Şahsen kimsenin namusu beni hic ilgilendirmiyor. Su ulkedeki 100 kisiden 90inin yaptiklarina kilifi psikolojisinin bozuk olmasi. Annemin gorumcesinin de psikolojik sorunlari vardi, ben evlendim ne tesaduf bnm gorumcemin de var. Simarikligin, edepsizligin, bencilligin adini psilolojik sorhn koymus bazilari sorun bundan ibaret. Psikolojik sorun travmasini cok yakin bir dostunu psikolojik sorun ve pesine intihar ile kaybetmis biriyim lutfen bu sorunlari hafife aldigimi dusunmeyin. Ayrica nisanlanmis evlilik sozu vermis bir erkegin de saflik yapma hakki oldugunu dusunmuyorum, evini nisanlisini sahiplense o da bunlari dusunurdu zaten. Ben de edepsiz gorumce kendini de yirtsa onu sustyracak olanin aile olmasi gerektigini dusunuyorum ama aksamki gorusmede aile de tavrini belli etmis zaten. Konu sahibinin kararini dogru bulmaniza da ayrica sevindim. Gencecik kiz calisip, biriktirip, duygusal buhranlara girecekti gram tahammulum yok. Kimsenin, kimsenin cocugunun basini yakmaya hakki yok. Su olaylari dugun surecinde de yasamis biri olarak gercekten nefret ettim bu bencil ailelerden.

Psikolojik sorunlari var kılıfıni cok iyi açıklamışsınız.  Psikolojik sorunlarin varsa gidip tedavini  olacaksin ve rasyonel kararlar  alacaksın.  Ben yandim baskasi da yansın  puuuu demeyeceksin, başkasının  hevesini hayalini kursaginda bırakmayacaksın. Evine  girerken bile kapiyi tiklattigimiz insanlarin hayatina bodoslama  dalmayacaksın onun icin cok onemli olan bir  karari kafana gore ona sormadan degistirmeyeceksin.  Pamuk  şekeri  degil o karşındaki  hayat  alalim da kizima avunsun..

Bu ailede anne ve baba da resmen harcamis nişanlıyı.  Kizim gel bizimle kal bir sure toparlayalım  durumu birlikte care bulalim dememis.  Erkek kardes evlilik birikimini ablaya harcasın  onun basinda  dursun  evliliği  ertelesin bilinmeyen  bir zamana.
Özel  hayati kendini ilgilendirir denir ama diyemiyoruz  iste. Kac  kisi üzüldü.  Namus konusuna hic girmiyorum. Kışkırtma, aklama, tahrik icin dillere pelesenk  olmus.
Yine  de bu kadar hiclikte nafaka almamasi düşündürücü.  
Bu meseleye abla  acisindan bakacak olursak hadi nisan bozuldu  ev acildi  kardesi ona maddi manevi tum imkanlarını  sundu. Bir sure kafasini toplasin psikolojik destek alsin. Sonrasında malum uc cocuk var. Kimse  yuzde yüz  sorumluluk almiyor  ne oz babasi ne dedesi ne anneanne babaanne teyze vs. Erkek kardes  haric.
 Bu adamin da bir karisi çocukları  hic olmayacak mi? Elbet bir gun evlenecek. Aldigi maas iki haneye yetmeyecegine gore...
 Önündeki secenekler:
1. Kiminle yaşarsa  yasasin calisacak. Yetmedigi yerde desteklenecek. 
2. Babadan çocuklarının  hakkını  talep edecek.
3. Eski kocaya dönüş  imkansizsa yeniden evlenecek.
Bu vakadaki gorumce karakteriyle ilgili en iyimser  düşüncelerim  bunlar.
Bir ihtimal daha var tabi o da  erkek kardes hayatıni ablasina feda edecek. 
Ayrica  bdv de matruj dan sonra etkisinde kaldığım olay bu oldu. Ne yapti acaba diye düşünüp duruyorum.