Yalniz sunu dacaklindan cikarma. Erkekler evlenince nedense annelerine dusuyorlar. Gercekten. Yeni duzenlerine alisamadiklari icin mi bilmem. O ihtimal de var. Oyle olursa isin daha da zor.
Evet evlenince anneler kayinvalidelige soyunuyorlar kendi annemden biliyorum.
Evet denge onemli. Sizin gibi olani ben gormemistim. Genelde anneye duskunluk olur. Burda da hep okuyoruz. Bizde de anneye duskunluk olmustu.Aslinda bu sans isi. Bizim komsunun oglu annesinin ayaklarinin altini operdi nerdeyse surekli mıç mıç. Bu surec evlenene kadardi tabii. Simdi karisinin okadar cok ustune dusuyor ki ben uzuluyorum resmen annesini iki gunluk esine satti resmen diye. Bence adamlar da ortayi bulamadigindan bu kayinvalide gelin catismalari cikiyo. Simdi benim bu anlattigim olayda herkes o gelin olmak ister ama obur taraftaki de anne iste.
Evet denge onemli. Sizin gibi olani ben gormemistim. Genelde anneye duskunluk olur. Burda da hep okuyoruz. Bizde de anneye duskunluk olmustu.
Çok üzüldüm
Anneler ogullarinj doğurdular diye gelinlerini de sahipleri saniyor sanirim anlamadim. Kiz anneleri seslerini çıkarmıyor erkek anneleri surekli burunlarini birseylere sokmaya, araya fitne sokma pesindeler. Allah yardimcin olsun canim esinle konus ama bence sende patlama. Ayrica ne konusursa konussun boşver takmamaya çalış. Benim psikolojimi okadar etkilemisler ki sizinle konusup, hafta sonu da nisanlimla ustunden gecince anladım. 2 ayim kaldi ve kimse yüzünden kötü hatirlayamam. Saygimi da bozmam. Ctesi günü nisanlimla yemek ve oturma takimimiza karar verdik. Beni aradi hemen iste begenmissiniz falan filan diyor dedim evet x cok begendi bende begendim ama x bayildi dedim. Azcık pahali oldugundan ogluna attim sucu napayim bende bunaldim artik. Seninkini de Allah islah etsin inşallah.
Iyi de bu durum evlilikte de devam edecek gibi. Kisilik de degismez. Hele bu saatten bu yastan sonra onlari dehistiremezsin. En koyu ihtimal baktin olmuyor araya messfe koyarsin ya da gorysmezsin. Bu da nisanlini uzer ama.
Zor isin. Surekli politik olmak da yorar seni..gece gunduz aklin hep bu kadinla mesgul olur. Cok zor gercekten. Su anneler bir ogullarini rahat biraksalar...
Benim de kv ile sorunum var biraz ama ancak bayramlarda görüyorum. O yüzden de idare ediyorum. Eşim ben ona cevap vermediğim, üzecek bir şey yapmadığım sürece anneci değil, bir şeye karıştırtmaz. Benim de işte o bana laf soktuğu zaman cevap vermemeyi öğrenmem gerekiyor.Yok abla bana söz verdi evimiz ayri olacak cok mutlu olacağız dedi. Tedavisi de olumlu gidiyor. Birakamam herkesin annesi, o seçmedi ki.
Benim de kv ile sorunum var biraz ama ancak bayramlarda görüyorum. O yüzden de idare ediyorum. Eşim ben ona cevap vermediğim, üzecek bir şey yapmadığım sürece anneci değil, bir şeye karıştırtmaz. Benim de işte o bana laf soktuğu zaman cevap vermemeyi öğrenmem gerekiyor.
Ama az gördüğümüz için neredeyse hiç sorun olmuyor. Ben telefonla da aramam zaten. O da beni aramaz. Öyle bir insan değilim ben, kendi annemi bile işim varsa ararım. Evde huzurumuz var. Ağzımı tutmak lazım. O yüzden annesi böyle diye bırakmak istememeni anlıyorum. Çünkü çocuk anneci davranmıyor. İnşallah evlenince değişmez. Bence sen şimdiden arana mesafe koy kv ile. Telefonla o ararsa bir aç bir açma, kendin de hiç arama. Bırak aramıyor desin. Nişanlın ne diyecek ölçmüş olursun hem.
Amin cnm amin... İnşallah allahım verir cezalarini. ben esimle konuşsam da birşey değişmiyor esimde bikti artik. Ne laflar soyledik banamisin demiyor. Lackalaştı artik kaynana arsizlik aldi basini gidiyor. Ben ve esim cidden cok agir konustugumuz zamanlarda oldu belki vazgecer huzur kacirmaktan dedik ama kadin daha da arsizlasti. Cok inatci sinsidir kendisi. Önünü alamiyoruz . kadının arkasında kızı kocasi var. Herkese yalan söylüyor olmayan bir şeyi olmuş gibi anlatıyor. Onlarda kadına inanıyor. İnan kırmızı renge sari diyorsa o sarıdır değiştiremezsin. Kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Sustukca üstüme geliyor laf sokmalar imalar. Açık açık da söyleyince. Bana laf sokuyosun deme diyor bende yaptığını soyluyorum diyorum. İnan yalandan hic hoşlanmam her zaman dürüstlugu tercih ederim. Maalesef etrafimdada yalancı dolu. allahima sukurler olsun ki eşim mükemmel biri ondan hic birşey saklamadim. Kaynanam erkekler herşeyi bilmez söyleme derdi nisanliyken. Ben dinlemedim ama kaynanayida takip ettim. Megersen kadın bana eziyet çektirmek istiyormuş ondan demiş. Eşimin babaannesi çok iyi insanmış rahmetli. Gelinini oğluna karşı savunurmus ezdirmezmis. Ona rağmen kaynanam ben çektim. sende çekiçeksin. Beni el üstündemi tuttular diyor. Kendisi üvey anne elinde büyümüş. Ne gördüyse artık. Hayatin açısını bende çıkartmaya yemin etmiş resmen. Ama allah büyük biliyor musun? O kadar yalan söyledi etti ne oldum eşim hic inanmadı gelip bana sorma gereginde bile bulunmadı. Gün geldi. Kaynanam eşimi bile yalancı yaptı. O zaman benim birşey dememe gerek kalmadim hepsini gördü. Birde bizde kültür farkı var. Esimle ben sezsizligi severiz. Çok gelekci adetci değiliz. Guler yuzu saygiyi ikrami severiz. Evime gelene sonsuz guleryuzum saygim ikramim vardir.bizde akraba bağı kardeş bağı vardir.kaç gömlek uzaktan akrabalarla gidim gelim yapılır. Onlarda pek akraba baglari yok herkesle uzaklar. elalem ne der kafasıyla yaşayan tipler birde dinden çok uzaklar. Esim ile ben olabildiğince allah yolunda gitmeye çalışan insanlarız.burada da ters dusuyoruz.anliyacagin sen sen ol. Eşinden asla birşey saklama kizacagini bilsen de saklama ki. Gün gelir seni sevmeyenler onu malzeme olarak Kullanmasinlar. Kusura bakma bu arada çok uzun oldu. Hakkini helal et.
Sanirim stratejik oynamakta fayda var. Bu sozunu ettigim gelin hep ezileni oynadi mesela. Bak ben cok iyiyim ama ailen beni uzuyor modunda, haliyle cocuk da "ben koca adam oldum evlendim vay be" havasiyla karisinin onunde duvar oldu.
Iste biz de manyak gibi anca senin annen bidi bidi dedi diyip adam darliyoruz.
ahhh kuzuumm bizler ne sözler duyduk peeehheeyyyyy.... inan ben eşime öküzlükleri coktur o taraf ayrı ama hala aşıgımdır. 10 yıl oldu birlikteligimiz. 10 yılın 5 yılı hatta 6 yılı anası ile geçti. ilk evlendigimde 27 yaşındaydım. şimdi aynı zamana geri dönsem deseler ki evlencen mi hayır derdim.
ben anamın lafına bakmam derdi. inanmıştım. sonra anası (ki zebani bile görse kaçar kaynanamdan) haklı dogru melek oldu ben kötü oldum.
ne zaman yeter artık bogazımdan taştı dedim. sen haklısın dediler. idare et sabret sözlerine inan derken benim 5-6 yılım bunlarla boguşmakla geçti.
buna benzer milşyonlarca örnek var. sen gene iyi düşün.
Yalniz sunu dacaklindan cikarma. Erkekler evlenince nedense annelerine dusuyorlar. Gercekten. Yeni duzenlerine alisamadiklari icin mi bilmem. O ihtimal de var. Oyle olursa isin daha da zor.
Evet evlenince anneler kayinvalidelige soyunuyorlar kendi annemden biliyorum.
İnşallah nişnlın hiç değişmez. Kv de cidden sırf düğün hevesi yüzünden böyle yapıyorsa evlenince bu kadar olmaz. Ama mutlaka biraz karışmaya çalışır yine. Yine durduracaksınız mecbur. O şeker işi daha patlayacak bence. İki taraf da bir şey demedi daha galiba. Bir an önce alın şekerinizi. Ayrıca kp o kadar anlayışlı madem niye alıyor şekeri, niye gidiyor onunla alışverişlere... İşte zamanında ezmiş karısını şimdi de yaşlandılar ya ne isterse yapıyor.Aynen abla sen anlarsin beni. Ben ne gidiyorum ne arıyorum. Nisanlim hicbirsey demiyor ben bile gitmek istemiyorum ki eve haklisin diyor. Kv benim aramama firsat vermiyorki zaten her gun ariyor beni ben aramiyorum. Ben nisanlima asla annene gicik oluyorum vb. Birsey demiyorum o kendi görüyor benden cok kendi konusuyor zaten. Hatta ben diyorum o kadarda degil tamam abartma diyorum. Çünkü beni bile uzaktan bunaltan biri her firsatta ayni evde kim bilir neler diyordur siz düşünün. Kisacasi kp ben nisanlim herkes kv nin icindeki düğün hevesi ile basa cikmaya calisiyoruz. Kp de bunalmis durumda gecende bana dedi surekli birseyler almak icin beni gezdiriyor bunaldim dedi. Buarada nikah sekerlerimi bana sormadan aldi ya ve ben hala görmedim. Bana bunu en az 4 ay once kp demisti basbasa kalmıştık. İstanbul a gitmislerdi. Istanbula gittik beni taa tepeye cikardi megersem nikah şekeri icin ornek alacakmis dedi. Ve ben yemin ederim aylarca heralde bana ornek aldi göstercek diye bekledim ve kesinlikle konusunu bile acmadi direkt aldim diye aradi 2 hafta önce.
Herkes için aynı mıdır bilmiyorum ama erkekler genelde nisanliyken dinlemezler annelerini ama evlenince değişiyor dinliyorlar bi kaç tanıdığım var bu şekilde olan sonuçta annesi illaki dinler sözünüMerhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum siteyi sizlere danışmak istediğim bir konu var, yorumlarinizi rica ederim.
5 aydir nisanliyim insallah 2 ay sonra düğünüm olacak. Benim nisanlimla hicbir problemim yok fakat annesi tam bir kontrol uzmani. Nereye gidiyoruz, evimize ne aliyoruz, elimde poset oluyor icinde ne var diye merak eder,hangi kuaföre gideceğim, duvağim uzun mu olacak kisa mi olacak, tutacagimiz ev kac metrekare olacak,düğünde dagitilacak hediyelikler, davetiye kisacasi aklıniza gelebilecek herseye müdahale etmeye çalışıyor. Nisanlim her zaman benim yanimda bana sen ne istiyorsun önemli olan o diyor fakat annesi istediği birseyi yaptırmak icin okadar cok bastiriyorki, ozellikle beni is yerimde nisanlim yanimda yokken ariyor. Bende nisanlima birsey demiyorum bunalmasin diye ve icimden yeter diyorum artik tamam oyle olsun. Nisanlim anksiyete hastasi ve gerçekten de okadar cok bunaliyorki annesinden onu uzmek istemiyorum fakat bir sekilde artik bu duruma da son vermek istiyorum. Hastaligininda ailesi tarafindan bu baskilardan dolayi universite sonrasi ortaya ciktigini söylüyor ve cok üzülüyorum. Sunu da belirtmem gerekir ki nisanlim asla aileci biri degil yani demek istedigim kendi kararlarini kendi alir,fakat ailesi surekli herseye yorum yapar.Kimseyle arami bozmadan politik davranarak uzulmeden sureci atlatmak istiyorum. Çünkü baski altina alma durumlari disinda iyi insanlar. 2 senedir beraberiz simdiye kadar 3 kez tartistik 3 u de ailesi yüzünden. Uzun oldu biraz teşekkür ederim.
Canım benimde kısmetse mayısta düğünüm sanırım sende nisan mayıs gibi evleneceksin. Ben daha ne nikah şekeri aldım ne de davetiye yaptırdım siz baya hızlı ilerliyorsunuz hatta benim daha mobilya ve evim bile hazır değil ...Sen böyle deyince bende düşündüm geç mi kaldım diyeKayınvaliden konusuna gelince baya bir heves etmiş evet herşeyi kendi zevkine göre yapıyorsa tavrını koyman gerektiği vakti gelmiş diye düşünüyorum senin annen ne diyor bu konu ile ilgili peki ?
Bunu ben de yaşadım ama bizim kararımızdı zaten. Aileleri karıştırmadık. Maddi olarak her şeyi hemen hemen kendimiz yaptık. Kv sadece altın alın takılacak diye biraz para gönderdi. Güzel bilezik alacak olsak 1-2 tane anca yapardı ama biz eşimle gittik gramajı en düşük bileziklerden daha çok sayıda aldık ki o kötü görünmesin. Beni annemlere de bak o bu kadar verdi, siz de en fazla o kadar düğün hediyesi olarak bir şey yapabilirsiniz dedik. Ki kv kendini kötü hissetmesin daha az yaptım diye. Onlar da beyaz eşya aldı, tam geldi fiyatı. Keşke öyle yapacaklarına onlar da altın yapsaydı onun yerine daha iyiydi. Çünkü bu yüzden babam biz gri istediğimiz halde hep sırf boyası için para verilmez fazladan falan dedi üzdü beni. (Ama sonunda gri oldu) Yani izin verdiğimiz küçücük şeyde bile karışma hakkı gördüler.yaaa düşündümde herşeyi sizin üzerinize yıksalardı her işle siz uğraşsaydınız bütün masrafları siz ödeseydiniz daha kötü olmaz mıydı olurdu cunku bu yazdıklarımı ben yaşadım , heiç birşey umrunda olmadı kadının buda çok koyuyor insana
iyi tarfından bakmaya çalış ama mesafeni koru , her telf açma mesela ,
İnşallah nişnlın hiç değişmez. Kv de cidden sırf düğün hevesi yüzünden böyle yapıyorsa evlenince bu kadar olmaz. Ama mutlaka biraz karışmaya çalışır yine. Yine durduracaksınız mecbur. O şeker işi daha patlayacak bence. İki taraf da bir şey demedi daha galiba. Bir an önce alın şekerinizi. Ayrıca kp o kadar anlayışlı madem niye alıyor şekeri, niye gidiyor onunla alışverişlere... İşte zamanında ezmiş karısını şimdi de yaşlandılar ya ne isterse yapıyor.
Bu arada en az düğün hevesi kadar güçlü başka bir heves söyleyeyim... Çocuk hevesi. Bir sorun bakalım o da içinde kalmış mı? Eşyalarını istediği gibi alabilmiş mi? Cidden sorun da sonra sürpriz olmasın. Siz daha hamileyken kapıyı bir açarsınız işçiler sizin bebeğin yatak odasını teslim etmeye gelmiş, meğer kv almış... O zaman siz de daha hassas olacaksınız dayanamazsınız politik olmaya patlarsınız. Eşiniz de hassas olacak iyice hasta olur. Bunu kv ile herkes varken konuşun bence.
Bunu ben de yaşadım ama bizim kararımızdı zaten. Aileleri karıştırmadık. Maddi olarak her şeyi hemen hemen kendimiz yaptık. Kv sadece altın alın takılacak diye biraz para gönderdi. Güzel bilezik alacak olsak 1-2 tane anca yapardı ama biz eşimle gittik gramajı en düşük bileziklerden daha çok sayıda aldık ki o kötü görünmesin. Beni annemlere de bak o bu kadar verdi, siz de en fazla o kadar düğün hediyesi olarak bir şey yapabilirsiniz dedik. Ki kv kendini kötü hissetmesin daha az yaptım diye. Onlar da beyaz eşya aldı, tam geldi fiyatı. Keşke öyle yapacaklarına onlar da altın yapsaydı onun yerine daha iyiydi. Çünkü bu yüzden babam biz gri istediğimiz halde hep sırf boyası için para verilmez fazladan falan dedi üzdü beni. (Ama sonunda gri oldu) Yani izin verdiğimiz küçücük şeyde bile karışma hakkı gördüler.
Her işle uğraşmak vs. derken o işler zaten çok zevkliydi. Gelinliğimi tek başıma gittim, denedim aldım geldim. Hatta ayakkabısıyla falan her şeyiyle birlikte. İşten çıktım iki saat sonra evdeydim. Oh mis hiç stres yapmamış oldum. Gelinliğim çok ucuzdu, indirimden aldım, bir tek benim bedenim kalmıştı, markası vs. yoktu, ve çooookk güzeldi. Hiç pişman olmadım. Çünkü yazlık elbise kadar rahattı üzerimde. Ve tamamen kendi zevkimdi kimse karışmamıştı. Düğün salonunu kendim seçtim, eşim bile sonradan gördü çünkü şehir dışındaydı. Ucuzdu ama şıktı. Düğün sonrası üzerimize takılan bütün paraları çıkardık ödedik. Birazı kalmıştı onu babam ödedi o sırada, balayından döner dönmez onlara gidip verdik parasını hemen.
Yani bence sizin beklentiniz olduğu için koymuştur. Yoksa beklenti olmayınca koyacak bir şey yok. Sonra bir seneye yakın falan taksit ödedik ve bitti bütün borcumuz. Çok zorlayıcı taksitler değildi. Altınlarımız da hala bankada duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?