Nişanlılık dönemi parasal mevzular

Sezmesine gerek yok açıkça söylüyorum
Hayır birbirimizin ibanı yok ihtiyaç duymadık daha önce aramızda para alışverişi olmadığı için. Bir şeyler alıyorsak da birlikteyken online veya mağazadan alıyorduk kart bilgileri kayıtlı oluyordu zaten

Sezmesine gerek yok açıkça söylüyorum
Hayır birbirimizin ibanı yok ihtiyaç duymadık daha önce aramızda para alışverişi olmadığı için.
Adama sana guvenmiyorum mu dedin yani? Güvenmiyor muyum diye sormussun kafam karıştı. Ayrıl o zaman adamın da zamanını boşa harcama yahu

Acaba nişanlıma güvenmiyorum muyum. Hakimiyet alanına girecekmişim gibi hissediyorum
Bence hem kendinize hem karşıdakine karşı sıkıntılı düşüncelereniz var evlilik öncesi terapi alın bu problemi ve takıntı halini nedenini çözmezseniz sizi mutsuz ve kötü bir evlilik bekliyor....

Çok yorucu bir diretme sizinki. Ne o öyle her buluşmada hesap tantanası.
Adam ödemese ödemiyor diye laf ederdiniz. Yeter ki ikna ol diye çalışınca sen yaparsın demiş. Bırak da ben ödeyeyim işte diyor. Ben bunda bi zorluk göremedim. Adamın eli gayet açık. Siz biraz ego yapıyorsunuz.

Insan kendinden, huyundan eminse neden baskalarinin iliskisine gore kendini sorgular ki?
Ben alisveris parasi istemem sevgili oldugum insandan hic yapmadim boyle bisey ama pedini bile erkek arkadasina aldiran arkadasim vardi. Aklima bile gelmedi ben mi yanlis yapiyorum demek.
Ha ben alisveris parasi vs istemiyordum kabul etmiyordum. Esim de daha yeni sevgiliyken direkt hesabimi istemisti para gondermek icin durduk yere onu da kabul etmedim evlenene kadar ama disarda biseyler yiyip, etkinlik yaptigimizda tatile vs gittigimizde illa odetmem fikan diye de kendimi ortalara atmadim o kadar da degil. Bu benim dogrum mesela ve baskalarinin bu konudaki farkli yaklasimlarina hic "acaba" demedim.
Siz bence icinizde biyerde o kadar da esitlikce degilsiniz sizi rahatsiz eden de bu olabikir.

aynı senin gibiydim ayyyynıı...
düpedüz salaklık yaptığımız.
ve sonunda ne oldu biliyor musun benim parasını ödediğim parayla yaptığın tatilde ne güzel eğlendin oldu

bir gün patronum bana dedi ki , erkekler 100 liraya aldıkları arabaya mı daha iyi bakarlar 1.000.000 liraya aldıklarına mı?

ya da sen dedi, vakko dan aldığın ayakkabıyı arnavut kaldırımda giyer misin?

konunun özü konu para değil ama erkekler için bir güç bu. ve bu gücü yatırım yaptıkları kadınlara daha çok önem veriyorlar.

Kendi hayat tercihiniz ama bence itici her şeyi ben kendim yaparımcılardan hoşlanmıyorum iyi o zaman git hepsini tek kendin yap diyesim geliyor

Öyle bombos gereksiz gurur ve tripler ki. Evleneceginiz kisiyle ne bu gereksiz üç kurus hesap odetme kavgasi ? O da hic kesin bi dille kapamamis konuyu odersin vs mutlu mesut. Eşim sevgiliyken vs her zaman öderdi , bana Iphone da aldi pc de aldi araba da aldi evli degildik o zaman nisanlanmak üzereydik hicbir zaman erinmedi aramizda bu sorunlar olmadi olsa o yola girilmezsi . Kocam olacak kisi tabi ki tum varligini bana harcicak , yeri gelir olmaz o zamanda ben harcarim hic sorun olmaz ama bu mevzulari asmaniz lazim cok itici cunku boyle kendinizi hesap oderken bile eril eril hareket yapmaniz siz kadinsiniz birakin serilsin ayaklariniza her sey

Kendi hayat tercihiniz ama bence itici her şeyi ben kendim yaparımcılardan hoşlanmıyorum iyi o zaman git hepsini tek kendin yap diyesim geliyor
Peki bunu tolere etmeye çalışıp harcama yapmasına izin verirsem, hesap ödemezsem falan bu kez de noluyor ya bu kız böyle değildi iyiydik demez mi

Neyin sorununu yasayacaksiniz? Adam gayet normal. Siz garipsiniz. Aydinlanma yasamismis. Sanki adam sizi somuruyor gibi hava yaratmaya calismissiniz ama siz onu somuremediginiz icin caniniz sikilmis daha cok. Evlilikte sorun yasarsaniz sizden kaynakli olacak gibi gorunuyor.

Bana kuzeninizinki normal gelmedi. Gönlünden kopar para yollar ya da bir şey alır o başka. Nişanlılık birbirinizi tanıma süreci. Evlenip evlenmeyeceğiniz kesin değil. Nişanlıdan para istemek fazla rahatlık bana göre. Yarın bir gün ayrılsalar adamın ağzına laf vermiş olacak.

Kimsenin sömürdüğü falan yok olayı yanlış anlamışsınız.

Bunun güvenle çok da alakası yok bosanirken mal kaçırmalar kadını dimdizlak bırakanlar malını mülkünü kendi ailesi üzerine yapanlar yada maaş kartını kadının elinden alıp birikimi yapıp ben yaptım herşeyi ben akıl ettim diyen erkekler ortak bütçe parasıyla çok harcadık bunu alma deyip eşine sonrada gidip sevgilisine en lüks hediyeyi alanlar ,birde arabası yada kendi özel zevkine geldimi cömert karısına gelince tutumlu olmayı tavsiye eden erkekler olduğu sürece bunu düşünmemiz normal.Yoksa bende biliyorum para ortaktır hayat gibi.İste bu her zaman her evlilikte geçerli değil.Erkegin iki dişi varsa birini kır diyende bizim atalarimiz .Belki saçma belki bi gerçek payı var .Elbette muhtaç olmadan ayaklarımız üzerinde durmak en güzeli .

Nafaka için yada çocuğuna ayrıldıktan sonra çok para vermeyip kadında çalışıyor o harcasin daha çok annesi o diye bin takla atanları saymadım birde

Peki bunu tolere etmeye çalışıp harcama yapmasına izin verirsem, hesap ödemezsem falan bu kez de noluyor ya bu kız böyle değildi iyiydik demez mi
E desin yallah o zaman sırf hesabı bölüşüyorum diye benimleyse konfor için devamsa bb yani

Sokaktan geçen adamdan bahseder gibi konuşuyorsunuz. Siz gerçekten bu kadar tanımadığınız ya da acikca konuşamadığınız biriyle evlenecek misiniz?

Ben de evlenme yolundayım henüz nişan vs yok hazırlığı var sadece. Her ilişkinin durumu farklıdır kimseyle kıyaslama ama böyle yapman saçma eşin olacak bi zahmet para harcasın. Sevgilimle tatile gittiğimiz zaman o öder yeme içme yine o öder ben rahatsız olmam. Benim için bir şeyler yapması emek harcanması hoşuma gider. Diğer ilişkilerimde bu pek böyle değildi öğrencileri haliyle anne babasının parasını yemek istemedim ama ne zaman çalışan işi olan sevgilim olmaya başladı hesap ödemeye diretmedim. cimri insana tahammül edemem ben eski kafa düşünüyorum. Şuan da raporluyum fizik tedaviye gidiyorum ayrı eve çıktım bana ihtiyacın varsa al diye kredi kartını bıraktı daha harcama yapmadım muhtemelen yapmam ama hoşuma gitti yalan yok bu adamdan koca olur diyorum. Ben de evlenince 1 süre çalışmayacağım. O zaman para mı dileneceğim yani şimdiden gösteriyor kendini bu yüzden içim rahat

Siz bunaltmayın adamı yeter. O samimiyeti verirseniz zaten size söyler bu sefer sen öde diye. Hemen yükselmeyin sonra, gelip burda hesabı bana ödetti diye konu açmayın.
Kimde varsa o öder ya da sırayla ödersiniz işte. Derdiniz bu olsun.

Yanlış yoldasınız.
Erkekler zaman, emek ve para harcadıkları kadınlara değer veriyorlar.
52 yaşında 30 yıllık evli bir kadın olarak gözlemim ve tecrübem bu yönde.
Çalışan bir kadınım, özel sektörde orta düzey yöneticiyim, ev ekonomimizde sen-ben yoktur.
Herkesin kartı kendinde durur, eve giren parayı ikimiz de biliriz, harcamaları keskin olmayan bir dağılımla yaparız, parası olan biteni takviye eder.

Bununla birlikte belli aralıklarla eşimi alışverişe çıkarır ve bir kaç parça ürün aldırırım.
Poşetleri de o taşır.
Ardından iyi bir yerde yemek yeriz hesabı yine o öder.

Ev huzurumuzu buna borçluyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…