Nişanlılık Dönemi

Ben bu ara cok gerildigim icin yapamiyorum ya benim de acilen toparlanmam gerek.

Toparlan canım. Al karsina sevdiginiz bir yere götür ve orda konuş istersen ama ben hep cumleye yanlis anlama amacim yermek sijayet etmek degil ama cok bunaldim bil istiyorum diye basliyorum hem yapici bir giris oluyor hemde icimde birsey kalmiyor

Bunu onlara girtigim ilk firsatta deneyecegim cok tesekkur ederim :)

canım nişanlılık sürecinde eşimle annesinin bu baskıları yüzünden defalarca kavga ettik. ben senin gibi sustum bi yandan da dedim ki düğün telaşı gergin oluyor insan. sabrettim ama evlendim o baskıcı kadın gitmedi.daha da artttı hatta ailecek çıtayı arttırdıar. ha senin iyi yanın eşin aileci değilmiş. birde benim eşim aileci. ailesine asla toz kondurtmuyor. iyi düşün bence hala vaktin varken iyi tarz ve kimseye taviz verme.taviz tavizi doğurur emin ol

Bebisiniz hayırlı olsun :) bende onu farkettim gözlemledim. Ben sustukca hic aman kizin gönlü kalmasin bu benim istedigim gibi oldu sunu da soralim demedi daha da bencillesti. Davetiyeyi konusuyor şimdi de diyor sunu yazdircam bunu yaptircam yorum bile yapmadan dinledim hep. Ama bas edemeyince artık bende tavrimi evlenmeden koymak istedim. Çünkü bu sefer evlendi değişti derler. Nisanlima dedigim sadece su oldu annen cok iyi bir anne ama bana kv lik yapıyor halbuki ben goruyorsun anneme birsey alıyorsam ona da alıyorum ayirt etmek istemiyorum ama beni sadece kendi annem dusunuyor dedim. Insallah huzurunuz yerindedir ve sizi rahat bırakırlar.

Allah her zaman iyilerin yaninda olsun. Kaynans Herkese iyi çünkü insanlar ne der diye yasar. Ama aile içinde terör estiriyor. Kayınpeder de önüne gecemiyor salmış artik bıkmış ondan. Ben onu 3 yasında bebek görüyorum laftan anlamaz. İnan yeri geldi mi eşimin yaninda laf solerim ki kesimde neden yapiyosun demez. Suanlik taşınma imkânın yok çünkü ev olsun düğün olsun eşyalar filan esinle ben yaptık. Onlar yabancı gibi dugunumuze geldi. Anlayacağınız 2 yıllık evliyim hala borç oduyoruz. Şuan oturduğumuz evde de eşimin çok emegi var çıkmak da istemiyoruz ama gidişat bunu gösteriyor. İnşallah allahım yardim eder de bir yol gösterir de buradan kurtuluruz. İnan eşime vasiyet ettim ölürsem sakin beni ailenin gömüleceği mezara gömme onunla yan yana bile yatmak istemiyorum dedim

teşekkür ederim inşallah sağlıklı olur ve doğar :) evet tavrını şimdiden koy çünkü kayınvalidelerle başetmek zor oluyor malum onlar anne ama sen el kıızısın. inşallah rahat bırakırlar

Allah yardimciniz olsun. Zor anlayissiz bencil insanlarla muhattap olmak zor. Bende delirdim simdi sakinlesmeye çalışıyorum. Mobilya bakmistik. Cuma gunu almaya gidecektik. Biz nisanlimla begendik gormek istedigi icin iki anneyi de alip cuma hem begendiklerimiz bunlar diye onlara gösterip alimi gerceklestirecektik. Firma aradi beni. Kv gitmis bakmis begenmemis ukala ukala da konusmus onlarla. Suan kendimi nasil sakinlestirecegim bilmiyorum. Ya cuma goturcem dedim neyin derdindesin. Hayatimda boyle bir insan tanimadim.

İnşallah :)
Suan moralim okadar bozukki. Nisanlimla mobilya begenmistik. Cuma gunu hem gosterip annelere hemde alimi gerceklestircektik. Kv mobilyaciya gitmis sormus. Mobilyacilar isimle not dusuyorlar ya. Begenmemis ukala ukala konusmus. Mobilyacı aradi beni demin beynim agriyor nefret ettim bu kadından

böyle yapmaya devam ederse soğursun canım haberin olsun. ilişkinin temel taşları sağlam olmalı. kayınvaliden iletişim kurulabilecek bir insan ise konuşmaya çalış. yok baktın aynı o zamanda taviz verme.

böyle yapmaya devam ederse soğursun canım haberin olsun. ilişkinin temel taşları sağlam olmalı. kayınvaliden iletişim kurulabilecek bir insan ise konuşmaya çalış. yok baktın aynı o zamanda taviz verme.

Soğudum ki. Hic görmek duymak istemiyorum. Hayirlisi olsun bakalim ne zaman haddini bilecek yada ben patlayacagim. Aksam nişanlımla konuscam mobilyacinin beni aradığını soyleyecegim. Simdi çalışıyor morali bozulup konsantresi dagilmasin .

Evet annemi tanıyamamıştım. Bir bahane bulup zırt pırt gidiyordu. Çorba yapıp götürmeler, dolmalar sarmalar... Gelinimizi bir yerden gelirken görse nereden geliyorsun diye hesap sormalar...Yapma onlar yuvalarında mutlu lsunlar dedik ama dinletemedik. Sanki bütün hayatı oğlu ve gelini olmuştu. En sonunda gelin mesafeyi koydu, görüşmüyor.

inşallah seni anlar canım

Anneniz eminim cok tatlidir ama iste erkek anneleri malesef kendilerini tutamuyorlar benimde erkek kardesim var eminim anneminde bir yerde damari tutacak.

Canım,konunu başından beri okudum.Buradan çok tatlı göründün bana..
Kayınvalidenin de içinde kalmış ya hevesleri,onu gidermek istiyor sizin hazırlıklarınızla,ama olurmu,olmaz...
Bir söz vardır,gençliğinde kırmızı gıymeyen,yaşlanınca kırmızılara bürünür diye...Demekki hevesler kaybolmuyor,vazgeçilmiyor,öyleyse sende zamanında yaşa ki ömür boyu içinde kalmasın.Annemin bir arkadaşı vardı.Nasılda tatlı bir kadındı anlatamam,anlayışlı, yardımsever...
Oğlunum düğün alışverişini anlatırken,gelinimizin beğendiği perdeleri değil,benim beğendiklerimi aldık,onları çok istedi ama,BENİM dediğim oldu demişti,biz aynen böyle,ondan bari beklemezdik bunu. İşin içine girmeden kimse tanınamıyor yani

Çok teşekkür ederim canım
Aynen dışarıdan kayinvalidem de çok tatlı
, hatta düğün konusu geçsin bence yine çok tatlı olacak. Türk geleneklerimizde var sanirim erkek anneleri kendilerini sınıf atlamış olarak görüyorlar galiba hayirlisi olsun inşallah olabildigince kırmadan direneceğim. Çünkü düğünden sonra belkide özüne ilk tanidigim haline dönecek ama bu sefer kırgınlıklarimla ben donemeyecegim. O duruma dusmemek icin caba sarfediyorum, inşallah hayirlisi olsun herkes cok mutlu olsun

Haklısın boyle yapman en iyisi,hem senin,hem onun için,çok iyi biriyse bile,sonradan hatasını anlasa da,düzeltme şansı olmayacak...Anlamazsa da, ben onu hiç kırmadım,hala farkında değil,diye üzüleceksin,nisanlına da bir bu arada,Allah bozmasın.

Kayınvalideler hep böyle en iyisi bile senin onu gerçekten annen gibi görmeni istiyo bu samimiyeti bende karışma olarak görüyorum ve hoşlanmıyorum mesafeni koy her aradığında açmak zorunda değilsin

Aynen günaha giremem cok iyi birisi kv. Tek sıkıntı dugunumuzu kendi dugunu gibi sahiplenmesi bazi seyler icinde kaldigi icin :) yaptığı seyler doğru değil nisanlim farkinda. Ben cok sabirliyim bununda farkinda. Annesini de taniyor ee birbirmizi de seviyoruz simdilik yanimda hep destek bakalim insallah kimse hayal kirikligi yasamasin herkes cok mutlu olsun :)

Sende Kendimi görüyorum. Begenmesin benim nacizane fikrim cnm. Kaynananın hic bir sözüne değer verme.çünkü hep uzuleceksin.o sana değer vermiyor. Gitmiş bakmış beğenmemiş. Kendi bilir sen kullanicaksin. Benim evim benim yuvam benim esyam en önemlisi benim kocam diyerek sahipleneceksin. Ne derse idare etmek için geçiştirme Çünkü üzerine gelecek sen oyle yaptıkça. O an konu tazeyken cevabını ver benim fikrim. Bana gore diyerek cümlelerini kur. İllaki ısrar ederse anne ben evime yakisani almak istiyorum.sana da senin evine yakisani bakarız de. Sana sormadan iş mi yaptı ornegin nikah şekeri davetiye gibi. Begensen bile begenmedim. Bizim dugunumuz olduğu için nisanlim ile biz hallederiz. Yinede teşekkürler de kestirip at. Tekrardan fikir yürütmeye açık kapı bırakma. Benimde öyle olmuştu. Biz mobilya baktık esimle. Sonra eşim bana sürpriz yapmak için gidip almış. Benimde haberim yok. Alınca söyledi. Tabi aksam eve gidince evde kıyamet kopmuş neymiş efendim. O odeyecekmis o yüzden o begenmeliymis. Görmediği mobilya ya neden para verecekmis. Birde gorumcemden bana boyle haber gönderiyor görümce de koşa koşa gelip söylüyor. Gerçi mobilyayi bile almadılar küçük bi ödeme yapmışlar sonra gidip başkasından bizim adımıza borç para istemişler. Kayzadeler ödeyecek diye ki bizim haberimiz yok. Ve bizde borcu ustlenmedik onlar da ödemedi inan düğünde takacaklarini bile bize aldırmaya kalktılar. Hayatımda bu kadar parayı seven insanlar görmedim. Onlara düzenli para versek el üstünde tutulurum ama bununda sonu yok. Bana 1 ekmek almayan onu çok gören insanlara benim verecek kefen param bile olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…