyacım var m,ıfaturalarımı ödeyebiliyor muyum diye sormadı. Ailem destek oluyor bunu biliyor, param olduğunu ondan almayacağımı da biliyor ama ne bileyim çok düşüncesiz değil mi
Nişan elbisenizi de kendiniz aldıktan sonra söylemişsiniz. Bir elbise beğenip alırsınız tek başına sorun değil ama sanki siz bu tarz şeyler için ekstra çaba gösteriyor gibisiniz. Bunun evliliğe yansıması çok iyi olmaz gibi geldi bana en azından sizin açınızdan.Evet onu suçlamıyorum ne yaptıysam ben yaptım zaten. Ama ne kadar zaman geçerse geçsin o ödeme yapınca hep altta kalmış gibi hissediyorum kendimi o huzursuzluk hissi geçmiyor
Nornal olan sizinki bosverin ödemeyin disil enerji bunu gerektirirKıyas yapmak için yazmıyorum ama ben ev hanımıyım kendime ait kredi kartım cüzdanımfa her daim param vardır.Dışarı çıkarken eşim yine de paran var mı yeter mi diye sorar.Krefi kartımı asla istemez bana o çıkardı parasını o ödüyor ama " senin kredi kartı borcunu ödedim rahatça kullanabilirsin":diye doğal grlişen bir dil kullanıyor.Nişanlı iken çalışıyordum ama bir kez bile hesap ödemedim ödemek aklıma bile gelmedi , haaa uzun flört etsek arkadaş olsak kesin alman hesabı yapardım o ayrı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?