Nişanlılık Dönemi

Aslinda bu sans isi. Bizim komsunun oglu annesinin ayaklarinin altini operdi nerdeyse surekli mıç mıç. Bu surec evlenene kadardi tabii. Simdi karisinin okadar cok ustune dusuyor ki ben uzuluyorum resmen annesini iki gunluk esine satti resmen diye. Bence adamlar da ortayi bulamadigindan bu kayinvalide gelin catismalari cikiyo. Simdi benim bu anlattigim olayda herkes o gelin olmak ister ama obur taraftaki de anne iste.

Evet denge onemli. Sizin gibi olani ben gormemistim. Genelde anneye duskunluk olur. Burda da hep okuyoruz. Bizde de anneye duskunluk olmustu.

Evet denge onemli. Sizin gibi olani ben gormemistim. Genelde anneye duskunluk olur. Burda da hep okuyoruz. Bizde de anneye duskunluk olmustu.

Sanirim stratejik oynamakta fayda var. Bu sozunu ettigim gelin hep ezileni oynadi mesela. Bak ben cok iyiyim ama ailen beni uzuyor modunda, haliyle cocuk da "ben koca adam oldum evlendim vay be" havasiyla karisinin onunde duvar oldu.
Iste biz de manyak gibi anca senin annen bidi bidi dedi diyip adam darliyoruz.

Amin cnm amin... İnşallah allahım verir cezalarini. ben esimle konuşsam da birşey değişmiyor esimde bikti artik. Ne laflar soyledik banamisin demiyor. Lackalaştı artik kaynana arsizlik aldi basini gidiyor. Ben ve esim cidden cok agir konustugumuz zamanlarda oldu belki vazgecer huzur kacirmaktan dedik ama kadin daha da arsizlasti. Cok inatci sinsidir kendisi. Önünü alamiyoruz . kadının arkasında kızı kocasi var. Herkese yalan söylüyor olmayan bir şeyi olmuş gibi anlatıyor. Onlarda kadına inanıyor. İnan kırmızı renge sari diyorsa o sarıdır değiştiremezsin. Kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Sustukca üstüme geliyor laf sokmalar imalar. Açık açık da söyleyince. Bana laf sokuyosun deme diyor bende yaptığını soyluyorum diyorum. İnan yalandan hic hoşlanmam her zaman dürüstlugu tercih ederim. Maalesef etrafimdada yalancı dolu. allahima sukurler olsun ki eşim mükemmel biri ondan hic birşey saklamadim. Kaynanam erkekler herşeyi bilmez söyleme derdi nisanliyken. Ben dinlemedim ama kaynanayida takip ettim. Megersen kadın bana eziyet çektirmek istiyormuş ondan demiş. Eşimin babaannesi çok iyi insanmış rahmetli. Gelinini oğluna karşı savunurmus ezdirmezmis. Ona rağmen kaynanam ben çektim. sende çekiçeksin. Beni el üstündemi tuttular diyor. Kendisi üvey anne elinde büyümüş. Ne gördüyse artık. Hayatin açısını bende çıkartmaya yemin etmiş resmen. Ama allah büyük biliyor musun? O kadar yalan söyledi etti ne oldum eşim hic inanmadı gelip bana sorma gereginde bile bulunmadı. Gün geldi. Kaynanam eşimi bile yalancı yaptı. O zaman benim birşey dememe gerek kalmadim hepsini gördü. Birde bizde kültür farkı var. Esimle ben sezsizligi severiz. Çok gelekci adetci değiliz. Guler yuzu saygiyi ikrami severiz. Evime gelene sonsuz guleryuzum saygim ikramim vardir.bizde akraba bağı kardeş bağı vardir.kaç gömlek uzaktan akrabalarla gidim gelim yapılır. Onlarda pek akraba baglari yok herkesle uzaklar. elalem ne der kafasıyla yaşayan tipler birde dinden çok uzaklar. Esim ile ben olabildiğince allah yolunda gitmeye çalışan insanlarız.burada da ters dusuyoruz.anliyacagin sen sen ol. Eşinden asla birşey saklama kizacagini bilsen de saklama ki. Gün gelir seni sevmeyenler onu malzeme olarak Kullanmasinlar. Kusura bakma bu arada çok uzun oldu. Hakkini helal et.

Aynen şimdiden yordu bile. Geçenlerde konu açıldı birisi icin dediki hicbirseyine karıştırmiyor kv sine bu kadarda olmaz dedi bizim tecrubemiz yeter dedi. Sanirim bana laf vuruyor. Bende sizde bu tecrubeyi kendiniz edindiniz bence haklı dedim. Bende evimin düzenine kimseyi karıştırmam dedim. Yaşayıp göreceğiz

Yok abla bana söz verdi evimiz ayri olacak cok mutlu olacağız dedi. Tedavisi de olumlu gidiyor. Birakamam herkesin annesi, o seçmedi ki.
Benim de kv ile sorunum var biraz ama ancak bayramlarda görüyorum. O yüzden de idare ediyorum. Eşim ben ona cevap vermediğim, üzecek bir şey yapmadığım sürece anneci değil, bir şeye karıştırtmaz. Benim de işte o bana laf soktuğu zaman cevap vermemeyi öğrenmem gerekiyor.
Ama az gördüğümüz için neredeyse hiç sorun olmuyor. Ben telefonla da aramam zaten. O da beni aramaz. Öyle bir insan değilim ben, kendi annemi bile işim varsa ararım. Evde huzurumuz var. Ağzımı tutmak lazım. O yüzden annesi böyle diye bırakmak istememeni anlıyorum. Çünkü çocuk anneci davranmıyor. İnşallah evlenince değişmez. Bence sen şimdiden arana mesafe koy kv ile. Telefonla o ararsa bir aç bir açma, kendin de hiç arama. Bırak aramıyor desin. Nişanlın ne diyecek ölçmüş olursun hem.

Aynen abla sen anlarsin beni. Ben ne gidiyorum ne arıyorum. Nisanlim hicbirsey demiyor ben bile gitmek istemiyorum ki eve haklisin diyor. Kv benim aramama firsat vermiyorki zaten her gun ariyor beni ben aramiyorum. Ben nisanlima asla annene gicik oluyorum vb. Birsey demiyorum o kendi görüyor benden cok kendi konusuyor zaten. Hatta ben diyorum o kadarda degil tamam abartma diyorum. Çünkü beni bile uzaktan bunaltan biri her firsatta ayni evde kim bilir neler diyordur siz düşünün. Kisacasi kp ben nisanlim herkes kv nin icindeki düğün hevesi ile basa cikmaya calisiyoruz. Kp de bunalmis durumda gecende bana dedi surekli birseyler almak icin beni gezdiriyor bunaldim dedi. Buarada nikah sekerlerimi bana sormadan aldi ya ve ben hala görmedim. Bana bunu en az 4 ay once kp demisti basbasa kalmıştık. İstanbul a gitmislerdi. Istanbula gittik beni taa tepeye cikardi megersem nikah şekeri icin ornek alacakmis dedi. Ve ben yemin ederim aylarca heralde bana ornek aldi göstercek diye bekledim ve kesinlikle konusunu bile acmadi direkt aldim diye aradi 2 hafta önce.

Helal olsun abla tecrubelerini paylastin çok teşekkür ederim. Allah yardimciniz olsun. Esiniz yaninizda huzurunuz olduktan sonra Allah kacirmak isteyenleri islah etsin. Ayy benim kv de vallahi beni bi aradiginda demişti ki nisanlim icin bana ben x i karistirmicam bu islere demisti. Nisanlimdan artik hicbirsey saklamiyorum onceden uzulmesin diye anlatmiyordum. Çünkü tedavisi suresince stres yapması sureci uzatirdi. Fakat suan gayet sakin bir şekilde hayatım ben seni uzmek istemiyorum ama cok yoruldum amacim kimseyi kötülemek degil fakat bilmen lazim diye diye sakin bir sekilde en bastan beri hepsini tek tek anlattim artik anlatacagimda.

Aynen bidi bidi etmek ters teper bunu gozlemledim. Ben hep yapi olarak her zaman sakin durmaya calisan biriyim hemde nisanlimin anksiyetesinden dolayi tedavi surecini olumsuz etkilememek adina herzaman sakin bir sekilde anlatma yoluna gittim. Ve cok sukur her zamanda destegini hissettim. Kv nin yaptigi emrivakiler icin nisanlim her zaman bana danışti istemiyorsan olmayacak dedi dedim kadin yapmis uzmeyelim hep iyi niyetli davrandim taki nikah sekerimi almasina kadar. Nisanlim dediki haberim olsaydi engel olurdum sinsi sinsi halletmis dedi. Ben hic kotu yorum yapmiyorum ne olursa olsun herkesin annesi. Ama nisanlim bazen kendi annesine sinsi fesat falan diyor bende diyorum ki benim yanimda söyleme öyle seyler. Ben kendimi kotu hissediyorum sanki seni gaza getiriyor gibi diyorum tamma hayatım sen uzulme diyor konuyu kapatiyoruz.

Allah yardimciniz olsun abla. İnşallah artik devam etmiyordur ve huzurunuz yerindedir inşallah.

Canım benimde kısmetse mayısta düğünüm sanırım sende nisan mayıs gibi evleneceksin. Ben daha ne nikah şekeri aldım ne de davetiye yaptırdım siz baya hızlı ilerliyorsunuz hatta benim daha mobilya ve evim bile hazır değil ...Sen böyle deyince bende düşündüm geç mi kaldım diye Kayınvaliden konusuna gelince baya bir heves etmiş evet herşeyi kendi zevkine göre yapıyorsa tavrını koyman gerektiği vakti gelmiş diye düşünüyorum senin annen ne diyor bu konu ile ilgili peki ?

Nefislerine bir şekilde yenik dusuyorlar sanırım. Ya da arkada sen kv sin aslansin kaplansin tabiki de hersey hakkin diye gazlayan birileri var. Sizde anneniz kv lik yaptigi zaman sasiriyor musunuz? Benim nisanlim ben 31 senelik annemi tanıyamiyorum diyor.

İnşallah nişnlın hiç değişmez. Kv de cidden sırf düğün hevesi yüzünden böyle yapıyorsa evlenince bu kadar olmaz. Ama mutlaka biraz karışmaya çalışır yine. Yine durduracaksınız mecbur. O şeker işi daha patlayacak bence. İki taraf da bir şey demedi daha galiba. Bir an önce alın şekerinizi. Ayrıca kp o kadar anlayışlı madem niye alıyor şekeri, niye gidiyor onunla alışverişlere... İşte zamanında ezmiş karısını şimdi de yaşlandılar ya ne isterse yapıyor.
Bu arada en az düğün hevesi kadar güçlü başka bir heves söyleyeyim... Çocuk hevesi. Bir sorun bakalım o da içinde kalmış mı? Eşyalarını istediği gibi alabilmiş mi? Cidden sorun da sonra sürpriz olmasın. Siz daha hamileyken kapıyı bir açarsınız işçiler sizin bebeğin yatak odasını teslim etmeye gelmiş, meğer kv almış... O zaman siz de daha hassas olacaksınız dayanamazsınız politik olmaya patlarsınız. Eşiniz de hassas olacak iyice hasta olur. Bunu kv ile herkes varken konuşun bence.

yaaa düşündümde herşeyi sizin üzerinize yıksalardı her işle siz uğraşsaydınız bütün masrafları siz ödeseydiniz daha kötü olmaz mıydı olurdu cunku bu yazdıklarımı ben yaşadım , heiç birşey umrunda olmadı kadının buda çok koyuyor insana

iyi tarfından bakmaya çalış ama mesafeni koru , her telf açma mesela ,

Herkes için aynı mıdır bilmiyorum ama erkekler genelde nisanliyken dinlemezler annelerini ama evlenince değişiyor dinliyorlar bi kaç tanıdığım var bu şekilde olan sonuçta annesi illaki dinler sözünü

Canim hayirli olsun öncelikle :)
Yok bizimde mobilyalarimiz tam değil henüz. Bence sen gec kalmadin benim kv benden önce davranmak icin almis hepsini :) bizimki bir garip vallahi kendine düğün yapıyor gibi sahiplendi. Nisanlim gelinlikte giycek utanmasa diyor. Bizi geriyor kendisi mutlu. Anneme cogu seyi üzülur diye anlatmiyorum. Benim Annem babam her zaman arkamdadirlar fakat asla hayatıma bu yasima kadar mudahale etmediler. Cogu deyi kvnin emrivakilerini bahaneler bularak açıklıyorum. Kv boyle istiyir dersem akli hep bende kalır. Kizimi ezdirmem diyip kv ile konusur. Olabildiğince ben halletmeye calistim baktım karşı taraf bencilligine bencillik katıyor nisanlimla tavir almaya karar verdik. O ne alırsa alsın bende alacağım saglikli bir evlilik yapmak ve içimde birseyler kalmasin diye boyle yapmak zorundayiz

Bunu ben de yaşadım ama bizim kararımızdı zaten. Aileleri karıştırmadık. Maddi olarak her şeyi hemen hemen kendimiz yaptık. Kv sadece altın alın takılacak diye biraz para gönderdi. Güzel bilezik alacak olsak 1-2 tane anca yapardı ama biz eşimle gittik gramajı en düşük bileziklerden daha çok sayıda aldık ki o kötü görünmesin. Beni annemlere de bak o bu kadar verdi, siz de en fazla o kadar düğün hediyesi olarak bir şey yapabilirsiniz dedik. Ki kv kendini kötü hissetmesin daha az yaptım diye. Onlar da beyaz eşya aldı, tam geldi fiyatı. Keşke öyle yapacaklarına onlar da altın yapsaydı onun yerine daha iyiydi. Çünkü bu yüzden babam biz gri istediğimiz halde hep sırf boyası için para verilmez fazladan falan dedi üzdü beni. (Ama sonunda gri oldu) Yani izin verdiğimiz küçücük şeyde bile karışma hakkı gördüler.
Her işle uğraşmak vs. derken o işler zaten çok zevkliydi. Gelinliğimi tek başıma gittim, denedim aldım geldim. Hatta ayakkabısıyla falan her şeyiyle birlikte. İşten çıktım iki saat sonra evdeydim. Oh mis hiç stres yapmamış oldum. Gelinliğim çok ucuzdu, indirimden aldım, bir tek benim bedenim kalmıştı, markası vs. yoktu, ve çooookk güzeldi. Hiç pişman olmadım. Çünkü yazlık elbise kadar rahattı üzerimde. Ve tamamen kendi zevkimdi kimse karışmamıştı. Düğün salonunu kendim seçtim, eşim bile sonradan gördü çünkü şehir dışındaydı. Ucuzdu ama şıktı. Düğün sonrası üzerimize takılan bütün paraları çıkardık ödedik. Birazı kalmıştı onu babam ödedi o sırada, balayından döner dönmez onlara gidip verdik parasını hemen.
Yani bence sizin beklentiniz olduğu için koymuştur. Yoksa beklenti olmayınca koyacak bir şey yok. Sonra bir seneye yakın falan taksit ödedik ve bitti bütün borcumuz. Çok zorlayıcı taksitler değildi. Altınlarımız da hala bankada duruyor.

Eşyalarda içinde kalmis canim. Evlendiginde sadece yatagi yeniymis. Kaynana ile ayni eve gelmis, kaynanasinin esyalarina. Eşyalarida beraber bakalim beraber karar verelim dedi nisanlim dediki senin sectigin eşyayı ben evime sokmam biz secip karar verecegiz gormek isterseniz en son karar verdigimizi gösteririz dedi. Mecbur sustu ama her gun karar verdiniz mi diye darliyor beni :) aynen kp zamaninda ezmis kv de kp den mi hırs aliyor beni mi darliyor bilmiyorum. Çünkü su hazirliklar dışında melek gibi kadin. Kp e gozumun onunde bana hicbirsey yapmadin su kiza herseyi yapacaksin dedi

Allah mutlu mesut etsin. En güzeli bende beraber odeme taraftariydim. Kendi ailemden de onun ailesinden de birsey beklemedim ki. Kiz tarafinin almasi gereken herseyi ben kendim aldim zaten. Annemlerde sagolsunlar kendileri yapabildiklerini yapiyorlar. Babam kiziyor kendi paramla almama ama ben çalışıyorum zaten. Evet aylardir maasima el surmemis olabilirim direkt borclara yatiriyor olabilirim fakat en azindan ailem hicbirseye karismiyor kendileri odeselerdi de karismazlardi. Nisanlimin ailesi oylr değil herseyi gormek istiyorlar. Kendi aldıklarımi bile sorguluyor annesi. Ve basimizin etini yiyor gosterene kadar. En sonunda lanet olsun tamam bakta sus diyorsun ve gösteriyorsun. Bu seferde begenmedigi birsey olursa mudahale etmeye calisiyor. Bir kerede agzindan hayırlı olsun cok güzel kelimesini duymadim. Surekli su soyle olsaydi daha iyi olurdu herseye fikri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…