- 14 Temmuz 2025
- 126
- 199
- 18
- Konu Sahibi Kaktusveportakal
-
Yok sıra tutmuyorum sevgiliyken dikkat ediyordum ama sevgili olduktan 3 4ay sonra artık dayanamayıp benim erilliğime zarar veriyorsun kendimi iyi hissetmiyorum demişti o zaman hırsla kasada hesap ödeme kısmını bırakmıştım ama yine de o bir şeyler ödediyse ben de ödüyordumBana kendi ayakları üstünde duran bir kadın gibi değil de cimri iki kişinin ilişkisi gibi geldi köşeye not falan da alıyor musunuz birbirinize ne kadar harcadığınızı bana kuzeninki normal geldi ya nişanlım olcak adamla da oturup hesap kitap yapamam o benle yaparsa da kötü bozulurum harcadığı parada gözü kalıyor gibi gelir aynı şekilde kendim de nişanlıma harcadığım şeyin sırasını da para hesabını da tutmam
Henüz eşya alma kısmına girmedikSen kendı aılende gormussun, kendını oyle yetıstırmıssın. Senın yaptıgın dogru olan. Kıyaslamaya gırersen işin içinden cıkamazsın. Evınızı eşyalarını nasıl alıyorsunuz?
Amann büyüklerimiz Seyit onbaşı gibi herşeyi yüklemişte ne olmuş,kıymet mi görmüşler?? Hepsi hasta ,kırgın , yorgun, erkeklere tövbeliNornal olan sizinki bosverin ödemeyin disil enerji bunu gerektirir
Evet çok doğru tespit....bu ailede gördüğü ya da doğal kendinden gelişen bir huy bir özellik değil .Bu çok çaba sarfettiği yapmayınca huzursuz ve mutsuz olduğu diken gibi ruhuna batan anormal bir ruh haliNişan elbisenizi de kendiniz aldıktan sonra söylemişsiniz. Bir elbise beğenip alırsınız tek başına sorun değil ama sanki siz bu tarz şeyler için ekstra çaba gösteriyor gibisiniz. Bunun evliliğe yansıması çok iyi olmaz gibi geldi bana en azından sizin açınızdan.
Bırakabilisem ödeteceğim ama sanki aa benim paramı yiyor, her şeyi ben ödüyorum, dünyanın hesabın ödedim diye düşünecekmiş gibi geliyor kendimi öyle bir konuma düşürmemek için de aşırı abartılı davranışlarda bulunuyorumÇok kasıyorsunuz, nedir bu??
Bırakın ödesin maaşı da yüksekmiş zaten, ne kadar gereksiz davranışlar bunlar.
Düşünceme çok ters gelen ancak gerçek olan bir şey var ki; gerek ailesine gerekse nişanlınıza, aman masraf olmasın dediğiniz her şey sizin değersizlik hanenize puan olarak geri dönüyor. Ve maalesef insanlar maddi olarak emek verdiklerine çok fazla değer veriyorlar.
Yolun başında bu konuyu halletmezseniz mutlu olamazsınız içim daraldı.
Eğer karşıdaki kişinin sizi para yiyici olduğunuzu düşüneceğini düşünüyorsanız lütfen yanlış anlamayın ama yanlış yoldasınız ya sizde ya on da büyük sıkıntı var.....Bırakabilisem ödeteceğim ama sanki aa benim paramı yiyor, her şeyi ben ödüyorum diye düşünecekmiş gibi geliyor kendimi öyle bir konuma düşürmemek için de aşırı abartılı davranışlarda bulunuyorum
Arkdaşımla paylaşıyorum o da benden çok farklı düşünmüyor. Ailem böyle yetiştirdi ben de abarttım. Hiçbir zaman hiçbir şeyi talep etmek zorunda kalmadım. 10 yaşında cebime kredi kartımı koydular. Bir kez olsun neden bu kadar harcadın, veya kartı kullanmışsın demedi dilediğimce kullanırdım. Bunun bilincinde olarak da ben de abartılı harcamalar yapmazdım dikkat ederdim. Ekstrem harcamalarım dışımda babamdan harçlık istemedim çünkü düzenli olarak fazlasıyla yeterli miktarda harçlığımı veriyordu. Keyfi lüks harcamalarım içim ancak istedim (arkadaşlarımla tatile vs. gideceksem) hâlâ Ben istemeden bile her şeye koşar babacığcım. O çaılışmadığım sürede kiramı ödedi bile ben babama söylemedim sayaç numaralarından bakıp faturalarımı ödemiş miyim diye kontrol etmiş ödeme yapamadığımı görünce ödemiş. Sms gelince öğrendim. O yüzden elin oğlundan nasıl bir şey isteyeceğim nasıl kabul edeceğim bilmiyorum.Eğer karşıdaki kişinin sizi para yiyici olduğunuzu düşüneceğini düşünüyorsanız lütfen yanlış anlamayın ama yanlış yoldasınız ya sizde ya on da büyük sıkıntı var.....
Kuzeninin yaptığı doğru değil ..evli gbi para istemek nedir çok cirkin..amma velakin siz de abartmissiniz...ve inanın böyle olan kadınlar asla yaranamiyor...çalışmadığını biliyor yemeği sen ismarlarsin demesi çok cirkinMerhaba ben yapım gereği birilerinin hesap ödemesinden vs hoşlanmam. Sevgililik dönemindeyken de erkek arkdaşımla huzursuz hissettiğimi de defalarca konuştum en son o yemeği öderse ben kahve alıyordum böyle böyle süreci ilerlettik. Nişanlılık ve sevgililik sürecimiz toplamda 1 yıl oldu. Bu hafta kuzenimin yanına gittim. Kuzenim de nişanlı ilişki dinamiklerimiz çok farklı ama dışarı çıkacağız onun nişanlısı para gönderiyor ne bileyim kuzenim bir şey almak istiyor ona mesaj atıp para istiyor. Benim kendimi çok rahatsız hissedeceğim ve çok da tasvip etmediğim bir durum ama sonradan bir aydınlanma yaşadım acaba onların ki mi normal. Bundan 3 4 ay önce 2 ay kadar işe ara verdim. Bu süreçte hesabı vs o ödüyordu ben altta kalmamak için yine bir şeyler ödüyordum o da boşver çalışınca sen ödersin ben ödeyeyim şimdi falan diyordu. Benim zorlamam harici ödeme yapmama hiç müsade etmedi kartımı çıkarttıysam da kartı elimden aldı Ama hesap ödeme dışında bana hiç paraya ihtiyacım var m,ıfaturalarımı ödeyebiliyor muyum diye sormadı. Ailem destek oluyor bunu biliyor, param olduğunu ondan almayacağımı da biliyor ama ne bileyim çok düşüncesiz değil mi
Bu arada onun maaşı benim 2-2.5 katı sanırım çok kötü alıştırdım. Dün bir mağazada 1 2 parça bir şey alıyordum o da kendine bir şey beğendi sonrasında onun kartında indirim varmış diye hepsini ben ödeyeceğim dedi.pahalı değil bu arada 500tl gibi bir rakam :) Kabul etmedim kendi kartımla ödemek istedim, ama o kabul etmedi ben ısrar edince de ne olacak sen de yemeği ödersin o zaman dedi
Şikayetçi değilim ben yine bu şekilde ilerlesin isterim ama sanırım evlilik içinde sorun yaşayacağım.
Israr edince bu paranın aramızda lafı mı olur yemek ısmarlarsın olur biter deyince dank ettim kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olayım derken ilişkiyi aldı verdi dengesine mi çevirmişim ben ne yapacağım
Ne güzel aileniz varmış ama bu düşünce şeklinizi açıklamıyor.Eğer aileniz bu kadar bonkör davranıp ders notları düştüğünde ya da istemedikleri bir davranışta bulunduğunuz da tüm para kaynağını kesselerdi ve böyle ceza verselerdi sizin şu anki bakış açınız daha mantıklı olurdu muhtaç olmamak, ekonomik gücü kaybetme korkusu .Ama herşey zahmetsizce önüne serilen çocukluğu gençliği el üstünde tutularak geçiren bir kadının davranış kalıbı bu olmamalı....Arkdaşımla paylaşıyorum o da benden çok farklı düşünmüyor. Ailem böyle yetiştirdi ben de abarttım. Hiçbir zaman hiçbir şeyi talep etmek zorunda kalmadım. 10 yaşında cebime kredi kartımı koydular. Bir kez olsun neden bu kadar harcadın, veya kartı kullanmışsın demedi dilediğimce kullanırdım. Bunun bilincinde olarak da ben de abartılı harcamalar yapmazdım dikkat ederdim. Ekstrem harcamalarım dışımda babamdan harçlık istemedim çünkü düzenli olarak fazlasıyla yeterli miktarda harçlığımı veriyordu. Keyfi lüks harcamalarım içim ancak istedim (arkadaşlarımla tatile vs. gideceksem) hâlâ Ben istemeden bile her şeye koşar babacığcım. O çaılışmadığım sürede kiramı ödedi bile ben babama söylemedim sayaç numaralarından bakıp faturalarımı ödemiş miyim diye kontrol etmiş ödeme yapamadığımı görünce ödemiş. Sms gelince öğrendim. O yüzden elin oğlundan nasıl bir şey isteyeceğim nasıl kabul edeceğim bilmiyorum.
Ben ödeme yapmak için ısrar ettim üzerimde nakit yok bırak kartla ödeyeyim dedim o da öyle söyledi. Akşam eve gidince İban vs bile istedim 2 kez mesajı görmezden geldi sonra cevap vermesini söyledim öyle söyledi ya of napıyprum ben öyleKuzeninin yaptığı doğru değil ..evli gbi para istemek nedir çok cirkin..amma velakin siz de abartmissiniz...ve inanın böyle olan kadınlar asla yaranamiyor...çalışmadığını biliyor yemeği sen ismarlarsin demesi çok cirkin
Yok artık !!!!bu davranışınız gerçekten çok zorlama ve itici . Bir şeylerin farkında olmanız güzel de evlilikte bunun geri dönüşü nasıl olur insanın aklına herşey geliyorBen ödeme yapmak için ısrar ettim üzerimde nakit yok bırak kartla ödeyeyim dedim o da öyle söyledi. Akşam eve gidince İban vs bile istedim 2 kez mesajı görmezden geldi sonra cevap vermesini söyledim öyle söyledi ya of napıyprum ben öyle
Şu an için sorun yok ama evlilik içinde nasıl olacak bilmiyorum. İşten ayrılmam gerekirse vs ne yaparım bilmiyorum sırf bu yüzden çocuk sahibi olmak beni endişelendiriyor çünkü uzun yıllar çalışamayacağım. Nişanlım bunun normal olduğunu çalışmak zorunda olmadığımı söylüyor ama aşamıyorum500 lira için adamın başını ağrıtıyorsun ya. Adamı alistirmissin sonra niye paran var mı diye sormuyor diyosun. Göndereyim dese kabul edeceksin sanki.
Niye abartiyorsunuz bu kadar..ibani isteyecek kadar yok artık...bırakın azcik erkek erkekliğini bilsin..Ben ödeme yapmak için ısrar ettim üzerimde nakit yok bırak kartla ödeyeyim dedim o da öyle söyledi. Akşam eve gidince İban vs bile istedim 2 kez mesajı görmezden geldi sonra cevap vermesini söyledim öyle söyledi ya of napıyprum ben öyle
Evet benim de kendime sinirim çok bozuldu. Aşırı abartılı davranışlarda bulunuyorumYok artık !!!!bu davranışınız gerçekten çok zorlama ve itici . Bir şeylerin farkında olmanız güzel de evlilikte bunun geri dönüşü nasıl olur insanın aklına herşey geliyor
Evlenme bence adama da yazık böyle her şeyin hesabını kitabını yapan insanla zor valla. O da güvensizligini seziyordur mutlaka.Acaba nişanlıma güvenmiyorum muyum. Hakimiyet alanına girecekmişim gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?